2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Bende hep karından olculenlerdenim canjm daha vajinal hiç bakmadı gerek kalınca bakıcakmıs oyle dedı Rabbım hepımızı korusun bebişlerimizş saglıkla kucagımıza alalım masallah kuzucuklsra
 
merhaba hanımlar
hazırlıklar heyecanla başlamış bazı arkadaşlarımda. inşallah hersey gönlünüzce olur. geriye dönük çok okuyamadım umarım sıkıntısı olan yoktur.

bizimde dün kontrolümüz vardı. çok şükür paşalarım büyüyor. evde abimiz heyecanla bekliyor. 3.5 yaşındaki oğlum annecim hadi kardeşlerimi çıkar. çünki onlar beni görmedi bende onları göremiyorum diyor. :)))))

kusmasam da hala mide bulantım devam ediyor hanımlar. hazırlık için henüz acele etmiyorum. belki de çoğu ihtiyacın hazır olmasından dolayıdır.

hepiniz yavrularınızla Allah a emanet olun. hoşçakalın.
 

Ben bebekleri ana kucağı ile taşırım diye düşünüyorum. Evden indirirken yada işte ne biliyim mesela hastaneye götürürken taşırken evde bile belki sallanmasından faydanılabilir diye düşündüm. Gerekirsede bebek arabasında üe yada aynı koltuğu araç koltuğu olarakda kullanmak istiyorum. Ama dediğim gibi henüz hiç gidip bakmadım. Olabiliyormu mantıklımı bilmiyorum. Ben ilk etaptan itibaren odalarında yatırmak istiyorum. Gerektiğinde belki onlarla kalabilirim ancak bunuda uzun süreli yapmak istemiyorum. Kolaylık olabilir yanımda olmaları ancak gidip gelmek pekde sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. tabiki onların seslerini duyabileceğim şekilde. Belki çokda yakınımda olmamaları benimde uykumun açılmasını sağlayabilir :) Ancak zaten bunların hepsi teorik bilgi yada istek. uygulamada kimbilir neler olur. Neler yapılır neler yapılmaz hiç belli olmaz tabi :)
 
Mevhibe ikili taraman nasil gecti?
Cok guzel gecti canim sukur rabbime buyumusler 12+2 olan 5.85cm ense 1 mm 11+6 olan 5.23 ense 0.9 mm cm canim iyiz sukur canim iyiz rabbim cumlemize saglikli minnaklar nasip etsin insallah.. amin
 
Massalah kizlarina canim buyumusler rabbim saglikla nasip etsin kucagina almayi insallah
 
Kendi doktorum başka bir şehire gitti. Bende doktor degsitirmek zorunda kaldim. Bu doktorumda ikizlerde bu tür riskler olabiliyor dedi.inslah hayırlısı ile doğumu mu görebilseydim zamaninda...
 
Hayır serklajdan bahsetmedi. Ama okudugun kadari ile serklajin erken haftalarda yapilmasi gerekiyor. Ben 22. Haftadayim
 
bende iki ayrı bebek arabası kullanmayı düşünüyorum. ikiz arabaları çok hantal ve büyük geliyor bana. iki arabayla da nasıl dışarı çıkarım bilmiyorum kafamda deli sorular

Ya tek basimiza cikamayiz ilk etapta zaten .. ikiz arabasi olsada zor gibi geliyo bana.. bi arkadas demisti ikisi ayni anda aglayinca ne yapacagimi sasirsim iyiki esim yanimdaydi demisti.. bende diyorum ki esimle haftasonu disariya ciktigimizda .. acik hava olsun avm olsun yada bebislerin doktor kontrollerinde felan birimiz birini birimiz birini kullaniriz diye dusunuyorm. Hayal edince guzel olur gibi geliyo☺ ama sonra bi pisman olurmuyum diyorum sizin baktiginiz bi araba varmi? biz buaralar kraft fit travel sistem ve kraft twist xx arasinda gidip geliyoruz
 
Ben de karıştırıyorum sanki sertlik var devamlı bu normal mi?
 
Hayır serklajdan bahsetmedi. Ama okudugun kadari ile serklajin erken haftalarda yapilmasi gerekiyor. Ben 22. Haftadayim
canım içini ferah tut, serklaj operasynuda kimi zaman sıkıntı yaratabiliyormuş, inşallah birşey olmaz. çalışıyor musun doktorun rapor yazar heralde bol bol dinlenmeye bak. ayağını uzat pek kalma yerinden. Rabbim kolaylıklar versin hepimize.
 
Ben de karıştırıyorum sanki sertlik var devamlı bu normal mi?
Benimde karnım çok sert, bazen bölgesel bazende heryeri, bu neden acaba? Çok çabuk şişti karnım bide, davul gibiyim. Başka yerimde bişey yok. Daha bebeklerimide hissedemiyorum.
 
Sevgili ikiz anneleri dün işten eve gittiğimde 1 cm boyunda ince bir lekelenme gördüm 5.haftadayım daha ödüm koptu ne yapacağımı şaşırdım bol su içip uzandım...Crinone jelden dir dedi annem tahriş olmuştur dedi ama ömrümden ömür gitti.... böyle durumlarda acil olarak neler yapıcaz??? Hiç böyle birşey yaşayan oldu mu doktoruma söylemedim sice söyleyimi?
Birde tam bugünler adet günlerim bu aklımın bana bir oyunu mu??
 
Benimde karnım çok sert, bazen bölgesel bazende heryeri, bu neden acaba? Çok çabuk şişti karnım bide, davul gibiyim. Başka yerimde bişey yok. Daha bebeklerimide hissedemiyorum.
Benim de öyle davul gibi sadece karnım çıktı gören 9 aylık mi diye soruyor ,ben de ikiz deyince himm tamam o zaman diyorlar.bebekleri hissediyorum ara sıra.
 
Canım ya sen az önce kıyafet baktım iş molasında cok guzel kısa kollu esyalar var hıc aldın mı bız yazında uzun kollu mu gezdircez hep kafamda deli sorular acaba kısa kolda alsammı içim gitti resmen
Tatlım annem kısakollu giydirirsin çok sıcaklarda dedi yaşadığın yerle de alakalı yazın burası 45 i geçiyor o yüzden biraz kısa kollu zıbınımızda var bizim
 
Hiç canını skma bunlar normal,yerleşme kanaması diyorlar buna ben de hafif hafif lekelenmeler olmuştu ilk aylarda.kahverengi renkte ise skinti yok,acik kırmızı renkte olursa doktora danis derim.Allah kuzucuklarimizi korusun.
 
Gec

Teşekkür ederim canım daha sonra hiç gelmedi zaten ama renk önemli demekki...Keseyi daha geçen hafta sonu gördük hala yerleşiyor mudur???Gerçi kese büyüdükçe oluyordur belkide haklısın....İçime su serptin Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin....
 
Ben yaklaşık 14,15. haftalara kadar ara ara kanama yaşadım. Siyah lekeleri saymıyorum bile. Jel içerde en sonunda birikti ve kanama bittikten sonra ceviz gibi iki büyük parça halinde sim siyah geri geldi. Kanama olunca biz dr aradık (genelde de akşamları olur zaten), ayaklarını yukarıya kaldırıp yatacaksın dedi, haftada bir puroloton iğne, kanama olunca progestan iğne verdi. İki ay rapor kullandım. Şimdi çalışıyorum, kanama yok hamdolsun. İnşallah sıkıntı çıkmaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…