2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Günaydın canlarımmm hayırlı sağlıklı müthiş güzel haberler alacağımız bir hafta olsun inşallah haa birde çok çabuk pıt diye geçerse iyi olur
Ayy canimgecen seni etikeylicem die mercimekleri etiketlrmisim. Sen daha tecrubelisin DİE canim. Kafami çok karıştırılar. Ben bile cook paralar verip alışveriş yapabilmek biri değilim lakin oda yapmayı düşünüyorum sallanan bebek karyolasi alıp ikitane 1de 3 kapaklı gardolap almak istiyorum. Evde elektrikli sallanan yatak beşikte var gorumcemin vedi. Araba konusunda acele etmek istemiyorum kimi kanguru dio kimi slimpmi ne onu. Sen nasıl hazırlıklar yaptın en azından fikir olursun bana

Aynisi benim basimada geldi ve bende gitmedim.

Kızlar ikiz anne adayi olarak nasil besleniyorsunuz.yani normal bir gebe gibi mi yoksa iki bebek için daha mi fazla vitamin almaya calisyorsnz.bide dr bana vinalac multivitamin verdi.kullanan var mi.13.haftam benim..bir haftadir kullaniyorum.

kesinlikle normalden fazla beslenme yok,hatta belki daha az. önemli olan faydalı besinleri yemek,zararlı şeyleri çok aza indirmek. Ben en baştan beri böyle yapıyorum; başlangıç kilomdan 5 kg fazla aldım şu an. Bebeklerimin ağırlıkları da hep haftalarına uygun gidiyor.

bana doktorum en başta ikiz anneleri çok dikkat etmeli,çünkü ilk atak 28.haftada gelebiliyor demişti. Arkadaş o yüzden böyle demiştir diye düşünüyorum. gerçekten ortada bir sebep yokken de ikizlerini bu haftada doğuran yakınım var. Allah korusun tabi ama temkinli olmak lazım. 24.haftadan sonra falan da hareket iyice azalması gerektiğinden temel kıyafetleri alınmalı,hastane çantası hazır edilmeli diyor tecrübeli arkadaşlar.

:) tatlım mobilya beşik aldığım için en fazla 4 yaşına kadar yatacaklar nasipse o yüzden bende çok pahalı şatafatlı olsun istemedim ki 4 sene sonra rahatlıkla değiştirebileyim diye nasipse 4 yaşına kadar kullanır sonra güzel bi oda takımı alırım diye düşündük hatta odamız geldi ama yarın kurulacak nasipse :) Bebek arabasına gelincede eşimle gezmeyi seviyoruz ki çocuk olunca belirli Zaman'dan sonra onlarla mutlaka çıkmak gezmek istiyoruz iki Bebek olunca da haliyle kullanışlı ve hafif bir Araba olmalı diyr düşündük bugaboo Donkey istiyorduk ama toplam 6-7000 civarı tutuyordu pahalı diye kapatmıştık üstünü ama Jokerde indirim varmış 3500 aldık ikinci elleride yok satıyor ileride satarız dedik bi bakıma yatırım yaptık

