- 25 Mart 2016
- 42
- 47
- 8
- 37
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #6.401
merhaba ben 5+4 dü yanılmıyorsam çift kese , 6+3tede kalp atışlarını duymuştum. sizin gebeliğiniz yeni herhalde. hayırlısı olur inşallah.Kızlar bebiş leri kaçıncı haftada gördünüz keseniz kaç mm olmuştu?
Kızlar ya Canm sıkkın eşimin iş arkadaşı vardı onlarında yeni bebekleri olacak nasipse 24 haftalık civarında gebelik şekeri çıkmış iki hafta sonra kontrole gidince belden aşağısı gelişmemiş iki hafta geride kalmış bu yüzden inşallah bi tedavisi vardır rabbim yardımcıları olsun
Bende sürekli kahverengi pembe jel geri geliyorAynı şey 2 hafta önce başıma geldi doktora gittim. Bir sıkıntı yok dedi jel kahverengi gelebilir korkulacak birşey yok dedi. Pazar sabah uyandığımda iç çamaşırımda kahverengi lekelenmem oldu. Ağlaya ağlaya acile gittik bir sıkıntı yok dediler. Lekenin kahverengi olması rahim içinden gelen bir parça gibi birşey olduğunu söyledi doktor. Leke kırmızı olursa sıkıntıymış.
Canim bende 35 yaşındayım sen herşeyi kontrol altına almışsın zaten şekerin yüksek değil tansiyonuna dikkat et yeter benide dt peeinatologa gönderdi haftaya giricem inşallah bise cikmazKızlar merhaba. Geçen haftadan beri her gün hastanedeydim. Olmayacak herşey başıma geliyor Can'ım çok sıkkın. Çok zor gebe kaldım. Tam oh gebeyim diye düşünürken bu kez de gebelikte yaşanacak her riski yaşıyorum.
Gebe kalmadan önce haşimatom vardı. Gebelikte tshım 0'a düştü. Neyse endokrin takibe aldı ilaçlarım ayarlandı.
Gebe kalmadan önce tansiyon sorunum vardı. Şimdi alfamed isimli bir ilaca başladılar tansiyon takibim yapılıyor.
Doktor birde açlık tokluk kan şekerine bakalım dedi. Açlık kan şekerim 100 -105 civarında tokluğum normal. Şeker aleti verdiler sabah akşam aç tok ölçecekmişim sürekli.
Şeker ve tansiyon olunca diyetisyene yolladılar. Diyet listem normal insan için bile zor olacak kadar katı.
Ayrıca kiloluyım haşimatom olduğu için ve aşılamalar tüp bebek tedavileri derken kilo veremedim gebelik öncesi. Bir de tedavilerde kortizol kullanıldı o da şişiriyor malum.
Tabi bu kadar sağlık sorunu olunca tek doktorla yetinmedim. 2 ayrı perinatoloğa, tüp bebek doktoruma ve hastanemdeki ( hastanede memurum) doktorlara muayene oldum. Kime gittiysem pek iyi konuşmuyor. Riskli gebe olduğumu ve bu kadar sıkıntının bir araya gelmesinin kötü olduğunu söylüyorlar. Hamileliğim raporla geçecek. Çalışmamam gerekliymiş.
Uzun anlattım kusura bakmayın. Size danışmak istediğim şey şunlar. Dün üniversite hastanesindeki perinatolog ikiz gebelikte üst yaş sınırı 32 dir sen 35 yaşındasın istersen bebeklerden birinin kalbine potasyum yapıp alabiliriz dedi. Ben asla böyle birşey düşünmüyorum. En iyi ihtimalle 34 üncü haftayı görürsen o haftalarda bebekleri alırız dedi. Benim gibi yaşı 32 den büyük olan, tansiyonu olan ve çocuklarını sağlıklı doğuran tanıdığınız var mı. İnternette özellikle tansiyondan dolayı preeklemsi yaşayan erken doğuran ya da Rabbim korusun bebeğini kaybedenler var. Kendimi çaresiz hissediyorum.
