2016 şubat ikinci hafta embriyo transferi yaptıracak olanlar

Hayırlı olsun canım daha yeni yeni batmalar adet olacak gibi agrilar başlar korkma hepsi normal inş senin de güzel haberlerini alırız..

Bu arada pozitifi görmüş arkadaşlar için
(Allah inşallah negatif gören arkadaşlarada en kısa zamanda nasip etsin inşallah,vazgeçmeyin bizlerde gördük o negatifi)

önümüze çıkacak kısaltmaların anlamlarını bilelim.Bir not defteri tutalım

CRL (Crown-rump lenght): Popo ile baş tepesi arası uzunluk.
BPD (Biparietal diameter): Başın enlilemesine çapı.
HC (Head circumference): Baş çevresi.
OFD (Occipitofrontal diameter): Başın uzunlamasına çapı.
TCD (Transvers cerebellar diameter): Beyinciğin enlilemesine çapı.
FL (Femur lenght): Uyluk kemiğinin uzunluğu.
AC ( Abdominal circumference): Karın çevresi.

Karından yapılan ultrasonografi ile
-6 hafta 4 günlükken bir embriyonun kalp atışları ve
- 8 haftalıkken de hareketleri görülebiliryormuş.
*Transvaginal (vajenden) yaklaşım ile bu ölçümler 6 gün daha önce olabilir.
16-20 haftalarda cinsiyet.Erkekse genelde erken çıkıyor.

kalp atışını duyduktan sonra demir ölçümünüze göre takviye verecektir doktorumuz.
onda dikkat etmemiz gereken
Demir vitaminini
almadan 2 saat önce ve
2 saat sonrası
süt yoğurt gibi kalsiyum tüketmekten kaçınalım.
Demir vitaminin etkisi C vitaminiyle etkili oluyormuş
O yuzden bu hapı yatmadan önce portakal suyu ile tükettin deniliyor.

Herseye cok dikkat etmeliyiz ben hic bisey yapmiyorum yatiyorum annem gelio sabah esimde herseyi yapiyo sagolsun kayin validemde gelio benim vucut direncsiz cok.zayifimda

ama kan dolaşımı çok önemli çok fazla yatma,transfer sonrası hep yat bir hurafe doktorlar bunun aksine zararlı oldugunu söylüyor.Benim doktorum kızıyor hatta.transferden sonra yurtdışında bir gun sonra normal hayata dönüyorlar burda 3 gün diyoruz sakın yatma dedi.Devlet hastanelerinde yapılan tüp bebekte yat diyorlar ama doğru değilmiş kesinlikle.Birtek gebelik oluştuysa ve kanaman düşük tehliken varsa dikkat edip dinleneceksin.

Canım çok teşekkürler paylaşimlarin için gerçekten güzel ve yararlı :))

Merhaba cani. Evdeyim bu hafta dinlenerek geçiriyorum .kalp atımını duyana kadar vaktimi kendime ayırdım bakalım hayırlısı nasipte varsa inşallah olur.
Sen çalişiyor muydun canım bebeklerimiz bizimle Allahım izniyle Kap atımını da duyacağız inşallah

Evet çok haklisin canım benim dr da kızıyor ve ben transfer sonrası 1dk bile yatmadım ama suan tehlike olduğu için çok yorulma dedi bunda sa beklemekten başka yapacak birşey yok nasip hayırlısı sağlıklısı olsun ins

İnşallah canım hayırlısı sağlıklısı olsun herşeyden once

Canım çok teşekkürler paylaşimlarin için gerçekten güzel ve yararlı :))

hepimizin kafasında soru işaretleri var.
Küçük bir not defter tutalım.Burda kimden ne öğrenirsek doğruluğunu araştırıp defterimize yazalım.
ben not defter haricinde kendi bilgilerimi girmek icin Excel dosyası bile hazırladım.Burdan paylaşılabiliniyorsa gönderirim sizede bilgisayarınızda not tutarsınız.
30 hafta bile olsa şimdiden not alalım.
ama yanlış bilgide çok var.
Geçen gun okudum birisi crinone jelin kullanımız o kadar yanlış anlatmış ki.
Kafamda yanlış mı kullanıyorum dedim. Doktora sordum internetten kullanım videolarını izledim.
Sonra doğru kullanıyormuşum dedim.

