Canım içini ferah tut benimde 9. Gün istedi Dr um ve 264 çıktı değerim demekki 9. Günde cikacaksa çıkıyor iki günde bir yapıldığı için 9 12 15 farketmiyorEvet benim de öyle . Hadi ben biraz sabırsızım doktorum da biliyo ondan dedi desem söyleseydi barı erken yapacaksın düşük çıkarsa korkma diye
Tatlim sakin ol onlarda ogrenmeye calisiyor ne evreler gecirdigimizi ne var bundaO kadar haklisin ki B blankx konu basligi şubat ikinci hafta diyor gelmisiz martin ortasina yeni transfer oldum diyenler haftaya transferim olacak diyenler bir sürü tuhaf sorular soranlar yani evet hepimiz bu yollardan geciyoruz ama mantikli konu basligi altinda paylasiyoruz cunku subatin ikinci haftasi transfer olduk ayni seviyede hamileliklerimiz bir ricam daha olacak kac transfer oldu bir tane tuttu aman daha iyi cogul gebelik riskli yorumlarinizi kendinoze saklar misiniz lutfen? Burada ben dahil ikiz hamile olan arkadaslarimiz var ve biz suanda hormonlarimiz geregi cok hassas bir donemdeyiz biraz saygili olalim lütfen sevgiler...
çok dengesiz bir üşüyorum bir terliyorumHaklisin bebegim bagini kurmamaliydim daha aslinda dogru olani oydu ama ole yapamadim elimde degil guzel bi topik oldu icimiz bi nebzede olsa rahatliyor hepimiz ayni seyleri yasiyorum ama farkli gunlerde :))bende usume gecti ates basmaya basladi yine baslardaki gibi senin usumen nasil gectimi biraz
ila süt olacak diye birşey yok.ben hergun süt içmiyorum,günde ne kadar süt içiyorsunuz. şimdiden sütten bıkmaya başladım
7 hafta dayım doktorum kan tahlil listesini verdi acelesi yok ama dedi.Kızlar ben den kan istemediler sizden ne zaman istediler
zamanla ilacın vermiş olduğu şişlik iner dediler ama bilmiyorum. artık kiloyu takmamaya çalışıyorum. tamamen bebeği düşünüyorum. sağlıkla doğsun iyileşeyim. hemen pilatese başlayıp eski kiloma döneceğim. ben hırslıyım geri veririm. allahdan boyum uzun aşırı belli değil. sadece ampul gibi oldum kalça ve basenler aldı. ama dediğim gibi hırslıyım veririm günde 1 buçuk paket sigara içen ben. ben sigarayı bırakıyorum dedim ve aynı gün bıraktım. şükürler olsun 11 ay oldu. herşey bebeğim için. sende takma verirsin
Aynen yani anlamış değilim yazmayız bi dahaTatlim sakin ol onlarda ogrenmeye calisiyor ne evreler gecirdigimizi ne var bunda
O kadar haklisin ki B blankx konu basligi şubat ikinci hafta diyor gelmisiz martin ortasina yeni transfer oldum diyenler haftaya transferim olacak diyenler bir sürü tuhaf sorular soranlar yani evet hepimiz bu yollardan geciyoruz ama mantikli konu basligi altinda paylasiyoruz cunku subatin ikinci haftasi transfer olduk ayni seviyede hamileliklerimiz bir ricam daha olacak kac transfer oldu bir tane tuttu aman daha iyi cogul gebelik riskli yorumlarinizi kendinoze saklar misiniz lutfen? Burada ben dahil ikiz hamile olan arkadaslarimiz var ve biz suanda hormonlarimiz geregi cok hassas bir donemdeyiz biraz saygili olalim lütfen sevgiler...
