- 9 Temmuz 2012
- 2.625
- 5.065
- 358
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #4.901
harika ya iste bende tam boyle gecirmek istiyorum hamileligimi. ikiz gebelik cok ozel onu hep stres ve miskin halde gecirmek istemiyorum. suram agriyo acaba birseymi oldu falan dedikce esimde aynen senin dedigin gibi kendini bu kadar dinleme, 2 can buyutuyorsun icinde vucudun alismaya çalışıyor duruma elbette degisiklikler olacak diyor.cok sukur riskli bi durumum olmadi bu ana kadar ilk zamanlar cok yorgun oluyordum bulantida fazlaydi ama azaldi buara ikiside. bende dikkat ederek hic biseyden geri durmamaya calisiyorum keyifle calisiyorum alisverimi yemegimi yapiyorum evini topluyorum kendimi yormadan disarda dolaşıyorum. gebelikte bir davranisi sürekli sergilemek sakincaliymis ornegin surekli ayakta kalmak, oturmak yada surekli yatmak. kan dolasimini etkiliyormus cunku. anlayacagin gebeligin 2. 3ayindan daha umutluyum bebislerimle keyifli gecirmek istiyorum. doktorum seyehate dahi çıkabilirsiniz dedi bakalim artik :) senden cok faydalanacagiz lutfen firsat buldukca yaz bize. Rabbim bizede hayirli dogumlar nasip etsinCanım risk varsa doktorun söyler. 31. Haftaya kadar suyum normal. Rahim boyum sınır içinde idi. Dolayısı ile erken doğum riskim yoktu. Son güne kadar çalıştım. Özel okulda yöneticiyim kampüs gelmelerine katıldım haftada 2-3 gün. Evim ile işim arası 25 km hergün metrobüsle gittim geldim. Bu Arada ev yemek iş vs yaptım. Bebek süslerimi kendim yaptım ( kokulu taş, şeker isimlik vs) Eminönüne gidip alışverişimi yaptım 2-3 kez. Arkadaşlarımla gezmelere gittim. Yani hamileyim gibi hiç görmdim kendimi. Kendimi hiç dinlemedim Ağrı'm sancım var mı diye.
31. Haftada doğum izni için gittiğimde sancım olduğunu ve hissetmediğini söyledi doktorum o da şaşırmıştı hissetmeyişime. Nst ye bağlandım sancılar var gerçekten)
İlk aylar daha dikkatli olmak lazım ama kendini çok kısıtlama derim ben.
Benim bu hareketli halim sayesinde 9,5 kilo ile bitirdim hamileliği 5 kilosu bebeklerimdi zaten suyu eşi derken doğumdan sonra eski kilodayım)
masallah ne guzel sikintisiz bu gunlere gelmisin hemde hareketli 1 cocukla tebrikler :) Rabbim dogumundada kolayliklar versin bende ikizlerde normal dogumu diretmenin mantigi olmadigini okudum cogu kez. isim konusu daha simdiden bizim icinde sorun. esimle anlasamiyorum hayirlisi artik :)Kızlar nasılsıniz ben çok şükür olağan hamilelik sıkıntılari dışında iyiyim sadece çok ağır geliyor karnim hareketlerim kisitlandi tabi ama kıpır kıpır olan 3 yaşındaki oğlum sayesinde hayat hep hareketli annemin yanındayım semih çok şükür anneanneye aşık onunla birlikte mutlu ihtiyaçlarını annamda karşılıyor yüküm çok hafifliyor bu sayede bu haftaya kadar geldik çok şükür bin şükür maşallah ama iki hafta önce gitmiştim dr.a randevum daha bi hafta sonra bazen bu konuda endişe duyuyorum hareketler en üst seviyede olmasına rağmen insan hep inşallah bi sıkıntı yoktur deyip duruyor tabi normal doğum konusunda ki ısrarlarimi sonlandırmis bulunuyorum artık dr.uma güveniyorum artık sezaryen normal doğumdaki riskten daha az risk taşıyor dedi etrafımdada tek bebek olmasına rağmen hep sezaryen tercih etmiş insan dolu ve kolaylik olarak görüyorlar ben de niye zorliyim o zaman dedim nasip artık 9 martta gidicem gün vericek dr.
