- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
ya benim bi arkadasim dogumdan 3 ay sonra gebe kalmis.aldirmis malesef. hem de adet bile gormmisken aslinda dogumdan 6 hafta sonra yumurtlama oluyormus. gebe kalinmak istemiyorsa kisi korunmaya baslamali ve bence bunu erkek yapmali. prezervatif hem en etkili korunma hem de en zararsizi.Evet ya bide o var tedaviyle olan gebeliklerden sonra bazen hamilelik cok kolay gerçekleşiyor:) aslında bende doğumdan sonra bi 10 gün kanamam oldu sonra geçti sonra tam kırkımın bitmesine 3-4 gün kala adet gibi az az kanamam oldu ben adet oldum die düşündüm ama sonra tık Yok :/ bu süt koruması muhabbetinde bebeğim cok düzenli etmesi gerekiyor böylece kanda prolaktin hormonu düzeyi belli seviyede kalıyor ve bu da yumurtlamayı önlüyor doğal dopum kontrol hapı gibi adet olunsa da yumurtlama olmadığı için gebelik olmuyor ama benim endişem oğlum geceleri çok emmiyor ve aralıklar 4 saati geçiyor bu durumda 'süt koruyor' muhabbeti bana göre olmuyor.... Bi spiral koydursam da rahatlasam![]()
sen bilirsin tabii. ben daha once de yazmistim rota asisinin tercihe birakilmasinin tek nedeni saglik bakanligi butcesi aslinda birkac yil once pnomokok asilari da tercihe bagliymis aa simdi zorunlu.Ishaldan korkmuyorum canim ya.. benim bildigim bebekler ishal olur atesi cikar ve sonrada gecer, cok kasmaya gerek yok :) Bunun icin kimyasali dayamayacagim. Hollanda demisken hollandanin mide gribi meshurdur.. bir hafta yataga yapistirir genc yasli farketmez, hem kusarsin hemde ishal seklinde atesinde cikar.. yok anam doktora gittiginde paracetamol'u dayar doktorlar :)) bol su ic bitti gitti
ben yaptirdim bukadar gocmen varken hele. kardesim dr gelen hastalarin cogu salgin hastaliklarla geliyormus. ozellikle buyuk sehirlerde yasayanlar dikkatli olmali asla irkcilik degil ama yasam sartlari ve buraya gocen gocmenlerin durumu belli. Allah kimseyi vatanindan etmesin. dilensen bile kndi vataninda dilenmen herseyden iyidir. allah yardimcilari olsun.