Hayırlı olsun canım daha yeni yeni batmalar adet olacak gibi agrilar başlar korkma hepsi normal inş senin de güzel haberlerini alırız..Merhaba Arkadaşlar, 29 Şubat da yani pazartesi günü transferim oldu, hafif bel ağrım dışında bir belirti yok gibi, yada daha erken midir acaba belirti aramam için çok heyecanlıyım, dualarınıza ihtiyacım var,tecrübelerinizi paylaşırsanız da çok sevinirim.
Merhaba cani. Evdeyim bu hafta dinlenerek geçiriyorum .kalp atımını duyana kadar vaktimi kendime ayırdım bakalım hayırlısı nasipte varsa inşallah olur._tangled_ nasilsin tatlim napiyosun???
Herseye cok dikkat etmeliyiz ben hic bisey yapmiyorum yatiyorum annem gelio sabah esimde herseyi yapiyo sagolsun kayin validemde gelio benim vucut direncsiz cok.zayifimda
Canım çok teşekkürler paylaşimlarin için gerçekten güzel ve yararlı :))Bu arada pozitifi görmüş arkadaşlar için
(Allah inşallah negatif gören arkadaşlarada en kısa zamanda nasip etsin inşallah,vazgeçmeyin bizlerde gördük o negatifi)
önümüze çıkacak kısaltmaların anlamlarını bilelim.Bir not defteri tutalım
• CRL (Crown-rump lenght): Popo ile baş tepesi arası uzunluk.
• BPD (Biparietal diameter): Başın enlilemesine çapı.
• HC (Head circumference): Baş çevresi.
• OFD (Occipitofrontal diameter): Başın uzunlamasına çapı.
• TCD (Transvers cerebellar diameter): Beyinciğin enlilemesine çapı.
• FL (Femur lenght): Uyluk kemiğinin uzunluğu.
• AC ( Abdominal circumference): Karın çevresi.
Karından yapılan ultrasonografi ile
-6 hafta 4 günlükken bir embriyonun kalp atışları ve
- 8 haftalıkken de hareketleri görülebiliryormuş.
*Transvaginal (vajenden) yaklaşım ile bu ölçümler 6 gün daha önce olabilir.
16-20 haftalarda cinsiyet.Erkekse genelde erken çıkıyor.
kalp atışını duyduktan sonra demir ölçümünüze göre takviye verecektir doktorumuz.
onda dikkat etmemiz gereken
Demir vitaminini
almadan 2 saat önce ve
2 saat sonrası
süt yoğurt gibi kalsiyum tüketmekten kaçınalım.
Demir vitaminin etkisi C vitaminiyle etkili oluyormuş
O yuzden bu hapı yatmadan önce portakal suyu ile tükettin deniliyor.
Sen çalişiyor muydun canım bebeklerimiz bizimle Allahım izniyle Kap atımını da duyacağız inşallahMerhaba cani. Evdeyim bu hafta dinlenerek geçiriyorum .kalp atımını duyana kadar vaktimi kendime ayırdım bakalım hayırlısı nasipte varsa inşallah olur.
Evet çok haklisin canım benim dr da kızıyor ve ben transfer sonrası 1dk bile yatmadım ama suan tehlike olduğu için çok yorulma dedi bunda sa beklemekten başka yapacak birşey yok nasip hayırlısı sağlıklısı olsun insama kan dolaşımı çok önemli çok fazla yatma,transfer sonrası hep yat bir hurafe doktorlar bunun aksine zararlı oldugunu söylüyor.Benim doktorum kızıyor hatta.transferden sonra yurtdışında bir gun sonra normal hayata dönüyorlar burda 3 gün diyoruz sakın yatma dedi.Devlet hastanelerinde yapılan tüp bebekte yat diyorlar ama doğru değilmiş kesinlikle.Birtek gebelik oluştuysa ve kanaman düşük tehliken varsa dikkat edip dinleneceksin.
