2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Gunaydin canim bol bol yat dinlen.. kanaman neden kaynaklaniyor doktorun birsey soyledimi

Gunaydin canim bol bol yat dinlen.. kanaman neden kaynaklaniyor doktorun birsey soyledimi
İlkinde plesanta asagida idi şimdi yavaş yavaş yukarı çıkıyo dedi bu kanamanın neden olduğunu net olarak söylemedi yat dinle dedi bebekler iyi dedi neden olduğunu bilmiyorum inşallah geçer dua edin arkadaşlar Dr kötü konuşmadı inşallah hersey duzelecek

Günaydın arkadaşlar diğer topiğe yazdım burayada yazayım en son 3 gün önce yazmıştım rahim ağzı uzunluğu 25 mm çıktı diye dün dayanamadım kendi doktoruma gittim vajinal usg ile ölçtü 37 mm çıktı ne yapacağımızı kime inanacağımızı şaşırdık dikkat etmeye devam edeceğim.
birde arkadaşlar ben toplamda 10 kg almışım nasıl başardım bende bilmiyorum hani homiligırtlak herşeyi yesem anlarımda sürekli iştahsızım canım hiçbirşey istemiyor yediklerimi zorla yiyorum. yani hamile kalmadan önce yediklerimin ancak yarısını iyiyorum neden böyle oldu bir anlam veremedim.

Canım inşaAllah biran önce geçer.hafta ilerledikce plesanta yukarı çıkıyor genelde.dr risk görseydi zaten iğne bişeyler verirdi.

Günaydın Canım.her dr farklı birşey söylediğinde zaten karışık olan kafamız iyice karışıyor.zaten riskli gebelik geçiriyoruz keşke bize birşey söylerken iki kere kontrol edip konuşsalar.

inan ben de aynı durumdayım 16. haftadan sonra ne olduysa birden kilo almaya başladım, 52den şu an 69 oldum. Yeme düzenime ilaveten düzenli yediğim yumurta ve süt filan eklendi bir de vitaminler. sanırım ilaçlar kilo yaptı bende çünkü haftada ortalama 1 kilo alıyorum nerdeyse şu an yediğimden az yesem de bebekler beslenmez gibi geliyo bana çünkü zaten hamur işi ve ekmek sınırlı tüketiyorum. yapcak bişey yok artık.

Arkadaslar doktor fiziksel aktivitelerinizi kisitlamanizi istedi mi? Ucuz anneleri gurubunda siklikla okuyorum, doktorlar kesinlikle yuruyus yapmalarini bile istemiyor. Ikiz anneleri icinde benzer durum soz konusu olmali? Benim doktorum birsey demedi, sizlere ne dediler?

Günaydın arkadaşlar, bu gece bitmek bilmedi bende çok uzun geldi, sağa dön sola dön zaten göbeğim döndükçe rahatsız ediyor, birde ellerim ayaklarım gece şişti şu an bile parmaklarımı yumduğum zaman acıyor, ayağımın altı gece wc ye kalktığımda bile yürürken acıyordu sabah sağlık ocağına gittim yarın tetanoz aşısı olacak kan tahlili verdim, idrar testi de verecektim ama yokmuş Acaba protein kaçağı mı var.
@Phantaghiro canım protein kaçağı tam idrartan mı bakılıyor yoksa kültür testi mi? Onu merak ettim.

Canım benimde ellerim 20.haftadan beri çok kötü kalbinden yukarıda tutunca bir süre sonra acıları ve şişlikleri iniyor.ayaklarınada dizinden aşağısına soğuk su tut ve kesinlikle bacak arana bir yastık ve ayakalrının altınada bir yastıkla uyumaya çalış ben ancak öyle rahat ettim.ben dün tam idrar tahlili yaptırdım orda idrarda protein kısmı var mesela negatif diyor sanırım tam idrardan bakıyorlar çünkü kültür testi enfeksiyon olursa ordaki bakterilerin üreyip üremediğine bakan bir test diye biliyorum.