Kızlar ikiz anne adayi olarak nasil besleniyorsunuz.yani normal bir gebe gibi mi yoksa iki bebek için daha mi fazla vitamin almaya calisyorsnz.bide dr bana vinalac multivitamin verdi.kullanan var mi.13.haftam benim..bir haftadir kullaniyorum.
bende yazayim ozanan. aslinda onemli olan iyi beslenmek (kalori olarak cok degil ama kaliteli) tek gebeliklere gore tabiki daha fazla vitamin minerallere ihtiyac duyuyoruz cunku bizden 1degil 2 bebek cekiyor. ayrica ikizlerin erjek dogumlari hep soz konusu oldugu icin saglam kilo almalari gerekiyor buda fazla protein tuketmekten geçiyor. ornegin bi kadinin gunluk protein ihtiyaci 50-60gr sa tek gebenin 60-90 ikiz gebenin 90-120gr falanmis. 1 porsiyon(150gr)tavuk gogus haslanada 38gr, 1 porsiyon coban kavurmada 35gr protein var. eee bu tutaei tutturmak icin hergun et urunu yemek zorundayiz diyorsunuz demi, evet bende oyle demiştim :) ben soyle yapiyorum sabah genellikle yumurta (6gr protein var) yaninda 2 kibrit kutusu peynir yanlarinda mutlaka tere roka, domates salatalik, bazen 1 cay kasigi bal. kahvaltida cay degil 1 bardak yuzde100 portakal suyu iciyorum ama caya duskunum. yemekten sonra acik iciyorum.saat 10.30 gibi 1 bardak sut iciyorum(hem kalsiyum hem protein var). oglen işyerinde ne cikarsa ama vogunlukla gunluk protein alimina dikkat ediyorlar. 3-4 gibi 1 meyve veya kuruyemis yiyorum. tabi oyle avucla degil; 10-12 findik yada badem yada 3 ceviz yada biraz kaju gibi. bunlar kavrulmamis oluyor. bu kuruyemislerde hem protein var hemde icerisinde Iyi huylu yagasitleri. ornegin cevizde findikta omega yag asitleri, folikasit ve yararli mineraller var. yine 1 porsiyon kuruyemis 1 yumurta kadar protein barindiriyor. aksamlari 1 porsiyon iyi pismis kirmizi et/tavuk gogsu/balik/baklagiller/ispanak/patlican/baska mevsim sebzesi ne varsa onlardan yemege calisiyorum. hergun et yenmiyor muhakkak ama kurufasulyede protein bakimindan zengin onlari tuketiyorum yada corbada cogunlukla mercimeki tercih ediyorum. balik haftada 1 bile yiyemesemde dikkat etmeye calisiyorum somon folikasit ve omega3 deposu. balik yiyemeyenler ceviz findik ve semizotu tereyi tuketsin en azindan. uzmanlar gunluk 5-6 porsiyon meyve-sebze oneriyor. yok artik demeyin yeniyor ya :) porsiyon dediyse oyle tabak tabak yemek degil; ornegin 1dilik karpuz, 1 elma, 1 sebze yemegi,1 meyvesuyu, sabah yenen tere roka, yemeklerdeki salatalar hepsi 1er porsiyon. gunluk kalsiyum ihtiyacimizi karsilanak icin sabah peynir, aea ogunde sut ve ogle yada aksam yemeginde 1 kase yogurt yemek gerekli. kaçamaklar oluyor mutlaka ama ben bunlara dikkat etmeye çalışıyorum ve cidden faydasini goruyorum kendimi hic ikiz gebe gibi hissetmiyorum halsizligim fazla olmuyor kendimi mutlu ce enerjik hissediyorum. lutfen özellikle protein alimina dikkat edin bebeklerin kilosu icin bu cok onemli. uzun oldu ama okumsk isteyene :)

Bende dun bebiş odasını aldım kızlar 2 sallanır beşik bi 3 kapılı dolap şimdi gelmesini bekliyorum bebek arabasında cok kararsızım ben

Bana bide 75 gr üstelik

bana da 75 gr verdi canım gebelikten önce insülin direnci için ilaç kullanıyordum riskli gruptasın ondan dedi inşallah çıkmaz ama şu anda da diyette gibi besleniyorum tatlıyı hayatımdan çıkardım, pirinç vs yemiyorum.. ara öğün ler biraz sıkıntılı işyerinde atlıyorum saati geçiyo maalesef..

Cok guzel açıklamissn canm cokkk çok teşekkür ederim.ilk 3 ay aç kaldim bulantidan ötürü ama yeni yeni istahim acilmisken yemeye calisiyrm.tavsiyelerine uymaya calisacagim.hepsi cok doğru çünkü.

Ne guzel masallah.saglikla dogmalari da nasip olsun.saglikli beslenmekle cok yemek farkli seyler tabi ki dogru diyosn.kendimize yiyoruz bazi seylerin bebeklere hic faydasi yok.

Benim beslenme stilime benziyor aşağı yukari herkes ayni seyleri soyluyor da iste bi gunde hepsinden yiyemiyor insan..baliktan da midem bulanyr malesef.eskiden bayildrdm hamilelik oncesi.o ilaci doktor istedigin öğünle ye dedi.yani öğunlerle beraber almak gerekiyor ben aksam yemegi ile beraber iciyorm canm.

Mrb hanımlar,karşınızda sertleşme oluyor mu?ben bebekler diye seviniyodum arkadaşım bu yumrular kasılma dedi.uzuldum simdi

Geçen kontrülümde doktorum bana sordu. Yani bir ön yargın var mı bu konuda diye. Bende kendisine tabi olduğumu söyledim. O zaman yaptıralım dedi. Yani yaptıracağım ben

Bi de her iki bebegin de de amniyon sıvısı fazla olan var mı acaba?doktor bebekleri erken alırız belki falan dedi moralim bozuldu.

Kızlar meraba bendebugun araniza katiliyorum 10 haftalık gebeyim bugun ikiz olduklarını ögrendim hem mutluyum hem kotkuyorum acaba beni neler bekliyo?? Bide ben hiçbisey yiyip icemiyorum devamlı kusuyorum off ölcem
Sizlerin nasıl gidiyo

Hoşgeldin bende ikiz bekliyorum canım bulantı olunca sık sık yiyorum bulantim anda olsa geciyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…