2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

kaç kilo ıle hamıle kaldın cnm..bence 5 ayda 5kılo gayet ıı..bende kusma problemı oldugu ıcın kılo vermıstım sımdı hamıle kaldıgım kıloya geldm normalde de kılolu bırıyım bulantm baya hafıfledı sımdıden sonra bende de kılo alımı olur dıe dusunuyorum

Kizlar merhaba.dr um bana folibolu kes dedi yerine decavit verdi.votamin hapi.ictigimden beri hem kabizim hemde buyuk tuvaletim simsiyah cikiyor.acaba bu ilac yaparmiko bunu.bu arada biz ikiz gebisler 3 lu tarama yaptiriyormuyuz bilginiz varmi
İcinde demir varsa yapiyordur. Malesef demir de ya ishal ya kabiz yapiyor 12den sonra folik asiti kesiyorlar. 2li 3 lu 4lu testleri de ikizlere yapmiyorlar test hatali cikiyormus. Genetik test yaptirdi bana doktorum. Ya da burun ense kalinliklari gibi olcumler uzerinden de doktorun tecrubesine gore kromozomal bozukluklarin riskini tahmin edebiliyorlar.

Kızlar bugün doktor kontrolüm vardı
13 haftalığım.

Bebekler Allaha şükür büyümüş. Geçen ay 1,5 santimlerdi. Bu ay 7 şer santim olmuşlar. Çok güzellerdiii kıpır kıpırlardı. Burun kemikleri ve ense kalınlıklarına bakıldı. Burun kemikleri çok güzel. Ense kalınlıkları biri 0.80 diğeri 1.3 bunlarda iyiymiş sanırım.

Benimki tek plesenta 2 farklı kese. Tek yumurta ikizine benziyor dedi. Biri kıza benziyor dedi. Ötekinde çıkıntı var ama iki kız gibi geliyor dedi.

13 haftada 2,5 kg aldım. Yavaşla dedi.
Açlık tokluk kan şekerime baktı.
Açlık 94
Tokluk 166
Tokluğun 140 üzerinde olmasını istemiyorum dedi. 15 gün diyet sonra gene kan vericem gene yüksek çıkarsa dahiliyeye yollayacakmış.

Böyle işte kızlar yorumlarınızı bekliyorum..

Biz daha bu zamanlara gelemedik ama heyecanla okuyorum yazdıklarınızı bendende kese görmeye gittiğimde bir Sürü kan tahlili istemişlerdi 13. Haftada tekrar ediyor galiba aman ne güzel ben kan aldırmayı hiç sevmiyorum da

İnternettende baktım ikizlerde az kilo almakta erken doğuma neden olabiliyormuş. Ya bu sağlık ocağındaki ebelere hiç güvenmiyorum zaten. Doktorumda sakın dinleme dedi

Çok muuu? Hiç degıl yani.kendisi kaç kg almış merak ettim hamiLeliğinde.gayet iyi kilo alımın cnm.
Ya sağlık ocağındaki ebeler böyle çok bilinçsiz konuşuyorlar onun aklına uysam diyet yapmalıymışum. Okadar dikkat etmeye çalışıyorumki ekmek tüketen biri değilim meyve yiyorum süt yoğurt salata vs. Bana meyveyi kes dedi herneyse doktorumada anlattım sakın dinleme dedi. Boşyere yanlış bilgi verip canımı sıktı

Masallah kuzucuklara guzel guzel buyuyorlar

birkadin canım sağol evet büyüyorlar ama ben çok korkuyorum tek plesanta olduğu için...

Arkadaşlar benim gibi tek plesantalı ikiz hamike var mı aramızda?

