2016 Şubat Anneleri

Aksine ben de zayıfladım iyice Koşuşturmaktan.yanaklarım çöktü.cildim Bakımsız.ilk kez fondöten kullanmaya başlıyorum.gözlerimin altı mosmor.tırnaklarımı et bürüdü.ayak altlarım katır toynağı gibi oldu.
Bunlar bir yana tabii tuvalete gidersem şanslıyım.o kadar yapışık bana.hiç enerjim yok.bir de şimdi çalışmıyorum.işe başlayınca bir de o eklenecek...omg!

Canım kilolarima birde yazdıklarını eklersek benimde bi farkın yok senden :((((

Lansinoh un sitesinde sağlık bakanlığının resmi yazısına göre
oda şartlarında 3saat
Dolapta(4derece) 3gün
Buzlukta 3ay diye yazıyor.

Zeynep 1537 Zeynep 1537

Kizlarr soktayim hala. Benim okulumda yarim donem calismis bir ogretmeni taciz sucuyla tutuklamislar dogru duzgun tanimiyorum adami ama yapacak birine de benzemiyordu iftiraysa cok kotu bi durumdadir. Diger taraftan yaptiysa cocuklarin yasadiklari cok kotu bi yandan da adamin ailesi ne durumdadir kim bilir esi calismiyormus 2yaslarinda bir kizi varmis ve kiza her ay kan veriliyormus rahatsizmis neye inanacagimi kime uzulecegimi sasirdim Allah masuma yardimci olsun gercekler tez zamanda ortaya ciksin insallah
İnşallah iftiradır:(

Ayyy ne guzel uyudum 12de yat 2de kalk emzir uyut 3.30da tekrar kalk. Hala bu noktadayim birazdan da buyuk bebem kalkacak butun gun hoooppp terelelliii aman da amannnn :KK47::KK34:

özelde mı yaptırıyorsun canım? bizde yazmıyor çünkü bunu devlet karşılamıyor biz eczaneden satın alıp sağlık ocağına gidip yaptırıyoruz. genelde aşıya karşı olan korkudan dolayı diyim kimse yaptırmak istemiyor
Evet canim özelde .. Bencede bi zararı yoksa neden olmasin

Eşim cocukcu olmadığı için biraz kişisel görüş oluyor bizimki biz sadece zorunlu olanları yaninsağlık ocağında ücretsiz yapılanları yaptırıyoruz... (Çünkü biliyorum ki her ne kadar bakanlık onaylı ve bakanlık eliyle olsada tüm aşılar ithal yani ne bileyim benim içime sinmiyor D vitamini ve demir de aynı belki ben fazla ön yargılıyor eşim bazen kızar bana ama ben ilaçları zehir gibi görüyorum) rotavirüs asısı da bir dönem rotavirüs e bağlı ishal salgını olmuştu ondan sonra cıktı bana biraz da rant gibi geliyo o Yüzden yapmadım ama cocuk dr umuza güveniyorum haftasonu gittiğimde bir danışayım bakalım... Sağlık ocağı kontrollerine gelince ben rutin olanı anlatayım bir ebe bebeği ;
- 3_7 gün arasında topuk kanı

-1. Ayda 2. Hepatit B aşısı ve izlem (kilo boy)

-2. Ayda verem,dabt,kpa aşıları ve izlem

-3. Ayda izlem ( bazen ebeler cocugu görmeden yapar:)

-4. Ayda dabt,kpa aşıları ve izlem

-6 ayda opa(ağızdan damla),kpa,dabt,hepatit B ve izlem

-9. Ayda izlem ( bazen kızamık)

