2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

kilo olarak çok agırlaşmadım ama gerçekten çok zor oluyor. bence de artık başlaman daha iyi olur. 25 haftalık olmuşsun yanında yardımcı olacak biri varsa biraz daha rahat olursun zaten. aslında çok fark yok sadece daha yoğun hissediyorum. yani 24. haftada da çabuk yoruluyordum şimdi de öyle ama etkisi daha fazla oluyor. kamyon çarpmış gibi hissediyorum. gece sık sık wc kalkmaya başladım. uykum bölünüyor bu da tüm günüme yansıyor. nefes alıp vermem zorluyor. yemek yerken bile durup durup nefesimi çevirmeye çalışıyorum. çok yorulduğumda göbeğim sertleşiyor. arada sancı giriyor vs. ufak tefek şeylerde var ama bunlar yoğunlukta.

hmm evet haklısın canım, şimdiden 1 saatte pilim bitiyo zaten dışarı çıkınca gittiğim her mağazada oturcak yer arıyorum o göbişteki aradaki sertleşme bende de oluyo demek yorulduğumdan yatınca ya da bacaklarımı uzatıp dinlenince geçiyo, dikkat etmek lazım böyle şeylere, ben çok geçe bırakmayım o zaman ilk bi neler alacağımı liste yapmam lazım çünkü hiç bişi bilmiyorum kendimi komple annelere de bırakmak istemiyorum seçmek için

Elini çabuk tut :) aynen bende öyle çabuk yoruluyorum ileriki haftalarda olan arkadaşlar 27.haftaya kadar tamamlayın diyorlar bende acele acele alıyorum bakalım

Elini çabuk tut :) aynen bende öyle çabuk yoruluyorum ileriki haftalarda olan arkadaşlar 27.haftaya kadar tamamlayın diyorlar bende acele acele alıyorum bakalım
neler alıyosun canım aldıklarını bir kısa geçebilirmisin sana zahmet bilgim olsun

canım zaten büyüklere bıraktık mı işin altından pek kalkamayız gibi geliyor. ben ikiz annelerin topiğini okudum tecrübe de oluyor neticede.
biberon çoğunlukla avent naturel cam,
pişik kremi de sudokrem,
penye, peluş, triko battaniye ( 3-4 tane diyorlar çünkü kusma vs durumlarımda çok ihtiyac oluyormuş)
bol bol ağız mendili
patikli tulum ( ben çok fazla almadım çünkü çabuk büyüdükleri için çok fazla kullanışlı olmuyormuş. birde gece alt değiştirmek gerektiğinde hem çıt çıt ses yapıp bebekler uyanıyormuş hem de gecenin o vaktinde uğraşmak çok daha zor oluyormuş)
patikli-patiksiz alt, üst zıbın, çıtçıtlı uzun kollu body, hırka, yelek, çorap, patik, pijama
gögüs çatlağı için lansinoh krem
göğüs pedi, süt saklama poşetleri, emzirme atleti ( kışın daha rahat olunuyormuş. sürekli emzirme durumunda olunca en azından bel kısmımız korunmuş oluyor üşümüyoruz )
chicco tarak seti, bebedor tırnak makası seti, şapkalı banyo havlusu.
banyo küveti, maşrapa, kova ( ben a101e gelmişti ordan aldım küveti ama yakınında mina kids varsa orda herşeyi bulabilirsin)
boncuklu yıkama filesi
unibaby alt açma bezi (kullan at olanlardan), ıslak mendil ( unibaby alacağım ama pamukda aldım ilk zamanlar su pamuk temizliği yapmak istiyorum)
bebeğin kilosuna göre prima care bebek bezi. termometre var ( sağolsun arkadaş getirdi)
ben ekstra buhar makinesi aldım. yan yatış yastığı ve boğulmayı önleyici yastık aldım. uyku tulumu ve astronot mont aldım.
kendime bir gecelik- ve pijama aldım. kullan at kilotlardan alacağım. taç yaptırdım terliği kendim yaptım.
ana kucağı
( şampuan ve ateş ölçer konusunda hala araştırıyorum. bebek arabasını da doğumdan sonra 2-3 aylık olduklarında alacağım)
kıyafetleri yıkamak için roxy dalan aldım. çok da memnun kaldım.
hastanede sadece çikolata dağıtacağım. mevlüt içinde kokulu taş yapıyorum vs.
ayrıca sırt çantası aldım.
hastane çıkışlarını da unutmayalım. ( hastane çantasına yedek mutlaka konulmalı hastanede kalma süresine göre değişir. ben hastane çıkış yanında 7li zıbın takımı ve ekstra şapkalı eldivenli tulum yedeği yapıp koydum)
lansinoh 2in 1 elektrikli göğüs pompası da aldım. güzel yorumlar okudum. ikizler için kullanışlı oluyormuş. medela mı ameda mı var daha iyisi ama çok pahalı.
aklıma gelenler bunlar.
uzun oldu sanırım.

Son düzenleme:
Kızlar iyi akşamlar aramızda isimlere karar veren var mı?

Merhaba canım benimde iki oglusum olcak Allah izin verirse çok düşündük hem dini hem anlami guzel olan ben iki isim hiç sevmezdim Ali ve Ahmet istiyodum ama eşiminde isteği vardı Ömer ve Taha bu yüzden halam yardimci oldu ve birleştirip Ahmet Taha ve Ömer Ali son karar öyle yani iki isim zor olmaz inşallah :)

Merhaba canm tüp veya normal farketmiyor son adet tarihinden itibaren gebeliğini hesapliyorsun mesela benim ilk 6. Haftamda ama alttan ultrason ile gözüktü ve kalp gözüktü hemde tek bebek gozukmustu sonra kalp atışı duyulması ve ikiz oldukları 8. Haftada belli oldu tek yumurta olduğu için ancak ozaman beli olmuş öyle dedi doktor

Merhaba canm tüp veya normal farketmiyor son adet tarihinden itibaren gebeliğini hesapliyorsun mesela benim ilk 6. Haftamda ama alttan ultrason ile gözüktü ve kalp gözüktü hemde tek bebek gozukmustu sonra kalp atışı duyulması ve ikiz oldukları 8. Haftada belli oldu tek yumurta olduğu için ancak ozaman beli olmuş öyle dedi doktor

Canım benimde tek yumurta ve iki oğlus inşallah bizimde iki isim sevmememe rağmen bi türlü karar veremeynce hem benim istediğim hem eşimin istediği olsun diye iki isim düşünüyoruz inşallah Ahmet Taha ve Ömer Ali :) aklımız kalmasın esimde çok istedi bende aklım kalmasın diye anlamlarıda ayrı ayrı çok güzel böyle karar verdik bakalım insallah hayırlısı olur

Ne kadar sürede bir gidiyorsun doktora peki
İlk öğrendiğimiz zaman haftada bir gittim bi de lekelenmem oldu diye. En son 2 hafta sonra çağırdı işte 11. Haftaydı cumartesi günü. 12. Hafta da mutlaka görmeliyim dedi, heralde kan testi falan yopıcak, 2 li testi konuşucak. Bu cumartesi tekrar gidicez. Sonra Ayda bir geliceksin artık dedi. İnşaallah bi problem olmazsa:)bi de biz bir ay nasıl dayanıcaksak heralde arada kaçamak yapabilirim:) sen nasıl gidiyodun ilk zamanlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…