dölenme gerçekleştikten sonra 5-6-7 günlerde tutunma olur.her doktorun düşüncesi ve tedavisi farklıdır illaki. ben transferden 5gün önce progestan iğneye başlamıştım hormon yükselsin tutunması kolay olsun diye, embriyologta 2 günde tutunuyo demişti...
bide benim 5.gün embriyosuydu
ne kadar geç çıkarsam kardır. Pek güvenmiyorum hijen açısından.Hiç gitmedim gerçi ama ne biliyim.Banada dediler kan felan. Vercekmisim dedim benim zaten bi d.rum var gebelik kartinin cikmasi gerekiyormus
Bende senin gibi dusunuyorum ben ilacimi yazmalari icin gitmistimne kadar geç çıkarsam kardır. Pek güvenmiyorum hijen açısından.Hiç gitmedim gerçi ama ne biliyim.
bir doktor yeter.
gebelik takibini sağlık ocakları yapmazsa ceza alıyorlamış. o yüzden peşimize düşüyorlar. bende gitmek zorunda kaldım.Banada dediler kan felan. Vercekmisim dedim benim zaten bi d.rum var gebelik kartinin cikmasi gerekiyormus
evet canım çok şükür 8haftalık benim. kediler iyimiş bayılırım bende :)Sağol canım çok yatmıyorum bugün 4.günüm evde dolaşıyorum kedilerim var zaten evde oynuyorum onlarla kafamı dağıtıyorum annemde bende bugün alişverişmerkezine biraz gezmeye gidicez çok sıkıldım inşallah annesine sıkı sıkı tutunmştr bebişlerim sen hamilesin galiba hayırlısıyla sağsalim kucağına alırsın bebişini inşallah
evet canım hem özel doktoruna hem sağlık ocağına git. sıkıntı yaşarsın. ben sağlık ocağında birşey yaptırmıyorum. özel doktorum yapıyor sonuçları sağlık ocağınada veriyorum. sorun kalkıyor.Eskiden gebeleri saglik bakanligi izliyomus simsi karakola ve savciliga bildiri gidiyormus benim kaydim baska yerde esimle ayni yerde degil saglik ocagindaki d.r sorun yasarsiniz cok dedi karakola sorguya gotururler dedi
bahçecide tüp bebek yaptırmış biri olarak anlatmak istediğim buydu, teşekkürler :)dölenme gerçekleştikten sonra 5-6-7 günlerde tutunma olur.
yani blastokist embriyosu daha erken tutunur.
internetten Embriyolog açıklaması (bahceci)
Pek çok çiftin bilgi ve beklentisinin aksine aslında gebelik yumurta toplama işlemi sonrasında (yani döllenme sonrası) 5-7 gün içerisinde oluşmaktadır. Yani eğer embriyo transferi 5.gün blastosist aşamasında yapılmış ise ve şartlar yeterli ise aslında o gün veya bir sonraki gün embriyonun rahim duvarına tutunması ile gebelik gerçekleşir.
canım özel doktoruna git. orada yaptırdığın testlerin birer fotokopisini sağlık ocağına ver sorun kalkar. ben sağlık ocağında birşey yaptırmıyorum. kurtulmak için özel doktorumun yaptırdığı testleri ebeye veriyorum sorun kalkıyor. onlarla inatlaşmak istemiyorum çünkü bebeğimizin ebeleride onlar. aşılar hep onlar tarafından yapılacakne kadar geç çıkarsam kardır. Pek güvenmiyorum hijen açısından.Hiç gitmedim gerçi ama ne biliyim.
bir doktor yeter.
