bu zamana kadar yoktu. yarım saat önce süt içtim içim bulanıyor. birde midemde ekşime var. bir iki kraker yedim ekşime geçti gibikimisinin erken kimisinin geç kimisinin hiç olmuyor.Benim 6 hafta da yani bu hafta başladı,ama kusma bir kere oldu mide bulantısı hep var.
birden oluyor zaten, bugun daha iyim hafifledi ama koku duyarlılığı artı.bu zamana kadar yoktu. yarım saat önce süt içtim içim bulanıyor. birde midemde ekşime var. bir iki kraker yedim ekşime geçti gibi
peki bunu kanun gereği mi yaptılar senin tercihin miydi yoksa tıbbi gereklilik mi? birkaç tanıdıktan da duydum ölen bebeklerini normal doğumla doğurduklarını. ama sorma imkanım olmamıştı. sezaryene kısıtlama getirdiler baya bunları duyduğum dönem, ben ona bağlamıştım. yanılıyor muyum?ben geçen sene kaybımı 15 saatlik normal doğum sancısıyla yaptım.Onu yaşadım ve normal halen tercihim :)
o bendede var. herşeyin kokusunu alıyorum. eşim yok öyle bir koku diyo ama alıyorum elimde değil. bugün fuara gittik yanımdan geçen insanların kokusunu alıyorum. eşime söyledim yok artık diyo.birden oluyor zaten, bugun daha iyim hafifledi ama koku duyarlılığı artı.
8 haftaligim yani ayyygerci salı günü 6. haftandasın demiş olabilir durumun bence doğru zamanlı genel söylemiştir genelde başta öyle diyorlar doktorlar ayrıntı vermeden ,cunku arakasından soru gelebilir :).
Bugun 7 hafta 1 günlük olmalı. hesaplamalara göre 7 bitti 8. haftana girdin
8.haftanın bilgilerini oku :)
7+1 bugün ki durumu
Beyinin kas hareketlerini koordine eden bölgesi olan beyincik gelişmeye başladı. Kolun dirsek ve bilek bölgeleri görülebilir hale gelmeye başladı. Bebeğinizin karaciğeri karın bölgesinde bir kabarıklık yaratacak kadar büyüdü.
http://www.e-gebelik.net/hafta_8.asp
Sagol tatlim benim okudum :)gerci salı günü 6. haftandasın demiş olabilir durumun bence doğru zamanlı genel söylemiştir genelde başta öyle diyorlar doktorlar ayrıntı vermeden ,cunku arakasından soru gelebilir :).
7+1 bugün ki durumu
Beyinin kas hareketlerini koordine eden bölgesi olan beyincik gelişmeye başladı. Kolun dirsek ve bilek bölgeleri görülebilir hale gelmeye başladı. Bebeğinizin karaciğeri karın bölgesinde bir kabarıklık yaratacak kadar büyüdü.
ya hsg için anestezili randevu almıştım, doktor geldi gerçekten can yakan bir durum yok bebek istiyorsun boşa anestezi almasın vücudun bir deneyelim dayanamam dersen çağırcam anestezi uzmanını, damar yolun açık zaten dedi ben de peki dedim ve anestezisiz çektirdim de benim de canım inanılmaz tatlıdır. bu da şımarıklıktn değil acı eşiğimin düşük olmasından kaynaklanıor. sonra bir de operasyon geçirdim rahim düzeltme için... artık herkes nasıl yapıor asırlardır kadınlar nasıl doğurmuş ben de yapabilirim gözüyle bakıyorum. biraz böyle düşünmek gerekiyor.Kiyamam sana.ben dusun transferimi anasteziyle yaptirdim:))
Okuyunca anladim icimi rahatlattin agrilarim tansiyonum herseyim olmasi gerektigi gibiymis olabiliyomus yanigerci salı günü 6. haftandasın demiş olabilir durumun bence doğru zamanlı genel söylemiştir genelde başta öyle diyorlar doktorlar ayrıntı vermeden ,cunku arakasından soru gelebilir :).
