Yani benim kimyasal dusuklerimin sebebide tüplerimin tikali olusuymus kucukken agir atesli bi hastalik gecirince bu tupler tikaniyormus doktor öyle demisti cok zor gunlerdi canim seni cok iyi anliyorum bende hemen bu zor gunler gecsin diye tup bebege basladim iste simdi sonucumu bekliyorum hayirlisi allahtan hep sunu istedim ama allahim saglikli hayirli evlatlar nasip et bana sagliksizca hayirsizsa hic olmasssin rabbim dedim hayirlisi yanibende canım gecen sene ocak ayında kı aralıkda evlenmıstım 15gun sonra dıs gebelık gecırdım 2015yılı benım ıcın cok kotu gecmıstı sol yumurtalıgım yok zaten benım overkıstı yuzunden alınmıstı tek sag tarafımda hamıle kalmısım oda dıs gebelık oldu. hsg fılmı laporoskobı derken benım sağ tupun rahımle baglantısını kestık hıdrosalpens vardı sol tup zaten ızlenmıyormus o demekse sol tupe ne oldu bılmıyorum. evlenelı 15gun oldu hast dustumn ve hala hastanelerdeyım2016 ııcn umutluyum ama senın gıbı delık desık oldum. ıns mart ayında hıcbır sıkıntı cıkmayack ve yasadıgım acılarımı unutacagım. :)baharı gorecegım.
Yok cnm kimyasal degil gecmissin kimyasali dusunme boyle seyler pozitif ol herkesin bunyesi bir degilki benimde kanim az cikar hep ama onemli olan ikiye katlamasi hic bozma moralini kotu bisey olsa doktorlae soylerler hemen alismislar ztn bisey oldugu zaman soyluyolar hemen hic takma kafanaNe bileyim kimyasal gebelik filan olmasın diye düşündüm. Doktor iyi kimyasal gebelik değildir dedi gerçi ama işte merak ettim :)
Ayy cnm cok gecmis olsun.Ayni asamalardan gecimsiz benim de tuplerim alindi.Ayri ayri 2 kere ameliyat oldum.10 seneden beri ugrasiyorum.Allahim daha fazla bekletmedi. Insallah butun acilari bitmis olur bebislerimize bir an once kavusuruzbende canım gecen sene ocak ayında kı aralıkda evlenmıstım 15gun sonra dıs gebelık gecırdım 2015yılı benım ıcın cok kotu gecmıstı sol yumurtalıgım yok zaten benım overkıstı yuzunden alınmıstı tek sag tarafımda hamıle kalmısım oda dıs gebelık oldu. hsg fılmı laporoskobı derken benım sağ tupun rahımle baglantısını kestık hıdrosalpens vardı sol tup zaten ızlenmıyormus o demekse sol tupe ne oldu bılmıyorum. evlenelı 15gun oldu hast dustumn ve hala hastanelerdeyım2016 ııcn umutluyum ama senın gıbı delık desık oldum. ıns mart ayında hıcbır sıkıntı cıkmayack ve yasadıgım acılarımı unutacagım. :)baharı gorecegım.
Yapmasın o kadar valla Can'ım ben transfer günü ve 2 gün yattım sonraki gün işteydim hatta o hafta okulda nöbet bile tuttum..benim pozitif Allah'ın izniyle ...hatta yarın da nöbet tutacağım bence bir kaç gün dinlenip çok yormadan her işini yap ..ben yatınca stres oluyorumya bize de aynısını söylediler ama eşim çorabımı ayakkabımı bile kendi giydiriyor yatmıyorum ama onun istediği kadar da dikkat edemiyorum sonuçta afedersiniz tuvalet fırçasını dahi eğilip alamam ona uysam. bu eğilme konusunda kafam çok karıştı. bize cinsel ilişki yasak bu arada. rahim kasılmaları olumsuz etki yapabilirmiş diye. işin o boyutu da var ben çok sık bacaklarımı sıkıp geriorum uyandığım zamanlar her seferinde de pişman oluorm acaba o kasılma rahimi de kasıor mudur diye. açıkçası tüp bebek denememiz ani olunca bir türlü kendimi tam hazırlayamadım nasıl davranacağımaarabadan 2kg lık kedi mamasını getirdim diye o ağır şeyi mi taşıdın diyor. buzdolabı radyasyon yayıyormuş kapağını ben açmayacakmışım falan neler...
