İnşallah yarın güzel haberlerle geleceksin canım.İşte bize ayrıca kese randevusu verilmedi. 9 marttı ikinci tahlil günüm. İki hafta sonrasına randevu verdiler direkt. Bir de eşim sağolsun orda sordu kimyasal olup olmadığından ne zaman emin oluruz diye. Kalp atışında dedi hemşireler.
Canım ben de senin gibiyim aynı. İğneler bittikten sonra hiç ilaç kullanmadım. Ben de sadece imom ve crinone jel kullanıorum. Progestanın da 200 lüğü veriliyor jele alternatif o da vajinal fitil şeklinde kullanılıor ve bence jelden çok daha zor onu kullanması. 100lük içince de bende içki içmişim etkisi yapıor bi anda... Günde 3 tsne verilior 100lük de... Bu arada elevitte domuz jelatini varmış diolardı alternatifi decavitmiş sanırm onu bi sor doktoruna hassassan bu konuda. Ben jeli de günde bi sefer sabah kullandığjm için jelden şikayetim yok. Beni zorlamıor hiç.Birde sizler bir sürü ilaç ismi sayıyorsunuz. ben çoğunu kullanmadım. şuan da sadece progestan ve elevit kullanıyorum. jel ile progestan aynı işi görüyor. neden sizlere bu kadar eziyet ediyorlar ben anlamıyorum. jel gerçekten kötü ve hepinizin psikolojisini bozdu. hepinizden parça halinde çıkıyor ve kahve lekeler yapıyor. o psikolojiyi tahmin ediyorum çok zor. rabbim bu kadar sıkıntı çektiniz emeklerinizi dualarınızı boş bırakmasın hepiniz sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almanızı gönülden diliyorum ve dualarım sizlerle
Evwt doğru çünkü dielim böğürtlen çayı ama içine bir sürü renk veren başka bitkiler de karıştırıolar. Bamya tohumu hibiskus falan gibicanım alıp kaynatıp içersen sıkıntı değil. marketteki sallama olanların içinde başka bitkilerde olduğu için erken doğuma ve düşüğe sebebiyet veriyor dedi doktorum. sinameki özellikle içinde bu varsa sakın içmeyin
Amin canım. Başta tüp bebek süreci o kadar da zor değilmiş neyse tutmazsa tekrar deneriz diye düşünüyordum. Ama hamile olduğun fikrini benimseyince o kadar zor ve o kadar kabusmuş gibi gelior ki yeniden denemek. Allahım bizi sevindirsin inşallahİnşallah yarın güzel haberlerle geleceksin canım.
anladım canım. elimdeki bitsin değişicemç tüp bebek merkezine sordum.ben belge görmeden bu tarz söylentilere inanmam dedi. türkiye de bunu yapmak cesaret ister dedi. elevit içlerinde en iyisi kim bilir kim bu söylentiyi çıkardı dedi. ayrıca bu hükümet bunu biliyorsa o ilacı hayatta sağlık bakanlığı bırakmaz dedi. elimdeki bitince değişcem ama içim rahat etsin diye. progestan 200 lük ben sabah akşam 2 tane koyuyorum. akması dışında bir sıkıntım olmadı şükürler olsun.Canım ben de senin gibiyim aynı. İğneler bittikten sonra hiç ilaç kullanmadım. Ben de sadece imom ve crinone jel kullanıorum. Progestanın da 200 lüğü veriliyor jele alternatif o da vajinal fitil şeklinde kullanılıor ve bence jelden çok daha zor onu kullanması. 100lük içince de bende içki içmişim etkisi yapıor bi anda... Günde 3 tsne verilior 100lük de... Bu arada elevitte domuz jelatini varmış diolardı alternatifi decavitmiş sanırm onu bi sor doktoruna hassassan bu konuda. Ben jeli de günde bi sefer sabah kullandığjm için jelden şikayetim yok. Beni zorlamıor hiç.
Ya işte kel öyle bi akma yapmıor kuru olarak döküldüğü için daha rahat. Bir de jel tek kullanımlık ince bir tüpün içinde onu yerleştirip uç kısmından sıkıyorsun. Ama progestanı parmağınla itmek zorundasın onu düşününce jel bence daha rahat.anladım canım. elimdeki bitsin değişicemç tüp bebek merkezine sordum.ben belge görmeden bu tarz söylentilere inanmam dedi. türkiye de bunu yapmak cesaret ister dedi. elevit içlerinde en iyisi kim bilir kim bu söylentiyi çıkardı dedi. ayrıca bu hükümet bunu biliyorsa o ilacı hayatta sağlık bakanlığı bırakmaz dedi. elimdeki bitince değişcem ama içim rahat etsin diye. progestan 200 lük ben sabah akşam 2 tane koyuyorum. akması dışında bir sıkıntım olmadı şükürler olsun.
aynı durumdayım bende canım bende gidicem bu hafta endokrine zaten dr başlattı troid için ilacı ömrün boyunca da kullanırsın dedi bende zaten kilo vardı şeker kolestrol vardı tedaviye başladığımızda bende şekeri karbonhidratı nişastayı çıkardım hayatımdan ama bi haftadır boğazıma dur diyemiyorum abur cubura sardım psikolojimde göçtü hep yiyesim varbende insülin direnci, gizli şeker ve hipotroidi çıktı. o yüzden ocak ayından beri endokrine gidiorum düzenli olarak. onlar da dietisyene yönlendiriolar. her türlü şekeri kesti. taze sıkılmış meyve suyu dahil. günde iki meyve var. onun haricinde şekerli bişi yok. karbonhidrat da önemli. patates, prinç, ekmeğe dikkat etmek gerekiyor. gebelik şekeri herkeste çıkabilior insülin direnci olanlarda daha büyük ihtimal. o yüzden endokrine de görün derim. tedbiri elden bırakmamak lazım.
