2016 şubat ikinci hafta embriyo transferi yaptıracak olanlar

tatlım rapora falan gerek var mı karsılıgıyorsa bosuna dısardan odeme yapmıyım.
Hayır canm bişeye gerek yok. Bana sağlık ocağındaki hemşire dedi. Sakın para ödeme aile hekimi yazar dedi. Oda durumu bildiğinden reçete falanda sormadı hiç

Evet tatlim cogumuz yasadik cok normal.
Hatta gecince tedirgin olduk niye artik agri olmuuo batma olmuuo diye :)
Hepsi normal

Hay Allah razi olsun canim ya insanin aklina hic iyi sey gelmiyor sag kasigim oyle cok batinca rengim atti esimi de korkuttum bsy de demedim yuzumden anladi bunlar tutunma belirtileri olsun insallah

Daha gormedim kalp atisi ile ayni anda gorucem inşaallah sali günü.
Sana ultrason icin gün verdi mi
Evet canım bende önümüzdeki hafta cuma gidecektim ama eşime uymadı tarih perşembe doktora uymadı çarşamba gideğim yani erken oldu iki gün ama görürüm inşallah keseyi de kalbı de kalp biraz erken sanırsam

Hay Allah razi olsun canim ya insanin aklina hic iyi sey gelmiyor sag kasigim oyle cok batinca rengim atti esimi de korkuttum bsy de demedim yuzumden anladi bunlar tutunma belirtileri olsun insallah
Ya bu hamilelik takvimi yaptım ama olmadı sanırsam çıkmıyor senle aynı gün doğurcakmişiz :)

tablet canım benim ki günde bir tane alıyorum kocaman yutması da çok zor oluyor..

bence yine ölçtürmekte ve ona göre doz almakta yarar var.
şurda 1-2 ay sonra güneş çıkınca zaten D vitamini takviyesine gerek kalmaz.
Bu yaz 45 C derece olacak diyorlar.İnşallah gebelliğimizde sorun çıkmadan devam ederiz,ama yaz bizim için çok zor gibi.

Eksikliğinde anne ve bebekte neler olur?

Dr. Suat Süphan Erşahin: D vitamini eksikliğinde, hamile annelerde kemiklerde oluşan en önemli risk, kemiklerin yumuşaması ve kolay kırılabilir hale gelmesidir. Genellikle osteomalasi (kemiklerin yumuşaması) dediğimiz bu hastalıkta tedavi süreci çok uzun süre alabilir. Aynı zamanda bu hastalık bebeğin sağlıklı gelişimini de önler. D vitamini eksikliği; bebeklerde kemik bozuklukları, vücudun normal şeklinin bozulması, kemik eğrilikleri, doğumdan sonra sık enfeksiyonlara yakalanma, göğüs kemiklerinde öne çıkma ya da çöküntü oluşması, bacaklarda eğrilikler, el ve ayaklarda şekil bozuklukları, kafa kemiklerinde deformite, kemikler çabuk kırılır olması, ayrıca yeni doğan bebeklerden rasitizm hastalığına çabuk yakalanma gibi sorunlara neden olabilir.

Yeni doğanda düşük doğum ağırlığı ve yeni doğan hipokalsemisi görülebilir.

Anne adaylarında çabuk diş çürümesi, sırt ve eklem ağrıları, kasık ağrıları, halsizlik ve güçsüzlük gibi belirtiler görülebilinir.

Doç. Dr. Arda Lembet: ANNE İÇİN; Her ne kadar çalışmalar çok az sayıda da olsa, bir çalışmada gebeliğin orta döneminden sonra düzenli olarak her gün 400-600 IU D vitamini alan hastalarda gebelik toksemisi dediğimiz hamilelikte yüksek tansiyonla giden önemli bir hastalığın daha az görüldüğü; yine az sayıda çalışma olmasına rağmen, yetersiz D vitamini alınımının gestasyonel diyabet dediğimiz gebelikte görülen şeker hastalığı riskini arttırdığı gösterilmiştir.