Ne bileyim kimyasal gebelik filan olmasın diye düşündüm. Doktor iyi kimyasal gebelik değildir dedi gerçi ama işte merak ettim :)
Ayrica bende sol yumurtalik rahim arkasindaymis ordan hic yumurtam olmuyor :) sag taraftan 15 tane yumurta topladi doktor 15 tanenin 14 dollendi 11 tanesi 5 gune kadar yasadilar allahtan yumurtalarimiz var rahiminiz var ona sukur edelim bende 2015 yili kara bi yil olarak gectim tarihebende canım gecen sene ocak ayında kı aralıkda evlenmıstım 15gun sonra dıs gebelık gecırdım 2015yılı benım ıcın cok kotu gecmıstı sol yumurtalıgım yok zaten benım overkıstı yuzunden alınmıstı tek sag tarafımda hamıle kalmısım oda dıs gebelık oldu. hsg fılmı laporoskobı derken benım sağ tupun rahımle baglantısını kestık hıdrosalpens vardı sol tup zaten ızlenmıyormus o demekse sol tupe ne oldu bılmıyorum. evlenelı 15gun oldu hast dustumn ve hala hastanelerdeyım2016 ııcn umutluyum ama senın gıbı delık desık oldum. ıns mart ayında hıcbır sıkıntı cıkmayack ve yasadıgım acılarımı unutacagım. :)baharı gorecegım.
32 toplandı ama 23ü olgunmuş. 7si döllendi. transfer gününde 1 blast 4 morula blast 5. gün kalmıştı. blastı transfer edip kalan 4ü birlikte dondurdular. yumurta konusu da önceki ay ilk aşılamaya başladığımda 75lik 11 iğneyle tek yumurta oluşmuştu. aşılamam negatif sonuçlandı. doktor bu ay yumurtayı 2 yapmaya çalışalım ama sende pcos var 2 den fazla olursa kanunen aşılama iptal oluor tüp bebeğe geçebiliriz dedi tamam dedik. 100 e çıkardı dozu. ilk kontrolde 600 doz ile 11 ikincide toplamda 900 doz kullanmış oldum 29 yumurta vardı. en son da 32 toplanmış. yani aslında çok düşük dozla böyle oldu. adana başkent üni hastanesine gidiorum. ünlü bi prof bu alanda doktorum. zaten doktora olan güvenimden itiraz edemiorum bişiye. çook fazla arkadaşımda çok başarılı sonuçları var. imkansız denen durumlarda dahi çok yüksek başarıları32 yumurta toplayıp bide taze embiryo transferimi yaptılar vay be hangi merkezde tedavi görüyorsunuz dondurup koysalarmış daha iyiymiş gibi geldi benden 29 yumurta toplamışlardı ben mahvolmuştum ya o kadar yumurtanın oluşmasıda klinik hatası bence okadar hormon yüklememeleri gerekirdi...
32 yumurtami :) 15 yumurtadan snr bile karnim tepe gbi sismisti32 yumurta toplayıp bide taze embiryo transferimi yaptılar vay be hangi merkezde tedavi görüyorsunuz dondurup koysalarmış daha iyiymiş gibi geldi benden 29 yumurta toplamışlardı ben mahvolmuştum ya o kadar yumurtanın oluşmasıda klinik hatası bence okadar hormon yüklememeleri gerekirdi...