mesela benim tsh normal düzeyde olmasına rağmen doktorum endokrine tedbiren yolladı. tiroid bezlerim küçükmüş yavaş çalışıormuş muhtemlen ömür boyu ilaç kullancam onun için. gebelikte de iki katına çıkardılar. 2 olan değerim 7 olmuştu gebeliğin başnda
Günaydınn bizim günümüz bugün ^-^Günaydınnnn meleklerrrrrrr cookkkk ama cookkkk güzel sağlıklı birgün geçirmeniz dileği ile.....
Ben bebeğe çok zararlı olduğunu bildiğimden yemiorum. Yemek konusunda tam diete uyamasam da abur cubur ve tatlı yemiorm kesinlikle. Zaten çok da iştahlı değilim son günlerde. Ben tatlı manyağıydım canım hiç istemior istese de tadına bakar bırakırım bebişin sağlığı için. Bir de dışarıda yeşillik -salata yemeyi bıraktığım için pek yemek de söyleyemiorm dışardan. Canım en çok çorba, turp, ayran çekior ne alakaysa ahahahaaynı durumdayım bende canım bende gidicem bu hafta endokrine zaten dr başlattı troid için ilacı ömrün boyunca da kullanırsın dedi bende zaten kilo vardı şeker kolestrol vardı tedaviye başladığımızda bende şekeri karbonhidratı nişastayı çıkardım hayatımdan ama bi haftadır boğazıma dur diyemiyorum abur cubura sardım psikolojimde göçtü hep yiyesim var
Çok teşekkürler tatlım seni de enkısa zamanda sağlıkla aramızda görmek dileği ile....Günaydın doktora gidecekler hayırlı haberlerle dönün inşallah. Diğer bebişli anneler de sorunsuz , tahat bir gün geçirmenizi dilerim.
Evet tatlım hadi önce sen ben öğleden sonra sağlıklı güzel haberler...Günaydınn bizim günümüz bugün ^-^
merhaba şeydacım,benim yumurtalar toplandıktan sonra 3. güne gelenler donduruldu sonra bir ay bekletildim rahim kendine gelsin diye. sonrasında adetimle birlikte transfere hazırlanmaya başladım ama embriyolar henüz pgt ye gitmemişti. sonra herşey hazır olduğunda embriyoları pgt ye soktular 16 tane embriyo girdi. çok şükür ki 2 tane iyi kalite 2 tane de orta kalite embriyom temiz çıktı.1 tane transfer edildi. diğerleri donduruldu. pgt den çıktığı gün 2 saat sonra da transferim gerçekleşti. şimdi 7+3 günlük hamileyim çok şükür. inşallah böyle devam eder sağlıklıca. inşallah senin de tertemiz çıkar yumoşların :)Merhaba bugün 7 embriyo pgd ye gitti.birde donduracaklar.nasipten bir dahaki ay verecekler. Senin kaç embriyo gitti.seninde donduruldumu?suan kaç aylık hamilesin?
aaa progestanın firili de mi var. ben kalçadan iğne oluyorum progestan 50 likYa işte kel öyle bi akma yapmıor kuru olarak döküldüğü için daha rahat. Bir de jel tek kullanımlık ince bir tüpün içinde onu yerleştirip uç kısmından sıkıyorsun. Ama progestanı parmağınla itmek zorundasın onu düşününce jel bence daha rahat.
progestanın fitilide var evet. hatta o fitil kimi doktorlar ağız yoluylada aldırıyor. benim arkadaşım aşılama yaptırdığında şuan benim fitil olarak kullandığımı arkadaş ağız yoluyla içti :) acayip bir ilaçaaa progestanın firili de mi var. ben kalçadan iğne oluyorum progestan 50 lik
bende doktoruma iğne daha iyi değilmi diye sordum. fitil ile iğne aynı demişti. iğne eziyet eder o yüzden ben hastalarıma fitil veriyorum dedi ama istersen iğne yazarım dedi. sanırım ağrılı bir iğne o yüzden kullanacağım süreç uzun diye istemedimaaa progestanın firili de mi var. ben kalçadan iğne oluyorum progestan 50 lik
iğne evet zor tabi biraz bi de mecburen hastaneye gidiyorsun hemşirenin yapması gerekiyor kalçadan ve yağlı bir ilaç olduğu için ağrı yapıyor. iğne olduktan iki saat sonra hissediyorsun ağrıyı. ama en uzun zamandır kullandığım için alıştım sanırım ilk iğnedeki acıyı hissetmiyorum artık:)bende doktoruma iğne daha iyi değilmi diye sordum. fitil ile iğne aynı demişti. iğne eziyet eder o yüzden ben hastalarıma fitil veriyorum dedi ama istersen iğne yazarım dedi. sanırım ağrılı bir iğne o yüzden kullanacağım süreç uzun diye istemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?