2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

kızlar merhabalar nasılsınız? bugün kontrolüm vardı bebişlerimden birinin cinsiyeti netleşti yüzde yüz erkek dedi diğer minnoşum bacaklarını kapattı inatla açmadı :))
Hafi bakalım hayırlı olsun oğluşun darısı diğerine :) ben ikisini de 10.haftada öğrendim

Ne kullaniyosun ? Lansinoh mu ?

Kizlar bugn dr a gittim ayri yumurta ikizleri imis . Rutin tahliller ve benim riskimden dolayi baska tahliller icin kan idrar verdim 15 gune cikacaklar .
Yarin universte hastanesine gidicem insallah.

Dun aksam depresyona girdim ,ikiz olmasi bana cok zor geldi , kolumu kaldiracak halim yoktu, bu halle nasil bebekleri tasirim , nasil dogururum diye aglayip durdum . Sadece yatmak istiyorum . Isten izin alamiyorum , konumum itibari ile , bir de henuz gebeligi uslerime soylemedim

Hep icimden tek bebek olsaydi keske diye geciyor

İnanır mısın bunun bunalımını ben daha çocuklar doğmadan yaşamaya başladım doğunca ne olurum diye bende düşünüyorum ama ben ve benim gibi bir çok arkadaşım burda çok zor şartlar altında bu bebelere sahip olduk o yüzden isyan etmeye dilim varmıyor hemen şükrediyorum ya hiç olmasaydı diye bunu bize veren Allah sabrını da gücünü de verir inşallah sen olumlu düşün şimdiden karamsarlığa itme kendini

Canım öyle deme. Bazen ben de riskleri düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Hele benim tek yumurta daha da riskli hem de tek plasentalı en risklisi. Ağlıyorum üzülüyorum niye böyle oldu diyorum. Sonra da saçmaladığıma karar verip şükretmeye başlıyorum. Ben doğum sonrasını hiç düşünmüyorum. çok mu hayalciyim :)) herkes bi şekilde bakıyor biz niye bakamayalım. Gerçi yanlış hatırlamıyorsam sen bel ameliyatı olmuştun. Biliyorum zor... Tabii ki zor ama...

Ben hamilelik sürecinde çok bunalıyorum çok.. dediğim gibi ne kadar bunalırsam bunalayım sonunda şükretmeye başlıyorum. Sonuçta bizim bebeklerimiz ikiz mucize

Neden hamile kaldim ne isim vardi ki bebekle , ben bu bebekleri istemiyorum deyip durdum gece .. biliyorum bu sayfadaki cogu tup bebek , maddi manevi emek verilerek bulunmus bebkler..
Ama keske tek ve saglikli bir bebek olsaydi.

Bazan dusunuyorum sirf ikiz olduklari icin universte hastanesinde dogum yapmaliyim ve oglumun öldüğü kuveze konacak belki de bu bebekler

İlk duyduğumda bende senin gibi düşünüyordum. Şimdi iyiki olmuş diyorum. Zor olacak bizim için ama eminim çok farklı anılarımız olacak.

Canım herşeyden önce hayırlı olsun bebeklerin sakın karamsarlığa düşme daha çok başındasın gebeliğinin strese sokma kendini...benim ikinci hamileliğim bu bebekler bir de 5,5yaşında oğlum var çalışıyorum,istanbuldayım,ailem başka şehirde eşim ise yurt dışı bağlantılı çalıştığından sıkça seyahat ediyor, şimdi tüm bunları sana şükret diye yazmıyorum şartlarını bilmeden sadece yazını okuduğum Zaman ilk öğrendiğimizde hepimiz hemen hemen aynı duyguları hissettik diye yazıyorum ama haftalar ilerledikçe ve onların varlığını hissettikçe bu hissettiklerinden suçluluk duyuyorsun ve ikisini de sağ salim kucağına almak için dua ediyorsun sakın merak etme tek Bebek veya iki Bebek fark etmez sonuçta ikisi de zor ama senin için hayırlısı neyse olsun

Kızlar yaa siz cinsiyetleri tek yumurta çift yumurta tek plesanta çift plasenta falan dedikçe iyice kötü hissetmeye başladım hiç bilmiyorum çünkü ben 12 haftalikken öğrendim ikizlerim olucani bu bilgilerin erken haftalarda veeilebildigini söylediler cinsiyet konusunda da kendi dr.uma gitmedigim için söylemediler ailemin yanında gittim dr.a yani onlar da daha erken cinsiyet için deyip pek ilgilenmediler biraz daha sabredip inşallah detaylı ultrason a gidince öğrenirim diyorum ne zaman oluyordu detaylı ultrason