Şu isim konusuda beni zorladi çok biz hala isim bulamadik tek isim koymayi düşünüyoruz oğlumun adı semih onur eşim hep uyumlu isim ariyor ben hiç gerek yok diyorum ikizler uyumlu olabilir de üçünun adı da uyumlu hiç gerek yok nolur fikir verin karakterli güzel isimler arıyorum bu arada ikizler de erkek ve tek yumurta ♡♡♡
Allah hepimize sağlık sihhat sabır güzel günler nasip etsin artık heyecan merak dorukta güzel günler bekliyordur inşallah hepimizi Allah evlatlarimizla sinamasin inşallah hiç birimizi öpüyorum hepinizi duble teyzoşlar
kiyamam cok duygulandirdin beni. hic uzulme canini skmamaya calis herseye. Rabbim senin icin en guzelini yazmistir eminim Ona guven Ona sigin. kayinvalideni salla duymazdan gel soylediklerini. esin ise eminim degisecektir kucul kardes elbet kiymetli olur ama kendi bebekleri olup onlarin kokusunu alinca is oyle sandigi gibi olmaz. tabiki kardesinide vicdandan ayri tutmamaya calisir vicdandan dolayi kucukmus oda cunku ama kenfi vovuklari gibi olmaz. evlat bu hic biseye benzermi. buarada kayinvaliden kac yasindada 1.5 yasinda çocuğu var iyi cesaret. kayinpederin hayatta mi?Arkadaşlar siz bana bakmayın kısaca şöyle anlatayım.
İlk bebeğimi 10. haftada kaybettim kalbi durmuştu 12. haftada kontrole gittiğimizde gelişimi 10. haftada kalmış dedi doktor.
Üzerinden baya bir zaman geçti. Annem yok destek olacak kimsem yok arkadaşlarımdan başka..
Eşimin küçük bir kardeşi var 1.5 yaşında erkek. Kızım olursa Ali kadar sever miyim acaba onu.. yok yok sanmıyorum erkek olursa da bakıcaz artık gibi konuşan.. kardeşini çocuğundan çok daha fazla sevdiğini seveceğini onun yerinin her zaman farklı olduğunu , onun ilk göz ağrısı olduğunu söyleyen bir eşim var. 9+2 yiz ve sadece 1 kez geldi doktora benimle.
Geleyim kayınvalideme.. çocukları üzerinden geçinen ama en çokta benim eşime güvenen biri. Ali yi hiç düşünmüyorum abisi var okutur sünnetini yapar vs der sürekli. Şimdi bebekler olacak diye seviniyor gibi görünse de içi gidiyor Ali nin pabucu dama atılmaz herkesin yeri ayrı hele onun apayrı diyor. Her gün ama her gün eşimi arayıp abisi Ali seni çok özledi gel onu gezdir gel ona şunu al vs diyor.
Yani tutunacak tek dalım bebeklerim ve onları kaybetmekten çok korkuyorum. Kötü bir şey olduğunda da destek olacak kimsem yok. bunlar sadece özet.. ayrıntılar çok can sıkıcı zaten..
Tek bildiğim annem olsa böyle olmazdı.. Annemin yokluğu iyice beni hor görmelerine sebep oldu..
Allah a havale ediyorum. Bebeklerim de Rabbime emanet. Rabbim sağ salim sağlıkla kucağıma almayı nasip eder inş.
Dualarım hepimiz için...