Yine A.B.D de yapılan bir çalışmada da , yetersiz rahim kasılmaları yaratabileceğinden, D vitamini eksikliği olan hamilelerde sezaryen oranlarının arttığı belirtilmiştir.

Erken doğum ve rahim enfeksiyonu yapabilen bakterial vajinosis adı verilen bir enfeksiyonun da D vitamini eksikliği olan anne adaylarında daha fazla görüldüğü rapor edilmiştir.

Bu sonuçlar genel kabul görmemekle beraber çalışmalar arttıkça bilgilerimiz daha netleşecektir.

Hamilelikte ortalama olarak % 3-5 oranında kemik kaybı olur. Gebelikteki D vitamini eksikliği ile maternal kemik kaybı arasındaki ilişki net olarak ortaya konamamıştır. Literatürde D vitamini eksikliğinin annede kemik kaybını arttırabileceğini söyleyen çok az sayıda yayın olmakla beraber, bu konuda net bir sonuca varabilmek için yeni çalışmalara ihtiyaç vardır.

FETUS İÇİN: D vitamininin fetusta özellikle kemik gelişimi ve hücrelerin farklılaşması üzerine önemli etkileri olduğu göz önünde bulundurulduğunda, annede eksikliğinin fetus ve yenidoğan üzerine etkileri olması beklenmektedir.

Annede D vitamini eksikliğinin fetusun kemik gelişimine etkisi daha çok hayvanlar üzerinde çalışılmış olmakla beraber, hamilelerde yapılan bir çalışmada, annede vitamin D seviyesinin düşüklüğünün, üst bacak kemiklerinde kısalma olmaksızın, doğum sonrası görülen raşitizme benzer değişiklikler gösterdiği ultrasonografik olarak gösterilmiştir.

Annede D vitamini eksikliğinin fetus ve yeni doğan kemik gelişimi üzerinde olumsuz etkileri, kemik mineral yoğunluğunun azaldığı birçok çalışmada gösterilmekle beraber, halen bir etkisi olmadığını söyleyen yayınlar da mevcuttur.

Bende duyulacakmi diye cok merak ediyorum. Çünkü bazen alti hafta da duyulamayabiliyormus. Inşaallah duyariz saglikli haberlerini aliriz hepimiz

Ya bu hamilelik takvimi yaptım ama olmadı sanırsam çıkmıyor senle aynı gün doğurcakmişiz :)

Ben kalp atışını görmeden hatta 12 haftaya kadar eklemeyi düşnmüyorum Allah korusun olumsuz birşey olursa birde onu kaldıramasam surekli gözümün önünde üzülürüm diye düşünüyorum.

eklemek istiyorsan sorular kısmında şu şekilde tarif etmiş.

Yapmanız gereken :
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?account/personal-details sayfasına girerek

Kişisel Bilgiler bölümündeki

Bebeğinizin Tahmini Doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazıp değişikliği kaydet ti tıkla . Örneğin : 28-09-2012

hayırlısı ile şu kalp atımını bir duyalım değerlerime yeniden bakılacak kan vermekten artık korkuyorum çünkü damarı çok zor buluyorlar çok açık tenliyim benim sürekli d kullanmam gerek güneşe koruyucu ile de çıksam leke oluşuyor gölgede bile yaz bana işkence bu yaz neyapıcam bilmiyiyorum hayırlısı sağlığı ile önce şu üç ayı atlatayım gerisini sonra düşüneceğim..

ben de canım ya önce kalp atımı sonra üç ayı tamamlamadan bişey yapmak istemiyorum kan birikmesi beklediğim yada aklıma gelebilecek bir şey değildi şimdi her olumsuzluk aklıma geliyor..

