Bakmayim demi haklisin insallah ogunleri gosterir guzel rabbimdur şimdi o pskolojiye girme.belli zaten bel ağrısı,sık idrara çıkma,rahimden aşağıya doğru ani baskılar. vs o gun gelsin ayrıntıları yaşayıp konuşuruz inşallah.
Aynen ben de hep düşüğü olanlara onu söylüorum. Hamile kalabiliyor olmak bile büyük bir sıkıntıyı üstten atmayı sağlıyor. Hamile kalamamanın çaresini bulmak zor ama düşük olursa nedeni genellikle anlaşılıor.Sağol canım , toparlamaya mecburum yoksa çevremdekilere üzüntü veririm çok. Ümidim var en azında hamile kalabiliyorum bunu yaşamış oldum. Sen nasılsın?
anı konuşmakta yarar var :)Bakmayim demi haklisin insallah ogunleri gosterir guzel rabbim
Damla :dkız ismi ne :)
Bu sali 7 haftalik olacagiz allahimin izniyle :)anı konuşmakta yarar var :)
çıok teşekkürler canım :)) evde aleo vera ve E vitaminli bebek yağı vardı önceden kullandığım onu kullanacak bir arkadaşa vereyim ortadan kalksın unutur kullanırım :))ağızdan alımı diyor ama ne biliyim krem tarzı şeylerde özü oluyor ve deriden direkt kana geçiyor.
Gebelik ve Emzirme Sırasında Aloe Vera Kullanımı:
Hamilelik ve emzirme sırasında aloe veranın ağızdan alımı tavsiye edilmez. Bu durum kramplar, bulantı, kusma, ishal ve rahim kasılmaları ile düşüklere neden olabilir. Emziren anneler de yenidoğanda sağlık sorunlarına neden olabilen, aloe vera ürünlerinin oral kullanımından kaçınmalıdır. Kurutulmuş aloe vera yapraklarının suyu bile tavsiye edilmez. Aloe veranın bölgesel uygulamasının yan etkilerden yoksun olduğu söylense de, her zaman kullanmadan önce doktorunuza danışın. Çocukların da aloe vera kullanmaması gereklidir.
Bu bitkilere dikkat
İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin, hamilelerin veya hamile kalmayı planlayan kadınların şu uyarıları dikkate almasını tavsiye etti:
"- Baharat için mutfakta kullanılan bitkiler (fesleğen, kekik, vs.) genellikle pişirme veya tad vermede kullanılan küçük miktarları emniyetlidir; fakat çayları için kullanılan büyük miktarları (1- 2 tatlı kaşığı gibi) hamileler kullanmamalıdır.
- Dışkı yumuşatıcı antrakinon içeren bitkiler: Özellikle kabızlık yakınmalarının giderilmesinde doğal ve zararsız olarak düşünülen bitkiler vardır. Bu bitkiler rahim dahil düz kasların kasılmasını uyararak düşüğe neden olabileceği için kullanılmamalıdır. Acı çiğdem, akdiken (geyik dikeni), aloe vera, sinameki ve topalak bu gruptaki sakıncalı bitkilerdir.
- Rahim uyarıcı etkileri olan bitkilerden de aynı nedenle kaçınılmalıdır. Düzenli olarak tüketilmeleri ve özellikle de günlük 1-2 tatlı kaşığı gibi miktarları zararlı olabilir. Adaçayı, akdiken, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın), rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkilerin düşükle veya erken doğumla sonuçlanabilecek rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir.
- Bitkilere acı tat veren alkoloidleri yoğun içeren bitkiler veya esansiyel bitki yağlarından anne-bebek arasındaki veya anne rahmindeki ceninin fonksiyonlarını etkileyebileceği için sakınılmalıdır. Altınmühür (goldenseal), efedra, kına kına, kırlangıçotu ve yabani kiraz alkoloidlerden zengindir, düzenli tüketilmesi sakıncalıdır. Adaçayı, ardıç, biberiye, civanperçemi, kekik, lavanta, mazı, mercanköşk ve rezene gibi bitkilerin yağlarının ağız yoluyla hamilelik esnasında düzenli alınması da sakıncalıdır.
