- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #2.301
Tatlım bende tüp bebekle ikizlerime hamileyim. Transfer tarihinden 2hafta geri gidiyosun. 5.gün embriyosuysa 2 gün daha gidiyosun. Yani transferden 16gün öncesi senin son adet tarihin sayılıyo ve ona göre hesaplanıyoson adet tarihi 2 ekim fakat bizim tüp bebek, tedavi ile olduğu için hesap mantığı değişiyor. 5. gün embriyosu olunca değişiyor dondurulmuş olunca değişiyor o yüzden arada kaldım
Daha doğrusu senin transfer 14 ekimmişson adet tarihi 2 ekim fakat bizim tüp bebek, tedavi ile olduğu için hesap mantığı değişiyor. 5. gün embriyosu olunca değişiyor dondurulmuş olunca değişiyor o yüzden arada kaldım
Cnm bnmde 5. Blastokist tranferi,ama drum son adet gununu baz alıyor.çoğu drda boyle yapıyor.son adet tarihi 2 ekim fakat bizim tüp bebek, tedavi ile olduğu için hesap mantığı değişiyor. 5. gün embriyosu olunca değişiyor dondurulmuş olunca değişiyor o yüzden arada kaldım
O zaman senin bayağı zaman olmuş yaa.. Canlılık var mı yok mu görmesi gerekiyodu kalp atışını göremese bile. Başka doktora gitme imkanın varsa git bence. Çünkü diyorum ya ben ilk doktora senin tarihlerinden de bi kaç gün önce gitmiştim, ikisinde de canlılık var demişti.25 ekim'di 12. gün, bugün transferden sonra 28. günüm o yüzden takıyorum ya kalp atışlarını hoş kadın doğum doktoru dinlemek için teşebbüsde bulunmadı keselere baktı geçti. bende hesaplıyorum 6+4. gündeyim fakat doktor 4-5 haftalık diyor
merhaba hoşgeldin. bende dondurulmuş 3. gün embriyosuyla hamile kaldım. ve okuduğum kadarıyla farklı hesaplamalar var. benim tüp bebek doktorum hesaplamanın şöyle olması grektiğini söylemişti. 3. gün embriyosunda transfer tarihinden önceki gün başlanarak 17 gün geriye sayılır ve son adet tarihin bulunur. bu tarih adet tarihin olmasa bile tüp bebek transferinde artık senin sat.ın olacak demişti. 5. gün embriyolarında da 19 gün geriye gidilir. dolayısıyla senin son adet tarihin 25 eylül ve bugün 6+4 günlük hamilesin. ayrıca ben kalp atışlarını 6+3 de gördüm ve 2 sn duydum. bence başka bir doktora gözükmende fayda var. muhtemelen görünür. hayırlısı olsun inşallah.arkadaşlar hepinize merhabalar, tüp bebek yöntemiyle bende ikizlerime hamileyim. Aklıma takılan bir kaç soru var bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. 14 ekim tarihinde 2 tane dondurulmuş blastokist embriyosu yerleştirildi. Keseleri gördük 2 side orda doktorum gayet sağlıklı duruyorlar bir problem yok dedi hatta kese boyutları 1.5 cm civarında dedi. Kalp atışları için 10 gün sonraya randevu verdi. Ben internetten tüp bebekte gebelik haftası hesaplayınca 6+4 haftalığım fakat doktorum ( tüp bebek doktoru değil normal kadın doğumcu) 4-5 haftalık gibi dedi net konuşmadı. ben kalp atışlarını duyarız derken 10 gün sonra gelin dedi çıktık. bide işte önce hayat belirtisi görmemiz lazım bakalım keselerin içinde canlı var mı gibi şeyler söyledi ikilemde kaldım. ben şimdi kaç haftalık gebeyim ikizlerde kalp atışları ne zaman görülüyor bilgisi olan var mı? yok yere sıkıntı yaptım kendime
iyiyiz canım çok şükür takılıyoruz öyle kuzucuklarlamerhaba canlar, nasılsınız? ne zamandır giremedim. artık 28 haftalık oldum çok daha zorlanıyorum tek başıma olduğum içinde yavaştan bitirmeye çalışıyorum. daha yeni ikiz hamilelere tavsiyem 20. haftanızda başlayıp 26 en geç 27 de herşeyi tamamlamaya çalışın. gerçekten çok zor oluyor. ayaklarım şişiyor, 2 dakika da yoruluyorum, arada çarpıntı oluyor, arada sancı giriyor. yani hiç bitmiyor sıkıntılar.
Bencede yarin bir doktora git canım25 ekim'di 12. gün, bugün transferden sonra 28. günüm o yüzden takıyorum ya kalp atışlarını hoş kadın doğum doktoru dinlemek için teşebbüsde bulunmadı keselere baktı geçti. bende hesaplıyorum 6+4. gündeyim fakat doktor 4-5 haftalık diyor
Valla ben de uyuma çok takılmadım beğendiğim isimler koyarım defim ama kendi kendine uyumlu oldu :) Deniz ve duruGenelde ikiz diye uyumlu isimler kullanılıyor ama Allah bana o günleri gösterirse alakasız isimler koyarım heralde:)
Yalnız benim doktor transfer tarihini falan önemsemeden direk son hastalık tarihime göre hesapladıson adet tarihi 2 ekim fakat bizim tüp bebek, tedavi ile olduğu için hesap mantığı değişiyor. 5. gün embriyosu olunca değişiyor dondurulmuş olunca değişiyor o yüzden arada kaldım
aynen bizde uyuma takılmadık ama aşırı uyum oldu gibi ama olsun en azından farklı harflerle başlıyolarValla ben de uyuma çok takılmadım beğendiğim isimler koyarım defim ama kendi kendine uyumlu oldu :) Deniz ve duru
Ama ikizlerin kalp atışı geç duyulabiliyorSağolun arkadaşlar demek ki takılmakta haklıymışım, zaten beni fitil eden doktorun kalp atışlarını dinlemeye yeltenmemesiydi bir kaç saniye boyunca normal karından ultrasonla baktı 10 gün sonra gel dedi. Peki kalp atışlarını nasıl dinliyor ultrosonla karına tutarak ekrandan mı birşey yapıyor
Ama ikizlerin kalp atışı geç duyulabiliyor
Bence de içini rahat tut. Doktor da çok açıklama yapmamış bence sana. Sonuçta herşey iyi demiş. Benim doktorum da kalp atışını gösterdi ama dinletmek 12. Haftaya kadar zararlı diye hiç dinletmedi daha. Dinletmeyebir o yüzden ama mutlaka görürsün. İnşaallah maaşallah:))perşembe günü tüp bebek doktoruma gidicem bakalım kaç haftalığız inşallah kalp atışlarınıda duyarız şimdilik içimi rahat tutuyorum. korkmama gerek var mı ki? doktor duyamıyorum demedi kese burda güzel 10 gün sonra gel kalp atışlarını dinleyelim bakalım dedi
Yoo senin çok uyumlu değil, kararında bence:) çok güzeller..Valla ben de uyuma çok takılmadım beğendiğim isimler koyarım defim ama kendi kendine uyumlu oldu :) Deniz ve duru
Hayırlı olsun ne güzel bir haber bu :)Kızlar bugün bebislerimin cinsiyeti belloldu insallah 2 tane oglusum olcak:)))
Amin canimHayırlı olsun ne güzel bir haber bu :)
Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin insalalh :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?