Canım ben gününü bekledim önceden erken yaptırmadım yani. ( 11. ve 14. gün sonuçları bunlar) Değerler normal dedi doktor. Ama yazıları, çevreyi görünce benimki düşük diye düşündüm sorayım dedim sadece:):):):)
Biz kızlar çok fenayız varya
7. gün test yapma pozitif olsada değer düşük çıkar anlamlı bir sonuç çıkmaz der doktorlar ama biz meraktan o testi yaparız sonrada deriz ki anlamlı sonuç çıkmadı ya kimyasalsa... aynısını hepimiz yaptık canım o yüzden doktorla erken yapmayın diyorlar şuan için ne pozitif ne negatif bi 5 gün daha sabredin okadar sabretmişsiniz (ama parantez içinde yazıyım ki bence pozitif)
geçiyor geçiyor merak etme:) Bol şans şimdiden :)Kızlar selam muhabbetiniz çok hoşuma gitti ben de araniza katılabilir miyim
Benim de transferimin 3.günü test günümü 11 mart verdiler daha 12 gün var nasıl geçek hiç bilmiyorum
o an ınsan yıkılıyor ben anlamadım zaten evlenelı bır hafta olmıs ıkıncı haftaya gırıyorum adetım gecıktı dedım herhalde kızlıkdan kadınlıgıa gecıste bole oluyor arkd adetı gec oluyordu evlendıkten sonra bende onemsemedım ılk basta sancıkm yoktu hamıle oldugumuda bılmıyordum ama goguslerım cok acıyordu ve yorgunluk vardı onuda evlendım ev ıs derken yoruluyrma bagladım :) anlayacagın herseyı bır yere bagladım ben ve cok sancım oldu onuda adet sancısı sandım kı hıc adet sancım olmaz benım 4gun cektım o sancıyı artık dayanamadım doktorumu aradım sordum ben 6ayda 1 kadın hast ıcın doktora muayene olan bırıyım tek yumurta gıdınce kontrol altında tuttum kendımı doktorum hemen gel dedı ıntıhaptan falan suphelend ama ılk muayenede hamılesın sen dedı ben kalakaldım dedım olmaz ben evlenelı 2hafta oldu 3.hafta zaten sacılarım baslamıstı testler falan kan degerım bthcg 900lerdeydı sonra benı yatırdı hastye ıgne yaptı tup zarar gormesın dıye ılk ıgnede dusmedı tekrar kan verdıgımde saatlı degerım degısıyordu 1500cıktı sonra 2.iğneyı yaptıkı canımdan can gıttı sonra banada sen normal yolla hamıle kalamazsın dedı ama uzulme yasın musayıt ve %60 tutar senın tup bebegın hamıle kalabılyıorsun sonucda dedı hsg fılmı ıstedı tup bozuk cıktı ya dıs gebelıkde olmustur dedı yada oncesınde amelıyat oldugum ıcın ondanda kaynaklı olabılır dedı cok doktor hast gezdım ınanmak ıstemedım sonuca en sonunda kabullendım ve gecen sene hazıran ayında tup bebek tedavısı gordum 3embrıyom olustu dondurdum sonra laporoskobı oldum oncesınde amelıyat olmadım narkoz yumurtalarıma zarar vermesın dıye ustune yumurta rezervımde kotuymus ılaç kullandım 2ay sımdı mart ayını beklyıorum adetımle transfer ıslemı ıcın gıdecegım doktora bakalım acılarım dınecek mı devamı gelecek