- 17 Şubat 2015
- 2.400
- 1.520
- 83
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #5.061
Yok tek degilim, evde kvLide ve yardimci var. Ama cocuklarla surekli ben ilgilenmeye calisiyorum, yetmedigim yerde yardim ediyorlar. Sen tek misin?Allah yardımcımız olsun. Tek mi bakıyorsun bebeklerine.
Bende emzirdiysen sonra sağıyorum bende ama son Zaman'larda mideleri büyüdü. Ne kadar emiyorlar anlamıyorum. O nedenle sağmayı azalttım.Benimde bu mama olayı kafamı karıştırıyor. Ancak o aranma olayı bebeklerde refleksmiş. yani aç da olsalar tokda olsalar yanaklarına dokununca aranırlarmış. bebek 5-8 kez çiş yapıyorsa ve kakasını da yapıyorsa besleniyor demekmiş. Bende düşünüyorum nasıl anlarız diye ikizde olunca hangisi ne kadar içti diye. Belki sağarak emmeleri gereken kadar sütü vermek mantıklı olabilir diye düşünüyorum. Birde süt olayı arz talep meselesi deniyor. Yani mama sütün daha erken çekilmesine yada azalmasınada neden olabiliyormuş. Teorik olarak böyle bakalım pratikte bizi neler bekliyor:)
benimde annem gelmeye çalışıyor işi olmadıkça. Kayınvalide 2 gece kaldı. 2. Gecenin sabahında showunu yaptı kavga ettik. Eşim projeci home office onla bakıyoruz. Yardımcı arıyorum bende bakalım düzene gireceğiz bir şekilde.Yok tek degilim, evde kvLide ve yardimci var. Ama cocuklarla surekli ben ilgilenmeye calisiyorum, yetmedigim yerde yardim ediyorlar. Sen tek misin?
Canim Bıcı bıcı yazmissın canim bici bici istedibu sabah kalkar kalkmaz bıcı bıcı yaptım cok daha rahatladım böle köpüklü köpüklü bende çarşamba gidicem inşallah bebeişlerim sağlıklı haberlerini alırım mutlu mesut yaşarım inşallahh canım dualarımızı eksık etmeyelım
senın istediğin bıcı bıcı baskA HERHALDE pelit,m :)))Canim Bıcı bıcı yazmissın canim bici bici istedihormonlar tavan
Hadi hayırlısı olsun Canım benim sağlıklı sıhatli olsunlar inşBirisinden icin kesin kiz dedi AMA Benm asil doktorum da 2hafta once erkege benziyor demisti diger bebek Te durus acisindan gozukmuyor dedi yarina asil doktoruma gtcem bakalm ikisinide soyleyebilcekmi
Hemen not aldim canim bende alicam bunlariO zaman erken kullanmak lazim canim.. 10 martta doktoruma da sorsammi tavsiyesi olurmu acaba ..
Kitaplarimi kitapyurdundan aldim canim.. d&r den aliyorum normalde ama orda daha pahaliya geliyordu hemde aradigim bi kitap yoktu..
Bebek bakim sorunlarina mucize çözümler
Tracy hogg ( bunu bi hemsire arkadasim tavsiye etti okuyanlar cok guzel bir duzen oturtmus bebekleri icin)
Ikizlerle Hayat
Derya Coskundeniz (ikiz bebeklerle ilgili baska kitap bulamadim bundan baska)
Her anneye lazim..
dua ve bilgi hazinesi (Hamileyken okunacak dua ve sureler .. yeme icme konusundaki hassasiyetler)
Bunlarin haricinde bi defter alarak .. not alarak yazarak cizerek bildigin bi ogrenci gibi annelige hazirlanmak istiyorum☺
Bu yolda tanistigim kimseyi unutmam canim.hatirladim tabi Evet simdi antalya dayiz ikiz gebeyim sukur. Seninde az kalmis masallah nasil geciyor gunler? Ben o zamandan sonra ancak cesaret edebildim sukur ki tuttu bu defa. Simdi bebeklerim benimle. Senn masallah nasil da ilerlemis haftalar dua et bizede bizde saglikla görelim o günleriAa merhaba canim..hatirladinmi beni bilmiyorum. Ilk denemeni konyada yapmistin sanirim dimi. Hayirli olsun. Demek ikiz kardeslerimiz yolda haa. Allahim saglikla.kucagimiza versib ins.tum miniklerimizi
Oyle boyle buyuyorlar zaman nasil gecti anlamadim, bnmde kucuk cok kabuz 3 gun oldu .rahatsiz oluyor yawrum, mecbur fitil yaptim. Seninkilerin cinsiyeti neydi cnm?Bende emzirdiysen sonra sağıyorum bende ama son Zaman'larda mideleri büyüdü. Ne kadar emiyorlar anlamıyorum. O nedenle sağmayı azalttım.
benimde annem gelmeye çalışıyor işi olmadıkça. Kayınvalide 2 gece kaldı. 2. Gecenin sabahında showunu yaptı kavga ettik. Eşim projeci home office onla bakıyoruz. Yardımcı arıyorum bende bakalım düzene gireceğiz bir şekilde.