- Emenagog etkili bitkiler, adet görmeyi teşvik eden bitkiler olup hamilelik süresince kaçınılmalıdır. Akdiken, Cezayir menekşesi, civanperçemi, çarkıfelek (passiflora), kekik, mazı, meyankökü, ökseotu, pelin otu, ravent (ışgın), sinameki ve yarpuz gibi bitkilerin hamilelikte kullanılmaması gereklidir".
Aynen bebe pudrasında da talk var o da gözenekleri kapatıor ve zararlı. Rossmann varsa yakınlarında isana marka mum stick alcam o da aluminyumsuz diye biliorm. Geçen yıl da mineral tuz olan bir stick almıştım gratisten. Sürmeden suyla ıslatıpsun o da rezil ya hiç faydası yok :d crystal bişiydi markası ama aynı markanın koltujalrı mendilleri var onları kullanabiliriz dediğin gibi. Ama işte bluz koktuktan sonra silmenin faydası da yoksık sık silip yenileyecez malesef.Hamilelikte zehiri daha fazla dışarı attığımız için kokusuda ağır olacak.Bir çare bulmak lazım.Koltuk altına bebe pudrası sürüyordum ama son haberlerden sonra bıraktım sürmeyi
Ben 29 da d.r gidecegim o zaman 2 ay 5 gunluk oluyo demi?anı konuşmakta yarar var :)
Bu sali 7 haftalik olacagiz allahimin izniyle :)
bende de var banyo sonrası kullandığım bebe yağı,bıraktım ama cildim felaket kurudu.çıok teşekkürler canım :)) evde aleo vera ve E vitaminli bebek yağı vardı önceden kullandığım onu kullanacak bir arkadaşa vereyim ortadan kalksın unutur kullanırım :))
evet biz ayça ile aynı günüz canım bizim kide 8.şubat sağlıkla kavuşuruz inşallah hepimiz:)inşallah :) aramızda tam bir hafta var. benim transfer 16 şubat
yeni almak gerekli vücut yağı sen ne almayı düşünüyorsun canım şu reklamlarda çıkan bir marka var bitkisel onun parfüm ve makyaj ürünlerini kullanıyorum güzel vücud yağı yada çatlak önleyici kremi var mı gidip soracağım..bende de var banyo sonrası kullandığım bebe yağı,bıraktım ama cildim felaket kurudu.
Aynen bebe pudrasında da talk var o da gözenekleri kapatıor ve zararlı. Rossmann varsa yakınlarında isana marka mum stick alcam o da aluminyumsuz diye biliorm. Geçen yıl da mineral tuz olan bir stick almıştım gratisten. Sürmeden suyla ıslatıpsun o da rezil ya hiç faydası yok :d crystal bişiydi markası ama aynı markanın koltujalrı mendilleri var onları kullanabiliriz dediğin gibi. Ama işte bluz koktuktan sonra silmenin faydası da yok
9 hafta 5gün hesaba göre ama doktor ultrasonda söylediği CRL ölçüsü önemli.Ultrason kağıdında yazıyordur hangi tarihte CRL kaç gözüküyor. örneğin CRL 6w5 gibi yazmalıBen 29 da d.r gidecegim o zaman 2 ay 5 gunluk oluyo demi?
yeni almak gerekli vücut yağı sen ne almayı düşünüyorsun canım şu reklamlarda çıkan bir marka var bitkisel onun parfüm ve makyaj ürünlerini kullanıyorum güzel vücud yağı yada çatlak önleyici kremi var mı gidip soracağım..
Evet tatlim allahim saglikli kucagimiza almayi nasip etsin herkeze nasip etsin insallah.pes pese dogum yapcaz insallah ya ne guzelinşallah :) aramızda tam bir hafta var. benim transfer 16 şubat
evet biz ayça ile aynı günüz canım bizim kide 8.şubat sağlıkla kavuşuruz inşallah hepimiz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?