mı ?bir yandan da sevınıyorum ben bunlrı yasamasaydım daha ılerkı yaslarda yasasaydım hıc umudum kalmayabılırdı erken olmasında da vardır bır hayır dıyorum. bır yandanda neden ben dıyorum normal hamıle kalsaydım suan bebegım 5aylık olacaktı hersey yolunda gıtseydı .Yasadiklarinin aynisini yasadim canim benimde evleneli 1 bucuk sene olmustu iste gecen yaz bebek calismalarina basladik temuzda hamile kaldim kimyasal dusuk oldu agustosta hamile kaldim oda kimyasal düsük oldu neyse en son eylülde hamile kaldim hersey cok guzeldi hep ikiye katladi beta hcg hic bi problem yoktu 8 haftya girdik ama benm boyle bi sirt agrilrim vardi ama hic suphelenmiyordum kalp atisini duymak icin doktora gittik doktor bi bakti bu kese hic gelismemis dedi yarin alalim bunu hemen dedi ama neyse kurtaj oldum kurtaj snr parcayi patalojiye gondermisler patalojide dis gebelik cikti ertesi sabah apar topar ameliyata aldilar malesef sag tüpüm almislar sol tüp hic izlenmiyordu dedi doktor onu gorseydim onuda alcaktim dedi bagirsaklara gomulmus dedi neyse bide benim miyom vardi rahim disinda onuda aldilar icimi bi guzel temizledir ama ameliyatan snr bnnm haberim yoktu tupumun alinacagindan sonra doktor dediki malesef artik normal yolla anne olmazsin
ya bak işte 15 de 11 gelmiş transfere kadar benim 32 de 5... kayda değer bi hastalığım falan olmadığı halde. sadece polikistik over var. sebepsiz infertilite tanım. o yüzden zor zamanlar atlatsak da halimize şükür. önemli olan netice alabilmek. hayırlısıyla hepimiz güzel haberler alcaz inşallah :)32 yumurtami :) 15 yumurtadan snr bile karnim tepe gbi sismisti
Gelse neolcak tutmadiktan sonra allah nasip etmediktn sonra hersey bos canimya bak işte 15 de 11 gelmiş transfere kadar benim 32 de 5... kayda değer bi hastalığım falan olmadığı halde. sadece polikistik over var. sebepsiz infertilite tanım. o yüzden zor zamanlar atlatsak da halimize şükür. önemli olan netice alabilmek. hayırlısıyla hepimiz güzel haberler alcaz inşallah :)
aynen oncesınde yasamam gercı gonul ısterdıkı hıc yasamamak ama takdırı ılahı herseyde bır hayır vardır dıyorum bende erken yasadım cokyıprandım ama tedavımede baktım sımdı sonucunu gorme vaktı yaklaştı bundan sonrada tup bebek ıcın çalısıp çabalayacagım.Tüp bebekte sağ tüp varmış sol tüp tıkalıymış çok bi önemi yok be canlarım yumurta olsun yeter rahimin tüplerle olan bağlantısını kestiklerinde daha iyi sonuç alınır belkide düğün sonrası bunları yaşaman kötü olmuş ama 10 yıl evli kalıp olmasını beklemendense sorunu bilip yol alman daha iyi olacaktır her şeyde bi hayır vardır. 2016 da tüp bebekler gelsin bence...