merhaba. benim yaşım 36. ve 36+0 da doğumum oldu. bende 8 ay boyunca sürekli yattım. tansiyon ve seker benim ailemde var ve genetik yatkınlığım çok yüksekti. nitekim gebeliğimin en başından beri tansiyonum sıkıntı yaratacak gibiydi ve hiç bir iş yapmadan dışarı çıkmadan tansiyonumu iyi tutmaya çalıştım, ve 24. haftamdan itibaren alfamet kullanmaya başladım, ve doğum zamanına kadar günde 8 tane alfamet içer olmuştum ve yüksek tansiyon sebebiyle artık kontrol edilemiyordu 36. haftada doğum oldu. ve tabi gebelik şekerim de oldu. diyetle insilün kullanmadan yoluna soktum, tiroid ise sıfıra kadar düşmüş t3 ve t4 uçmuştu onunla da ilgili 2 ay ilaç kullandım. ve 14. haftamda aşırı bir kanamam oldu durmuyordu plesentam aşağıdaymış. ve 40 gün süren kanamalı lekelenmeli günlerden sonra tam rahata erdim dedim bu seferde erken doğum riskim oldu 28. haftamda sancılarım 100leri buluyordu ciğer geliştirici yapuldı. ve ben sürekli yatar durumdayım. anlayacağın bu kadar sıkıntım oldu ama doktorum hiç bir zaman umutsuz konuşmadı. bence doktorunu değiştir. herkes benim gibi sorun yaşayacak diye bşrşey yok. zaten bir süre sonra yatmak gerekiyor. sende yatarak gebeliğini geçirmeye bak. endişelenme. eğer ömrü varsa yaşanacak hiçbirşey engel olamaz. moralini sakın bozma.Kızlar merhaba. Geçen haftadan beri her gün hastanedeydim. Olmayacak herşey başıma geliyor Can'ım çok sıkkın. Çok zor gebe kaldım. Tam oh gebeyim diye düşünürken bu kez de gebelikte yaşanacak her riski yaşıyorum.
Gebe kalmadan önce haşimatom vardı. Gebelikte tshım 0'a düştü. Neyse endokrin takibe aldı ilaçlarım ayarlandı.
Gebe kalmadan önce tansiyon sorunum vardı. Şimdi alfamed isimli bir ilaca başladılar tansiyon takibim yapılıyor.
Doktor birde açlık tokluk kan şekerine bakalım dedi. Açlık kan şekerim 100 -105 civarında tokluğum normal. Şeker aleti verdiler sabah akşam aç tok ölçecekmişim sürekli.
Şeker ve tansiyon olunca diyetisyene yolladılar. Diyet listem normal insan için bile zor olacak kadar katı.
Ayrıca kiloluyım haşimatom olduğu için ve aşılamalar tüp bebek tedavileri derken kilo veremedim gebelik öncesi. Bir de tedavilerde kortizol kullanıldı o da şişiriyor malum.
Tabi bu kadar sağlık sorunu olunca tek doktorla yetinmedim. 2 ayrı perinatoloğa, tüp bebek doktoruma ve hastanemdeki ( hastanede memurum) doktorlara muayene oldum. Kime gittiysem pek iyi konuşmuyor. Riskli gebe olduğumu ve bu kadar sıkıntının bir araya gelmesinin kötü olduğunu söylüyorlar. Hamileliğim raporla geçecek. Çalışmamam gerekliymiş.
Uzun anlattım kusura bakmayın. Size danışmak istediğim şey şunlar. Dün üniversite hastanesindeki perinatolog ikiz gebelikte üst yaş sınırı 32 dir sen 35 yaşındasın istersen bebeklerden birinin kalbine potasyum yapıp alabiliriz dedi. Ben asla böyle birşey düşünmüyorum. En iyi ihtimalle 34 üncü haftayı görürsen o haftalarda bebekleri alırız dedi. Benim gibi yaşı 32 den büyük olan, tansiyonu olan ve çocuklarını sağlıklı doğuran tanıdığınız var mı. İnternette özellikle tansiyondan dolayı preeklemsi yaşayan erken doğuran ya da Rabbim korusun bebeğini kaybedenler var. Kendimi çaresiz hissediyorum.
Bende 5+5 de kese gördüm ama kalp atışı ve kendisi yok paşanın :) yada hanımefendinin doktor geç döllenme dedi 7 nisan i bekliyoruz teyzesimerhaba ben 5+4 dü yanılmıyorsam çift kese , 6+3tede kalp atışlarını duymuştum. sizin gebeliğiniz yeni herhalde. hayırlısı olur inşallah.
maşallah canım darısı başımıza sağlıklı sıhhatli versin Rabbim. Tek mi bakıyorsun?herkese mehaba. bu topiği açtığımda 9. haftalık hamileydim. şimdi ise bebeklerim 80 gümlük oldular. daha dün gibi herşey. sıkıntılı ve yatarak geçirdiğim bir hamileliğim olsa da dünyanın en gizel duygularına sahip oluyorsunuz sonunda. inşallah Allah tamamını erdirsin hepinizin hamileliğini. bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım kuzularımdan fırsat bulduğumda.
