- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #2.341
son adet tarihi 2 ekim fakat bizim tüp bebek, tedavi ile olduğu için hesap mantığı değişiyor. 5. gün embriyosu olunca değişiyor dondurulmuş olunca değişiyor o yüzden arada kaldım
Çok iyi yapmışsın canım hem de markalarını da söylemişsin. Daha aklına gelen varsa yaz valla hatta yazmak isteyenler yazsın benim gibi tecrübesizlere.. Çookk teşekkür ederim kendi adımacanım zaten büyüklere bıraktık mı işin altından pek kalkamayız gibi geliyor. ben ikiz annelerin topiğini okudum tecrübe de oluyor neticede.
biberon çoğunlukla avent naturel cam,
pişik kremi de sudokrem,
penye, peluş, triko battaniye ( 3-4 tane diyorlar çünkü kusma vs durumlarımda çok ihtiyac oluyormuş)
bol bol ağız mendili
patikli tulum ( ben çok fazla almadım çünkü çabuk büyüdükleri için çok fazla kullanışlı olmuyormuş. birde gece alt değiştirmek gerektiğinde hem çıt çıt ses yapıp bebekler uyanıyormuş hem de gecenin o vaktinde uğraşmak çok daha zor oluyormuş)
patikli-patiksiz alt, üst zıbın, çıtçıtlı uzun kollu body, hırka, yelek, çorap, patik, pijama
gögüs çatlağı için lansinoh krem
göğüs pedi, süt saklama poşetleri, emzirme atleti ( kışın daha rahat olunuyormuş. sürekli emzirme durumunda olunca en azından bel kısmımız korunmuş oluyor üşümüyoruz )
chicco tarak seti, bebedor tırnak makası seti, şapkalı banyo havlusu.
banyo küveti, maşrapa, kova ( ben a101e gelmişti ordan aldım küveti ama yakınında mina kids varsa orda herşeyi bulabilirsin)
boncuklu yıkama filesi
unibaby alt açma bezi (kullan at olanlardan), ıslak mendil ( unibaby alacağım ama pamukda aldım ilk zamanlar su pamuk temizliği yapmak istiyorum)
bebeğin kilosuna göre prima care bebek bezi. termometre var ( sağolsun arkadaş getirdi)
ben ekstra buhar makinesi aldım. yan yatış yastığı ve boğulmayı önleyici yastık aldım. uyku tulumu ve astronot mont aldım.
kendime bir gecelik- ve pijama aldım. kullan at kilotlardan alacağım. taç yaptırdım terliği kendim yaptım.
ana kucağı
( şampuan ve ateş ölçer konusunda hala araştırıyorum. bebek arabasını da doğumdan sonra 2-3 aylık olduklarında alacağım)
kıyafetleri yıkamak için roxy dalan aldım. çok da memnun kaldım.
hastanede sadece çikolata dağıtacağım. mevlüt içinde kokulu taş yapıyorum vs.
ayrıca sırt çantası aldım.
hastane çıkışlarını da unutmayalım. ( hastane çantasına yedek mutlaka konulmalı hastanede kalma süresine göre değişir. ben hastane çıkış yanında 7li zıbın takımı ve ekstra şapkalı eldivenli tulum yedeği yapıp koydum)
lansinoh 2in 1 elektrikli göğüs pompası da aldım. güzel yorumlar okudum. ikizler için kullanışlı oluyormuş. medela mı ameda mı var daha iyisi ama çok pahalı.
aklıma gelenler bunlar.
uzun oldu sanırım.
merhaba canlar, nasılsınız? ne zamandır giremedim. artık 28 haftalık oldum çok daha zorlanıyorum tek başıma olduğum içinde yavaştan bitirmeye çalışıyorum. daha yeni ikiz hamilelere tavsiyem 20. haftanızda başlayıp 26 en geç 27 de herşeyi tamamlamaya çalışın. gerçekten çok zor oluyor. ayaklarım şişiyor, 2 dakika da yoruluyorum, arada çarpıntı oluyor, arada sancı giriyor. yani hiç bitmiyor sıkıntılar.
oooo süper bilgi canım çoook teşekkür ederimcanım zaten büyüklere bıraktık mı işin altından pek kalkamayız gibi geliyor. ben ikiz annelerin topiğini okudum tecrübe de oluyor neticede.
