- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #3.141
kızlar dün doktora gittim. Herşey yolunda dedi ama yinede progestan yazdı. Düşük engelleyici amaçlı diye okudum. Bana tam olarak öyle demedi ama ne olur ne olmaz ikiz gebelik sonuçta dedi. Şimdi okuduğum kadarıyla aslında bebeğe zararı bile olabiliyormuş. Varmı aranızda bunu kullanan? Varsa lütfen dwneyimlerinizi paylaşın
canım benım daha evvel 2 kaybım var ve ben trasnferden once progestana ıgn eolarak basladım hala devam edıyorum bır zararı olsa doktor vermezdı herhalde die düşünüyorum
anladım canım. Sağol cevabın içn az da olsa içim rahatladı. Sanırım mecbur kullanıcam. Bebeklerime bişey olsun istemiyorum
kim ister ki canım ... zaten ihtiyaç olmasa doktor vermıyor onunda bole bı nıyetı yoktur .. gönlünü ferah tut.. senın ıkızmıydı
evet Allah hepimize bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. Haklısın canım. Evet ikiz inşallah
maşallah canım bakalım perşembe benı neler beklıyor. İnşllah Rabbım bu kez bebıslerımı bagıslar sağlıkla sıhatle kucgaıma almamı nasip eder. Çok büyük mevlam imtihanımı kolay eyler benım ve hepımızın
inşallah canım dua edicem sana. Gerçekten zor sınavlar bunlar. Ben 8 yıl bekledim. Çok tedavilere gitmedim gerekte yokmuş aslında ama onu sadece beklemek bile zor bi sınav bence. Kaybetmek daha da zordur. Allah hepimizi güldürsün artık inşallahhhhh
Merhabalar benim de ikizlerim olacak insallah 10+3 teyim benimki tek kese tek plasenta en tehlikelli olan diyor doktorlar ve normal bir dogum uzmanindan ziyade üniversite düzeyinde takip edilmen gerekiyor dedi suan icin orun yok ama ilerleyen zamnalarda olabilir dendi ve perinatologa gitmem lazim istanbul zeynep kamil hastanesine gimeyi düsunuyorum2016 ikiz anneleri nerede?
Merhabalar benim de ikizlerim olacak insallah 10+3 teyim benimki tek kese tek plasenta en tehlikelli olan diyor doktorlar ve normal bir dogum uzmanindan ziyade üniversite düzeyinde takip edilmen gerekiyor dedi suan icin orun yok ama ilerleyen zamnalarda olabilir dendi ve perinatologa gitmem lazim istanbul zeynep kamil hastanesine gimeyi düsunuyorum
benim durumumda olan var mi acaba
Bende kullanıyorum doktor dedi düşük önlemek için dedi zararlı olsa vermezdi herhaldekızlar dün doktora gittim. Herşey yolunda dedi ama yinede progestan yazdı. Düşük engelleyici amaçlı diye okudum. Bana tam olarak öyle demedi ama ne olur ne olmaz ikiz gebelik sonuçta dedi. Şimdi okuduğum kadarıyla aslında bebeğe zararı bile olabiliyormuş. Varmı aranızda bunu kullanan? Varsa lütfen dwneyimlerinizi paylaşın
benimde oldu bi kaç kez canım. Bugün sağlık ocağına gittim ayrıca. Ebeyle konuştum kaydım falan yapıldı. Çok güzel ilgilendi sağ olsun. Kahverengi lekelenmeyi söyleyince kesinlikle yat dinlen dedi. Elinden geldikçe kalkma dedi. İkizler zaten riskli dedi. Progestanı kullan dedi. Bende bugün itibariyle yatıcam tabiki. İlk 3 ay çok önemli. Bi ay hiç kalkmadan bile dayanırım kuzucuklarım içincuma akşamı kahverengi lekelenmem oldu.. ikizlerim korkuttu beni.. doktora gittiğimde progestana devam dedi öncesinde de kullanıyodum zaten.. birde depo için iğne verdi şu an durdu çok şükür.. yaşayan var mı lekelenme normal mi..
Herkese merhaba
Yolun başında olanlar benim gibi ilerleyenler hafta olarak karışık bir grubuz.
Bu süreç zor süreç arkadaşlar asla tek gebelikle kıyaslamayın. Çevremizde herkes kıyaslayacak sakın kafanıza takmayın.
Ben bugün 32+0 haftalığım. 31. Haftaya kadar mükemmel hamilelik geçirdim. Detaylı ultrqsondan sonra bebeklerin tüm kıyafetlerini ihtiyaçlarını tamamlamaya çalıştım. 30. Haftada kıyafetleri yıkadık beşiklerimiz geldi odamızı yerleştirdik. Herkes çok erken ne gerek var dedi.
31. Haftada çalışamaz raporu almaya gittim. Doktorum gelmişken kontrol edelim dedi. 5 günde rahim boyumda ciddi kısalma gördü. Hemen hastaneye yatış yapıldı. Nst ye bağladım sancı var. Ancak ben hissetmiyorum. O gece serum ilaç vs sancılar durduruldu rahim boyu düzeldi. Ertesi gün kontrol edildi doktor çıkış işlemi yaptı. 2 gece evde kaldım kalkmadan sürekli yatarak. Tekrar kontrole gittiğimizde sancıların devam ettiğini 1 parmak açıklık olduğunu öğrendik tekrar yatış yapıldı. 3 gece hastanede kaldık yine. Bugün izinli eve geldik yarın tekrar kontrol yapılacak.
Bu kadar uzun yazdım çünkü Progestan zararlı mı vs diye yazışmalar gördüm. Biz ikiz anneleri riskli gruptayız ve kullanabileceğiz İlaçalr belli gerekli olmasa doktorlar vermez. Şu anda günde 3 kez bende Progestan alıyorum. Yeterki. Bebeklerim beklesin günlerini herşeye razıyım.
Ben 32. Haftadayım 9-10 kilo arası aldım. Arkadan gören hamile olduğuma inanmıyor. Önden sadece göbek var. Ama ben şikayetçiyim bu durmadan keşke kilo alabilsem de yer açılsa oğluşlarıma. Göbeğim yeterince büyümedi de sıkıştılar da ondan mı gelmek istiyorlar diyorum.Rabbim yardımcın olsun. İki kat çekilen sıkıntının hediyesi de çok güzel olacak inşallah inanıyorum. Biz daha yolun çok başında olmamıza rağmen kilo alımı, karnın erken büyümesi gerçekten tek gebelikten farklı ama moral bozmaya çalışan çok. Napıyım kilo konusunu kafama takacak değilim sağlıklı sıhhatli bebeklerimiz büyüdükten sonra. Senin bu süreçlerin nasıl geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?