çok sağol canım, soğuk su hiç aklıma gelmemişti, yastık bacak arama alıyorum, inşallah protein veya kötü bişey olmasında böyle idare ederiz.

en azin doktorun kanamani durduracak igne yada progestan verseydi canim baska doktorada gorun derim benimde dusuk tehlikem vardi bebekler iyidi ama 200 mm progestan verdi gunde 2 defa ve serum takildi rabbim saglik sifa versin minnaklarina ve sana canim rabbim sizi korusun

Bencede mutlaka baska bir doktora gorun, ilac vermemesi cok tuhaf. herzaman ikinci bir fikir almak daha iyi.

Merhabalar arkadaşlar. Şimdi 16 haftadan sonra zaten bebeler dublu buyumeye basliyor bizde kilo almamız normal zaten karnimiz plasenta su bebek derken 4 kg vardir goguslerimiz baya büyüdü 2 kg saydak e 2 kg biz ek olarak aldiysak bence cok dgildir kilolarimiz.bende 7kg aldim .
Geceler evet cok zor oliyor zor geçiyor bi sola bi sağa bende sola rahat ediyorum ama bi zaman sonra hemen sol göğsüm alti bi sislik ve ağrım oliyor kasiklarim desen gene ağrıyor. Sizde de oliyormu. Bide yürüyüş yavsiye etmiyor dr. Disardayken bile yorulunca hemen oturup dinlenmek gerek.Rabbim kolaylik versin 2 trimester iyi gecer derlerdi ama git gide zorlasiyo .artik hersey bebislerimiz icin rabbim bu canlari korusun. Sevgiler arkadaşlar hep pozitif olun

Canım 24 saatlik idrarda baktılar. Normal idrar kabıyla verdiğinde de çıkabiliyor ama yanıltıcıymış. Kesin sonucu 24 saatlik idrar veriyor. Sıcaklardan ayaklar şişebiliyor. Tansiyonuna dikkat et. Tansiyonun yüksek değilse protein kaçağı olmuyor bildiğim kadarıyla. Tansiyonu da ölçerken bilekten ölçen cihazla ölçme onlar düşük okuyor. Koldan ölçtür. İçini de ferah tut canını sıkma.

Kızlar kilo alımıyla ilgili birşeyler yazıcam. Canınızı sıkmak için değil önlem olsun diye yazıyorum. Moralinizi bozarsam affola. Benim çok sıkıntım olduğu için doktor bana normalden fazla kilo alırsan yani az Yemen'e rağmen kilo alımın hala artarsa gel demişti. Çünkü vücutta ödem oluşabiliyormuş. Bunu önlemek için tuzu tamamen kesmek gerekiyor. Birde tansiyonunuza lütfen dikkat edin. Tansiyon yükselince vücut su tutuyor. Yani kilo almıyor vücudunuz su topluyor olabilir. Tuzu kesin, ayakları yukarı kaldırın ve bol bol dinlenin. Kola soda türü asitli içecekleri de kesmek gerekiyor.

benim doktorum da tansiyondan şüphelendi ama normal çıktı kilom için de 3-4 kilo daha alabilirsin normal dedi. tabi ben bu gidişle biraz aşabilirim sınırı sanırım. bir de tabiki evde sürekli uzanıyorum onun da etkisi var heralde normal aktivitelerim kısıtlandı baya. bir de günlük rutinime düzenli ekstra besinler eklenince benim bünyeme kilo yaptı sanırım ilaçlarla beraber. çünkü tahliller tansiyon vs. bir sıkınıt yok çok şükür.tuzu da normalden az tüketmeye çalılıyorum. ama dediklerin doğru doktor da ilk bunlara bakıyor.

Saolun kızlar progestani hapini bırakalı 1 hafta olmuştu ama simdi tekrar dan başladım hayırlısı olsun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…