İşte beni azıcık anlarsanız neden hep stresliyim anlarsınz
firsat bulursam bende gidecegim bir ara aile hekimliği ne. cagirdilar kan verecem ama tam neler yapilacak bilmiyorum.buarada ultrason her saglik ocaginda varmiki. boyle bisey varsa guzel surpriz olur bana :)Arkadsslar saglik ocaginda kan verdim ve bebeklerimin kalp atislarini dinletti hemsire..eger merak edersen gel.kalp atışlarına bakariz dedi.dr.tansiyonu ölçtur demisti ona da bakildi...3 hafta sonra tetanos aşısı yapilacak..bu arada benim de medicalde doktorum.ve prof..dogum masraflari nasil olacak merak ediyorum.sgk karsilamiyor muayene ultrason vs.çünkü
44 yaşında kayınpeder hayatta ama onu takan kimse yok ki.. kv eşime dayamış sırtını kocasını oğluna şikayet ediyor böyle garip bir düzen. Alışık olmadığım türden bir aile.. tamam uyum sağlıyorum ama eşimin o lafları ki dahası da var beni çok yaraladı. Bebekler olsun onları severken hatırlatıcam dediklerini. Elimde değil üzülüyorum annemin yokluğu her geçen gün daha çok acıtıyor canımı.. çünkü annem varken böyle değildi ne eşim ne de annesi.. ne değişti ama iyice sahipsiz bellediler beni.. babam var ama çok sakin hiç bir şeye karışmayan biri eşim onu haftalarca aramaz sormaz bir kere demez neden beni aramıyor diye. ama eşim annesini aramasın bir gün telefonda bir saat annesi yakınır.kiyamam cok duygulandirdin beni. hic uzulme canini skmamaya calis herseye. Rabbim senin icin en guzelini yazmistir eminim Ona guven Ona sigin. kayinvalideni salla duymazdan gel soylediklerini. esin ise eminim degisecektir kucul kardes elbet kiymetli olur ama kendi bebekleri olup onlarin kokusunu alinca is oyle sandigi gibi olmaz. tabiki kardesinide vicdandan ayri tutmamaya calisir vicdandan dolayi kucukmus oda cunku ama kenfi vovuklari gibi olmaz. evlat bu hic biseye benzermi. buarada kayinvaliden kac yasindada 1.5 yasinda çocuğu var iyi cesaret. kayinpederin hayatta mi?
Canımın içi Rabbim sınavını kolaylaştırsın.içine ferahlık versin.Bizimde dualarımız seninle.Emin ol çocukların doğunca eşin evlat sevgisini hissedince bu söylediklerinden utanacaktır.Kv konusunda da Rabbim sabrının karşılığını evlatlarına sağlık sıhhat verip sağlıkla kucağına almayı nasib ederek verir inşaAllah.ağırmış yaşadıkların ama bunlarla bebişlerine stres yapma Her dua ettiğinde Rabbim yanında burayı açtığında da biz herzaman her konuda yardıma hazırız elimizden geldiği sürece.Arkadaşlar siz bana bakmayın kısaca şöyle anlatayım.
İlk bebeğimi 10. haftada kaybettim kalbi durmuştu 12. haftada kontrole gittiğimizde gelişimi 10. haftada kalmış dedi doktor.
Üzerinden baya bir zaman geçti. Annem yok destek olacak kimsem yok arkadaşlarımdan başka..
Eşimin küçük bir kardeşi var 1.5 yaşında erkek. Kızım olursa Ali kadar sever miyim acaba onu.. yok yok sanmıyorum erkek olursa da bakıcaz artık gibi konuşan.. kardeşini çocuğundan çok daha fazla sevdiğini seveceğini onun yerinin her zaman farklı olduğunu , onun ilk göz ağrısı olduğunu söyleyen bir eşim var. 9+2 yiz ve sadece 1 kez geldi doktora benimle.
