2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

cnm kramplar olabilir karin degilde brnimde bacagima cok giriyordu. magnezyumu ihmal etmemek gerek

Benimde bacagimda oluyo arasira.. bu gece ilk defa sag tarafimda karnimin altinda oldu.. hemsire arkadasimla konustum da simdi buyume agrilari kramplari olucak cok normal dedi.. oda magnezyumu eksik etmemi soyledi.. doktorumda gunde 3 taneye kadar icebilirsin demisti en azindan 2 ye cikarayim simdilik bakalim

arkadaşlar aranizda önlem amaçlı serklaj yaptiran var mi? bende rahom ağzıyla ilgili teşhis konulmuş bir sıkıntı yok daha öncede böyle bir şey yasamdim ama tüp bebek doktorum yapsak iyi olur diyor sonuçta riskli gebelikdaha 14.haftada yapariz diyor ama bende kararsizim sonrasi felan sıkıntılı olur mu diye

Bu doktorlarin tedavi ve tedbirleri ne kadar birbirinden farklı. Bende rahim ağzı kısalığı oldu halde doktorum progestanla devam edelim dedi. Serklaj ameliyatınında riskleri varmış. Seninki daha böyle bir teşhis olmadan serklaj önermiş. Anlamadim gitti

Ben yaptrdm 19.haftada yapıldı eğerki kısalma falan olmaya başladysa hiç düşünme serklaj yaptr derm benm doktorm genelde ikiz gebeliklerde atıyorm bebekler ağrlaştkca sorunlar çıkıyor onları önlemek amaçlı diyor ama bu sitede bakıyorm ikizgebelerden pek yaptran olmamış ama doktorun dikiş atalm diyorsa hiç düşünme derm birçok kişide dikiş attrmıyor erken doğumla bebeklerini kaybediyor

Evet doktordan doktora değişiyor bu sserklaj konusu ama çevremdede tek gebeliği olupta serklajlı olan hatta 40.haftasını doldurmuş dikişi alnmış doğramanlarda var ve aynı kişiler bi önceki gebeliğinde bebeğini erken doğumla kaybetmişler o yüzden doktorları kesn serklaj demiş

benim doktorum da ayni seyi diyor. ikiz hastalrin yüzde doksanina serklaj yapiyoruz diyor. ayni doktor da tedavi gören baska bir arkadas vardi onun dogumu oldu. o da serklaj yaptirmis eger yaptirmasaydim erken dogum olacakti diyor. bende bilemiyorum allah kprusun erken dogumdan korkiyorum

Benim dr.um keseleri gordugumuz gun ileri haftalarda serklaj gerekebilir demisti ama her kontrolde rahim agzi olcumu yapiyor henuz yapmamiz gerekiyo risk var demedi.. sendede bir risk yokmus neden hemen serklaj istedi anlayamadim bende..

Bak benmde 18.haftaya kadar rahm ağzı olçumum gayet iyiydi herşey bi hafta içinde değişti bianda kısaldı hatta serklaja gttğmde doktorum dikiş atarken daha net gormuş açıklık olmaya başlamış iyiki attık dikişi yoksa bianda suyun gelp erken. Doğum yapablrdn dedi en son gttğmde 3,9cm olmuş uzamış dikişlerimi kontrol etti gayet iyi dikişlern de oturmuş yerine dedi bu gidişle 36-37yi gorursn çok yormazken kendini dedi bende genelde uzanıyorm doktor için dışarı çıkıyorm ev içindede arada Bi geziniyorm o kadar bence yaptr sende sonra. Keşke. Dememek için yaptr

okadarda degil ya 1 yetiyor bana :)

zeymuss bana da Dr rahim iyi dedi eski gruptan bir kişi serklaj yaptirdi Doktordan Dr değişiyor ama bence olmalı her ihtimale karsi
o gruptaki arkadas sanirim benimle ayni doktorda tedavi gören arladas sanirim. o da serklaj yaptormis arada mesajlasiyoruz onunla da. serklaj konusunda kararsizm daha bakalim ne olacak. yanlis karar vermem insallah

Canim hayirli haberlerle gel insaAllah
Rabbim saglikli haberlerle donmeni nasip etsin insallah canim saglikla kalin minnaklarinla insallah
V vera nur canım Nasıl geçti kontrolün
İyi dilekleriniz için tşk ederim canlar.çok şükür bebislerim 1 kiloyu geçti serviks uzunluğuda çok iyi çıktı.dr iyi gidiyoruz dedi ama geldiğimde yine akıntımda leke vardı (( sdce o beni korkutuyor birazcık.

