Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim calpol mu kullaniyorsun bana fitilde onwrdi ama hangisini alayim bilemedimGunaaaydiin kk subat annelerimmm
Hamd olsun geceyi calpol vermeden ateşsiz atlattik,
Ama uyku kardes bize pek ugramadi huzursuzduk, sabaha karsi uyuduk 3 saat simdi uyandik emdik alt degistik oyun oynuyoruz :)
Evwt ya bende olmadim hala 2 ay bitti dr a da sormayi unutuyorum hep aoran var mi acabaBen hala adet olmadım.ne güzel böyle:) bir Dr a mı görünsem...vallahi kadın olmak zor.yine kurcalatcaz mı kendimizi nedir yani![]()
Esin evdeyken gelse keşke misafirler bn o zaman eşime baktryrmAy bizimde sabahları uyandığında sabah şekeri gibiydi. Geceden beri Kök söktürdü bana birde bugün misafirim var ya
Asi hastaligi engellese hic dusunmem yaptiririm canim ama asi olanlar da hasta oluyor
Ben hala adet olmadım.ne güzel böyle:) bir Dr a mı görünsem...vallahi kadın olmak zor.yine kurcalatcaz mı kendimizi nedir yani![]()
Süt koruyor tabiri buradan çıkmış. Emziren anneler adet olmayabiliyormuş. Ee adet olmayınca hamile kalma ihtimalide olmuyor.Evwt ya bende olmadim hala 2 ay bitti dr a da sormayi unutuyorum hep aoran var mi acaba
Canim asilar oldukca cok bebegimi yormak istemiyorum asilarla.. Hollandada bu kadar cok asi filan yapilmamisti kiz kardesime.. bir gunde 3 asida neyin nesi.. zaten bu bile fazla yani. Bu kadar kimyasali dayamak iyi birsey degil, hasta olsun kendisi bagisiklik kazansin bir zahmet.. yapicak birsey yok.. ben bronsit olunca bile ilac kullanmayan iki ay ceken ve sonrada duzelen bir anneyim, guclu olsun benim gibi. Zaten doktor iyiyse kolay kolay ilac yazmaz, kendin gecir uzun sursun ama bagisiklik kazan derler, yani Hollandada boyleydi.. ben boyle boyle bronsit olmuyorum artik. Bu sene grip bile olmadim nerdeyse iki gunde gecti, eskiden iki haftadan once duze cikamazdimkeryneia
Kızlar aşılar hastalığı engellemiyorki hafif geçirmeleri için.. suçiçeği kızamık gibi hastalıkları illa geçirecek kaçış yok
Rotada çok kötü bir hastalık ishal ama öyle böyle degil. Büyük oğlum aşısını olmadı rotaya yakalanmıştı bacaklarından su gibi akıyordu. Kakası sadece suyduayruca birtürlü düşüremediğim bir ateş ve birgün boyunca tek yudum yemek yememesi ve meme emmemesi.... iişte bunlar beni korkutuyor. Yakalansa bile en azından hafif geçirseler..
Canım tüm ilaçlarda kimyasallar var belli sınırları aştığı zaman zaten bakanlık onay vermiyor ve tüm ilaçlar fayda zarar ilişkisine göre kullanılır diyor yani faydası zararından fazlaysa.... Bende bu muhabbeti bildiğim için mümkün oldugunca hatta şükür hiç ilaç kullanmadım gaz konusunda eşim gelen bebeklere damla yazmaz.. Çocuk dr una sorduğumuzda damlalarında aslın kimyon rezene ve anason da yapıldığını onların demleme cayından bir iki CC verilmesinin ve annenin bolca içmesinin daha iyi oldugunu söyledi biz hep öyle geçirdik.. Ağlamasına gelince cok dayanılmaz biliyorum ama masaj,bitki canları pışpışlayarak dans ve sallama elimizden gelenler bunlardan sonrasında gerekirse bir odaya koyun ve 5 dk cılgınlar gibi bağırsın bebek deniliyor bu bi süre ve gececek bizimkinin 1 hafta içinde bittiğini gözlerimle gördüm alarm gibi saati geldiğinde öten oğlum sustu... Bide bu sancılar da aslında sadece gaz değil bağırsakların buyuduklrinin ve sindirmeye öğrenmesinin bi süreci böyle düşünürsen en azından kendini rahatlatırsın yoksa biz stres olduğumuz zaman daha katlanılmaz oluyor herşey kısır döngüye dönüyorcanım alakasız ve saçma olcak biliyorum ama çok tedirginim eşine benim içinde sorarmusun bilgisi yoktur belki ama yine de sorayım dedim zinco damla verdim akşam kızıma ilk defa ilaç kullanma taraftarı değilim bende evde bir sürü damla var korktum hep çık ağlıyor kısım kıyamadun ona verdik zincoyu içinde etil alkol var yazıyor zararı olur mu bebeğime eşine bir sorsan
Canim calpol mu kullaniyorsun bana fitilde onwrdi ama hangisini alayim bilemedim
Çok emin olmamakla birlikte bildiğim kadarıyla 3 ay dokunmaya kadar yani 90 günlük olana kadar yapılıyor cunku sonrasın 4 aylık aşıları var ve arada 1 ay olması gerekÖff bende kararsızım hala rota da... büyük oğlanda zamanını kaçırdık.
