2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Cnm sağlık ocagına kayıt actirtmadinmi sen hamile kalınca beni 21. Haftanın başında aradı hemşire gittim yaptırdım ay sonu ikinci doz için ariycak

QUOTE="goztepe, post: 43458361, member: 576555"]Kizlar merhaba.size birsey soracagim.hamilelikte tsh cok dusuk cikan varmi acaba.ben endokrin dr gidiyorum.ilac vermedi takibe aldi suanda.tsh 001 idi t3 t4 normaldi.2 aydir boyle suruyor.gecen ay kan verdim tsh 001den 028e yukselmis.en alt seviye 035 olmasina ragmen gene dusuk benimki ama bir yukselme var sonucta.aranizda boyle sorun yasayan varmi ve ilac kullanmadan degerleri normale donen.allah korusun degerler normale donmeden dogum riskli olur demi korkmaya basladim artik[/QUOTE]
Ben ilkgebeligimde Hipotiroidi olduğumu öğrendim yani senin anliycan benim degerimde yüksek cikiyordu bu tiroid hormonunun yavaş çalışması demek o gün bu gündür düzenli olarak levotiron diye bi hap kullanıyorum doğumdan sonra da devam etmem gerektiğini söyledi dt ara ara kan tahlili yaptırdım hep bu gebeliğimi öğrendiğim de kan tahlilinde ben demeden bakmış dr. 6 larda çıktı hemen müdahale etmeliyiz dahiliye ye görün dedi dozumu yukseltti yani o kadar önem verildi halbuki normal değer 0-5 biliyorum 6 çok abartilicak bi rakam değil ama böyle oldu işte sen de çok takma kafana ama dr.unla özellikle bu konuda da görüş canım

Hiç telaşlanma t3 t4 normal degerdeyse sorun yok.bnm drum ozellikle 0.00 lara indirdi.ancak t3 t4 sınırlar arasına girdi.

Selamlar
Tiroidin 6 olmasi hamilelikte çok yüksek bir değer doğru olanı söylemiş doktorun 1.5 u geçmemesi lazım değerinin
Bende tiroid hastasıyım sadece 3.5 diye beni de kontrol altına aldı doktorum :)

Kızlar iyi akşamlar aramızda isimlere karar veren var mı?
canım ikiz olduğunu öğrendiğimizden beri vardı isimler henüz değişmedi iki erkekimiz olacak nasipse Ediz ve Deniz düşünüyoruz ama aklımıza başka bişi gelirse değerlendiricez şimdilik hiç gelmiyo alıştık galiba herkes isimleriyle seslenmeye başladı bile :)

Ediz çok güzelmiş. Deniz zaten güzel bi isim. Bak Ediz i düşünebilirim ben de. Cinsiyet belli değil gerçi:))

Ediz çok güzelmiş. Deniz zaten güzel bi isim. Bak Ediz i düşünebilirim ben de. Cinsiyet belli değil gerçi:))
ayy çok mutlu oldum :) Ediz i duyan genelde Ediz mi? diye bir ifade takınıyo anlam veremediğimiz ama bizim içimize sindi yani :) seninde düşüncek olmana çok sevindim inşallah o günleri görürüz :)
kız olsaydı da Zeynep ve Asya düşünüyorduk kızları olacaklara bir fikir olur belki :)

arkadaşlar hepinize merhabalar, tüp bebek yöntemiyle bende ikizlerime hamileyim. Aklıma takılan bir kaç soru var bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. 14 ekim tarihinde 2 tane dondurulmuş blastokist embriyosu yerleştirildi. Keseleri gördük 2 side orda doktorum gayet sağlıklı duruyorlar bir problem yok dedi hatta kese boyutları 1.5 cm civarında dedi. Kalp atışları için 10 gün sonraya randevu verdi. Ben internetten tüp bebekte gebelik haftası hesaplayınca 6+4 haftalığım fakat doktorum ( tüp bebek doktoru değil normal kadın doğumcu) 4-5 haftalık gibi dedi net konuşmadı. ben kalp atışlarını duyarız derken 10 gün sonra gelin dedi çıktık. bide işte önce hayat belirtisi görmemiz lazım bakalım keselerin içinde canlı var mı gibi şeyler söyledi ikilemde kaldım. ben şimdi kaç haftalık gebeyim ikizlerde kalp atışları ne zaman görülüyor bilgisi olan var mı? yok yere sıkıntı yaptım kendime

Ben de uyumlu isim düşünmeyenlerdenim.
Kararsısız. Elimizde 4 isim var. Olmadı ikişer isim koyalım diyoruz ama çocuklar zaten ikiz hem de tek yumurta yani tıpa tıp benzeyecekler tipleri zaten karışacak e bi de ikişer isim çok karmaşık mı olur kararsızım.

Benim de en sevdiğim isimlerden Ediz Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Son adet tarihin neydi. Ona gore bakacaksın cnm.

Ben de seninle aynı süreçten geçtim. Aynı şekilde 2 blastokist transfer edildi. Benim hesabıma göre de 6+4 sün.ben transferimin 12. Gününde kan testiyle öğrendim. Doktor hiç muayene etmeden 10 gün sonra gel dedi. Gittiğimde canlılık belirtisi de görmüştük. Senin tarihini anlayamadım ama. Tam olarak ne zamandı transferinin 12. Günü?

Son adet tarihin neydi. Ona gore bakacaksın cnm.

son adet tarihi 2 ekim fakat bizim tüp bebek, tedavi ile olduğu için hesap mantığı değişiyor. 5. gün embriyosu olunca değişiyor dondurulmuş olunca değişiyor o yüzden arada kaldım

25 ekim'di 12. gün, bugün transferden sonra 28. günüm o yüzden takıyorum ya kalp atışlarını hoş kadın doğum doktoru dinlemek için teşebbüsde bulunmadı keselere baktı geçti. bende hesaplıyorum 6+4. gündeyim fakat doktor 4-5 haftalık diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…