biberon çoğunlukla avent naturel cam,
pişik kremi de sudokrem,
penye, peluş, triko battaniye ( 3-4 tane diyorlar çünkü kusma vs durumlarımda çok ihtiyac oluyormuş)
bol bol ağız mendili
patikli tulum ( ben çok fazla almadım çünkü çabuk büyüdükleri için çok fazla kullanışlı olmuyormuş. birde gece alt değiştirmek gerektiğinde hem çıt çıt ses yapıp bebekler uyanıyormuş hem de gecenin o vaktinde uğraşmak çok daha zor oluyormuş)
patikli-patiksiz alt, üst zıbın, çıtçıtlı uzun kollu body, hırka, yelek, çorap, patik, pijama
gögüs çatlağı için lansinoh krem
göğüs pedi, süt saklama poşetleri, emzirme atleti ( kışın daha rahat olunuyormuş. sürekli emzirme durumunda olunca en azından bel kısmımız korunmuş oluyor üşümüyoruz )
chicco tarak seti, bebedor tırnak makası seti, şapkalı banyo havlusu.
banyo küveti, maşrapa, kova ( ben a101e gelmişti ordan aldım küveti ama yakınında mina kids varsa orda herşeyi bulabilirsin)
boncuklu yıkama filesi
unibaby alt açma bezi (kullan at olanlardan), ıslak mendil ( unibaby alacağım ama pamukda aldım ilk zamanlar su pamuk temizliği yapmak istiyorum)
bebeğin kilosuna göre prima care bebek bezi. termometre var ( sağolsun arkadaş getirdi)
ben ekstra buhar makinesi aldım. yan yatış yastığı ve boğulmayı önleyici yastık aldım. uyku tulumu ve astronot mont aldım.
kendime bir gecelik- ve pijama aldım. kullan at kilotlardan alacağım. taç yaptırdım terliği kendim yaptım.
ana kucağı
( şampuan ve ateş ölçer konusunda hala araştırıyorum. bebek arabasını da doğumdan sonra 2-3 aylık olduklarında alacağım)
kıyafetleri yıkamak için roxy dalan aldım. çok da memnun kaldım.
hastanede sadece çikolata dağıtacağım. mevlüt içinde kokulu taş yapıyorum vs.
ayrıca sırt çantası aldım.
hastane çıkışlarını da unutmayalım. ( hastane çantasına yedek mutlaka konulmalı hastanede kalma süresine göre değişir. ben hastane çıkış yanında 7li zıbın takımı ve ekstra şapkalı eldivenli tulum yedeği yapıp koydum)
lansinoh 2in 1 elektrikli göğüs pompası da aldım. güzel yorumlar okudum. ikizler için kullanışlı oluyormuş. medela mı ameda mı var daha iyisi ama çok pahalı.
aklıma gelenler bunlar.
uzun oldu sanırım.
canım hayırdır iyisiniz dimi?Kızlar dualarınıza ihtiyacım var
Kızlar bugün bebislerimin cinsiyeti belloldu insallah 2 tane oglusum olcak:)))
Sağol canım seninkiler de mi erkek:))))seninde hayırlı olsun:)Hayırlı olsun inşallah bendensin
Sağol canım seninkiler de mi erkek:))))seninde hayırlı olsun:)
Hımm canım pardon ben bunu okumadan yorum yaptım farketmiyor diye doğru diyosun dondurulmuş felan olunca iş değişir sanurim bilmiyorum tüp bebek doktoruna sorsan kesin bir öğren aklında soru işareti kalmasın
Bizimkilerde çift yumurta :)Evet canm sagol tek yumurta erkek ikizlerimiz olcak inşallah :)
aa sende mi tek yumurta benimkilerde tek yumurta iki erkek :) nasıl geçiyo peki kiloları filan nasıl bende öndesin fikir alayım ben bugün 24+1 im :)Evet canm sagol tek yumurta erkek ikizlerimiz olcak inşallah :)
yarın sabaha randevu aldım istanbul dışında yaşadığım için transferden sonra ilk kez gidicem içimde kötü bir his var takıldım bu kalp atışı konusuna tüp bebek hesabına göre 6+5 bugün, adet günüme göre ise 5+5'iz bugün doktorun her dediğine her yaptığına bir anlam yüklemeye çalışıyorum kalp atışlarını dinlemeye çalışmadı gibi normal baktı 10 gün sonra gel hayat belirtisi var mı kalp atıyor mu bakalım ondan sonra senden bir dünya rutin test isticem dedi. kalbi atması gerekirken atmasa bir sorun olsa 10 gün sonraya atmaz en fazla haftaya gel der gibime geliyor. Benim huyumdur böyle kafaya takmak yok yere kendimi korkutmakbilmiyorum içimde bir sıkıntı var çok okudum araştırdım ondan mı yoksa birşeyler malum mu oluyor bilmiyorum 1 haftadır mide bulantısından kıvranıyordum dün sabah itibariyle beyaz leblebiye başladım dün azaldı bugün tamamen kesildi bulantı. Bundan bile sonuç çıkarmaya çalışıyorum acaba bişey olduda bulantı ondan mı bitiyor diye bu sefer hepten içim kararıyor. Offf şu gün bir bitsede yarın gitsem tüp bebek doktoruma
Ben 3 haftada bir gidiyorum hep bir değişiklik yok en başından beri böyle extreme durumlarda arıyorum ya da gidiyorumİlk öğrendiğimiz zaman haftada bir gittim bi de lekelenmem oldu diye. En son 2 hafta sonra çağırdı işte 11. Haftaydı cumartesi günü. 12. Hafta da mutlaka görmeliyim dedi, heralde kan testi falan yopıcak, 2 li testi konuşucak. Bu cumartesi tekrar gidicez. Sonra Ayda bir geliceksin artık dedi. İnşaallah bi problem olmazsa:)bi de biz bir ay nasıl dayanıcaksak heralde arada kaçamak yapabilirim:) sen nasıl gidiyodun ilk zamanlar?