7.8 aylıkken yakalandı. Hastanede serum yedi. Ateşi birtürlü düşmedi. Habire suya soktular çok ağlamıştı bebegimbundada korkuyorum. Tamam illa hasta olacaklarda hastanede ateş düşürtme olayı çok fena... bukadar küçükken böyle hastane işi başımızdan geçince bundada olsun istemiyoeum. Birde haberlerde rota salgını var diyordu. Açıkçası gözüm korktu. Ne yapsam bilemedim bende... Rota en son ne zamana kadar vuruluyor canım. Karar vermem gereken kaç günüm kaldı acaba? 72 günlük olduk.
Canım ben etil alkolü görene kadar verdim görünce bıraktım. Sonuçta zararlı olan alkol çeşidi. Birde bebekkerde gözü etkiliyor diye okumuştum. Bıraktım ben. Başkada birşey kullanmıyorum.
Ben bu alkol işlerinde hassasım biraz, minicik vücutlarına girmesini istemiyorum.
büyük oğlandada verilen şuruplarda alkol varsa vermedim hiç. O şuruplara eş deger olanları aldım hep sonucunda iyileştide..
3. Ayda izlem için ve isteğe bağlı rotavirüs için çağırmış olabilir ama 4. Ayda zorunlu aşı var onun için girmen gerek canım tabi yine ara sorteşekkür ederim canım bilgi verdiğin için peki neden beni 3. ayda 4. ay aşıları için çağırdı? yapılabilir mi 3. ayda? ben bugun gene arayıp sorayım en iyisi
canim yanlis bir karsilastirma yapiyorsun. hollandadaki yasam sartlari ile tr deki bir degil.hollndada eminimki bu tarz hastaliklarin koku kazinmistir ancak malesef tr de gelen gocmnlerle tekrar hortladi pek cok hastalik bunun basinda su cicegi ciban kizilcik kizamik vb ucuncu dunya ulkelerinin hastaliklari yer aliyor. asi vurdurmazsan malesefki bu virusler olume kadar goturecek gucteler. daha dun komsumun kizi kanli ishal oldu. drlar salgin var diyorlar. bence bukonuda biraz daha acik goruslu ol. bnde zirt pirt antibiyotik kullanimina karsiyim ama asilar emin ellerde yapilirsa guvenli. keske hollnda kadar yasam sartlarimiz yuksek olsa saglik sorunlari salgin hastaliklar en aza indirgense ama malesef ki boyle degil. sen cocuguna asi vurdurmayarak sadece kendi cocugunu degil ileride onunla iletisine gecicek diger cocuklari da tehlikeye atiyorsun.Canim asilar oldukca cok bebegimi yormak istemiyorum asilarla.. Hollandada bu kadar cok asi filan yapilmamisti kiz kardesime.. bir gunde 3 asida neyin nesi.. zaten bu bile fazla yani. Bu kadar kimyasali dayamak iyi birsey degil, hasta olsun kendisi bagisiklik kazansin bir zahmet.. yapicak birsey yok.. ben bronsit olunca bile ilac kullanmayan iki ay ceken ve sonrada duzelen bir anneyim, guclu olsun benim gibi. Zaten doktor iyiyse kolay kolay ilac yazmaz, kendin gecir uzun sursun ama bagisiklik kazan derler, yani Hollandada boyleydi.. ben boyle boyle bronsit olmuyorum artik. Bu sene grip bile olmadim nerdeyse iki gunde gecti, eskiden iki haftadan once duze cikamazdim![]()
Aynen ya bende olmadım... Bu zamanlarda normal aslında Emzirmeye bağlı ama işte içime kurt düşüyor benimde ilk 3 ay süt koruma olayı yuksek ve biz şimdiye kadar iki defa yakınlaştık ama işte kadın olmak zor bende bi gidio gebelik testi yapayım bari :/Ben hala adet olmadım.ne güzel böyle:) bir Dr a mı görünsem...vallahi kadın olmak zor.yine kurcalatcaz mı kendimizi nedir yani![]()
dr um 5-6 ay normal dedi bna ama ben adet oldum acayip bir adetti ama oldum sadece kahverengi akintim oldu bn de acaba yerlesme kanaasimi diye dusundum ki benimki tup bebek.Aynen ya bende olmadım... Bu zamanlarda normal aslında Emzirmeye bağlı ama işte içime kurt düşüyor benimde ilk 3 ay süt koruma olayı yuksek ve biz şimdiye kadar iki defa yakınlaştık ama işte kadın olmak zor bende bi gidio gebelik testi yapayım bari :/