-12. Ayda kkk,kpa,su çiçeği ve izlem

-18. Ayda dabt,opa,hepatit A vr izlem

-24. Ayda hepatit A ve izlem ( böylece zorunlu bebeklik aşıları bitiyo
Sonrasında 5 yasa kadar ortalama yılda iki izlem seklinde
Öff bende kararsızım hala rota da... büyük oğlanda zamanını kaçırdık.
7.8 aylıkken yakalandı. Hastanede serum yedi. Ateşi birtürlü düşmedi. Habire suya soktular çok ağlamıştı bebegim :KK43: bundada korkuyorum. Tamam illa hasta olacaklarda hastanede ateş düşürtme olayı çok fena... bukadar küçükken böyle hastane işi başımızdan geçince bundada olsun istemiyoeum. Birde haberlerde rota salgını var diyordu. Açıkçası gözüm korktu. Ne yapsam bilemedim bende... Rota en son ne zamana kadar vuruluyor canım. Karar vermem gereken kaç günüm kaldı acaba? 72 günlük olduk.
Arkadaşlar ya bu zincoda etil Alkol var yazıyor ufacık bebeğe zarar vermezmi alkol ama diyorum doktor neden versin öyle olsa birde 5 günlükken vermişti ben kullanmamıştım gerçi o doktoru değiştirdim sonra beğenmemiştim ooffff ooooofff
Canım ben etil alkolü görene kadar verdim görünce bıraktım. Sonuçta zararlı olan alkol çeşidi. Birde bebekkerde gözü etkiliyor diye okumuştum. Bıraktım ben. Başkada birşey kullanmıyorum.
Ben bu alkol işlerinde hassasım biraz, minicik vücutlarına girmesini istemiyorum.
büyük oğlandada verilen şuruplarda alkol varsa vermedim hiç. O şuruplara eş deger olanları aldım hep sonucunda iyileştide..

Kızlar size birşey soracagım. Bebeklerinizin mideleri çok şişmi? Tamam emince şişiyor biliyorum.

Geçen aşı için gittiğimde saglıkocagındaki doktor oo midesi şişmiş yeni doydu galiba demişti ama ben emzireli 1 saat olmuştu. Acaba bir sakıncası olurmu ki?

Screenshot_2016-04-20-08-59-52.webp
Screenshot_2016-04-20-08-57-54.webp
Screenshot_2016-04-20-08-58-39.webp

Eşim cocukcu olmadığı için biraz kişisel görüş oluyor bizimki biz sadece zorunlu olanları yaninsağlık ocağında ücretsiz yapılanları yaptırıyoruz... (Çünkü biliyorum ki her ne kadar bakanlık onaylı ve bakanlık eliyle olsada tüm aşılar ithal yani ne bileyim benim içime sinmiyor D vitamini ve demir de aynı belki ben fazla ön yargılıyor eşim bazen kızar bana ama ben ilaçları zehir gibi görüyorum) rotavirüs asısı da bir dönem rotavirüs e bağlı ishal salgını olmuştu ondan sonra cıktı bana biraz da rant gibi geliyo o Yüzden yapmadım ama cocuk dr umuza güveniyorum haftasonu gittiğimde bir danışayım bakalım... Sağlık ocağı kontrollerine gelince ben rutin olanı anlatayım bir ebe bebeği ;
- 3_7 gün arasında topuk kanı

-1. Ayda 2. Hepatit B aşısı ve izlem (kilo boy)

-2. Ayda verem,dabt,kpa aşıları ve izlem

-3. Ayda izlem ( bazen ebeler cocugu görmeden yapar:)

-4. Ayda dabt,kpa aşıları ve izlem

-6 ayda opa(ağızdan damla),kpa,dabt,hepatit B ve izlem

-9. Ayda izlem ( bazen kızamık)

-12. Ayda kkk,kpa,su çiçeği ve izlem

-18. Ayda dabt,opa,hepatit A vr izlem

-24. Ayda hepatit A ve izlem ( böylece zorunlu bebeklik aşıları bitiyo
Sonrasında 5 yasa kadar ortalama yılda iki izlem seklinde
teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için peki neden beni 3. ayda 4. ay aşıları için çağırdı? yapılabilir mi 3. ayda? ben bugun gene arayıp sorayım en iyisi

Canim rota asisinin koruma orani cok dusuk grip asisi gibi hem istege bagli hem de digerleri gibi koruyucugu yuksek degil asiyi olan da hasta oluyo olmayan da.
Canim benim ishal olur ama rota virüsüne karşı koruyor. ve söyle bi şey varmis rota virüsüne yakalanan bebekler ileride Çölyak hastası olabilıyorMuş bilmiyorum düşünmek gerek bence

Kizlar grip asisi olup grip olmayan ben hic gormedim.. annem ve kiz kardesim her sene yaptirirdi ve en cok onlar olurdu hic bir sey degismedi yani :)

Back
X