yarın sabaha randevu aldım istanbul dışında yaşadığım için transferden sonra ilk kez gidicem içimde kötü bir his var takıldım bu kalp atışı konusuna tüp bebek hesabına göre 6+5 bugün, adet günüme göre ise 5+5'iz bugün doktorun her dediğine her yaptığına bir anlam yüklemeye çalışıyorum kalp atışlarını dinlemeye çalışmadı gibi normal baktı 10 gün sonra gel hayat belirtisi var mı kalp atıyor mu bakalım ondan sonra senden bir dünya rutin test isticem dedi. kalbi atması gerekirken atmasa bir sorun olsa 10 gün sonraya atmaz en fazla haftaya gel der gibime geliyor. Benim huyumdur böyle kafaya takmak yok yere kendimi korkutmakbilmiyorum içimde bir sıkıntı var çok okudum araştırdım ondan mı yoksa birşeyler malum mu oluyor bilmiyorum 1 haftadır mide bulantısından kıvranıyordum dün sabah itibariyle beyaz leblebiye başladım dün azaldı bugün tamamen kesildi bulantı. Bundan bile sonuç çıkarmaya çalışıyorum acaba bişey olduda bulantı ondan mı bitiyor diye bu sefer hepten içim kararıyor. Offf şu gün bir bitsede yarın gitsem tüp bebek doktoruma
aa sende mi tek yumurta benimkilerde tek yumurta iki erkek :) nasıl geçiyo peki kiloları filan nasıl bende öndesin fikir alayım ben bugün 24+1 im :)
Kızlar kocacim soruyor şimdi bu çocuklar birbirine deymiyor mu ? Ben bilmiyorum dedim siz cvp verir misiniz
Tek kesede olduğu için gozukmemis ikinci bebek dedinya canım ben de hikayemi bi anlatiyim lütfen ben de adetim geçti zaten hissediyordum içime doğdu sanki idrar testiyle evde hamis olduğumu öğrendim iki gün sonra sağlık ocağında idrar kan testi yapildi evet hamişsin dediler ben ilk gebeliğimde çok dr.a gittim bunda daha az stresli bi gebelik diledim inanin akışına bırakmak her zaman çok iyi geliyor kötü düşünceler e muhakkak kapiliyoruz ancak ilk gebelik tecrubemle daha sakindim 7. Haftam bitmişti belkide kalp atışı da duyariz diye dr.a ilk kez gittim bu arada dr.a keyiften gitmemezlik değil eşim polis Şark gorevindeyiz izinler kapali bu en kötü zamanlarda ilçede ultrason yok merkez 70 km falan filan acele etmeyelim dedik .sonra dr. Bakti demiştim ya kilolu biriyim keseyi gördü tamam iki hafta sonra kall atışı dinleyelim dedi 5haftalik filan diyo ilk gebelikte de böyle denilmişti önemsemedim ok dedik gel gelelim biz yine gidemedik sonra ben 12. Haftamdayken ailemin yanina gittim annem ve ben dr.un yanina girdik babam dışarıda dr. Inceliyorda inceliyor bi bakiyorum çocuk bi pozisyon da bi bakıyorum başka aaa dedim ne hareketli dr daha bişey demiyor çocuklar iyi dedi ben bi saf saf bakmişim ikizlerin var biliyosun dimi dedi ben birden dogrulup gerçekten mi diyebildim anında insan aglayabiliyormus o an gördüm annem de yazik anlamamis cinsiyet belli oldu kiz dedi ben ona bu kadar tepki verdim saniyormusBec post: 43489726 .!.:Stres yapma boşuna canım bebeklerinde etkileniyor kendimden biliyorum bak ben kendiminkini anlatayım ne kötü günler yaşadım benim bünye çok hassas en ufak birşeyi yansıtıyor ve hamile oldugumu kendim anladım adet günümden önce belirtilerden anladım sonra adet günü 1 gün gecikince testle onaylandı neyse 6. Haftanın başında doktora gittik Özele karından yağ olduğu için hiçbişey göremedi daha yeni yerleşiyor dedi attı yaani ama hesabıma göre kalbi bile oluşmuş atıyor olması lazım neyse 2 gün sonra dayanamayıp