Geleyim kayınvalideme.. çocukları üzerinden geçinen ama en çokta benim eşime güvenen biri. Ali yi hiç düşünmüyorum abisi var okutur sünnetini yapar vs der sürekli. Şimdi bebekler olacak diye seviniyor gibi görünse de içi gidiyor Ali nin pabucu dama atılmaz herkesin yeri ayrı hele onun apayrı diyor. Her gün ama her gün eşimi arayıp abisi Ali seni çok özledi gel onu gezdir gel ona şunu al vs diyor.
Yani tutunacak tek dalım bebeklerim ve onları kaybetmekten çok korkuyorum. Kötü bir şey olduğunda da destek olacak kimsem yok. bunlar sadece özet.. ayrıntılar çok can sıkıcı zaten..
Tek bildiğim annem olsa böyle olmazdı.. Annemin yokluğu iyice beni hor görmelerine sebep oldu..
Allah a havale ediyorum. Bebeklerim de Rabbime emanet. Rabbim sağ salim sağlıkla kucağıma almayı nasip eder inş.
Dualarım hepimiz için...
İşte beni azıcık anlarsanız neden hep stresliyim anlarsınz
Canım iyi olmana çok sevindim.MaşaAllah hem sana hem oğluşlarına.en doğru kararı vermişsin dr güvenmekle hem için rahatlamıştır hem öylemi olsun böylemi stresi geçmiştir.hamişliğinin son günlerinin tadını çıkar ve lütfen bizede dua et olurmu hayırlısı ile bizlerde görelim o haftaları.İsim konusunda aklıma geldikce yazarım bende hiçbirşey düşünemedim hala:)Kızlar nasılsıniz ben çok şükür olağan hamilelik sıkıntılari dışında iyiyim sadece çok ağır geliyor karnim hareketlerim kisitlandi tabi ama kıpır kıpır olan 3 yaşındaki oğlum sayesinde hayat hep hareketli annemin yanındayım semih çok şükür anneanneye aşık onunla birlikte mutlu ihtiyaçlarını annamda karşılıyor yüküm çok hafifliyor bu sayede bu haftaya kadar geldik çok şükür bin şükür maşallah ama iki hafta önce gitmiştim dr.a randevum daha bi hafta sonra bazen bu konuda endişe duyuyorum hareketler en üst seviyede olmasına rağmen insan hep inşallah bi sıkıntı yoktur deyip duruyor tabi normal doğum konusunda ki ısrarlarimi sonlandırmis bulunuyorum artık dr.uma güveniyorum artık sezaryen normal doğumdaki riskten daha az risk taşıyor dedi etrafımdada tek bebek olmasına rağmen hep sezaryen tercih etmiş insan dolu ve kolaylik olarak görüyorlar ben de niye zorliyim o zaman dedim nasip artık 9 martta gidicem gün vericek dr.
Şu isim konusuda beni zorladi çok biz hala isim bulamadik tek isim koymayi düşünüyoruz oğlumun adı semih onur eşim hep uyumlu isim ariyor ben hiç gerek yok diyorum ikizler uyumlu olabilir de üçünun adı da uyumlu hiç gerek yok nolur fikir verin karakterli güzel isimler arıyorum bu arada ikizler de erkek ve tek yumurta ♡♡♡
Allah hepimize sağlık sihhat sabır güzel günler nasip etsin artık heyecan merak dorukta güzel günler bekliyordur inşallah hepimizi Allah evlatlarimizla sinamasin inşallah hiç birimizi öpüyorum hepinizi duble teyzoşlar
ay canım benim allah yardımcın olsun iyi olmanıza çok sevindim maşallah size tabi ki tek bebekle iki bebek bir değil allah bize sabır versin. fırsat buldukça yaz bize :))Öncelikle bebeklerim 35+5 de doğmalarına rağmen Allah'a çok şükür sağlıklılar. O nedenle çok mutluyuz. Benim doğumum çok ilginç oldu. Sabah uyurken suyum geldi. Su mu değil mi diye düşünürken hastaneye gittik ve 1 saatte doğuma alındım. Ailem bana söylememiş ama herkes yoğunbakımda ki bebeğimi hastanede bırakıp beni taburcu edeceklerini düşünmüş. Ben sadece doğumhanede gördüm küçük bebeğimi çok güzeldi ve iyiydi. Neden yoğun bakıma alındığını bile anlamamıştım. Neyseki evimize beraber döndük. Şimdiyse çok şükür klasik Bebek sorunları var. Bu nedenle şükrediyorum sürekli.