Tüp bebekte transfer yapılırken o embriyoları görüyosun ya en azından biri tutsun bile diyemiyosun. İkisi de sana ait, niye? İkisi de yaşasın diyosun. Kimbilir o kime benzicek, huyu nasıl olucak diyosun. Ben ki hayatımda kendim kadar tembel biri görmedim. Uyku hayatımın büyük bi kısmını kaplıyır.Hatta beceriksiz, yemek bile yapamıyorum doğru dürüst. Bu çocuklar olsa biraz büyüdüklerinde nasıl beslicem hiç bi fikrim yok:) tek düşündüğüm ,Allahın izniyle sağlıklı olsunlar , yaşları büyüdüğündeki keyfim. Hayali bile acayip keyif veriyo bana. Zorluğu vardır elbet hiç bi fikrim yok :) ama ilerde tadından yenmicek. Tabii niye ikiz diye üzülen arkadaşım, bu yazımda seni biraz ikna etmeye çalıştım:) ama şimdilik başaramam biliyorum...

Kizlar goguslerim cok kizardi ve kasiniyor.mustella kullaniyorum kremin adi ama onu surunce daha cok yaniyor goguslerim.normal sutyen takiyordum balenli oda sikti snrm alerjimi yapti ne.sizler gebelk icin olan sutyenlerdenmi kullaniyorsunuz.sizlerdedw goguslerde hassasiyet varmi kasinma yanma kizarma

En kısa zamanda perinataloga git canım hepsini öğrenirsin.

Neden böyle düşünüyorsun sağlıksız olduklarını nereden biliyorsun. . İkiz hamilelik bi mucize ve bunu allah sana nasip ettiği için sukretmelisin bende başlarda çok tedirginlik ler yaşadım halada onlara yetemiycem yeterince ilgi gosteremiycem diye korkuyorum ama bunu verem rabbim kolayligini da verecektir. . ÜzülüP ağlayıp bebişleri de üzme için daraldıgi zaman dua et iyi gelicektir

sen çalışıyomuydun canım rapor filan mı aldın?
yok canım tüp bebek yaptıracağım diye işten ayrıldım. evdeyim.

İşte sırf bu yüzden herşeyi erkenden yapmak bitirmek istiyorum işim kalmasın istiyorum her an yat der diye 26-27.haftalara bitmesi lazım
bencede hazır etmelisin herşeyi. hem doktorlarımız yasak koyuyor hemde bu haftalarda herşeyi kolay yapamıyoruz. ağırlaşıyoruz, belimiz kasığımız ağrıyor. her an herşey olacakmış gibi tetikte kalıyoruz. Allah yardımcımız olsun.

canım benim doktorum serviks ölçmeyi bıraktı artık. alttan ölçüyordu. ve son zamanlarda çok daha zor oluyordu. hafta olarak 36. ya kadar gelmek istiyor ama 32 bizim için şuan hedef. inşallah doktorunun dediği gibi serviks boyu 34. haftalara götürür. inşallah o haftaları görürüz. bebeklerimiz erken gelmek istemezler. dediğin gibi yeterki sağlıklı olsunlar. küvezde olmalarını hiç istemiyorum.

kızlar merhabalar nasılsınız? bugün kontrolüm vardı bebişlerimden birinin cinsiyeti netleşti yüzde yüz erkek dedi diğer minnoşum bacaklarını kapattı inatla açmadı :))
hadi gözün aydın canım. 2. bebekler nedense gizliyorlar bir çoğu da daha sonra nazlı bir kız olarak kendilerini gösteriyorlar. sağlıklı olsunlar yeterki.

benimde gögüslerim kurudu ama henüz krem kullanmaya başlamadım. doğumdan 2 hafta önce sürmeye başla dediler. ben lansinoh aldım. ve dediğin belirtiler bende yok. yanma kızarma gibi. emzirme sütyeni de henüz kullanmaya başlamadım. ama senin alerji olmuş olabilir. kremi birkaç gün sürme. ılık suyla yanan bölgeyi temizle belki rahatlatır canım.

Şimdi internetten baktım da biraz bunun ölçümü zor mu oluyo? Sanki öyle anladım ve şimdiden korktum. Bir de kaçıncı hafta başlanıyo ölçüme?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…