Canım o kişiden kişiye çok değişiyor. Seninle aynı gün değeri 10 çıkan gebe de oluyor. Neye göreyse değer artık. Düşük mü çıkar yüksek mi bilinemeyeceğinden kafa karıştırmamak adına 10. Günü beklemek daha iyi oluyor. Benim de 9. Gün tesadüfen yapıldı 92 çıktı 11. Günde 277 idi. Biz şanslıyız ki değerlerimiz şüpheli değildi ikinci tahlile gönül rahatlığıyla gitmişsindir sen de :)Canım içini ferah tut benimde 9. Gün istedi Dr um ve 264 çıktı değerim demekki 9. Günde cikacaksa çıkıyor iki günde bir yapıldığı için 9 12 15 farketmiyor
Ayyy hemde nasil heyecanlı cok merak ediyorum :) inşaallah ikiside iyidir ikisinide duyarıminşallah ikizde nasıl duyuluyor acaba çok heycanlı :)
Ben endokrinle alakalı sıkıntılarım için dietisyene de göründüm. İlk 4 ayda kilo vereyim siye ona göre bir liste yaptı. Kahvaltı ve iki ara öğünde birer çay bardağı yarım yağlı süt, bir ara öğünde bir çay bardağı kefir yemeklerin yanında yoğurt verdi.ila süt olacak diye birşey yok.ben hergun süt içmiyorum,
ayran yoğurt peynirde aynı görevi görüyor hatta daha etkililer.
O kadar haklisin ki B blankx konu basligi şubat ikinci hafta diyor gelmisiz martin ortasina yeni transfer oldum diyenler haftaya transferim olacak diyenler bir sürü tuhaf sorular soranlar yani evet hepimiz bu yollardan geciyoruz ama mantikli konu basligi altinda paylasiyoruz cunku subatin ikinci haftasi transfer olduk ayni seviyede hamileliklerimiz bir ricam daha olacak kac transfer oldu bir tane tuttu aman daha iyi cogul gebelik riskli yorumlarinizi kendinoze saklar misiniz lutfen? Burada ben dahil ikiz hamile olan arkadaslarimiz var ve biz suanda hormonlarimiz geregi cok hassas bir donemdeyiz biraz saygili olalim lütfen sevgiler...
Ben neredeyse hic süt icmiyorum gibi bişey.ila süt olacak diye birşey yok.ben hergun süt içmiyorum,
Sabahları çok fazla birşey yiyemiyorum. arada yoğurt yediğim oluyorila süt olacak diye birşey yok.ben hergun süt içmiyorum,
İkiz gebelik yaşadığın için bu sözlerden tedirgin olmanı haklı buluyorum ama muhakkak iki embriyo transfer edilirken bunun bilinen riskleri doktorun tarafından anlatılmıştır ve sen de kabul etmişsindir. Benim doktorum da kabul etse 5 embriyo transfer etse o bile uyardı bize, yeter ki tutsun, pozitif ihtimali artsın diye... Burda kimse kendi isteğiyle tek embriyoyu seçmedi ve haklı olarak burada 2-3 transfer sonucu teki tutan veya hiç tutmayanları da görüyoruz. İkiz üçüz gibi hiç tutmaması da bir ihtimal ve emin ol tek embriyo transfer edildiği için gebe kalamayacağını düşünmek de senin yaşadığın kadar zor bir durum. Ben de gelip çok sordum başlıklarda. Hatta 5 yumurtayla aşılama yapan doktlrlar varken benim doktorum yumurta sayısı 3 olunca aşılamayı yapmayan bir insan... Tahlil sonucuna kadar tek embriyoydu kesin olmadı diye yas tuttum... O açıdan bakınca o zaman 3 tane transfer edildi yazmayı da yasaklayalım insanlara... Bu da başkalarının moralini bozuyor. Lütfen söylediklerimi kişisel algılama ama durumumuz ne olursa olsun birazcık empati kurmayı da bilmeliyiz. Ben de bu başlığa yazmaya başladığımda fazla yumurtası oluştuğu için aşılaması bi anda iptal olan beklemediği bir anda tüp bebek sürecinin içine düşen biriydim. Herkes transfer olmuştu ben iğnelere devam ediordum bak seninle aramızfa bir hafta varmış. Senden sonra katılanlar da oldu. Şimdi tahlil günleri gelenler de onları yakalarlar. İnsanlar kendi canını sıkmadığı aürece tecrübelerden yararlansınlar. Ben başlığı bulduğumda güncel sayfalardan devam ediordum transfer sonrası o dönemki tecrübeleri okumak için en baştan başlayıp aşama aşama okunmadık yorum bırakmadım. İlk doktor randevumuzdan bu yana her aşamada hepimiz farklı stresler yaşıyoruz bir de burada gerilmenin saçma olduğunu düşünüyorum.
