- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #6.341
Canım Rabbim tüm dertlerine şifa versin bebişlerini hayırlısı ile kucağına alırsın inş.Burda ki tüm hamişler dualarımızda hep.Kolay değil bukdr hastalıkla stresle baş etmek ama Rabbim hiçbir kuluna tartamayacağı yük vermez buda sınav.Rabbim sınavlarımızı kolaylaştırsın evlatlarımızı sağlıklı sıhhatli en hayırlı şekilde kavuştursun bizlere.Kızlar merhaba. Geçen haftadan beri her gün hastanedeydim. Olmayacak herşey başıma geliyor Can'ım çok sıkkın. Çok zor gebe kaldım. Tam oh gebeyim diye düşünürken bu kez de gebelikte yaşanacak her riski yaşıyorum.
Gebe kalmadan önce haşimatom vardı. Gebelikte tshım 0'a düştü. Neyse endokrin takibe aldı ilaçlarım ayarlandı.
Gebe kalmadan önce tansiyon sorunum vardı. Şimdi alfamed isimli bir ilaca başladılar tansiyon takibim yapılıyor.
Doktor birde açlık tokluk kan şekerine bakalım dedi. Açlık kan şekerim 100 -105 civarında tokluğum normal. Şeker aleti verdiler sabah akşam aç tok ölçecekmişim sürekli.
Şeker ve tansiyon olunca diyetisyene yolladılar. Diyet listem normal insan için bile zor olacak kadar katı.
Ayrıca kiloluyım haşimatom olduğu için ve aşılamalar tüp bebek tedavileri derken kilo veremedim gebelik öncesi. Bir de tedavilerde kortizol kullanıldı o da şişiriyor malum.
Tabi bu kadar sağlık sorunu olunca tek doktorla yetinmedim. 2 ayrı perinatoloğa, tüp bebek doktoruma ve hastanemdeki ( hastanede memurum) doktorlara muayene oldum. Kime gittiysem pek iyi konuşmuyor. Riskli gebe olduğumu ve bu kadar sıkıntının bir araya gelmesinin kötü olduğunu söylüyorlar. Hamileliğim raporla geçecek. Çalışmamam gerekliymiş.
Uzun anlattım kusura bakmayın. Size danışmak istediğim şey şunlar. Dün üniversite hastanesindeki perinatolog ikiz gebelikte üst yaş sınırı 32 dir sen 35 yaşındasın istersen bebeklerden birinin kalbine potasyum yapıp alabiliriz dedi. Ben asla böyle birşey düşünmüyorum. En iyi ihtimalle 34 üncü haftayı görürsen o haftalarda bebekleri alırız dedi. Benim gibi yaşı 32 den büyük olan, tansiyonu olan ve çocuklarını sağlıklı doğuran tanıdığınız var mı. İnternette özellikle tansiyondan dolayı preeklemsi yaşayan erken doğuran ya da Rabbim korusun bebeğini kaybedenler var. Kendimi çaresiz hissediyorum.
Haklısın sabahtan beri ağlıyordum. Buraya yazınca biraz rahatladım en azından ağlamam kesildi :) sana da çooooook teşekkür ederim.Burada ki arkadaşlarda çok destek oluyorlar sağolsunlar ben forumları sevmezdim normalde ama konuşmalar mantıklı olunca girdim :)
Amin inşallah sağlıkla doğururum. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah. Üzüldüğüm bir şey de şu sanki herkes 20 li yaşlarda hayatının erkeğiyle tanışıyor. Herşey 4-4 lük gidiyor hemen hamile kalıyor da bana niye geç kaldın diyorlar. Zaten tansiyon ve tiroidimin sebebi öncesinde yaşadığım kötü olaylar. Desteğin için teşekkür ederim.
Allah razı olsun senden. Rabbim sana da şifa versin inşallah. Sen de bebeklerine sağlıkla kavuşursun inşallah. Gebe kalamazsın demişti bana da bir sürü doktor. Ben pes etmedim 2 yumurtam oluştu tedavide ikisi de tutundu bana. Hep dua ettim ediyorum da. İnşallah bebeklerimiz doğduğunda burda bebeklerimizle ilgili konuşuruz. Sağol arkadaşım.Herkesin imtihanı farklı sen bu şekilde yaşıyorsun ben 25 yaşımdayım ikiz gebeliğim var nasipse birde 8 senelik epilepsi hastasıyım ilaç kullanmak zorundayım sürekli kimi nörologlar hamileliği tavsiye etmiyorlar kimileri destekliyor hamile kaldığımda ilacı bırakmak istedim çocuklarıma zarar verecek diye ama doktorum bu ilaç zararsız demek yerine en az zarar veren ilaç bu dedi ve çaresizlikten hiçbirşey yapamıyorsun ama ümidi kaybetmek yok derdi veren Rabbim eminimki dermanını da sunacaktır ona sığındık kızlarımla ben :) hep diyorum ki dualarımda Rabbim senden başka emanete istisnasız sahip çıkacak olan yok bende kızlarımı sana emanet ettim diyorum kızlarıma da tembih ediyorum Melek'lerim rabbimize deyin ki Allahım bizi annemize babamıza sağlıklı hayırlı şekilde kavuştur :) biraz uzun oldu ama demem o ki derdini veren sabredersen ardından Baharları getirecektir güneşler açtıracaktır eminim
Sağol canım. Sen de tansiyonuna dikkat et bilekten ölçümler doğru sonuç vermiyor koldan ölçtür. Annede olunca biz de çıkabiliyormuş. İnşallah sen yaşamazsın.canım çok geçmiş olsun, ben 34 yaşındayı dediğin rahatlıklar yok ama annem de tansiyon var, tuza dikkat etmeye çalışıyorum. İnşallah bişey olmaz bebeklerimize, sen elinden geleni yap, duanı et gerisi Rabbim e emanet. İçini ferah tut.