Bu kadar mı ??? Hayır.
Çevremde beni tanıyan herkes rahatlığıma ve sabrıma hayrandır. Ancak erken doğum nedeniyle 1,5 ay evden çıkamamıştım. Ardından iki Bebek. Bazen çok yalnız hissettiğim oluyor kendimi annem ve eşimin sürekli yanımda olmasına rağmen.
Benden size tavsiye moral depolayan bol bol. Gezin keyfini çıkarın. Kimseyi dinlemeyin Can'ınız ne istiyorsa yapın. Benim 31. Haftaya kadar hamileliğim harika geçti. Kimse ikiz Bebek beklediğime inanmıyordu.
Canım risk varsa doktorun söyler. 31. Haftaya kadar suyum normal. Rahim boyum sınır içinde idi. Dolayısı ile erken doğum riskim yoktu. Son güne kadar çalıştım. Özel okulda yöneticiyim kampüs gelmelerine katıldım haftada 2-3 gün. Evim ile işim arası 25 km hergün metrobüsle gittim geldim. Bu Arada ev yemek iş vs yaptım. Bebek süslerimi kendim yaptım ( kokulu taş, şeker isimlik vs) Eminönüne gidip alışverişimi yaptım 2-3 kez. Arkadaşlarımla gezmelere gittim. Yani hamileyim gibi hiç görmdim kendimi. Kendimi hiç dinlemedim Ağrı'm sancım var mı diye.
31. Haftada doğum izni için gittiğimde sancım olduğunu ve hissetmediğini söyledi doktorum o da şaşırmıştı hissetmeyişime. Nst ye bağlandım sancılar var gerçekten)
İlk aylar daha dikkatli olmak lazım ama kendini çok kısıtlama derim ben.
Benim bu hareketli halim sayesinde 9,5 kilo ile bitirdim hamileliği 5 kilosu bebeklerimdi zaten suyu eşi derken doğumdan sonra eski kilodayım)
Amin canım Allah razı olsun inşallah dediğin gibi olur ama pek umudum yok açıkçası ama bebeklerime tutunup hayata devam etmek istiyorum ben. Rabbim nasip eder inş. İşte hep stresim endişem bu yüzden. Allah hepimizin yardımcısı olsun inş.Canımın içi Rabbim sınavını kolaylaştırsın.içine ferahlık versin.Bizimde dualarımız seninle.Emin ol çocukların doğunca eşin evlat sevgisini hissedince bu söylediklerinden utanacaktır.Kv konusunda da Rabbim sabrının karşılığını evlatlarına sağlık sıhhat verip sağlıkla kucağına almayı nasib ederek verir inşaAllah.ağırmış yaşadıkların ama bunlarla bebişlerine stres yapma Her dua ettiğinde Rabbim yanında burayı açtığında da biz herzaman her konuda yardıma hazırız elimizden geldiği sürece.
Umudun hep olsun helede eşinle ömür geçireceksin o yüzden en çok ondan umudunu kesme.şuan belki herşey çok ters gidiyor olabilir ama bak gör Rabbim sana yardım edecek ve herşey çokkkk güzel olacak.hele bebişlerin sağlıkla sıhhatle gelsin bak yuvanız nasıl şenlenecekkAmin canım Allah razı olsun inşallah dediğin gibi olur ama pek umudum yok açıkçası ama bebeklerime tutunup hayata devam etmek istiyorum ben. Rabbim nasip eder inş. İşte hep stresim endişem bu yüzden. Allah hepimizin yardımcısı olsun inş.