doktor tam kan idrar vs tahlili isteyecektir bir iki hafta sonra o zaman hepsini tek seferde ölçtürmekte yarar var.
Güneş lekesi bende de sorun,yüksek koruyucu kullansamda etki etmiyor. Doktora sorucam güneş koruyucu ne kullanmalı.Özellikle bu ilk 3 ay kozmetik ,saç boyası,deterjan kimyasal ne varsa uzak durmak gerekiyormuş.

ben de canım ya önce kalp atımı sonra üç ayı tamamlamadan bişey yapmak istemiyorum kan birikmesi beklediğim yada aklıma gelebilecek bir şey değildi şimdi her olumsuzluk aklıma geliyor..

olumsuzları düşünmeyelim,sadece tedbirli olalım, herşey güzel olucak inşallah,kanamayı çok kafana takma bakıyorum hemen herkeste olmuş burda.

''seminfo''cuğum hayırlısı ile şu üç ayı atlatsa idim ben kurban bile adadım sağlığı ile atlataydım diye yani sil baştan herşeyi şuan göze alamıyorum sağlığı ile bunu kucağıma alaydım başka da düşünmüyorum artık çok zor süreç ilerledikçe stres artıyor kimiside kendiliğinden hamile kaldığına üzülüyor bizse kana bak rahime bak sürekli iğne ol kan ver ya çok yıpratıcı Allahım kimsenin emeğini boşa göndermesin inşallah..

olumsuzları düşünmeyelim,sadece tedbirli olalım, herşey güzel olucak inşallah,kanamayı çok kafana takma bakıyorum hemen herkeste olmuş burda.
inşallah canım ya güzel düşünmek istiyorum ama açıkçası çokta korkuyorum herhalde çok zor bir süreç herhalde ondan artık kollarımdan kan alınamıyor çünkü patlatılmadık damar kalmadı elimin üzerinde alınıyor oda tek seferde değil orası da mosmor çabukta geçmiyor.yine de stres yapmamaya çalışıyorum herşeyin hayırlısı güzel olcak diyorum inşallah şimdi en zor kısmındayız buda geçecek diyorum hayırlısı ile inşallah..

canım senin ilk tüp denemen kaçıncı gün embriyosu idi?kaçtane transfer edilmişti?sakıncası yoksa?

Inşaallah canım. Hayirlisi ule su telasli günlerimizi atlatalimda hamileligin o tatli hallerini konuşalım. Gerçekten yipratici bi surec Rabbim hepimizin bu tedavi surecini yasayan herkesin yardimcisi olsun guc versin ve hicbirimizin emekleri bosa gitmesin

amin canım kun feyekun çiğim sen nasılsın?ne zamandır konuşamıyoruz.şu üç aylık süreci bitirip inşallah tadını çıkarrız inşallah..Mevlam büyük emeklerimizi boşa göndermez inşallah..

Allahın izniyle geçecek inşallah.Bu üç ay tedirgin geçecek elde değil .Ama inşallah sonrasında artık hamilelik üzerine güzel şeyler konuşuruz.

Allahın izniyle geçecek inşallah.Bu üç ay tedirgin geçecek elde değil .Ama inşallah sonrasında artık hamilelik üzerine güzel şeyler konuşuruz.
ayyy inşallah çok güzel hamile elbiseleri giymek istiyorum sürekli süslü dolaşacağım evin için de bile :)) içimde kalmaz inşallah sürekli kaydedeceğim heranı ileride ona göstermek için zaten yumurta toplamada başladık eşimle :)) inşallah hepsini yaşarız..

Bende gün sayıyorum sali gunu bi gelsede hayirlisi ile su kalp atislarini duysam ikiz mi tek mi ogrensem. Olumsuz bisey dusunmek istemiyorum . Kimseyi burdan dondurmesin rabbim.
Genel olarak iyiyim. Siskinlik ve uyku halleri var canim. Sende uyuyor musun gün içinde

evet canım sürekli uyku hali var ama pek iştahım yok zaten şuan bendeki depodan alıyormuş ek fazla yemek kendimi beslemek olur :)) onun içinde çok erken..sabırla bekliyoruz yada çalışıyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…