Canım önemli bir durumun olsa doktor görür söylerdi muhakkak belki eski birikmiş kandır bebişlerle alakası olmayan kanama alanıdır geçer inşallah

Kızlar öncelikle bendede bu risk vardı ama doktor serkajı bu ölculerde yapamam 3,7 -4 cıvarıydı tehlıkelı oda dogumu tetıklıyor demıstı .... Ve jel kullanmaya devam eıdyorum

Şimdi bana bi bakarmısınız birşey yapmam lazım n eolur yardım edın ..

en son cuma doktora gıttım kı doktor hersey guzel biri 520 diğer 490 gr olmus hareketle rıyı su ıyı rahım agzı ıyı dedi.. Ben endişelerimi dile getirdim sen elınden gelenı yapıyorsun daha olucagın onune gecemezsın .. bıraz rahat ol dedi.. Çamasırım arada ıslak dedim ,, eger sıvı sızsa kesende sıvın bukadar ıyı olmaz dı dedi... Velhasıl benım derdım su cuma gıttım doktora bebeıslerım ıyıydıya o 2 gun benden ıyısı yok ohh bı keyıf hatta yavastan hazırlık yapıyım dedım ramazanda yapamam die.. ama bugun mesela 2 gun gectıya bugun bıraz dısradaydım falan bebeıslerımı hıc hıssetmedım zaten pıtırdı gıbı hısseıdyorum ( doktor kut kut tekmeyı 27. haftada duyarsın kılon var dedı ) hıssetmedım ya içim içimi yiyor. bişemi oldu olucak mı .. olduda haberım yok mu (( eşim hıc oturmadın bugun hareket edrken nasıl hıısedıceksın dıo. yarın mobılya sıparısı verıcektı. doktotrra gıdıp yın ekalp atısını dınlıyımde öyle versın ıstıyorum bırsey olursa vs dıe .. bu dusunce yedı benıı
kızlarım benı üzmesin Rabbim sevıncımı bu kez daım etsın ınsallah

Canim bak cok vesvese yapiyosun ..ayni korkulari bende hatta bi cogumuz yasiyoruz sana hak veriyorum ama bebislerini yeni gordun surekli gormek srni rahatlatmicak .. sadece daha paranoyak yapicak daha sık gormek isticeksin bu seferde.. sonu yok yani.. bak ben en son 5 mayista gordum ve taa 28 mayista gorcem bidaha.. endiselenmiyormuyum endiseleniyorm ama pit pitlari var artik diye sakin kalmaya ve kotu dusunmemeye calisiyorum buarada alisverislerinide yapiyoruz surekli esimle.. Rabbimize teslimiz .. O cc ne derse o olacak.. sen alisverisini yap sakin ol bebeklerin iyi... dusun bastan beri bu korkuyu yasiyoruz ama gidiyruz bebisler iyi... hepsi vesvesrymis diyoruz... yine oyle Allahin izniyle... bende bugun disardaydm ve geldigimden beri takip ediyorum bi hareket olacakmi diye.. taaa aksam basladilar pıt pıta.. sen hareketliyken hissedemezsin yatinca dinlenmeye gecince hissrdiceksin.. henuz o kadar kuvvrtli degil tekmeleri ☺ bak hem doktorunda demis 27. Hafta da diye.. lutfen sakin ol oku dua et kalbini rahatlat bebeklerini strese sokma bosuna.. Allahin izniyle bebislerimiz iyi ve saglikla kucagimiza gelecekler..

işte pıt pıtlarım da olmayınca korkuyorum. bı yandan dıorum korksanda neye engel olucaksın dua edıyorum sızde bıze edın teyzosları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…