Umudun hep olsun helede eşinle ömür geçireceksin o yüzden en çok ondan umudunu kesme.şuan belki herşey çok ters gidiyor olabilir ama bak gör Rabbim sana yardım edecek ve herşey çokkkk güzel olacaki.hele bebişlerin sağlıkla sıhhatle gelsin bak yuvanız nasıl şenlenecekk
Korkma canim benimde oldu bi iki hafta once pruluton yaptirdim hemen gecti..
çok sağolun arkadaşlar, 1 ay önce kanamam olmuştu raporluydum, pazartesi işbaşı yapacaktım, baya iyi gidiyordu, ağrılarım oluyor ama birden kanama olunca şaşırdım. Sabah dr gittik bebeklerimiz çok şükür iyi, dinleneceksin dedi, pazartesi yeniden rapor verecek 1 hafta, 10 gün galiba. Böyle devam ederse sitres hiç bitmeyecek. Rabbim inşallah sağlıklı sıhhatli evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etmiştir.geçmiş olsun cnm sakın olmaya çalış inşallah çabuk geçer
canım sıkma canını çocukların olunca onlarla yeni bi dünya kuracaksın, eşinde ister istemez size daha çok ilgi gösterecek. Hem ne demek kardeşini çocuklarından çok sevmek, ikisinin yeri ayrı. Mesela ben de ikinci yeğenimi ilki kadar sevemeyecek gibiydim ama ikisinede bayılıyorum :) sen kendine başka şeylerle oyala boşver.İnşallah canım... bebekler doğduğunda inş pişman olur söylediklerine.. boşanmakta geçti aklımdan ama bebeklerime kıyamıyorum.. annesi ve kardeşi ile yaşasın dedim içimden kaç kez ama yapamadım. Dualarla Rabbime sığındım inş rabbim hakkımızda en hayırlısını nasip eder...
Çalışıyorum ama eve giderken hep ayaklarım geri geri gidiyor.
Sizi de sıkmayayım iyice işte herkesin derdi varda annem olduğunda hiç dokunmayan onunla konuşup atlattığım şeyler şimdi çok büyük geliyor bana.. Rabbim büyük yardım eder inş.
Sağol canım sana da çok geçmiş olsun.canım sıkma canını çocukların olunca onlarla yeni bi dünya kuracaksın, eşinde ister istemez size daha çok ilgi gösterecek. Hem ne demek kardeşini çocuklarından çok sevmek, ikisinin yeri ayrı. Mesela ben de ikinci yeğenimi ilki kadar sevemeyecek gibiydim ama ikisinede bayılıyorum :) sen kendine başka şeylerle oyala boşver.
iyi çok şükür canım sen nasılsın.Nasıl geçiyor bebişlerle hayat.Selam kızlar nasılsınız.. Makesgirl bebeklerin hayırlı olsun cok sevindim guzel haftalarda dogum yapmis eve getirmişsin kuzularını..Allah kolaylık versin ilk Zaman'lar zor ama bence gittikçe kolaylasiyo ve eğlenceli hale geliyo
Maşallah rabbim sağlıklı hayırlı ömürler versin inş prenseslere.. darısı bizlerin başına inş :)Selam arkadaslar, bende kasimda 33+1 de suyum geldi ve dogum yaptim, kizlarim simdi 3.5 aylik, sukur iyiyiz , sizi okidukca eski gunlerim geliyor aklima.bnm bebislerim kucuk dogdu erken dogum nedeniyle, bir sure kuvezde kaldilar.insallah guzel ve saglikli hamilelik gecirirsiniz, ben 21 kilo almistim, 2 kilo fazlam kaldi, ilk zamanlar zor geciyor ama sonra hersey duzene giriyor, sormak istediginiz birseyler olursa yardimci olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?