7+1 bugün ki durumu
normal yapan arkadaşlar normali tavsiye ediyor bide herikisini denemiş byan tanıdık var kesinlikle sezeryan diyor ..bakalım sağlığımız hangisine elverecek hayırlsı :)
D.r normal yapalim dedi olmaz istemiyorum dedim agladim korkudan tamam dedi hatta sksmamisim d.r doldurmus:))))ya hsg için anestezili randevu almıştım, doktor geldi gerçekten can yakan bir durum yok bebek istiyorsun boşa anestezi almasın vücudun bir deneyelim dayanamam dersen çağırcam anestezi uzmanını, damar yolun açık zaten dedi ben de peki dedim ve anestezisiz çektirdim de benim de canım inanılmaz tatlıdır. bu da şımarıklıktn değil acı eşiğimin düşük olmasından kaynaklanıor. sonra bir de operasyon geçirdim rahim düzeltme için... artık herkes nasıl yapıor asırlardır kadınlar nasıl doğurmuş ben de yapabilirim gözüyle bakıyorum. biraz böyle düşünmek gerekiyor.
ama transfer esnasında ben de çok kastım kendimi. aşılamada böyle olmamıştı. hem ohss kaynaklaı ağrılarım hem idrara sıkışık olmak, ben tek başıma uzanıp kalkamadım bile çatala... o kadar ağrım vardı... doktor kendini çok kasıorsun bu şekilde yapamam dedi... o an kendimi serbest bırakmak istiorum ama canım acıor... sırf bu yüzden kendimi kastım diye bile tutmamasından o kadar korkuordum ki... bize hiç öyle bir opsiyon sunmadılar :d
Ben genel anastaziyle yaptiririm kismet olursa sadece alt kisimi uyusturtmam aslakızlar kadın doğumcu yakınımız var kısmet olursa takibe de ona gitmek istiyorum ilk bebek istediğimde de 8 ay o takip etmişti beni. normal doğuma kesinlikle karşı... çok fazla komplikasyona açık bir durum. tıbbın ilerlemediği bir dönemde mecburiyetten yapılan bir şeyin sırf doğal diye daha iyi olduğunu kimse iddia edemez, idrar tutamamadan tut bebekte sıkıntılara kadar bir sürü soruna yol açabiliyor diyor... ben de yapabilirsem normalden yanaydım ama onu dinleyince acaba diyorum... bir de size tavsiyem epidural veya spinal düşünmeyin. sezaryense uyuyun, normal doğumsa o sancıyı çekin... iğne yerinde meydana gelen bel ağrısı yıllarca geçmior ve zaten o da aslında çok riskli...
yaa o halimde sıkışık olarak 1.5 saat beklettiler... hayatımda ilk defa azar azar boşaltılabildiğini öğrendim. zaten su içemem doyarsam diye fazla bir şey yiyemedim... heyecanlanınca da midem bulanır, sabah uykusuz uyanınca da bulanır... midesi zaten çok sık bulanan ve pek fazla su içemeyen bi insanım. ohss yüzünden idrara sıkışık halim cam batması şeklindeydi ve sırf yeniden su içmeyi göze alamadığım için kendimi tuttum o kadar süre... kabus gibiydi :dD.r normal yapalim dedi olmaz istemiyorum dedim agladim korkudan tamam dedi hatta sksmamisim d.r doldurmus:))))
embriyonın bir kaç hafta önce kalbi durmuşsa,ve belli haftanın üzerindeyse rahim ağzına düşmesi bekleniyor,sebebine gelince kürtajda rahim kazınıyor, ileri haftalarda rahim zarar görebiliyor.Riske girmektense bu şekilde yapmak en iyisi.peki bunu kanun gereği mi yaptılar senin tercihin miydi yoksa tıbbi gereklilik mi? birkaç tanıdıktan da duydum ölen bebeklerini normal doğumla doğurduklarını. ama sorma imkanım olmamıştı. sezaryene kısıtlama getirdiler baya bunları duyduğum dönem, ben ona bağlamıştım. yanılıyor muyum?