merhaba canım bende Antalya'da oturuyorum, dr olarak kime gidiyorsun ?Hemen not aldim canim bende alicam bunlari
Bu yolda tanistigim kimseyi unutmam canim.hatirladim tabi Evet simdi antalya dayiz ikiz gebeyim sukur. Seninde az kalmis masallah nasil geciyor gunler? Ben o zamandan sonra ancak cesaret edebildim sukur ki tuttu bu defa. Simdi bebeklerim benimle. Senn masallah nasil da ilerlemis haftalar dua et bizede bizde saglikla görelim o günleri
Canim mama verirken gunde bir kere olsun bi cay kasigi zeytinyagi versene o bagirsaklarini yumusatiyorBense hipp combiotic veriyorum mama olarak, bizimkilerde genellikle kabiz, 2 gunde bir yapiolar. 4 gine kadar normal dedi dr. Masallah seninkiler iyi dogmus, bnm biri 2015 gr biri 1680 gr dogdu. O el emme olayi ac da olsa tok da olsa var. Saniyorlar ki ac. Aslinda ac falan degiller.sen bakma milletin dediklerine, ilk zamanlar yani ilk 2 ay duzen yok. Seninkiler daha iyi haftasa dogmuslar. Daha once duzene girebilirler.ama kaka isi bizdedd sikintili,bazen 3 gunu buluyor, yapamazlarsa fitil yapiorum
Adana'da olunca direk öyle okuyorum canim :)))senın istediğin bıcı bıcı baskA HERHALDE pelit,m :)))
Canim onu drda soyledi. 3 damla koy dedi ama ise yaramadi bizdeCanim mama verirken gunde bir kere olsun bi cay kasigi zeytinyagi versene o bagirsaklarini yumusatiyor
Baya yogun yorucu cunku nerdeyse dogurcam artık ağırlaştım kızlar cok hareketli ve tehlikeli..ama herseye rağmen çoook güzeller darısı basınıza..iyi çok şükür canım sen nasılsın.Nasıl geçiyor bebişlerle hayat.
En zorlu trimesterdeyim canim bende. Cok sukur geldik bugunlere. Geri sayim basladi artik. Azcik daha sabretsinler diye dua edip duruyoruz. Cok sukur.simdiye kadar uzmedi kuzularim beni.insallah bundan sonrada uzmezler.Hemen not aldim canim bende alicam bunlari
Bu yolda tanistigim kimseyi unutmam canim.hatirladim tabi Evet simdi antalya dayiz ikiz gebeyim sukur. Seninde az kalmis masallah nasil geciyor gunler? Ben o zamandan sonra ancak cesaret edebildim sukur ki tuttu bu defa. Simdi bebeklerim benimle. Senn masallah nasil da ilerlemis haftalar dua et bizede bizde saglikla görelim o günleri
Allah imtihanını kolaylaştırsın canım. Çok üzülüyorum inan.Bebekleri istemiyormuş bosanacakmis tüm ailesine söylemiş benimle görüşmesinler diye. Hayırlısı olsun artık hakkımızda.
Nasıl yanı bunları bu aksammi söylediBebekleri istemiyormuş bosanacakmis tüm ailesine söylemiş benimle görüşmesinler diye. Hayırlısı olsun artık hakkımızda.
Amin cnm Allah razı olsun şuan dondum kaldım ne hissettiğimi bile bilmiyorum.Allah imtihanını kolaylaştırsın canım. Çok üzülüyorum inan.
Evet cnm. Bu aksam. Allah a havale ediyorum ins o çocuklara hasret kalırsın dedim.Nasıl yanı bunları bu aksammi söyledi(
Ayyy yuregime oturan şeyi tarif edemiyorumAmin cnm Allah razı olsun şuan dondum kaldım ne hissettiğimi bile bilmiyorum.
Evet cnm. Bu aksam. Allah a havale ediyorum ins o çocuklara hasret kalırsın dedim.
Çok bencil biri başka biri olduğunu hiç düşünmedim bile. Kendini düşünüyor ben odada ağlıyorum o gelmiş tv de komik şeyler açıp gülüyor. Bebekler ve ben umrunda değilmişiz. Bebek istiyordun al oldu . Bitti dedi. Ben de uzatmadım. Babamla yarın konuscam. Gelir bi orta yol bulmaya çalışır eminim. Ama orta yolu yok bunun.Ayyy yuregime oturan şeyi tarif edemiyorum((( neden nasıl niye... Sana değil sorum nasıl bukadar basit yaşıyor insanlar.. Buguzelim vaktinde nasıl uzuyir seni.. Çok sinirli ve üzgünüm yapabilcegim birşey varsa seve seve yaparım ( Dualarim seninle Rabbim hayırlı kapılar acsin sana ve evlatlarına..... Babamla konusucaktin konuştum mu ?/sormak istemiyorum ama bukadar kısa surede ve sen hamileyken başka biri olabilir mi (
Yazık hamile bir kadına.. Rabbim merhamet versin. Bu gaz vermek değil dışardan konuşmakta çok kolay gelir ama böyle bi adamla çok zor.. Baban sana sahip çıksın hayatını kurtarÇok bencil biri başka biri olduğunu hiç düşünmedim bile. Kendini düşünüyor ben odada ağlıyorum o gelmiş tv de komik şeyler açıp gülüyor. Bebekler ve ben umrunda değilmişiz. Bebek istiyordun al oldu . Bitti dedi. Ben de uzatmadım. Babamla yarın konuscam. Gelir bi orta yol bulmaya çalışır eminim. Ama orta yolu yok bunun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?