- 18 Şubat 2016
- 156
- 280
- 18
- 38
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #7.641
Bende hep karından olculenlerdenim canjm daha vajinal hiç bakmadı gerek kalınca bakıcakmıs oyle dedı Rabbım hepımızı korusun bebişlerimizş saglıkla kucagımıza alalım masallah kuzucuklsradoktordan geldik az önce. kızların biri 435 gr biri 460 gr olmuş :) acayip hareketlilerdi, hatta tekme atıyorlardı birbirlerinebu arada bu arasıra gittiğim bir doktor, ona kendi doktorumun rahim uzunluğunu hep karından ölçtüğünü söyleyip vajinal ölçümde daha mı gerçekçi olur diye sordum. hatta tam ısrar edecektim vajinal ölçer misin bi diye ama doktor çok net olarak sonuçlar aynı çıkar biz zorunlu kalmadıkça vajinal ölçümü tercih etmeyiz. hele ikizlerde sürekli bu şekilde müdahale daha riskli dedi. içim biraz daha rahat şuan :)
ztn britax romere aynı anda iki anakucağı konulamıyor. ama doğumdan itibaren kullanılabiliyor o araba. otokoltuğu olan ana kucağını kastediyorsun değil mi? yani doğumdan itibaren kullanılan bir araba seçersen oto koltuğunu araçtan pek çıkarmazsın zaten. birde bir ay az değil mi bebekleri ayırmak için, uzmanlar en az 6 ay diyor. ha sende onların odalarında kalacaksan o baska. yakın olmak takip açısından bizede kolaylık ilk 1 yıl çok önemli.
inşallah canım, senden de guzel haberler bekliyooruz yarın :)Böyle devam ederler annelerini hiç üzmezler inşaAllah.Yrn darısı benim başıma böyle iyi haberlerin
Cok guzel gecti canim sukur rabbime buyumusler 12+2 olan 5.85cm ense 1 mm 11+6 olan 5.23 ense 0.9 mm cm canim iyiz sukur canim iyiz rabbim cumlemize saglikli minnaklar nasip etsin insallah.. aminMevhibe ikili taraman nasil gecti?
Massalah kizlarina canim buyumuslerdoktordan geldik az önce. kızların biri 435 gr biri 460 gr olmuş :) acayip hareketlilerdi, hatta tekme atıyorlardı birbirlerinebu arada bu arasıra gittiğim bir doktor, ona kendi doktorumun rahim uzunluğunu hep karından ölçtüğünü söyleyip vajinal ölçümde daha mı gerçekçi olur diye sordum. hatta tam ısrar edecektim vajinal ölçer misin bi diye ama doktor çok net olarak sonuçlar aynı çıkar biz zorunlu kalmadıkça vajinal ölçümü tercih etmeyiz. hele ikizlerde sürekli bu şekilde müdahale daha riskli dedi. içim biraz daha rahat şuan :)
Kendi doktorum başka bir şehire gitti. Bende doktor degsitirmek zorunda kaldim. Bu doktorumda ikizlerde bu tür riskler olabiliyor dedi.inslah hayırlısı ile doğumu mu görebilseydim zamaninda...Canım çok geçmiş olsun.5 cm den bir anda nasıl 2 cm e düşmüş dr un birşey dedimi.hayırlısı ile dinlenince tekrar normale dönenleri yada bu şekilde doğuma kdr duranları okudum.Sende lavabo dışında kalkma bebişlerinde inş yukarı çıkarlar sen dinlendikce.Ve bu durumda kesinlikle ilişkiye girme Allah korusun doğumu tetikler.Eşinde sıksın dişini biraz biz dr 16.haftadan snra kanamam tamamen bitince ilişki serbest dediği halde cesaret edemedik.o kıpırtılar zaten bütün sıkıntılarımızı unutturuyor
Hayır serklajdan bahsetmedi. Ama okudugun kadari ile serklajin erken haftalarda yapilmasi gerekiyor. Ben 22. Haftadayimcanım rahim boyu kısalması için serklaj önermedi mi doktorun benimki öyle bi ihtimali hep gözönünde tutucaz dedi. Aman canım şu risk altında da eşin inşallah daha anlayışlı olur bizim doktor hiç yasaklamadı ama ben en başından beri hep korktum kolay mı kavuştuk bu günlere
bende iki ayrı bebek arabası kullanmayı düşünüyorum. ikiz arabaları çok hantal ve büyük geliyor bana. iki arabayla da nasıl dışarı çıkarım bilmiyorumkafamda deli sorular
Ben de karıştırıyorum sanki sertlik var devamlı bu normal mi?Anladım canım Rabbim kolaylık ve şifa versin.Bebeklerin dinlenme ile bence dayanırlar doğum haftalarına kadar.dinlenmek çok işe yarıyor erken doğum riskinde.benimde ara ara kasılmalarım oluyor ama rahim boyunda kısalma olmadığı için devam edebilirsin işe dedi dr.tabi korkuyorum bende ne zaman kısalma olacağı ne zaman açılma olacağı ikizlerde hiç belli olmuyor.hepimiz hayırlısı ile şu sıkıntılı zamanları atlatıp sağlıklı ve en hayırlı şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız inşaAllah.Kasılmalarını senmi fark ettin dr mu.Ben kasılma ile bebek hareketlerini karıştırıyormuyum diye çok düşünüyorum bazen.
