- Konu Sahibi kalbiminozu
-
12. Hafta bende ikili test yaptım. Sonra 14 ye muayeneye gittim normal ölçüm aldı. Bu cuma muayenemi var 17+3 olacağız. Bakalım ne yapacak. 21. De detaylı yapılacak randevusunu aldım bileKizlar merhaba.bizler 2li tarama yaptidik ya sonuc normal.ciktiktan sonra baska 3lu yada 4lu tarama yaptiriyormuyuz.ben suan 14+3um 2li taramadan snra baska neler yaoiliyor.
ooooy oğluşa hazırlıklar başlamışÖncelikle sağlıklı olsunlar tabi. Ama özellikle alışveri yaparken kız eşyalarına bayılıyorum o zaman böyle içimden kız geçiyor hep :)
Neler aldın canım merak ettim
Benim arkadaşın ikizleri vardı onların ilk visco yataklarını aldım arkadaştan. Kendim de bir hastane takımı, 1-2tane çıtçıtlı badi, çorap, bere, ayaklı tulum, minicik yelekler, bi de oğluşuma eşofman takımıyla kot pantolon aldım
2li taramadan sonra 18+3 sanırım ayrıntılı usg yaptı doktorum. organ taraması. haftaya 2. bir ayrıntılı daha yapacak. ve ben ayrıca perinatologa gittim. 21+0 da. detaylı yaptı. bunlardan başka istenen veya yapılan olmadı.Kizlar merhaba.bizler 2li tarama yaptidik ya sonuc normal.ciktiktan sonra baska 3lu yada 4lu tarama yaptiriyormuyuz.ben suan 14+3um 2li taramadan snra baska neler yaoiliyor.
Masallah sen cok yol katedmissin :) emzik biberon turu seylerin ben bi listesini cikarip netten toplu alayim diyorum. Hafta sonu besik bakmayi dusunuyorum. Gecen hafta ikeada karyolalara baktim sallanabilir ozellikli olan yoktu. İki tane sallanabilen karyolalardan alayim diyorum. Siz ne dusunuyorsunuzooooy oğluşa hazırlıklar başlamışgüle güle iyi günlerde giysin oğlun canım... bende kız değişirse diye oğluma almıştım çoğu şeyi. zıbın takımları, patikli altlar,tulumlar, hırkalar, yelekler(anneanneden) üst zıbınlar, çıtçıtlı badiler, uyku tulumu, astronot mont, pijama takımları vs. kızıma da hastane çıkışı, pijama takımları, birkaç çıtçıtlı badi, uylu tulumu vs. emzirme mşnderi, biberon, emzik, burun aspiratörü, elktrikli süt pompası, tırnak makası seti, emzirme sütyeni, atleti, gögüs çatlak kremi, pişik kremi vs. 1 tane ana kucağımız var. böyle yazınca bitmiş gibi geldi. eksiklikler var tabi.
ohh maşallah yarılamışsınız siz :) biz daha bi kaç zıbın ötesine gidemedik, korkuyorum da almaya, büyük eşyaları ne zaman almayı düşünüyosunuz annişler?ooooy oğluşa hazırlıklar başlamışgüle güle iyi günlerde giysin oğlun canım... bende kız değişirse diye oğluma almıştım çoğu şeyi. zıbın takımları, patikli altlar,tulumlar, hırkalar, yelekler(anneanneden) üst zıbınlar, çıtçıtlı badiler, uyku tulumu, astronot mont, pijama takımları vs. kızıma da hastane çıkışı, pijama takımları, birkaç çıtçıtlı badi, uylu tulumu vs. emzirme mşnderi, biberon, emzik, burun aspiratörü, elktrikli süt pompası, tırnak makası seti, emzirme sütyeni, atleti, gögüs çatlak kremi, pişik kremi vs. 1 tane ana kucağımız var. böyle yazınca bitmiş gibi geldi. eksiklikler var tabi.
