- 29 Ekim 2013
- 4.026
- 2.933
- 248
- 35
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #4.801
hoşgeldnnn canımmmm haftalarımız yakınnn :)Selamun aleykum bayanlar 3 yillik evliyim 27 yasimdayim. Allah izin verirse benimkilerde ikiz
Recep has 1 numara İstanbul'da. Bende ona girmiştim. Kendisi çapa da Prof. Randevu alabilirseniz Çapa da bile muayene olabiliyorsunuz.merhaba arkadaşlar ayrıntılı ultrasyon için istanbulda ki arkadaşlar hangi perinatoloğa gitmeyi düşünüyorsunuz ?
benim aklımda prof.dr recep has var .sizlerin aklında hangi doktorlar. recep has ayrınlıtı muayne ücreti ikiz gebelikte 750 tl kızlar ama çok kişi iyi olduğunu yazmış 1 ay öncesinden randevu almak gerekiyormuş
Küvez parasını artık devlet karşılıyor arkadaşlar. Benim minik doğan bebeğime iki gün Solunum desteği verildi. Doğumdan sonra hemen kimliklerini çıkardık. SGK karşıladı. Medical park Bahçelievler'de doğum yaptım.5000 cidden cok pahaliymis ya Rabbim yardim etsin. bence bizim icin en onemlisi dogumu yenidogan unitesi cok iyi olan bi hastanede yapmak. cunku erken gelip kuvezde kalma ihtimalleri yuksek o nedenle iyi ve buyuk bir yenidogan unitesi olmali. tabi kuvezde kaldiklari sure boyunca maddi boyutuda onemli hala geliyor. ben o nedenle üniversite hastanesine gidiyorum. birde eger kanaman fln olmadi ise calisman daha guzel. sahsen ben cok memnunum calismaktan, bebislerimle calisip helal sekilde beraber riziklarini kazaniyoruz. bence bu harika bi sey :) rapor rapor nereye kadar. hamile olarakta hayata adapte olmamiz gerek. tabi kanaman fln varsa Allah korusun dinlenme sart
Özelde doğum yapacak arkadaşlara bir tavsiyem var. Benimde çok tesadüf öğrendiğim ve erken doğum riski ile hastanede yatışımda maddi anlamda çok işime yarayan bir uygulama.
SUT Sağlık uygulamaları tebligatı
Özel hastanelerin sgk ile anlaşması var ise bizlerden alabilecekleri yatış, doğum parası belli. Onun dışında bir ücret alamıyorlar.
Uyanık hasteneler yatış ya da doğum yapıldığında girişlerimizi sgk dan yapmıyor. Bizde fakrında olmadığımız için verilen belgeleri imzalıyoruz. Yani özel hasta muamelesini kendi ellerimizle imzalıyoruz.
Ben 31.32 ve 34. Haftalarda erken doğum riski ile belli günlerde hastanede yattım.
1. Yatışım tek gece 1700
2. Yatışım 3 gece 3200 ücret ancak biz SUT ü öğrendik ve 800 ödedik
3. Yatışım tek gece 1000 ücret ancak 200 ödedik
Doğum için istenen para 4700 SUT girişi yaptırdık 1400 ödedik. İkizlerden biri 2 gece yoğunbakımda kaldı hiçbir ücret ödemedik.
Araştırmanızı tavsiye ederim.
Medical park Bahçelievler de yaptırdım tüm işlemlerimi.
Bebek arabası konusunda biz chicco lite way e karar verdik. Anakucağı en geniş ve rahat olan marka. Oğluşlarım evde bile içinde uyumaya bayılıyorlar. Birde çok hafif az yer kaplıyor. Birleştirme aparatı ile istersem tek araba gibi de kullanabileceğim.
Allahım analı babalı sağlıcakla buyutmeni nasip etsin inşallah çok güzel bilgiler teşekur ederm24 günlük ikiz annesi olarak kıyafet boylarına dikkat etmenizi önereceğim arkadaşlar. 0-3 ay diye aldığım kıyafetlerin çoğu 2 hafta olmadı bebeklerime. İkizlerde 37. Haftayı görsek bile bebekler 46-50 cm arası doğuyor. Yeni doğan kıyafetleri genelde 52 cm civarı. Benim bebeklerimden biri 46 diğeri 47 cm doğdu. Yeni yeni dolduruyorlar kıyafetleri. İlk haftalar çok komiklerdi.