Amin canım inşallah hepimiz sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza hepimiz güzel haberlerle gelelim inşallahAminn insaAllah o tedirginlik.hep var.. benimde detayli ultrasonum haftaya persembe... insaAllah guzel haberlerle gel saglikli sihhatli al yavrularinin
canım içini ferah tut, serklaj operasynuda kimi zaman sıkıntı yaratabiliyormuş, inşallah birşey olmaz. çalışıyor musun doktorun rapor yazar heralde bol bol dinlenmeye bak. ayağını uzat pek kalma yerinden. Rabbim kolaylıklar versin hepimize.Hayır serklajdan bahsetmedi. Ama okudugun kadari ile serklajin erken haftalarda yapilmasi gerekiyor. Ben 22. Haftadayim
Benimde karnım çok sert, bazen bölgesel bazende heryeri, bu neden acaba? Çok çabuk şişti karnım bide, davul gibiyim. Başka yerimde bişey yok. Daha bebeklerimide hissedemiyorum.Ben de karıştırıyorum sanki sertlik var devamlı bu normal mi?
Benim de öyle davul gibi sadece karnım çıktı gören 9 aylık mi diye soruyor ,ben de ikiz deyince himm tamam o zaman diyorlar.bebekleri hissediyorum ara sıra.Benimde karnım çok sert, bazen bölgesel bazende heryeri, bu neden acaba? Çok çabuk şişti karnım bide, davul gibiyim. Başka yerimde bişey yok. Daha bebeklerimide hissedemiyorum.
Tatlım annem kısakollu giydirirsin çok sıcaklarda dedi yaşadığın yerle de alakalı yazın burası 45 i geçiyor o yüzden biraz kısa kollu zıbınımızda var bizimCanım ya sen az önce kıyafet baktım iş molasında cok guzel kısa kollu esyalar var hıc aldın mı bız yazında uzun kollu mu gezdircez hep kafamda deli sorular acaba kısa kolda alsammı içim gitti resmen
Hiç canını skma bunlar normal,yerleşme kanaması diyorlar buna ben de hafif hafif lekelenmeler olmuştu ilk aylarda.kahverengi renkte ise skinti yok,acik kırmızı renkte olursa doktora danis derim.Allah kuzucuklarimizi korusun.Sevgili ikiz anneleri dün işten eve gittiğimde 1 cm boyunda ince bir lekelenme gördüm 5.haftadayım daha ödüm koptu ne yapacağımı şaşırdım bol su içip uzandım...Crinone jelden dir dedi annem tahriş olmuştur dedi ama ömrümden ömür gitti.... böyle durumlarda acil olarak neler yapıcaz??? Hiç böyle birşey yaşayan oldu mu doktoruma söylemedim sice söyleyimi?
Birde tam bugünler adet günlerim bu aklımın bana bir oyunu mu??
Hiç canını skma bunlar normal,yerleşme kanaması diyorlar buna ben de hafif hafif lekelenmeler olmuştu ilk aylarda.kahverengi renkte ise skinti yok,acik kırmızı renkte olursa doktora danis derim.Allah kuzucuklarimizi korusun.
Ben yaklaşık 14,15. haftalara kadar ara ara kanama yaşadım. Siyah lekeleri saymıyorum bile. Jel içerde en sonunda birikti ve kanama bittikten sonra ceviz gibi iki büyük parça halinde sim siyah geri geldi. Kanama olunca biz dr aradık (genelde de akşamları olur zaten), ayaklarını yukarıya kaldırıp yatacaksın dedi, haftada bir puroloton iğne, kanama olunca progestan iğne verdi. İki ay rapor kullandım. Şimdi çalışıyorum, kanama yok hamdolsun. İnşallah sıkıntı çıkmaz.Sevgili ikiz anneleri dün işten eve gittiğimde 1 cm boyunda ince bir lekelenme gördüm 5.haftadayım daha ödüm koptu ne yapacağımı şaşırdım bol su içip uzandım...Crinone jelden dir dedi annem tahriş olmuştur dedi ama ömrümden ömür gitti.... böyle durumlarda acil olarak neler yapıcaz??? Hiç böyle birşey yaşayan oldu mu doktoruma söylemedim sice söyleyimi?
Birde tam bugünler adet günlerim bu aklımın bana bir oyunu mu??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?