Çok teşekkür ederimgeçiyor geçiyor merak etme:) Bol şans şimdiden :)
Üzülme lutfen artik kafani takma buda bizim sinavimizmis sagliksiz bi gebelikti 5 aylik olsa neolur canim benim sagliksiz bi hamilelik gecirmektense gitmesi iyi olmus oyle dusun bende oyle diyorum benimde suanda oyle olcakti ama nasip degilmiso an ınsan yıkılıyor ben anlamadım zaten evlenelı bır hafta olmıs ıkıncı haftaya gırıyorum adetım gecıktı dedım herhalde kızlıkdan kadınlıgıa gecıste bole oluyor arkd adetı gec oluyordu evlendıkten sonra bende onemsemedım ılk basta sancıkm yoktu hamıle oldugumuda bılmıyordum ama goguslerım cok acıyordu ve yorgunluk vardı onuda evlendım ev ıs derken yoruluyrma bagladım :) anlayacagın herseyı bır yere bagladım ben ve cok sancım oldu onuda adet sancısı sandım kı hıc adet sancım olmaz benım 4gun cektım o sancıyı artık dayanamadım doktorumu aradım sordum ben 6ayda 1 kadın hast ıcın doktora muayene olan bırıyım tek yumurta gıdınce kontrol altında tuttum kendımı doktorum hemen gel dedı ıntıhaptan falan suphelend ama ılk muayenede hamılesın sen dedı ben kalakaldım dedım olmaz ben evlenelı 2hafta oldu 3.hafta zaten sacılarım baslamıstı testler falan kan degerım bthcg 900lerdeydı sonra benı yatırdı hastye ıgne yaptı tup zarar gormesın dıye ılk ıgnede dusmedı tekrar kan verdıgımde saatlı degerım degısıyordu 1500cıktı sonra 2.iğneyı yaptıkı canımdan can gıttı sonra banada sen normal yolla hamıle kalamazsın dedı ama uzulme yasın musayıt ve %60 tutar senın tup bebegın hamıle kalabılyıorsun sonucda dedı hsg fılmı ıstedı tup bozuk cıktı ya dıs gebelıkde olmustur dedı yada oncesınde amelıyat oldugum ıcın ondanda kaynaklı olabılır dedı cok doktor hast gezdım ınanmak ıstemedım sonuca en sonunda kabullendım ve gecen sene hazıran ayında tup bebek tedavısı gordum 3embrıyom olustu dondurdum sonra laporoskobı oldum oncesınde amelıyat olmadım narkoz yumurtalarıma zarar vermesın dıye ustune yumurta rezervımde kotuymus ılaç kullandım 2ay sımdı mart ayını beklyıorum adetımle transfer ıslemı ıcın gıdecegım doktora bakalım acılarım dınecek mı devamı gelecek mı ?bir yandan da sevınıyorum ben bunlrı yasamasaydım daha ılerkı yaslarda yasasaydım hıc umudum kalmayabılırdı erken olmasında da vardır bır hayır dıyorum. bır yandanda neden ben dıyorum normal hamıle kalsaydım suan bebegım 5aylık olacaktı hersey yolunda gıtseydı .sımdı umudum mart ayında
ama ınan bana bu yıl cok umutluyum ınnıyorum hıc bır sıkıntı cıkmayacak ve ben transfer ıslemını yaptırcam ve saglıklı hamıle kalabılecegım. :) hıc aklımdan umutsuz bırsey gelmıyor hersey yolunda gıdecek. ıns cıft embrıyo koyarlarda ıkızım olur cok ıstıyorum valla :)aynen oncesınde yasamam gercı gonul ısterdıkı hıc yasamamak ama takdırı ılahı herseyde bır hayır vardır dıyorum bende erken yasadım cokyıprandım ama tedavımede baktım sımdı sonucunu gorme vaktı yaklaştı bundan sonrada tup bebek ıcın çalısıp çabalayacagım.
hayırlı olsun aramıza hoş geldin canım valla burada sohbet ederek destek olarak hergün sonuçlar var yeni gelen arkadaşlar var hersorunu paylaşarak çok hızlı ilerliyor süreç biraz inişli çıkışlı heyecanları var inşallah senin de güzel haberlerini alırız canım..Kızlar selam muhabbetiniz çok hoşuma gitti ben de araniza katılabilir miyim
Benim de transferimin 3.günü test günümü 11 mart verdiler daha 12 gün var nasıl geçek hiç bilmiyorum
Bende iki tane koydurdum :) doktor ikisinide koyalim dedi :) dondurmadik bile hicama ınan bana bu yıl cok umutluyum ınnıyorum hıc bır sıkıntı cıkmayacak ve ben transfer ıslemını yaptırcam ve saglıklı hamıle kalabılecegım. :) hıc aklımdan umutsuz bırsey gelmıyor hersey yolunda gıdecek. ıns cıft embrıyo koyarlarda ıkızım olur cok ıstıyorum valla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?