:) bende ilerde mısır satılıyor dedim şaşırdı :)o bendede var. herşeyin kokusunu alıyorum. eşim yok öyle bir koku diyo ama alıyorum elimde değil. bugün fuara gittik yanımdan geçen insanların kokusunu alıyorum. eşime söyledim yok artık diyo.
Kizlar crinone jelle araniz nasıl
Artik neredeyse hic geri gelmiyor gibi bisey bu seferde icerde kuruyup kaliyor o yüzden de her yapisim çile. Bence dünkü kanamanin sebebi de oydu. Vajina atamiyo ve icerde kittle kitle kalincada zonkluyo resmen
Sizin durum nasil ?
canım tahlilden bir iki gün önce bende de vajinada tahriş olmuştu. sıkmakta zorlanıordum toplamda 3-4 gündür ama bugün geçmiş sanırım.Kizlar crinone jelle araniz nasıl
Artik neredeyse hic geri gelmiyor gibi bisey bu seferde icerde kuruyup kaliyor o yüzden de her yapisim çile. Bence dünkü kanamanin sebebi de oydu. Vajina atamiyo ve icerde kittle kitle kalincada zonkluyo resmen
Sizin durum nasil ?
Bir kaç kişi vardı o akşam transferde sabahtan herkese ayrı oda verdiler su içtik bekledik odamızda ..bir süre sonra hepimizi transfer yapılacak yere aldılar .orda da .sürekli idrar kontrolü yaptılar ekrandan sıkışıklık durumunda kimi Zaman boşalttık kimisine su içirdiler..5-6 kere baktılar bana da sonra sıram gelince doktorumuz transfer yaptı benim sadece o alet takılırken biraz yandı Can'ım o da çok az ben bu kadar kısa olacağını bilmiyordum transferin ..rahat geçti şükür :))yaa o halimde sıkışık olarak 1.5 saat beklettiler... hayatımda ilk defa azar azar boşaltılabildiğini öğrendim. zaten su içemem doyarsam diye fazla bir şey yiyemedim... heyecanlanınca da midem bulanır, sabah uykusuz uyanınca da bulanır... midesi zaten çok sık bulanan ve pek fazla su içemeyen bi insanım. ohss yüzünden idrara sıkışık halim cam batması şeklindeydi ve sırf yeniden su içmeyi göze alamadığım için kendimi tuttum o kadar süre... kabus gibiydi :d
Evet bende canim yansada itiyorum en dibe kadar ordaki kalanlarinda ileri gittigini hissediyorum bazilarida tüpün ustune yapisip geliyo bazenevet içeri sokması sorunlu oluyor artık,içerde sıvısı emiliyor gerisi kalıyor.Gecen sene kaçıncı haftaydı bilmiyorum wc de ceviz buyukluğunde pat diye birden düşmüştü,korkmuştum bu ne diye.Bu normal bir durummuş.Doktor dibine kadar sokabildiğin kadar sok demişti.Ben bir şekilde en dibine kadar sokup sıkıyorum halen.
Bu dışına sürme olayini burda okumuştum gerçekten çok ise yariyorcanım tahlilden bir iki gün önce bende de vajinada tahriş olmuştu. sıkmakta zorlanıordum toplamda 3-4 gündür ama bugün geçmiş sanırım.
bana hemşire kapağı açtıktan sonra taşan kısmı kapakla tüpe sürmemi o şekilde itmemi söylemişti. gerçekten inanılmaz fark ediyor. öyle dene hiç sorun yaşamadan kullanacaksın. bir de 15dk dakikası dakikasına yürüyorum sıktıktan sonra. bende ilk günler hiç geri gelmiordu ama şu an azar azar gelior geri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?