benim beşiği eşim yapacak. 70*120 ebatında. şimdilik oda yapmayacağım. ikisini de bir süre ayırmayı düşünmüyorum. sanırım çok da tavsiye edilmiyor. bende bir liste hazırlamıştım ama baya karıştıMasallah sen cok yol katedmissin :) emzik biberon turu seylerin ben bi listesini cikarip netten toplu alayim diyorum. Hafta sonu besik bakmayi dusunuyorum. Gecen hafta ikeada karyolalara baktim sallanabilir ozellikli olan yoktu. İki tane sallanabilen karyolalardan alayim diyorum. Siz ne dusunuyorsunuz
bende korkuyordum ama agırlaşmaya başladıkça ayaklarım şiştikçe anladım ki çok geç vakte bırakmamak gerekiyor. canım büyük eşyadan kastın oda ise ben şimdilik yapmayacağım. onun haricinde büyük eşya araba ve ana kucağı kalıyor. araba içinde kararsızımohh maşallah yarılamışsınız siz :) biz daha bi kaç zıbın ötesine gidemedik, korkuyorum da almaya, büyük eşyaları ne zaman almayı düşünüyosunuz annişler?
zaten bir kere başladın mı bir daha bırakamıyorsunBen daha sürekli olarak yatıyorum Bebislere hiçbir şey alamadım
Evet canım bende öğretmenim raporun bitikten sonra bir gün başlayıp yeniden rapor alabilirsin ama başlaman gerekli geçmiş olsunKızlar merhaba dün doktorum 1ay rapor verdi Öğretmenim ben raporun bittiği gün tekrar rapor alabilir miyim yoksa o gün okula gitmem gerekiyor mu
Teşekkür ederim adesEvet canım bende öğretmenim raporun bitikten sonra bir gün başlayıp yeniden rapor alabilirsin ama başlaman gerekli geçmiş olsun
Canım bende de tam tersi kız yayılıyor oğlan bir mahçup :) ben de doktoruma ikiz olunca muayene parası 2 katı ödüyorumkızlar günaydındün perinatologta detaylı usg vardı. bebeklerimi uzun uzuun gördüm. çok şükür herşey yolunda. kızın yeri biraz dar ama oğlum yayıla yayıla yatıyordu. sağlıklı olsunlar daha ne istenir ki. bu arada ne kadar uçuk fiyatlardan bahsediyorsunuz. ben ikiz gebelik diye 2 kat hiç duymamıştım. 300tl ödedim. 1 saat bakıldı.
yarında tetanoz aşısını yaptıracağım. biraz korkuyorum. o kadar iğne olmama rağmen fobim var.
Benim doktorum 2li testi yapmadı sağlıklı sonuç alınmıyor diye ama detaylı ultrasona baktı o arada bugün de 15+3 deyim 3 lü test için kan verdim diğerlerini bende bilmiyorumKizlar merhaba.bizler 2li tarama yaptidik ya sonuc normal.ciktiktan sonra baska 3lu yada 4lu tarama yaptiriyormuyuz.ben suan 14+3um 2li taramadan snra baska neler yaoiliyor.
İsteğe bağlı değil ama dr .rahim boyuna göre sanırım dikiyor.işlemin adı serklaj cnm.rahim boyunu ölçüyormu drun?sen kaçıncı haftadasın?Kızlar size bişey soracam ikiz gebeliklerde isteğe bağlı olarak rahimi dikiyorlarmış bilginiz var mı
15+4 bugün isteğe bağlı dedi bana da ama ne kadar geç doğursan o kadar iyi dedi ben öneriyorum dedi rahim 25 mm olmalıymış benim şu an 22 mm ben yaptıracam galiba artık herşeyden korkar olduk çünküİsteğe bağlı değil ama dr .rahim boyuna göre sanırım dikiyor.işlemin adı serklaj cnm.rahim boyunu ölçüyormu drun?sen kaçıncı haftadasın?
Göbüşü hiç sorma bende aynı dertten müzdaripim kıyafetlerim olmuyor artık hatta sütyenim bile sanırım tombik hamile kaldım sonum ne olur düşünemiyorum :)Kızlar merhaba :))
15. Haftamdayım. Göbüşüm çok büyüdü tek gebeliklerin 4-5 ayı gibi. Aslında sadece 2,5 kilo aldım ama göbüş aldı başını gitti
Bu arada çoğu doktor ikili test yapmasa da benimki yaptı. Sonuç çok iyi dedi 1/10710 muş.
Ne kadar güvenilir bilmiyorum tabii ikizlerde ikili test sonucuna. Sizlerin ikili test sonuçları nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?