2016 şubat ikinci hafta embriyo transferi yaptıracak olanlar

Kese görünmüyor yani düşük yaptım Dr Çarşamba içimde parça kaldı mı diye bakacak. Bitti yani herşey. (parça falan da düştü dün 3 kere. Bugün de ilaçlardan sonra parça düşmeye devam ediyor)

Allahimin izniyle insallah carsamba gorursun keseyi hamileligini kanamayla gecirmis insanlar var saglikli dogum yapmislar allahim yardimcin olsun
Dr düşük yaptın dedi. Kürtaja gerek yok ilaçla temizliycez içini dedi. Hala pıhtılı kanamam var bugün keseyi göremedik zaten.

Ama benim belim çok ağrıyor ve kaç gündür devam ediyor düşük yapacagımdan değildir değil mi
Daha dün düşük yapmış biri olarak söylüyorum sürekli devam eden bel kasık ve karın ağrım vardı. Ne kadar dinlensem de geçmedi. Sabah kanamaya uyandım zaten. Transferden sonraki ağrılardan çok farklıydı. Moralini bozma

Ben daha da beter olucam galiba kendimden korkuyorum kilo hiç iyi bisey değil canım sagligin yerindeyse boşver hiç takma alamiyorum diye kilo demek şeker tansiyon kolestrol demek

Ben daha da beter olucam galiba kendimden korkuyorum kilo hiç iyi bisey değil canım sagligin yerindeyse boşver hiç takma alamiyorum diye kilo demek şeker tansiyon kolestrol demek
Haklisin da iste nebileyim benim tansiyon 7 ye dusuyor sekerimde 80 dusmustu

Dr düşük yaptın dedi. Kürtaja gerek yok ilaçla temizliycez içini dedi. Hala pıhtılı kanamam var bugün keseyi göremedik zaten.
Hicbirsey denmiyor canım.
Allah yardimcin olsun çabuk toparlanip yeni tedavine baslaman icin guc versin. Hatta bir daha o streslere gerek kalmadan mucizeni tedavisiz gondersin.

Merhaba kızlar.ben bugün Dr. gittim.embriyolar için çağrdı.biraz kafamı karıştı.ben anormal döllenme fazla imiş.hoca pgt yöntemi yapabiliriz dedi.yarın kesin kararı verecek. Kızlar pgt yaptıran varmı?

canımmmm ya çok acıyordur senin için ama bide şöyle düşün eğer embriyoda bir rahatsızlık varsa vücut onu atmak için uğraşırmış hayırlı sağlıklısı olsun canım ya ama pes etme önce bunu atlat inşallah sıfordan diye gözünde büyütme süreç başladımı çok hızlı ilerliyor biliyorsun Allah yardımcın olsun cnm..

ben yaptırmadım canım ya o nasılmış acaba??

Burda yaptirani görmedim ama belki önceki denemelerinde yaptirmis olanlar vardir canım yazarlar

dedikleri gibi arkadaşlar yani ilk üç ay kimseye söylemeyin diyorlar ya hakkaten en zor zamanlarımız mutlu başlayıp kaybeden arkadaşlara gerçekten çok üzülüyorum Allahım kimsenin çabalarını dualarını karşılıksız bırakmasın sağlıkla inşallah isteyen herkesin sağlıklı hayırlı evlatları olsun...çok üzüldüm ya ''ozi'' arkadaşa..(

GENETİK TANI (PGD)
İmplantasyon Öncesi Genetik Tanı (PGD)
Genetik biliminde son yıllardaki gelişmeler; tüp bebek yöntemleriyle geliştirilen embriyolarda genetik incelemeler yapılmasına imkan tanımaktadır.
Bu yönteme “embriyoda genetik tanı” (preimplantasyon genetik tanı) adı verilmektedir. Gebelik öncesi genetik tanı (PGT) adı verilen bu işlem; yumurta ve sperm hücrelerinin laboratuvar ortamında döllenmesi sonucunda gelişen embriyolardan 1 veya 2 adet hücre alınması ile gerçekleştirilmektedir.

Alınan hücrelerde özel yöntemler kullanılmakta ve doğacak bebekteki sayısal ve yapısal kromozom bozuklukları ile tek gen hastalıklarının (talasemi, orak hücreli anemisi, kistik fibrozis gibi) tanısı yapılabilmektedir. Böylece sağlıklı embriyoların anne adayına transferi ile sağlıklı bebeklerin doğması sağlanmaktadır.

Preimplantasyon genetik tanının amacı nedir?

Bireylerin, taşıdıkları kalıtsal hastalığı değişik oranlarda çocuklarına aktarma riskleri nedeniyle genetik hastalıkların çiftlerde ve embriyolarda belirlenmesi sağlıklı çocuk sahibi olabilmesi için önemlidir. Günümüzde farklı teknikler kullanılarak çok sayıda kalıtsal hastalığın henüz embriyo düzeyinde iken tanımlanması mümkün hale gelmiştir.

Preimplantasyon Genetik Tanının amacı, öncelikle genetik hastalıkların gebelik öncesi dönemde, henüz embriyo aşamasında tanımlanmasıdır. Ayrıca infertilite problemi nedeni ile tüp bebek tekniklerinin uygulanacağı çiftlerde embriyolarda oluşması muhtemel genetik bozukların tanımlanması için kullanılmaktadır.

Preimplantasyon genetik tanıda kullanılan yöntemler nelerdir?

Ailenin tüp bebek tedavisine alınmasından sonra yaklaşık 10-12 günlük tedavinin ardından yumurta hücreleri toplanarak her biri ayrı bir sperm hücresi ile döllenir. Döllenen ve iyi gelişen hücrelerden (embriyo) 3. günde 1-2 tane hücre alınarak farklı teknikler kullanılarak genetik inceleme yapılır.

Preimplantasyon genetik tanı endikasyonları Nelerdir?

PGT, kalıtsal hastalık taşıyan ve sağlıklı çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere ve infertilite nedeniyle tüp bebek veya mikroenjeksiyon gibi yardımcı üreme tekniklerinin uygulanacağı ve embriyolarında kromozomal anomalilerin görülme riski yüksek olan çiftlere önerilmektedir.

Preimplantasyon genetik tanının avantajları nelerdir?

Ailelerin sağlıklı çocuk sahibi olmaları sağlanmaktadır.
Aile, gebelik sonlandırılmasına bağlı tıbbi ve psikolojik travmalardan korunmaktadır.
Talasemi vb. hastalıklarda doku tiplemesi ile doğacak olan bebek hasta çocuk için tedavi imkanı sağlamaktadır.

Gebelik öncesi tanı; hasta kişilerin yaşam boyu karşılaştıkları sağlık problemleri, hastalıkların tedavisindeki güçlükler ve yüksek tedavi maliyetleri ile karşılaştırıldığında çok daha faydalı ve ucuz bir tanı yöntemidir.

Embriyo aşamasında tek hücreden yapılan bu işlemlerde hata payı yaklaşık %2’dir.

teşekkürler tatlım iyiymiş ama genetik rahatsızlık varsa saptanıyor çok güzell

ya ben tuvalete girip çıkınca 1-2 dk kasıklarım ağrıyor ve geçiyor. idrar yollarında enfeksiyon var desem yok. idrardan anlaşılır. sizinde böylemi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…