Çok fazla kıyafet almaya bence gerek yok. Hergün üstünü değişseniz bile 2 günde bir yıkanıyorlar. Çocuklar küçük doğdukları için çabuk büyüyorlar.
Birde hediye geliyor.
Havluları mutlaka içi tülbentli olanlardan alın. Diğerleri emmiyor suyu.
Çorap eldiven küçük boylar alın. Eldivenler genelde elde durmuyor.
Göbek çatlaklarını dert etmeyin olacaksa oluyor. Benim son haftaya kadar hiçbirşey yoktu. Hatta gözle görünür çatlak hiç yoktu. Doğumdan sonra baktım ki olmuş.
Göğsüme hiç krem sürmedim doğumdan önce. Doğumdan sonra e vitamini verdi kullandım. Anne sütü zaten iyileştirici etkiye sahip.
Göğüs pompası şart ben lansinoh aldım ikili aynı anda sağıyorum.
Biberon dr browns dan memnun kaldık.
Biberon ısıtıcı bizim kurtarıcımız. Bebeklerin altını değişirken mamayı koyuyorum içine alt değişme işlemi bitince mama hazır oluyor.
Uyku arkadaşı aldık. Anne karnındaki sesleri çıalrıyor çok alıştı bebeklerim. Rahat uyuyorlar onla.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Herkes sağlıcakla alsın kucağına bebeklerini inşallah.
Çok araştırdık biz. Brimax römer de karar kıldık. Sonra ona iki anakucağı takılamadığını öğrenince eledik. Chicco da bir arkadaşım önerdi lite way alın diye baktık baston travel sistem. Birde kampanyaya girince kaçırmadık. Çok memnunuz. Kardeşimde cadillac var ana kucağı çok dar. Bebekleri içinde rahat değil. Bizimkinde birde arabada kullanılan yükseltici hediye edildi. Oto koltuğu oluyor. Birleştirme aparatı almadım daha. Onu da kolay kolay tek çıkarmayacağım için acele etmiyorum.Bizde esimle haftasonu gorduk esimle.. hosumuza gitti ama ben birde chicco artic bebek arabasini gordum nette onun hakkinda bilgin varmi.. hic gormusmuydun magazalarda
Bende jane hanımın hastasıyım. Ama kendisini çok sonra keşfettik biz ve şimdi herkese onu tavsiye ediyorum.Canim merhaba bende medicalpark bahcelievlerde jane hanimin hastasiyim tupbebek tedavimi ve kontrollerim icinde ona gidiyorum.. insaAllah dogumuda orda dusunuyorum.. buarada senin dr. Kimdi☺
Yazdiklarini okudumda benim icin cok faydali olacak.. bu islemler icin herhangi bryere basvurmak yada hastane icinde ne gibi islemler yapilmasi gerekiyor... sorun cikariyorlarmi cok.merak ediyorum..
Yorumun cok isime yarayacak esimde chicco lite way diyo gordugunden beri israrci .. tek sıkıntı benim icin cift yonlu olmayisi.. onun disinda ideal.kullanisli bi araba..Çok araştırdık biz. Brimax römer de karar kıldık. Sonra ona iki anakucağı takılamadığını öğrenince eledik. Chicco da bir arkadaşım önerdi lite way alın diye baktık baston travel sistem. Birde kampanyaya girince kaçırmadık. Çok memnunuz. Kardeşimde cadillac var ana kucağı çok dar. Bebekleri içinde rahat değil. Bizimkinde birde arabada kullanılan yükseltici hediye edildi. Oto koltuğu oluyor. Birleştirme aparatı almadım daha. Onu da kolay kolay tek çıkarmayacağım için acele etmiyorum.
Bende jane hanımın hastasıyım. Ama kendisini çok sonra keşfettik biz ve şimdi herkese onu tavsiye ediyorum.
Hastanenin yatış bölümünde işlem yapılırken imza attırıyorlar o kısma gelmeden evvel bizim girişimizi SUT tan yapın demelisin.
Zorluk çıkarmıyorlar. En azından ben ayrı ayrı 3 kez erken doğum riski ile yattım. Hiç zorluk yaşamadık. Doğum olduğu gün pazar günü idi. Ödemeyi ertesi gün yaptı eşim. Orda şöyle bir muhabbet oldu. Doğum SUT a girmiyor doktoralara gidiyor parası. Eşim doktora kendim alırım hediyeyi diyesi. Bir kaç görüşme yaptılar ve 1400 fatura çıktı.