Allahim anali babali buyytmeyi nasip etsin canm insallah saglikli huzurlu ailenle bi omur mutlu biseklde yasarsn yazdiklarini okudum zor bi hamilelik gecirmisn benmde bugunlerde tansiyonum sabahlari 13-7 ,12-6 cikiyor bana biraz yuksek gbi geliyor AMA doktora sordm normal dedi senin de Boyle bi problemn varmiydi ve Annem seker hastasi Bu zamana kadar cok tetkit yapildi bende seker tansiyon yok AMA Bu aralar sekerli seyleri biraz fazla tuketir oldum insallah bisey cikmazmerhaba. benim yaşım 36. ve 36+0 da doğumum oldu. bende 8 ay boyunca sürekli yattım. tansiyon ve seker benim ailemde var ve genetik yatkınlığım çok yüksekti. nitekim gebeliğimin en başından beri tansiyonum sıkıntı yaratacak gibiydi ve hiç bir iş yapmadan dışarı çıkmadan tansiyonumu iyi tutmaya çalıştım, ve 24. haftamdan itibaren alfamet kullanmaya başladım, ve doğum zamanına kadar günde 8 tane alfamet içer olmuştum ve yüksek tansiyon sebebiyle artık kontrol edilemiyordu 36. haftada doğum oldu. ve tabi gebelik şekerim de oldu. diyetle insilün kullanmadan yoluna soktum, tiroid ise sıfıra kadar düşmüş t3 ve t4 uçmuştu onunla da ilgili 2 ay ilaç kullandım. ve 14. haftamda aşırı bir kanamam oldu durmuyordu plesentam aşağıdaymış. ve 40 gün süren kanamalı lekelenmeli günlerden sonra tam rahata erdim dedim bu seferde erken doğum riskim oldu 28. haftamda sancılarım 100leri buluyordu ciğer geliştirici yapuldı. ve ben sürekli yatar durumdayım. anlayacağın bu kadar sıkıntım oldu ama doktorum hiç bir zaman umutsuz konuşmadı. bence doktorunu değiştir. herkes benim gibi sorun yaşayacak diye bşrşey yok. zaten bir süre sonra yatmak gerekiyor. sende yatarak gebeliğini geçirmeye bak. endişelenme. eğer ömrü varsa yaşanacak hiçbirşey engel olamaz. moralini sakın bozma.
kese göründükten 15 gün sonra bebek ve kalp atışının görünmesi lazım. yada son adet tarihinden 22 gün sonra kalp atışı duyulmalı. bildiğim kadarıyla. sabırla bekle. Allah seni ve bebeğini korusun.Bende 5+5 de kese gördüm ama kalp atışı ve kendisi yok paşanın :) yada hanımefendinin doktor geç döllenme dedi 7 nisan i bekliyoruz teyzesi
İşte 15 günümüz 7 nisanda dolacak..bazılarının 6+3 de görünüyor ondan tereddüte kalıyorum ..kese göründükten 15 gün sonra bebek ve kalp atışının görünmesi lazım. yada son adet tarihinden 22 gün sonra kalp atışı duyulmalı. bildiğim kadarıyla. sabırla bekle. Allah seni ve bebeğini korusun.
RABBİM yardımcın olsunherkse günaydın 12 haftalık çift yumurta ikizlerine hamileyim dün kontrole gittim dr kesenin biri çok aşağıda dedi ara ara kanmalar oluyor jel kullanıyorum elevit türü vitamin önermedi gebelik şekerini çıkartıyor dedi.haftaya ayrıntılı ultrasona giricem çok heyecanlıyım .inşallah herşey yolundadır.
massallah bebislerinize omurleri uzun bahtlari guzel olur insallah kiz erkekmi oldular kuzular saglikka kalin canimmerhaba ben 5+4 dü yanılmıyorsam çift kese , 6+3tede kalp atışlarını duymuştum. sizin gebeliğiniz yeni herhalde. hayırlısı olur inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?