devlete gittim oda karından sadece kese gördü ama bebek yok görmem lazım izin ver alttan bakayım dış gebelik mi bebek varmı yokmu canlı mi değilmi ikna etti ve baktı nokta gibi gördük kalp te dinletmedi ama attığı gözüktü ama 1 bebek gördü sadece ve normal hayatına deva et dedi öbür hafta kanamam oldu hafif tekrar ozele baska doktora gittik karindan sadece kese gozuktu ama kan testi düşük tehlikesi var progestan verdi öbür hafta tekrar gittim ozele başka doktora 8haftalikken karindan ancak gördü bir bebek ilk defa kalp atışı dinletti bayagi bi dinledik sonra dediki iki kalp atışı var dedi alttan baktı kii iki bebek tek kese de olduğu için anlasilmamis neyse doktorda uyarıda bulundu artık normal değilsin tehlikeli sürece girdin düşük tehlikesi var birsürü tehlikeler var dedi o günden sonra günlerim çok kötü geçti hergün yüreğim ağzımdaydi kontrollere yüreğim ağzımda gittim hep bişey oldu diye devlete başladım ve devlette devam ediyorum ilk gittiğimde onlar da dedi gene her an hersey olabilir herseye hazırlıkli olun diye böyle korkularla bu zamana geldim şimdi herseye hazırım çok kritik zamanı geçtik Allaha Şükür ama ilk gebeligimi bu şekilde değilde stressiz korkusuz gecirmek isterdim ama en keyifli ve zor zamanlar suan da hergün tekmeler yemek harika birsey Allaha dua et başka çaremiz yok bak bana bütün doktorlar umutsuz baktı şimdi doğumum yakın çok şükür
benimde 23+1 iken 27-28 cm civarındalardı biri 463 gr biri 486 gr.dı en başından beri bir hafta gerideydik, ama sorun olmayacağını söyledi doktorum ama çok büyük ihtimal döllendikleri haftayı düşündüğümde onunla eş zamanlı bence,çok şükür bu haftaya kadar sorunsuz geldik ama başlarda duyduklarımdan aşırı etkilendim bu doktorumu bulana kadar ağlamadığım gün yoktu haliyle korkularımdan ötürü alışveriş az az yaptık odalarını beğendik ama hala sipariş vermeye cesaret edemiyoruz.bir sonraki kontrolümüzde 27+3 olacaz inşallah sonrada daha sık kontrollerimiz olacak 30 dan sonra yasal hakkım başlıyo direkt izne ayrılcam 34 ü atlatmamız lazım en azından dedi doktorum 28 den sonra kritik haftalar başlıyo kiloları arasındaki farklar o zamanlar çoğalabiliyo dedi tek yumurtaların bakalım hayırlısıyla o haftaları atlatmak için dua ediyorum.Zor geçiyor canım ya tek basimayim ağrı sızı sürekli arada sırada acile gidiyoruz progestan yukseltiliyor sürekli idare etmeye çalışıyoruz rahatsızliklar bi yana tekmeler güçlendi çok tatlılar ama hangisi hangisi anlasilmiyor :)) kilo olarak da doktorlar hiç söylemedi kritik olduğu için direk kalp ve sularına bakıldı ama be ultrason kağıtlarından bakıp netten bakıp terimlere anladım boyu kendm hesapladim eğer yanlış değilse gerçi gr diye yazıyor 24 un içindeyken 600 küsürlerdi 2 buçuk hafta sonra da 800 küsür gramdilar yani en son 1 hafta önce 26+2 iken 800 kusurlerdi gelişimleri haftalariyla uyumlu dedi netten zaten hafta hafta kilo boy cetvelini indirdim tam ayni giidyor benimkiler hersey iyi şuanda Allaha Şükür 27+2 bugün haftaya 7 . Ayimiz bitiyor inşallah 1 ay daha sabrederler hatta 1buçuk ay 34 de alınır demişti doğum evi ama biz hazırlıkli olmak için odayı ve giysileri hazırladık yerlestirdik ne olur neolmaz her an hersey olabilir diyorlar hazirlikliyim sen nasılsın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?