Haklısın canım. Gebe kalmak için neler yaşadık. Tam sefasını sürerken imtihanımın bitmediğini fark ettim. Aslında düne kadar iyiydim de dünkü doktor moral bozucu konuşunca elimde olmadan saldım kendimi. Hepiniz iyi geldiniz bana. Manevi desteğinizi hissettim. Ağlamam kesildi :) hepinizden Allah razı olsun.Canım bence moralini bozma. Bizim tüp bebekle hamile kalmamız bile bir mucize değilmi zaten. Ben şuan 33 yaşındayım ikizlere hamileyim. Evet bir şekilde bazı sorunlarla karşılaşıyoruz ancak bunlar bizim öngörebileceğimiz durumlar olmuyor. Benim en erken evlenen ve çocuk sahibi olan arkadaşlarımın bile 2. çocukları yaşında bile değiller. Yani ben gwç kalmışlık olarak değilde yaşanması gereken sınavlar olarak görüyorum. Ya senin sınavın yada karşındaki insanların. Bunu kimse bilemez. Şu durumda birde gerçekleşmemiş şeyler için moralini bozma. En önemlisi bence moral. Hayırlısı diyelim hayırlısı olsun. Sanki hamileliğinde hiçbir sıkıntısı olmayanların garanti mi ne olacağı. Bebeğini kucağına alıp almayacağı. Sen bebeklerini yada bebeğini Allah a emanet et gerisine karışma. Ben öyle yapıyorum :)
Medela swing alin, rahat edin.Arkadaşlar merhaba, süt sağma makinası araştırırken ki ben avent e yakındım. Sitelerde özellikle hastane tipi kiralamanın daha rahat olacağını yazmışlar genelde. Bu konuda araştırma yapan yada hastane tipi kiralamayı düşünen var mı?
Canım öncelikle bebişlerini sagsalim kucagına almayı nasip etsin rabbim ben 34 yaşında dogurdum ikizlerimi hem haşimato hemde hipoglisemim var çok şükür çok rahat bir hamilelik geçirdim 37 haftada biri 2880 biri 2550 tek yumurta ikizlrimi aldım kucagıma sana tavsiyem lütfen çokçok fazla kafana takma bunları inan stres daha fazla etkiliyor bebişleri şekerimde zaman zaman yükseldi ama kısmadım yedigimde içtigimden abartmadımda mümkün oldugunca saglıklı beslendim beni mıtlu eden seyleri yaptım bir tanıdıgımla aynı hamile kaldık onunki tek gebelik yok sekerin var yok çocukta su olur bu olur onu yeme bunu inan çocuk yok yere 35 haftada 2500 kilo dogdu iki hafta kuvezde kaldı zatüre oldu yani basna gelmeyen kalmadı bazen fazla evham iyi degil rabbime emanet sen ona sıgın o korur bebişleriniKızlar merhaba. Geçen haftadan beri her gün hastanedeydim. Olmayacak herşey başıma geliyor Can'ım çok sıkkın. Çok zor gebe kaldım. Tam oh gebeyim diye düşünürken bu kez de gebelikte yaşanacak her riski yaşıyorum.
Gebe kalmadan önce haşimatom vardı. Gebelikte tshım 0'a düştü. Neyse endokrin takibe aldı ilaçlarım ayarlandı.
Gebe kalmadan önce tansiyon sorunum vardı. Şimdi alfamed isimli bir ilaca başladılar tansiyon takibim yapılıyor.
Doktor birde açlık tokluk kan şekerine bakalım dedi. Açlık kan şekerim 100 -105 civarında tokluğum normal. Şeker aleti verdiler sabah akşam aç tok ölçecekmişim sürekli.
Şeker ve tansiyon olunca diyetisyene yolladılar. Diyet listem normal insan için bile zor olacak kadar katı.
Ayrıca kiloluyım haşimatom olduğu için ve aşılamalar tüp bebek tedavileri derken kilo veremedim gebelik öncesi. Bir de tedavilerde kortizol kullanıldı o da şişiriyor malum.
Tabi bu kadar sağlık sorunu olunca tek doktorla yetinmedim. 2 ayrı perinatoloğa, tüp bebek doktoruma ve hastanemdeki ( hastanede memurum) doktorlara muayene oldum. Kime gittiysem pek iyi konuşmuyor. Riskli gebe olduğumu ve bu kadar sıkıntının bir araya gelmesinin kötü olduğunu söylüyorlar. Hamileliğim raporla geçecek. Çalışmamam gerekliymiş.