Kizlar merhaba bayadir yazmiyordum malesef bebekleri kaybettik doktora gittigimde kanamam var demiştim bana igne vermişti igneyi vurdugum dakika parca dusurdum malesef kanamam oluştu ertesi gun doktora söyledim muane cagirdi malesef kaybetmişiz bebekleri hayirlisi olsun nasiibim değilmiş demekki kac gündür üzüntü aglamaktan kendimde değildim ama şimdi daha iyim rabbim nasip etmiyorsa vardir bi bildigi iki taneydiler demeki ikiside olmadi vardir bundada bi hayir şimdi icin temizlenmişmi diye bakicak doktor birde neden düştügüne daire bakicak zaten yilmak yok yola devam hayirlisi hersey icin
bahçecide tüp bebek yaptırmış biri olarak anlatmak istediğim buydu, teşekkürler :)
Gerektiğinde giderim şuan bilmeleri gerek bir durum yokcanım özel doktoruna git. orada yaptırdığın testlerin birer fotokopisini sağlık ocağına ver sorun kalkar. ben sağlık ocağında birşey yaptırmıyorum. kurtulmak için özel doktorumun yaptırdığı testleri ebeye veriyorum sorun kalkıyor. onlarla inatlaşmak istemiyorum çünkü bebeğimizin ebeleride onlar. aşılar hep onlar tarafından yapılacak
bende iş nedeniyle gecici bir yerdeyim belki bir kaç ay belki bir yıl belli değil.Açıkcası kayıt almayı düşünmüyorum ikametgah vs uğraşmak istemiyorum,burda muhtar sağlık ocağı uzak zaten evime.Eskiden gebeleri saglik bakanligi izliyomus simsi karakola ve savciliga bildiri gidiyormus benim kaydim baska yerde esimle ayni yerde degil saglik ocagindaki d.r sorun yasarsiniz cok dedi karakola sorguya gotururler dedi
Canım gözün aydın çok sevindim inşallah benimde sonum senin gibi olurum ilk tüpün mu kaç yaşındasın bende arada kalkıp yürüyorum hastaneye gidiyorum iğnelerim varcanım benim doktorum yatmayı önermedi. sadece tranfer günü dinlen sonra normal hayatına dön dedi. uzun yürüyüşler yapma ağır iş yapma ağır aldırma yeterli dedi. bende aynen öyle yaptım. transferden sonra dışarı dahi çıktım. sadece biraz daha dikkatli oldum. şimdi 5+2 haftalık hamileyim. inşallah rabbim gönlünce verir.
Estağfurullah canim ne demek böyle yorumlara ihtiyacım var rahatlıyorum çünkü bende sakinim takmıyorum kafama keyfim yerinde hep yatmıyorum zaten hergün iğne vuruluyorum mecbur kalkıyorum sadece güzel beslenip dinleniyorum bide bana 2 embriyo transfer oldu en azından şansımız daha yüksek gibi belki birinden biri tutarbana embriyoloğum transferin ertesi akşamına kadar tutunma olursa olur olmazsa olmaz demişti. çarşamba olmuştum perşembe akşamına kadar demişti yani ama kanda çıkması 10.günde belli oluyo demişti. dayanamayıp 7.gün drarda bakıınca silikte olsa görmüştüm. ben ilk 5 gün dinlenmiştim, tuvalete yemek yemeye bide iğne için yürüyüşe kalkıyodum sadece. moralimi hiç bozmadım hiç tereddüte sokmadım kendimi. ay bişi oldumu ay tutundumu acaba soruları hiç geçmedi aklımdan, sanki ilk koyulduğunu gördüğüm andan itibaren benimle olduğunu biliyodum ve konuştum hep bebeğimle. hatta geçmiş olsuna gelen arkadaşlarla kahkahalarla güldük hayaller kurup. yani ne kadar rahat olursan rahimin o kadar kasılmaz ve tutunur inşallah bebeğin. birde sakın unutma hayırlısı olucaksa sağlıkla gelicekse tutunsun inşallah. bol dua et arkadaşım ben sürekli elimi karnıma koyup ya şafi diye içimden okuyorum. duayı eksik etme. çok uzun tuttum kusura bakma yaa hızımı alamadım yine :)
canım sorgu kısmını bilmiorum ama ikametgahın oturduğun evde değilse yüklü bir ceza var. yanlış b0eyan vermektenEskiden gebeleri saglik bakanligi izliyomus simsi karakola ve savciliga bildiri gidiyormus benim kaydim baska yerde esimle ayni yerde degil saglik ocagindaki d.r sorun yasarsiniz cok dedi karakola sorguya gotururler dedi
Oturdugum evde adres verdigim halde ceza yedik memurun bi rakamda hata yapmasi 1 milyara neden oldu odemicem dedim tartistim memurlacanım sorgu kısmını bilmiorum ama ikametgahın oturduğun evde değilse yüklü bir ceza var. yanlış b0eyan vermekten
En guzeli nekadar kalacagin belli olmayan bi biyer icin bencede ugrasma.benimde uzak gitmiyorum oyuzden kolay kolaybende iş nedeniyle gecici bir yerdeyim belki bir kaç ay belki bir yıl belli değil.Açıkcası kayıt almayı düşünmüyorum ikametgah vs uğraşmak istemiyorum,burda muhtar sağlık ocağı uzak zaten evime.
Ben bidirdigim halde ceza yedim iste odemedim odememde memur hatasi dedim15 gün içinde ikamet adresini bildirmezseniz para cezası var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?