Bukadar aşının aynı günde yapılması konusunda çok haklısın. Evet vücuda kimyasal veriyorlar ama bu onların hastalıklarını tamamen engellemiyor. Zaten hasta olacaklar ve bagışıklık kazanacaklar ama hastalığı agır geçirmek var hafif geçirmek var. Bu yüzden kararsız kalıyor insan.Canim asilar oldukca cok bebegimi yormak istemiyorum asilarla.. Hollandada bu kadar cok asi filan yapilmamisti kiz kardesime.. bir gunde 3 asida neyin nesi.. zaten bu bile fazla yani. Bu kadar kimyasali dayamak iyi birsey degil, hasta olsun kendisi bagisiklik kazansin bir zahmet.. yapicak birsey yok.. ben bronsit olunca bile ilac kullanmayan iki ay ceken ve sonrada duzelen bir anneyim, guclu olsun benim gibi. Zaten doktor iyiyse kolay kolay ilac yazmaz, kendin gecir uzun sursun ama bagisiklik kazan derler, yani Hollandada boyleydi.. ben boyle boyle bronsit olmuyorum artik. Bu sene grip bile olmadim nerdeyse iki gunde gecti, eskiden iki haftadan once duze cikamazdim![]()
Sagol canımÇok emin olmamakla birlikte bildiğim kadarıyla 3 ay dokunmaya kadar yani 90 günlük olana kadar yapılıyor cunku sonrasın 4 aylık aşıları var ve arada 1 ay olması gerek
Evet ya bide o var tedaviyle olan gebeliklerden sonra bazen hamilelik cok kolay gerçekleşiyor:) aslında bende doğumdan sonra bi 10 gün kanamam oldu sonra geçti sonra tam kırkımın bitmesine 3-4 gün kala adet gibi az az kanamam oldu ben adet oldum die düşündüm ama sonra tık Yok :/ bu süt koruması muhabbetinde bebeğim cok düzenli etmesi gerekiyor böylece kanda prolaktin hormonu düzeyi belli seviyede kalıyor ve bu da yumurtlamayı önlüyor doğal dopum kontrol hapı gibi adet olunsa da yumurtlama olmadığı için gebelik olmuyor ama benim endişem oğlum geceleri çok emmiyor ve aralıklar 4 saati geçiyor bu durumda 'süt koruyor' muhabbeti bana göre olmuyor.... Bi spiral koydursam da rahatlasamdr um 5-6 ay normal dedi bna ama ben adet oldum acayip bir adetti ama oldum sadece kahverengi akintim oldu bn de acaba yerlesme kanaasimi diye dusundum ki benimki tup bebek.yine de test yaptim.
.Arkadaşlar aranızda zinco damla kullanan varmı bebeğim özellikle geceleri çok ağlıyor iki akşamdur ne yaptıysak durduramadık arabayla geziyoruz gecenin bir yarısı öylesakinleşiyor evde zinco ce maflor ve bio gaia var zinco verdik bu akşam etkisi olurmu acaba merak ediyorum
Ishaldan korkmuyorum canim ya.. benim bildigim bebekler ishal olur atesi cikar ve sonrada gecer, cok kasmaya gerek yok :) Bunun icin kimyasali dayamayacagim. Hollanda demisken hollandanin mide gribi meshurdur.. bir hafta yataga yapistirir genc yasli farketmez, hem kusarsin hemde ishal seklinde atesinde cikar.. yok anam doktora gittiginde paracetamol'u dayar doktorlar :)) bol su ic bitti gitticanim yanlis bir karsilastirma yapiyorsun. hollandadaki yasam sartlari ile tr deki bir degil.hollndada eminimki bu tarz hastaliklarin koku kazinmistir ancak malesef tr de gelen gocmnlerle tekrar hortladi pek cok hastalik bunun basinda su cicegi ciban kizilcik kizamik vb ucuncu dunya ulkelerinin hastaliklari yer aliyor. asi vurdurmazsan malesefki bu virusler olume kadar goturecek gucteler. daha dun komsumun kizi kanli ishal oldu. drlar salgin var diyorlar. bence bukonuda biraz daha acik goruslu ol. bnde zirt pirt antibiyotik kullanimina karsiyim ama asilar emin ellerde yapilirsa guvenli. keske hollnda kadar yasam sartlarimiz yuksek olsa saglik sorunlari salgin hastaliklar en aza indirgense ama malesef ki boyle degil. sen cocuguna asi vurdurmayarak sadece kendi cocugunu degil ileride onunla iletisine gecicek diger cocuklari da tehlikeye atiyorsun.
tabii yine de senin kararin.