Uzun anlattım kusura bakmayın. Size danışmak istediğim şey şunlar. Dün üniversite hastanesindeki perinatolog ikiz gebelikte üst yaş sınırı 32 dir sen 35 yaşındasın istersen bebeklerden birinin kalbine potasyum yapıp alabiliriz dedi. Ben asla böyle birşey düşünmüyorum. En iyi ihtimalle 34 üncü haftayı görürsen o haftalarda bebekleri alırız dedi. Benim gibi yaşı 32 den büyük olan, tansiyonu olan ve çocuklarını sağlıklı doğuran tanıdığınız var mı. İnternette özellikle tansiyondan dolayı preeklemsi yaşayan erken doğuran ya da Rabbim korusun bebeğini kaybedenler var. Kendimi çaresiz hissediyorum.
kızlar herkese merhaba bugün detaylı ultrasonum vardı. cinsiyetler netleşti bir kız bir erkek olacakmış nasipse. yaklaşık 1,5 saat sürdü.pozisyonları biri secde biri amuda modunda olduğu için zorladı doktoru. çok şükür tüm organları normal gelişimleri de normal seyrinde çıktı. kiloma yine fazla dedi doktorum 6.2 kilo almışım .. darısı tüm güzel haber bekleyenlere olsun inşallah.. her doktordan çıktığımda kuş gibi hafifliyorum
Canım gözün aydın.MaşaAllah bebişlere.Kaç gram olmuşlar bebişlerin söyledimi dr??? Birde rahim agzı uzunluğu ölçtürdünmü?kızlar herkese merhaba bugün detaylı ultrasonum vardı. cinsiyetler netleşti bir kız bir erkek olacakmış nasipse. yaklaşık 1,5 saat sürdü.pozisyonları biri secde biri amuda modunda olduğu için zorladı doktoru. çok şükür tüm organları normal gelişimleri de normal seyrinde çıktı. kiloma yine fazla dedi doktorum 6.2 kilo almışım .. darısı tüm güzel haber bekleyenlere olsun inşallah.. her doktordan çıktığımda kuş gibi hafifliyorum
Canım gözün aydın.MaşaAllah bebişlere.Kaç gram olmuşlar bebişlerin söyledimi dr??? Birde rahim agzı uzunluğu ölçtürdünmü?
Dün ayrıntılıda vajinal ölçtü canım.3,80 cm çıktı.ikizlerde 2,5 cm altı erken doğum riski oluşturuyormuş.Şimdi korkuyorum btn gün oturarak çalışıyorum erkenden kısalma yaşarmıyım diye tedirgin oldum.birde iki hafta önce farklı bir dr a gittiğimde ultrasonla üstten baktığında 4 küsürdü.Diyorum acaba hızla kısalıyormu yoksa vajinal ve normal ultrason arasında fark mı çıkıyor.Canım senin rahim ağzını ölçtü mü? yazmıştınsanırım geçen sefer de vajinal yoldan mı ölçüyor yoksa karından mı ölçülüyor?
merhaba sizde ikiz gebelik rabbim saglikla kucaginizada almayi nasip etsin insallah bende ikiz gunlerimiz ayni canimAllah herkesin gönlüne göre versin canımcım... Park yatak konusunda hiç bilgim yok. Genişliğinin fazla olması çok iyi olur. Aynı fikri paylaşmamız içimi rahatlattı. Herşey onların rahatı için
Dün ayrıntılıda vajinal ölçtü canım.3,80 cm çıktı.ikizlerde 2,5 cm altı erken doğum riski oluşturuyormuş.Şimdi korkuyorum btn gün oturarak çalışıyorum erkenden kısalma yaşarmıyım diye tedirgin oldum.birde iki hafta önce farklı bir dr a gittiğimde ultrasonla üstten baktığında 4 küsürdü.Diyorum acaba hızla kısalıyormu yoksa vajinal ve normal ultrason arasında fark mı çıkıyor.
Canım gözün aydın.MaşaAllah bebişlere.Kaç gram olmuşlar bebişlerin söyledimi dr??? Birde rahim agzı uzunluğu ölçtürdünmü?
degerlerim yuksek diyordunuz sanirim sonuc ikizmi canim rabbim.saglikla nasip etsin insallahKızlar merhaba az önce çok açık pembem si bir leke geldi 6.haftamiz bitti ilk defa oldu korktum ama tekrarlama di bebeğime birşey oluyor diye ..okudugum kadarıyla kuzum yerleşiyor mis aşırı ağrılı ve kanamalı olmadığı sürece korkmamaliymisimdoktorumada haftaya gideceğim aklıma takıldı yazayım dedimm
Maşallah bebişlere annesi.Benim Serviks uzunluğunda çok iyi çıkmış böyle devam edersin inşaAllah canım.canım kız olan 340, erkek olan 380 gr olmuş :) rahim ağzı uzunluğunu bu sefer karıundan ölçtü. serviks 4,71 normal yazıyor raporda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?