İnşallah canım hayırlısı sağlıklısı olsun herşeyden onceEvde olıncada salak saçma şeyler düşünüyorum ben resimden falan sıkılıyorum dizide izleyemyoeum herşeyde. Sıkılıyorum sanırsam değişik bir insanım belki ikizler burcu olmam sebebiyle ruh halim çok değişken dengesiz sanırsam. hata ettim söylemekle inşallah bişey olmazda sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız ben güzel şeyler düşünmek istiyorum yoksa 9 ay geçmez yani Allahım devam ettirsin inşallah hepimizin kini
Canım çok teşekkürler paylaşimlarin için gerçekten güzel ve yararlı :))
Maşallah supersiniz yaaaAynısını bende yaşadım kaybettim ama ben bir kişiye bile söylemediğim için kafam rahattı sonrasında.
şuanda ki şişilikler ilaçlardan dolayı biliyorum korkuyoruz hepimiz.Hamilelik birşeysi almayalım diyoruz.Ama ucuz LCW de beli likralı 20tl civarında penye tayt pantolonlar vardı bir tane alabilirsin.Normalde de giyinebiliniyor.Ben evde bana dar gelen eski kullanmadığım pantolonu bel kısmını kestim,
kalıp çıkardım evde kullanmadığım eski penye tişört kazaklarımdan bel diktim .
üzerine isteğini geçir normal duruyor :)
Evet canım inşallah ya kalp atımını da duyalım herşeyi sağlıkla atlayıp kucağınıza alalım insallahSen çalişiyor muydun canım bebeklerimiz bizimle Allahım izniyle Kap atımını da duyacağız inşallah
Evet çok haklisin canım benim dr da kızıyor ve ben transfer sonrası 1dk bile yatmadım ama suan tehlike olduğu için çok yorulma dedi bunda sa beklemekten başka yapacak birşey yok nasip hayırlısı sağlıklısı olsun ins
hayırlı ugurlu olsun . benim de 3.günden beri hafif bel ağrım var egilince kilitleniyor gibi oluyor. kaç yasindasin kaçıncı denemen. kaç embriyo transfer edildi? inşallah sağlıkla bebeğine kavusursun.Merhaba Arkadaşlar, 29 Şubat da yani pazartesi günü transferim oldu, hafif bel ağrım dışında bir belirti yok gibi, yada daha erken midir acaba belirti aramam için çok heyecanlıyım, dualarınıza ihtiyacım var,tecrübelerinizi paylaşırsanız da çok sevinirim.
üzülme diycem ama hayal kırıklığıni Tahmin edebiliyorumKizlar benim kanama devam ediyor hala 4 gun oldu.yarin gidip kan verecektik ama dayanamdim idrar testi yaptim ve sonuc negatif tabiki zaten biliyordumda emin olmak istedim.bu arada 10. Gun bugun
Kan vermeden emin olma canım insalah değildirKizlar benim kanama devam ediyor hala 4 gun oldu.yarin gidip kan verecektik ama dayanamdim idrar testi yaptim ve sonuc negatif tabiki zaten biliyordumda emin olmak istedim.bu arada 10. Gun bugun
Canım bende evdeyim çalışmiyorum annem geldi memleketten temizliği o yapıyor ama çoğunlukla her işi ben yapıyorum ben çok titizim duramiyorum birde eşim her yemeği yemez beğenmez yemekleri de ben yapıyorum bunlardan bisey olmaz herhalde transferden sonraki ilk hafta kayinvalidemde kaldık oturmama bile kizdilar sınır oldum resmen esir hayatı yaşadım eve zor attım kendimi kayinvalidem evde kalacaksan annen gelsin dedi annemi cagirdim bi on gundur yanımda bi on gün daha kalıp gidecek ama çok sıkıldım sanki alismisim yalnızlığa etrafımda herşeye karışan birileri olması beni huzursuz ediyor bide iki gundur bi duygu karmaşası var ağlamak gelio bazen bağıra bağıra deliriyorum galiba diyorum ya da aniden bi sınır gelio en çok da hiç suçu yokken eşime bağırmak istiyorum nasıl geçecek bu haller bugünde bi mide bulantisiyla uyandım sabahtan beri çok kötüyüm Rabbim bize yardım etsin daha neler gorecez bakalım bende kimseye soylemeyelim