- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #2.161
Kendimle karşılaştırınca iyi bence canım.Ben 20+5'im.Bebeklerin ağırlığı 330 ve 320 gr.Kizlar kimse yokmuui.benim bebisler biri 280gr digeri 336gr olmuslar.19+4uz normalmi sizce
Evet canım eskişehirliyim bende çok seviyorum memleketimicrystallife canım sen eskişehirlimiydin :) görünce mutlu oldum benim eşimde eskişehirli bende kendimi öyle görüyo gibiyim eşim o kadar aşık ki normal olarak muhteşem bir şehir :)
Bence gayet iyi 18. Haftada 250 civarıydı benim minnoşlarım.19+4teyim 380gr olmuslar.kizlar sizinkiler kac gr oldular.sut icmek snrm bebege kilo aldiriyormus
Yemekle ikiz taşımanın ne alakası var kız :))Tuba kocan bu kadar yemekleri yaparken sen de Taşıyamazsan çok ayıp olur:) bu arada kaç doktora gidiyosun? Bi de sağlık ocaklarında kalp atışını dinletiyolar mı?
Kozlar bende bi hafta gerinizdeyim. Herkes soruyo harketleri hissediyomusun diye ama ben hissedemiyorum dahaCanim merhaba gunlerimiz nerdeyse ayni hareketlerini hissetmeye basladin mi
bence bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum mesela benim doktorumda her gittiğimde bebişleri kafanın enine boyuna haftasını karın çevresinin haftasını bacak kemiklerinin haftasını ayrı ayrı ölçüyo ve tabi ki hepsi ayrı çıkıyo mesela biri 22+1 çıkıyosa diğeri 21+6 çıkıyo filan, tabi senin durumunla aynı mı benim bu söylediklerim bilmiyorum ama gönlünü ferah tut senKızlar..Yine ben geldim kendime "Acıların anası" diyeceğim artik,napayım..Size de danışayım dedim.Bugün detaylı ultrason vardı.20+5 deyim.Radyoloji uzmanı bebeklerin çok hareketli o yüzden görebildiğim kadar herşey normal dedi.Kızlarımdan biri diğeri ne gore küçük.Sorun su: Kol uzunluğu (hl) normale gore 1 hafta geri dedi.Ben de down ya da gelişim geriliği vb. bulgusu değil dimi diyince sanmıyorum başka bir bulgu göremedim,ayrıca bu geri olması durumu 2 hafta olursa biz müdahale ediyoruz.Su alıyoruz filan dedi.Sizce normal mi? İkinci olarak,rahim ağzında net değil ama açıklık var gibi,erken doğum habercisi olabilir diyerek kendi doktorumu aradı ve günde 4 kez kullanacağım bir antibiyotik verdiler.İlaç mühim değil de bebegin kol gelişimi kafami kurcaladı.
bende izmirliyim canım :)Evet canım eskişehirliyim bende çok seviyorum memleketimibenzeri yok gerçektende :) sen nerelisin?
Çok soru soruyorum idare et:) o zaman sen kaç haftada bir kontrole gitmiş oluyosun? Üniversitedeki perinatalog ücretsiz de mi? Bi de kaçıncı hafta gitmeye başladın?Sağlık ocağına da gidip kayıt yaptırmadım uzak bana, tembellik de denebilir:) ama kalp sesi dinletmeleri de iyiymiş. Ben daha dinleyemedim doktor 12. Haftadan önce zararlı dinletmem diyor.Yemekle ikiz taşımanın ne alakası var kız :))
İki doktora gidiyorum biri özel hastanede normal bildiğimiz kadın doğum uzmanı. Diğeri üniversite hastanesinde perinatalog. Daha öncede dediğim gibi tüm ikiz taşıyanlara perinatalog tavsiye ediyorum.
Sağlık ocağına kayıt yaptırırsan onlarda kendi çaplarında seni takip ediyorlar. Dün aradılar mesela beni, bu haftaiçi kontrolünüz var bekliyoruz dediler. Ben de bugün gittim kontrol oldum işte kan idrar ve kalp sesi. Karnına jel sürüp bildiğiniz ultrason aleti gibi bi şeyle dinliyor sen de duyuyorsun sesi ama görüntü yok ehuhe dandik yani ama olsun :))
Seslerini duymak bile güzell
Benim ikinci gebeliğim o Yüzden hafif hafif ayırt edebiliyorum hareketlerini bakalım ilerleyen Günler'de daha da netleşir senin ilk mi cnmCanim merhaba gunlerimiz nerdeyse ayni hareketlerini hissetmeye basladin mi
Cnm bildiğim kadarı ile aile sağlığı merkezine 12. Haftana kadar mutlaka bildirmelisin sonra hekim ve hemşire içIn sıkıntı olabiliyor gebe takibi yapmaları zorunlu birde ilerleyen Günler'de kan hapı filan yazdırmak kolay oluyo istersen bak bende bir Üniversite bir de özel hastaneye gidiyorum perinatolog bence mutlaka gidilmeli gerçekten ilgileri bir başkaÇok soru soruyorum idare et:) o zaman sen kaç haftada bir kontrole gitmiş oluyosun? Üniversitedeki perinatalog ücretsiz de mi? Bi de kaçıncı hafta gitmeye başladın?Sağlık ocağına da gidip kayıt yaptırmadım uzak bana, tembellik de denebilir:) ama kalp sesi dinletmeleri de iyiymiş. Ben daha dinleyemedim doktor 12. Haftadan önce zararlı dinletmem diyor.
