2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Biz 27 günlüğüz daha. Doğumda giren doktor emzirmemi ve hipp mama vermemi söyledi. Hipp yi sevmedik. Mulipşya geçtik. Sonra doktorumuzu değişirtirdik. Bebeklerim 35+5 de doğdular biri 2350 diğeri 2640 doğdu. Yeni doktor bize prematüre mama verdi. Kabus başladı. Kaka yapma durdu. Söyledik evolvia ya geçirdi kaka yapamama devam. Şimdi mulipaya geri döndük. Kaka yaptıklarında Mutlu oluyoruz.
Şimdi gündüzlerİ emziriyorum. Doyup doymadıklsrını anlamıyorum birde mama veriyorum. Neden çünkü herkes çok biliyor ya. Her el emmelerinde aç bu çocuk aranıyor deniyor. Obez yapacağız sonunda.
Pazartesi kontrol var bakalım ne alemdeyiz.
İlk üç ay düzene girilmiyormuş falan deniyor. Heyecanla 2 ayın geçmesini bekliyorum

Canim sen igne yada coraspin kulaniomusun kan civiltici icin dun doktorumu aradim igneyi lekelenmen bitene dek kullanma dedi tabi doktorunda bi bildigi vardir ama igneyi kullanmayinca bebeklere bise olcak die korkuyorum
Bende kan pihtilasmasi var canm o yuzden yuksek dozda hergun igne vurunuyorm innohep isminde birde coraspin iciyorm sende lekelenme varsa ARA vermesi lazm kani sulandirdigi icin sende kan pihtilasma sorunu varmi da

Kizlar gogus catlaklari icin krem falan kullaniyormusunz ablam yeni dogum yapti ve gogusu cok catladi bebegini cok zor emzirdi onlemek icin simdiden krem kullaniliomus die duymustum kullanan varsa hangi marka kullanio fikri olan varmi acaba

GARMASTAN canim iyi bi krem ben simdiden kullanmaya basladim ne cocuga nede süte gecmiyor

ikisi için mi dedi teki için mi canım aynen ya şok şok iyi ki bişey almadım :))
Birisinden icin kesin kiz dedi AMA Benm asil doktorum da 2hafta once erkege benziyor demisti diger bebek Te durus acisindan gozukmuyor dedi yarina asil doktoruma gtcem bakalm ikisinide soyleyebilcekmi

Kizlar gogus catlaklari icin krem falan kullaniyormusunz ablam yeni dogum yapti ve gogusu cok catladi bebegini cok zor emzirdi onlemek icin simdiden krem kullaniliomus die duymustum kullanan varsa hangi marka kullanio fikri olan varmi acaba

Ben eczaneden e vitamini kapsülü aldım. Daha sonrasında sorun olmasın diye haftada 1 kez 1 kapsülü delip uclarına sürüyorum. Şimdiden daha iyi hissediyorum. faydası olduğunu düşünüyorum. Ancak farklı kremlerde var bildiğim kadarıyla ancak ben şuan sadece e vitamini kapsülü kullanıyorum. Aczaneler bilgi verebilir bu konuda

Gogus deyince kizlar gogus ucunun belirgilenlesmesi ve hassasiyeti sizdede varmi
bende var canım. O yüzden e vitamini kapsülü kullanmaya başladım. daha iyi hissediyorum şuaan. haftada 1 kez 1 kapsül kullanıyorum. Ayrıca karnımada haftada 1 kez 1 japsül kullanıyorum

Benimde bu mama olayı kafamı karıştırıyor. Ancak o aranma olayı bebeklerde refleksmiş. yani aç da olsalar tokda olsalar yanaklarına dokununca aranırlarmış. bebek 5-8 kez çiş yapıyorsa ve kakasını da yapıyorsa besleniyor demekmiş. Bende düşünüyorum nasıl anlarız diye ikizde olunca hangisi ne kadar içti diye. Belki sağarak emmeleri gereken kadar sütü vermek mantıklı olabilir diye düşünüyorum. Birde süt olayı arz talep meselesi deniyor. Yani mama sütün daha erken çekilmesine yada azalmasınada neden olabiliyormuş. Teorik olarak böyle bakalım pratikte bizi neler bekliyor:)

GARMASTAN canim iyi bi krem ben simdiden kullanmaya basladim ne cocuga nede süte gecmiyor
Canim gogus kremine erkenn baslamissin sanki.suruyorsanda allah korusun cok uyarmadan sur.cunku gogusler cok uyarilinca allah korusun erken dogum riski oluyor. Ben dr.uma sorarak iki hafta once basladim mesela kullanmaya.

Kizlar catlak icinde biooil kullaniyorum. digerlerine gore hem fiyati uygun hemde cok guzel bi yag.

Gogus icinde lansinoh gogus ucu kremi var. Dogal bi krem. Emzirirken silmek bile gerekmiyor diye biliyorum. Bide ayva mevsimi gecmeden ayva cekirdegi biriktirmeye calisin. Sinra jel kivamina getirip gogus icin kullanabiliyorsunuz
Neyse cok konustum sanirim saglikli sikintisiz hamilelikler dilerim hepimize

Aa merhaba canim..hatirladinmi beni bilmiyorum. Ilk denemeni konyada yapmistin sanirim dimi. Hayirli olsun. Demek ikiz kardeslerimiz yolda haa. Allahim saglikla.kucagimiza versib ins.tum miniklerimizi

Bende kan pihtilasmasi var canm o yuzden yuksek dozda hergun igne vurunuyorm innohep isminde birde coraspin iciyorm sende lekelenme varsa ARA vermesi lazm kani sulandirdigi icin sende kan pihtilasma sorunu varmi da
Canim bende sorun olup olmadigini bilmiorumki hic test tahlil yaptirmadim pihtilasma icin yani rutin testlerde cikiyormu bilmiyorum doktorumda bise solemedi

Cani
Canim doktoruna danistinmi eczacimi verdi bu ilaci

Yok canim hergun kullanmıyorum göğüs uclari kuruyor bazen o yuzden bide benim sol göğüs ucunda catlak var

Bense hipp combiotic veriyorum mama olarak, bizimkilerde genellikle kabiz, 2 gunde bir yapiolar. 4 gine kadar normal dedi dr. Masallah seninkiler iyi dogmus, bnm biri 2015 gr biri 1680 gr dogdu. O el emme olayi ac da olsa tok da olsa var. Saniyorlar ki ac. Aslinda ac falan degiller.sen bakma milletin dediklerine, ilk zamanlar yani ilk 2 ay duzen yok. Seninkiler daha iyi haftasa dogmuslar. Daha once duzene girebilirler.ama kaka isi bizdedd sikintili,bazen 3 gunu buluyor, yapamazlarsa fitil yapiorum

Allah yardımcımız olsun. Tek mi bakıyorsun bebeklerine.

Mustela kullanabilirsin ama cok erken daha senin icin,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…