2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Bi de ben şunu meral ediyorum. İkizlerde doğum öncesi izin 10 haftaymış sanırım. Peki doktor bize 2,5 ay önce şu tarihte doğum olur diyor mu? Heralde diyemez diyorum ben. O zaman da kullanacağım izin yanabilir. Anlamadım gitti:))

Çok mu önemli gerçekten bu sola yatma işi? Ben hiç dikkat etmiyorum..
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.

Yok cnm doğum öncesi 10 doğum sonrası 10 haftaya. Sen eğer doğum öncesi 6.haftada doğum yaparsan kalan 4 hafta doğum sonrasına eklenşyo ve 14 hafta oluyo

Cnm bişey paylaştım sol uana yatmak daha iyi diye biliyorum. Ben böyle bişey duyduğum zamanda biraz pimpirikliyim yapmadan edemiyorım. İlk 3 ay rahat ama daha sonrası için böyle
Sagol canım zahmet etmişsin, okudum. O zaman benim de yavaş yavaş başlamam gerek. Bi de yastık koyun sağa dönmeyi engellesin yazıyo:))
Alakasız bişey sorucam 12. Haftada karnınız büyüdü mü? Benim eskisine göre bayağı büyüdü de göbek mi bilemedim:))

İkiz anneleri günaydın hayırlı cumalar. Bu bebişlerle sabah yatıp uyumak imkansız ztn sabah 7de herkes uyanıyodur eminim:) sola yatıcam diye ztn bi hal oluyorum
aynen ya sol yanım çürüdü resmen
Çok mu önemli gerçekten bu sola yatma işi? Ben hiç dikkat etmiyorum..

canım arkadaş çok güzel bir açıklama eklemiş, senin haftana göre şu an o kadar sorun teşkil etmeyebilir ama bebişler büyüdükçe sola yatmak gerekirmiş bende 23+1 de kontrole gittiğimde doktorum yatış için tavsiyelerde bulundu bundan sonra yatış pozisyonun önemli dikkat et diye
bir de evet doğum öncesi yasal izin 10 hafta bizlerde, doktor tahmin yürütemez gibi geliyo çünkü ikiz biliyosun ne zaman gelceği belli olmuyo ama erken doğum olursa kullanamadığın haftalar doğum sonrasına aktarılıyo

Ben de unutan tek benim sanıyordum :) 21+5 deyim bugün sen benden öndesin ama galiba yanlış hatırlamıyorsam

Yok göbek değil Bebek :) bende 10.haftada çıktı karnım

Benim iç karnım küçük heralde 12.haftada dılardan hamşle olduğumu herkes anlayabiliyodu. Şuan nerdeyse 4ayım bitiyo ama 5-5bçk aylık gibi göbeğim sanırım ikizlerde göbek biraz erken çıkıyo diğerlerinden de bildiğim kadarıyla

Teşekkür ederim cevaplar için.. Bana al son 4 haftanı sonra kullan dese benim çok işime yaramıyo ki, yaz tatiline denk geliyo:)o günleri görmek nasip olursa inşaallah ben kendime göre izin alırım o zaman nerden bilicekler ne zaman doğum yaptığımı di mi:)

canım önceki haftaların sonraya aktarılması için sgk hastaneden belge istiyomuş, o dediğin gibi olmuyo yani mantıken sgk istemese bile kurum mutlaka ister yani

Cnm doğum belgeni ve doğum sonrası için raporunu aldığından herkes senin ne zaman doğum yaptığını bilir o nedenle sen Hesabını yap öncesi sonrası hangisi senin için iyiyse o şekilde kullan

canım önceki haftaların sonraya aktarılması için sgk hastaneden belge istiyomuş, o dediğin gibi olmuyo yani mantıken sgk istemese bile kurum mutlaka ister yani

Anladım dediğinizi ama ben anlatmak istediğimi anlatamadım:) hele o günleri bir göreyim inşaallah da yine sorarım:) teşekkür ederim cevaplar için.

Anladım dediğinizi ama ben anlatmak istediğimi anlatamadım:) hele o günleri bir göreyim inşaallah da yine sorarım:) teşekkür ederim cevaplar için.
Canim benim bende öğretmenim yaz tatiline denk geldiği için 30 da ayrılır izne zaten dinlenmek önemli ama 30 dan önceye aktaramazsin
Sonra da bir ise yaramıyor maalwsef
Bende de göbek 10. Haftada çıkmaya başladı
Su an 6 aylık varım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…