Evimin karşısındaki sağlık ocağına kayıt almıyolar dolu diye, napiimm uzak valla kusura bakmasınlar:)işte onu sordum az önce arkadaşa üniversitedeki perinatologa kaçıncı haftadan itibaren gitmeye başladınız?kendi doktorunuz biliyor mu gittiğinizi ayrıca?Cnm bildiğim kadarı ile aile sağlığı merkezine 12. Haftana kadar mutlaka bildirmelisin sonra hekim ve hemşire içIn sıkıntı olabiliyor gebe takibi yapmaları zorunlu birde ilerleyen Günler'de kan hapı filan yazdırmak kolay oluyo istersen bak bende bir Üniversite bir de özel hastaneye gidiyorum perinatolog bence mutlaka gidilmeli gerçekten ilgileri bir başka
Yaa hiç sorma:)) dün bi isim bulayım kendime dedim. Eşimle gülme krizine girdik:) nasıl olmuş?C Cergibozanlar canım sen adını mı değiştirdin :) bu kim diyorum bende
Ben iki defa gittim perinatologa o da bu defa ki detaylı ultrason randevusu için bakalım 18 hafta için aldık randevuyu kendi hekimime birsey söylemedim negatif bir durum olmadı çok sukur bebeklerde alakali o yüzden ben özel hastanede doğum yapmak istiyorum o nedenle özelde muayene oluyorum bide gözden bişey kaçmasın istiyorum riskli gebelik sonuçtaEvimin karşısındaki sağlık ocağına kayıt almıyolar dolu diye, napiimm uzak valla kusura bakmasınlar:)işte onu sordum az önce arkadaşa üniversitedeki perinatologa kaçıncı haftadan itibaren gitmeye başladınız?kendi doktorunuz biliyor mu gittiğinizi ayrıca?
Anladım canım çok teşekkür ederim cevap için. Olmazsa ben de Allah nasip ederse 12. Haftadan sonra araştırıp gideyim. Kendi doktoruma da soylerim belki yönlendirir.Ben iki defa gittim perinatologa o da bu defa ki detaylı ultrason randevusu için bakalım 18 hafta için aldık randevuyu kendi hekimime birsey söylemedim negatif bir durum olmadı çok sukur bebeklerde alakali o yüzden ben özel hastanede doğum yapmak istiyorum o nedenle özelde muayene oluyorum bide gözden bişey kaçmasın istiyorum riskli gebelik sonuçta
diğeri neydi bende tanıyamadımYaa hiç sorma:)) dün bi isim bulayım kendime dedim. Eşimle gülme krizine girdik:) nasıl olmuş?
Ben ilk kalp sesini 8. Haftada dinledim. Zaten çok kısacık dinletiyırlar. Zararını bilmiyorum ama bebekler biraz rahatsız oluyormuş onu duymuştum...Çok soru soruyorum idare et:) o zaman sen kaç haftada bir kontrole gitmiş oluyosun? Üniversitedeki perinatalog ücretsiz de mi? Bi de kaçıncı hafta gitmeye başladın?Sağlık ocağına da gidip kayıt yaptırmadım uzak bana, tembellik de denebilir:) ama kalp sesi dinletmeleri de iyiymiş. Ben daha dinleyemedim doktor 12. Haftadan önce zararlı dinletmem diyor.
Devlet memuru olsan da 100 lira çokmuş:))ben de öğretmenim benim gittiğim hastane 45 lira.gerçi başka hastaneye gitsem 90 lirası da var, 15 lirası da var burda. Ben doktoru seçtim. Ben de araştırayım da gideyim perinataloğa. Ben de zaten merak edip duruyorum napıo bu bebekler diye:))Ben ilk kalp sesini 8. Haftada dinledim. Zaten çok kısacık dinletiyırlar. Zararını bilmiyorum ama bebekler biraz rahatsız oluyormuş onu duymuştum...
Perinatalog ücretsiz değil. Üniversite hastanesinde perinatalog özel muaynesine gidiyorum. Hastanenin içinde akşa 4 ten sonra özel muayne yapıyor. 140 tl.
Özel hastanede gittiğim normal kadın doğumcu da testler hariç 100 tl. Çünkü devlet memuruyum.
Sağlık ocağı ise tahmin edersinki parasız :))
Ayrıca kendi doktorumda en az bi kere de olsa tüm ikizlerin 18-22 arası perinataloga gitmesini söylüyor.
Ama ben ikisine de düzenli gidiyorum.
Elimden geleni yapıyorum. Üçümüzde Allaha emanetiz..
Market ismi :)))) Hemde antebin yerel marketi :))))Yaa hiç sorma:)) dün bi isim bulayım kendime dedim. Eşimle gülme krizine girdik:) nasıl olmuş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?