Canim mümkünse bi link vs atabilirmisin bi bakiyim bide kaca aldinizÇok araştırdık biz. Brimax römer de karar kıldık. Sonra ona iki anakucağı takılamadığını öğrenince eledik. Chicco da bir arkadaşım önerdi lite way alın diye baktık baston travel sistem. Birde kampanyaya girince kaçırmadık. Çok memnunuz. Kardeşimde cadillac var ana kucağı çok dar. Bebekleri içinde rahat değil. Bizimkinde birde arabada kullanılan yükseltici hediye edildi. Oto koltuğu oluyor. Birleştirme aparatı almadım daha. Onu da kolay kolay tek çıkarmayacağım için acele etmiyorum.
24 günlük ikiz annesi olarak kıyafet boylarına dikkat etmenizi önereceğim arkadaşlar. 0-3 ay diye aldığım kıyafetlerin çoğu 2 hafta olmadı bebeklerime. İkizlerde 37. Haftayı görsek bile bebekler 46-50 cm arası doğuyor. Yeni doğan kıyafetleri genelde 52 cm civarı. Benim bebeklerimden biri 46 diğeri 47 cm doğdu. Yeni yeni dolduruyorlar kıyafetleri. İlk haftalar çok komiklerdi.
Çok fazla kıyafet almaya bence gerek yok. Hergün üstünü değişseniz bile 2 günde bir yıkanıyorlar. Çocuklar küçük doğdukları için çabuk büyüyorlar.
Birde hediye geliyor.
Göbek çatlaklarını dert etmeyin olacaksa oluyor. Benim son haftaya kadar hiçbirşey yoktu. Hatta gözle görünür çatlak hiç yoktu. Doğumdan sonra baktım ki olmuş.
Göğsüme hiç krem sürmedim doğumdan önce. Doğumdan sonra e vitamini verdi kullandım. Anne sütü zaten iyileştirici etkiye sahip.
Biberon ısıtıcı bizim kurtarıcımız. Bebeklerin altını değişirken mamayı koyuyorum içine alt değişme işlemi bitince mama hazır oluyor.
Uyku arkadaşı aldık. Anne karnındaki sesleri çıalrıyor çok alıştı bebeklerim. Rahat uyuyorlar onla.
Canım verdiğin öneriler için çok tşk.İnan şuan bizim için acayip önemli tavsiyelerin bebişlerden fırsat buldukca yaz bize ne daha pratik hangisi daha kullanışlı.Birde doğumla ilgili yazdıklarını okudumda umarım acıbadem yada aile hastanesinde de geçerlidir sgk ile ilgili indirimler.Benim doktorum özel ama işlemlerini bu hastanelerde yapıyor daha hiç konuşmadım fiyatları ama gözüm korkuyor rakamlardan.Bu söylediğin bizim gibi hastanede yatma ihtimali olan anne adayları için altın değerinde.çokkkk tşkkk.Bu arada bebişlere kocaman öpücüklerr24 günlük ikiz annesi olarak kıyafet boylarına dikkat etmenizi önereceğim arkadaşlar. 0-3 ay diye aldığım kıyafetlerin çoğu 2 hafta olmadı bebeklerime. İkizlerde 37. Haftayı görsek bile bebekler 46-50 cm arası doğuyor. Yeni doğan kıyafetleri genelde 52 cm civarı. Benim bebeklerimden biri 46 diğeri 47 cm doğdu. Yeni yeni dolduruyorlar kıyafetleri. İlk haftalar çok komiklerdi.
Birde hediye geliyor.
Ya senin tarifin tam benim baktığım gibi.. Özellikle araba koltuğu olmasini istiyorum ben. Ne kadara aldinizÇok araştırdık biz. Brimax römer de karar kıldık. Sonra ona iki anakucağı takılamadığını öğrenince eledik. Chicco da bir arkadaşım önerdi lite way alın diye baktık baston travel sistem. Birde kampanyaya girince kaçırmadık. Çok memnunuz. Kardeşimde cadillac var ana kucağı çok dar. Bebekleri içinde rahat değil. Bizimkinde birde arabada kullanılan yükseltici hediye edildi. Oto koltuğu oluyor. Birleştirme aparatı almadım daha. Onu da kolay kolay tek çıkarmayacağım için acele etmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?