anladım canım.Ben endokrinle alakalı sıkıntılarım için dietisyene de göründüm. İlk 4 ayda kilo vereyim siye ona göre bir liste yaptı. Kahvaltı ve iki ara öğünde birer çay bardağı yarım yağlı süt, bir ara öğünde bir çay bardağı kefir yemeklerin yanında yoğurt verdi.emily07
canım kalsiyum ihtiyacı için içmen gerek. günlük kalsiyum ihtiyacı 4 su bardağı süte eş değermiş. ama bu demek değilki 4 bardak süt içmek. peynir yoğurt gibi süt ürünleri ile dengele ama mutlaka iç bebeğin içinBen neredeyse hic süt icmiyorum gibi bişey.
Yoğurt peynir tüketiyorum ama onlarda öyle cok yogun değil.
Daha mi dikkat etmeliyim
evet arkadaşlar sağlıkla zor günlerimizi geçirelim hep beraber yeni topicler de açarız yeni arkadaşlar da tecrübesiz ya korkuyorlar aynı korkuları bizler de yaşadık kendimizi yalnız hissettik yazdık yazdıkça paylaştık ve çoğaldık şimdi görmeden hepimiz birbirimizi tanıyoruz..:))anlayış.anlamak,hoşgörü,sevgi ile sağlıkla tamamlayacağız inşalllahhhhhhhhh hepinizi LOVE YOU.:)))kötü niyet yok bizlerde o dönemde çıkmazın içindeydik,kime sorsak diye bakınmışızdır.
Gerçi ben sağlamcıyım sormaktansa deli gibi araştırırım.
Onlarıda anlıyorum bizim topic diğer topic'lerden farkı ilk katılanların nerdeyse hemen hepsi hamile buda dikkat çekiyor.
Tecrubeli bilirler diye soruyorlar,onlarıda anlamak lazım.
Bunu yazmamda ki nedenleri biride bir kaç gündür farkındayım eskiler eski mevuzlar tekrar tekar konuşulup o tedirginlikleri gördükce stres olmamız gereken dönemde biraz stres oluyor ve bu yuzden topic den uzak duruyor,ve bu şekilde gittikce buranın anlamı kalmaycak hepimiz bırkacağız.
Ben başka topic te yazmıyorum sadece beraber başladığım sizlerle yazışıyorum.
Umarım öyle bir durum yaşamayız.
Moderatörümüz_tangled_ yeni bir topic acar ve uygun bir başlık koyarız.
Sadece şubat hamileri gibi
tatlım maşallah Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ben direterek iki embriyo istemiştim ikiz gördüm mü aklım gidiyor diye eşim de doktorum da zorluklarından bahsetmişlerdi ama ben direttim ama buna da şükür biri tuttu ikiz nasip değilmiş kısmet biraz da sakin ol doktorun kapısında çok güzel bir söz vardı bebeklerin Tanrının birer hediyesi olduğu mutlu ol tadını çıkar diğer arkadaşlar da da alınganlık var hepimiz çok ama çokkkk zor süreçlerden geçtik geçiyoruz Allahım hepimize sağlıkla bu süreci tamamlamayı nasip etsin inşallah.....Sen niye üstüne alınip bu kadar uzun bur mesaj yazdin anlamadim ama neyse...
Doktorum transferi yaparken bana ikiz olabileceginin yaratabilecegi olumsuzluklardan bahsetmedi kendisi istanbulun en ünlü profesorlerinden kontrole gittigimde ikiz oldugunu gorunce sevincten cildirdi yani bu aciklamalari neden yapmak zorunda kaldigimi da anlamadim sadece bir anne adayi olarak diger anne adayi arkadaslardan biraz hassasiyet istedim breakfast ama sen üstüne daha çok olumsuzluklardan bahsetmissin tesekkur ederim anlayisin icin !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?