dedim eşim özellikle tüp bebek olduğunun bilinmesini istemiyor kayinvalideme guvenmezken o gorumceme bile soylemezken annem yanıma gelirken herkese söylemiş çok moralim bozuk kizsam ne olacak söylemiş zaten komşudan tut dayima teyzeme kadar bütün ilçe öğrenmiş şimdi allah korusun bisey olsa nasi cikcaz insan içine ne diyecez zaten 5 senedir atama bekliyorum milletin dilindeyim bu kızında hiç bi işi rast gitmiyor diyecekler off oof bende ne dertliymisim sonuna kadar okuyanlar kusura bakmayın anlatacak kimsem yok anlatsam da anlayacak yok işin açığı herkes laf sokma oh deme peşinde olmuş gerçek dost yokKızlarrrr sizlerin bir günü nasıl geçiyor merak ediyorum ben çalişmıyorum evdeyim dün sancım vardı biraz hiç evi toplamadım buğün de evi topladım çamaşır attım yıkamaya geri kalan zamanda istirahat ediyorum bazen gündüz sancım oluyor bazense akşam ya bunlar normal diyorlar ama ben korkuyorum tabi Allah ne demişse o yapacak bişey yok ama ben eşimin arkadaşlarının hanımlarıyla görüşüyordum hamile olduğumu söyledim eşleri de eşime hayırlı olsun falan demişler eşimde bana kızdı ne diye hemen söyledin diye. Ben de sevinci mi paylaşmak istedim yani zaten akrbalarım falan bilmiyor neyse buna canım sıkıldı heralde o da ne olucagı belli değil diye mi kızdı ben inanıyorum ama bebeğim benle olucak affff Allahım
insanlar 4 gün 5 gün konuşur susarlar. kismet dw senin ne yaşadığını anlayamaz duymazliktan gel. elbet cektiklerinin mükafatıni alacaksın. ve bence laf söyleyen olursa ağzını tıklamalısın. çünkü bir laf vardir 'bekara eş bosamak kolaydır! 'Canım bende evdeyim çalışmiyorum annem geldi memleketten temizliği o yapıyor ama çoğunlukla her işi ben yapıyorum ben çok titizim duramiyorum birde eşim her yemeği yemez beğenmez yemekleri de ben yapıyorum bunlardan bisey olmaz herhalde transferden sonraki ilk hafta kayinvalidemde kaldık oturmama bile kizdilar sınır oldum resmen esir hayatı yaşadım eve zor attım kendimi kayinvalidem evde kalacaksan annen gelsin dedi annemi cagirdim bi on gundur yanımda bi on gün daha kalıp gidecek ama çok sıkıldım sanki alismisim yalnızlığa etrafımda herşeye karışan birileri olması beni huzursuz ediyor bide iki gundur bi duygu karmaşası var ağlamak gelio bazen bağıra bağıra deliriyorum galiba diyorum ya da aniden bi sınır gelio en çok da hiç suçu yokken eşime bağırmak istiyorum nasıl geçecek bu haller bugünde bi mide bulantisiyla uyandım sabahtan beri çok kötüyüm Rabbim bize yardım etsin daha neler gorecez bakalım bende kimseye soylemeyelim dedim eşim özellikle tüp bebek olduğunun bilinmesini istemiyor kayinvalideme guvenmezken o gorumceme bile soylemezken annem yanıma gelirken herkese söylemiş çok moralim bozuk kizsam ne olacak söylemiş zaten komşudan tut dayima teyzeme kadar bütün ilçe öğrenmiş şimdi allah korusun bisey olsa nasi cikcaz insan içine ne diyecez zaten 5 senedir atama bekliyorum milletin dilindeyim bu kızında hiç bi işi rast gitmiyor diyecekler off oof bende ne dertliymisim sonuna kadar okuyanlar kusura bakmayın anlatacak kimsem yok anlatsam da anlayacak yok işin açığı herkes laf sokma oh deme peşinde olmuş gerçek dost yok
canım ben çok erken öğrendim adetime 5 gün kala silik cizgiyi gördüm ertesi gün kanda 109 çıktı transferin 8.-9. Günü ögrenmiştmmerhaba diğer başlıkta da konuşmuştuk.siz kaçıncı gün test yaptınız ve değerini nasıl çıktı? beklemek çok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?