Makersgirl canım ben sormadan benim doktorda söylemedi. Ben tek plesenta mı var diyince evet dedi. Bu da beni doktorumdan soğuttu. Sürekli "her şey çok iyi" diyip diyip duruyor. Oki moral veriyor eyvallah ama ben riskleri ve bu riskler karşısında ne yapacağımızı duymak istiyorum. Evet doktorum iyi bıcır bıcır bir kadın özel hastanede iyi ama çoğul gebelik takibi her doktorun harcı değil bunu anladım. Adanada riskli gebelik uzmanı doktor araştırmaya başladım.
Nasıl oluyor demişsin şöyleki 2 bebek var sanırım keseler farklı ama bir tane plesenta var. Yani aynı plesentadan besleniyorlar. Yüksek ihtimal tek yumurta ikizi dedi. Net bi şey söylememesi beni delirtiyo kızlar çünkü tek yumurta ikizi ile çift yumurta ikizinin riskleri bile birbirinden çok farklı.

İki kese tek plesanta ikizlerine monokoryonik diamniyotik deniyormuş bunu da internette araştırıp kendim öğrendim. İkiz gebelik zaten riskli gebelik tek plesenta daha da riskli gebelikmiş çünkü ikizden ikize kan akışı olabilirmiş biri alıcı biri verici oluyormuş. Biri kansız kalıp diğeri de fazla kandan kalbi durabiliyormuş. Bunları aklıma getirmemeye çalışıyorum ama tek plesentayı araştıtırken kadınlar kulubündede baya şey okudum çoğu kişi kötü deneyimler yaşamış iyice psikolojim bozuldu. Ama Allaha bırakıyorum hiç ummadığım anda rahmime iki kalp koydu beni mutlu etti umarım Allahım bu mutluluğu elimden almaz. Bunları yazdım ama umarım kimsenin moralini bozmamışımdır. Sadece daha bilinçli olmamız gerekiyor. Ben ikinci bir doktor edinicem. Herkesin fikri farklıdır tabi herkese saygı duyuyorum.

Kizlar benim bebekler 1 hafta ileriden gidiyorlar.ben adet tarihine goremi gebelik haftami hesaplayacagim bebek boyuna goremi.adet tarihine gore 12+3. Bebek boyuna gore yani ultroson olcumune gore 13+1. Kafam karisti.

Kizlar benim bebekler 1 hafta ileriden gidiyorlar.ben adet tarihine goremi gebelik haftami hesaplayacagim bebek boyuna goremi.adet tarihine gore 12+3. Bebek boyuna gore yani ultroson olcumune gore 13+1. Kafam karisti.
Bebek bıyu surekli değişir. Hiç belli olmaz.ileride gununde de olur geride kalabilir..hep adet gunune gore hesap yapman gerekir.

Gunaydin hanımlar bende aranıza geldim
dün kalp atışlarını duydum miniklerimin
Bambaşka bişeymis iki tane can taşıdığını bilmek :)

günaydın arkadaşlar. yeni gelen ikiz anne adaylarımız hoşgeldiniz. çok sayfa birikmiş okuyamadım. bende bebeklerimin pıt pıtlarını hissediyorum. bazen gaz mı diye düşündüğüm oluyor ama öyle bile olsa yine de bir hareketlilik olması beni mutlu etmeye yetiyor. ve ben alışverişe başladım. 7. ayda herseyin tamamlanmış olmasını istiyorum. öyleki yarım saat ayakta kalsam ayaklarım davul gibi şişiyor. belim öyle bir agrıyor ki kopacakmış gibi hissediyorum. zaman ilerleyince hersey daha da güçleşiyor bunu anladım. bu arada benim doktorum da tetanoz aşısını yaptırmamı söyledi. öyle söylenildiği gibi olumsuz bir durum olsa tavsiye etmezdi. T tup canım internetten bir sürü şey okuyup canımızın sıkıldığı çok oluyor. ve bazı doktorlar ne yazıkki dediğin gibi hem ikiz gebelikte uzman değiller bilgileri yetersiz hem ilgisiz sorumsuz hasbel kader doğuma kadar getirebiliyorlar hemde moral verecekleri yerde tüm olumsuzluklarla ümidimizi moralimizi yerle yeksan eden doktorlar var. umarım uzman bilgilş bir doktor bulursun. Allah yardımcın olsun hepimizin yardımcısı olsun. G goztepe usg.ye bağlı kalma. bazen geri de bazen ileri de çıkacaktır. doktor mm elini oynatsa herşey değişiyor. sen sata göre yap tüm hesaplamalarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…