Maşallah supersiniz yaaa

rahiminde ki kan temizlenince sende günlük hayattına döneceksin inşallah.
Ben daha çok başındayım kanama genelde 5-7 haftalarda başlıyor.).
9.hafta kalp atışını duydun mu için rahatlasın.
moralini bozmak istemem ama genelde tecrube edenlerde ve kendimde gördüğüm.
Birşey olacaksa genelde 8. hafta kalp duruyor.O yuzden doktor kontrolum 8.haftaya denk gelirse 1 hafta ertelemeyi düşünüyorum.Kaybettiğim bebeğim 8 hafta kalp atışı vardı kontrolde.Ama bir ay sonraya verdiği kontrolden bir gün önce kanamam oldu Acil de 8.haftada durmuş dedi doktor. Kontrol sonrası durmuş ve 4 hafta karnımda durmuş öyle.
Ben henuz ultrason haftasını öğrenmedim 2 hafta sonra kalp atışıyla öğreneceğim inşallah, sadece kendi hesabımla biliyorum.Doktorum tedbir icin hafta da bir proluton depot vurduryor.Ama allah yazdıysa o kanama olur,hiçbrşey engel değil.

hayırlı ugurlu olsun . benim de 3.günden beri hafif bel ağrım var egilince kilitleniyor gibi oluyor. kaç yasindasin kaçıncı denemen. kaç embriyo transfer edildi? inşallah sağlıkla bebeğine kavusursun.bu arada benim de 7. gün bugun

Kizlar benim kanama devam ediyor hala 4 gun oldu.yarin gidip kan verecektik ama dayanamdim idrar testi yaptim ve sonuc negatif tabiki zaten biliyordumda emin olmak istedim.bu arada 10. Gun bugun

Kizlar benim kanama devam ediyor hala 4 gun oldu.yarin gidip kan verecektik ama dayanamdim idrar testi yaptim ve sonuc negatif tabiki zaten biliyordumda emin olmak istedim.bu arada 10. Gun bugun
üzülme diycem ama hayal kırıklığıni Tahmin edebiliyorum belki de böylesi hayırlıdır. yani kesin negatifse. ama inşallah yanılıyorsundur. bence gidip kan vermelisiniz cunku idrarda çıkmayabilir canim

Canım bende evdeyim çalışmiyorum annem geldi memleketten temizliği o yapıyor ama çoğunlukla her işi ben yapıyorum ben çok titizim duramiyorum birde eşim her yemeği yemez beğenmez yemekleri de ben yapıyorum bunlardan bisey olmaz herhalde transferden sonraki ilk hafta kayinvalidemde kaldık oturmama bile kizdilar sınır oldum resmen esir hayatı yaşadım eve zor attım kendimi kayinvalidem evde kalacaksan annen gelsin dedi annemi cagirdim bi on gundur yanımda bi on gün daha kalıp gidecek ama çok sıkıldım sanki alismisim yalnızlığa etrafımda herşeye karışan birileri olması beni huzursuz ediyor bide iki gundur bi duygu karmaşası var ağlamak gelio bazen bağıra bağıra deliriyorum galiba diyorum ya da aniden bi sınır gelio en çok da hiç suçu yokken eşime bağırmak istiyorum nasıl geçecek bu haller bugünde bi mide bulantisiyla uyandım sabahtan beri çok kötüyüm Rabbim bize yardım etsin daha neler gorecez bakalım bende kimseye soylemeyelim dedim eşim özellikle tüp bebek olduğunun bilinmesini istemiyor kayinvalideme guvenmezken o gorumceme bile soylemezken annem yanıma gelirken herkese söylemiş çok moralim bozuk kizsam ne olacak söylemiş zaten komşudan tut dayima teyzeme kadar bütün ilçe öğrenmiş şimdi allah korusun bisey olsa nasi cikcaz insan içine ne diyecez zaten 5 senedir atama bekliyorum milletin dilindeyim bu kızında hiç bi işi rast gitmiyor diyecekler off oof bende ne dertliymisim sonuna kadar okuyanlar kusura bakmayın anlatacak kimsem yok anlatsam da anlayacak yok işin açığı herkes laf sokma oh deme peşinde olmuş gerçek dost yok

insanlar 4 gün 5 gün konuşur susarlar. kismet dw senin ne yaşadığını anlayamaz duymazliktan gel. elbet cektiklerinin mükafatıni alacaksın. ve bence laf söyleyen olursa ağzını tıklamalısın. çünkü bir laf vardir 'bekara eş bosamak kolaydır! '

merhaba diğer başlıkta da konuşmuştuk. siz kaçıncı gün test yaptınız ve değerini nasıl çıktı? beklemek çok zor
canım ben çok erken öğrendim adetime 5 gün kala silik cizgiyi gördüm ertesi gün kanda 109 çıktı transferin 8.-9. Günü ögrenmiştm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…