2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

15+4 bugün isteğe bağlı dedi bana da ama ne kadar geç doğursan o kadar iyi dedi ben öneriyorum dedi rahim 25 mm olmalıymış benim şu an 22 mm ben yaptıracam galiba artık herşeyden korkar olduk çünkü
rahim 25 mm değil kesinlikle 30 mm üstünde olmalı. ve senin mutlaka serklaj yaptırman gerekli. zaten Siden80 arkadaşımızda söylemiş. ondan sonra da yata yata geçireceksin başka arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla. ama operasyon çok kolay. hissetmiyorsun bile. geçmiş olsun şimdiden canım.

o zaman bende kesin şeker çıkacak ben toplam 8.5 kg aldım. senin aldığın kg çok iyi. zaten mümkün olduğunca yediklerine dikkat ediyormuşsun. hiç kafana takma. herşeyin bir çözümü muhakkak vardır.

Kızlar mrhb,
Dün kontrolum vardı bebeklerimin biri 9hafta4gün biri 10hafta2 günlük. 3 hafta sonra tekrar kontrole çağırdılar ve harmony testinden bahsettiler. 12.haftalarda yapılması gerekiyomuş. Tercihi bize bıraktılar fiyatı da biraz yüksek 1000dolar dediler. Eşim yaptırmak istedi ama merak ettim siz yaptırdınız mı?
Bide kan uyuşmazlığı(indirekt coombs) var bizim. Ben negatif o pozitif kan grubu ve test yapıldı şuan uyuşmazlık gözüküyo. Daha önce 6haftalık düşük yapmıştım eski doktorum çok küçük olduğu için iğneye gerek yok demişti. Ama şimdi yapılan testte o düşüğümden etkilendiğim çıktı. Şimdi derecesini görmek için bi test daha istedi hoca. Böyle biley yaşayan var mı. Çocuklar Allah korusun anemi olma ihtimali oluyomuş(kansızlık)

ben harmony testi yaptırmadım. usg.de ense kalınlığına bakıldı ve burun kemikleri oluşmuştu. ayrıca çok doğru sonuç vermesede kan tahlili de yapıldı. çok şükür birşey çıkmadı. ve geçen hafta yaptırmış olduğum detaylı ultrasonda down sendromu riski olup olmadığı (tam doğru anlatamamış olabilirim) bakıldı. herşey yolunda. o kadar büyük paralar vermeye bence gerek yok ama içim rahat etsin diyorsan ve maddi imkanın varsa başka da birşey diyemem.
diğer konuyla alakalı bilgim yok. inşallah herşey yolunda gider

Endişeli, bardağın boş yarısını gören bir anne veya baba adayı mısınız?

Eğer öyleyseniz şu anda bebeğinizin sağlıklı doğması konusunda çok aşırı endişeli olduğunuz için gebeliğinizin keyfini hakkınca çıkaramıyorsunuz demektir. Bebeğiniz şu anda "doğmadı" ama aramızda. Sadece farklı bir konumda. O yaşıyor ve sizin aslında çoktan bir bebeğiniz oldu bile. Onu öpemiyor olmak, ona dokunamıyor, onu görmüyor olmak sadece biz insanların 5 duyusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Halbuki onu hissedebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, "5 duyumdan biriyle algılamadığım birşey gerçek değildir" ön yargısından kurtulmak. Hepimizin 5 duyumuzla ulaşamadığımız ancak var olduğuna inandığımız değerlerimiz var. Sizin bebeğiniz de bunlardan biri. Çok yakında 5 duyunuzla da onu hissedeceksiniz. Bebeğinizin "doğum tarihi", yani hesaplayıcıya göre 40 haftayı doldurduğu tarih sadece basit bir geçişten ibaret. Bebeğinizin manevi varlığını hissedin ve ileride çok zevk alarak anacağınız bu gebelik döneminin tadını çıkarın.

Bu haftalardan itibaren yaşayabileceğiniz diğer bir durum da "kasık ağrısıdır". İki taraflı kasık ağrısı olarak hissettiğiniz bu ağrı aslında "apışarası" adı verilen bölgede yani bacağınızın iç yüzünün kemik çatınızla birleştiği yerde duyduğunuz bir gerginliktir. Bu gerginlik bölgedeki kaslarla kemikleri birbirine bağlayan ligaman adını verdiğimiz bağ dokusu elemanlarının gerilmesinden başka birşey değildir ve normaldışı bir duruma işaret etmez. Bu yazıyı okuyunca birazcık içim rahatladı kızlar hafta hafta gebeliğimin gelişimini www.gebelik.org san takip ediyorum bu bilgiler de ordan tavsiye ederim biz panik anneler için bire bir

Hayırlısıyla sağlıkla kucağına alırsın cnm inşallah bebeğini. Maddi imkanım Allaha çok şükür var ama testler tahliller masraflar bitmiyoki.. Böyle giderse doğumdan sonra maddi imkanım fln kalmıycak:) eğer gerekliyse tabiki herşeyden önemli bnm için çok zor buldum çünkü tüp bebekle hamile kaldım. Bu sana yapılanlar sağlıklı olduğunu anlamaya yetiyorsa beni niye böyle bişeye yönlendirdiler onu da anlamadım. Sanırım biraz daha araştırıcam karar vermeden önce saol canım

Canım ben yaptırdım o testi. Ankarada daha yüksek rakamlar veriyorlar. Ama içim rahat olsun diyorsan yaptırmanı tavsiye ederim. İkizlerde 2li 3lü 4lü testler yanlış çıkıyor bir de o testlerde istatiksiksel hesap yapıyorlar. Bu test tamamen genetiğe dayalı. Senin kanına bebeklerin bazı hücreleri geçiyor ve onları seçip zeka ile ilgili gen analizi yapıyorlar. Benim doktorum bana indirim yaptırmıştı. Ankarada cinnah caddesi var hemen hemen tüm genetik laboratuvarları orada

Zaten bu test detaylı ultrason aşamasına gelmeden bir sorun varsa tespit etmek için. Çok pahalı bir test ama Allah göstermesin bir problem varsa 5 aylık olmuş bir bebeğe hatta iki bebeğe ne yapılabilir ? Evet çok pahalı bir test ama sadece down değil kaç tane zeka geriliği ile ilgili gen bozukluğu var testte hepsine bakılıyor. Ense burun ölçümleri de yine down sendromu tespitinde kullanılıyor ama şekil bozukluklarına bağlı olmayan zeka gerilikleri de var Allah kimsenin başına vermesin. Burda anneye kalıyor karar vermek ne olursa olsun ben bu çocuğu doğuracağım dediğinizde zaten hiç bir test yaptırmaya gerek yok

Ben istanbuldayım cnm maslak acıbademe gidiyorum. Abd ye gönderiyolarmış kan örneğini sorun çıkarsa 2 bebekten de sıvı alıp hangisinde olduğuna bakıyolarmış. Evet çok geç kalmak istemem.. Vicdanen rahatsız edici tabi ama sanırım yaptırıp içinizin rahat olması daha önemli

Cnm ben 11. Haftada yaptirdim harmony testini sukurler olsun, sonuclar iyi cikti,ense ve burun kemiklerine de ayrica bakildi.diger 2 li ve 4 lu test yapilmadi.harmony test pahali ama kesin sonuc veriyor, bu size kalmis birsey, Allah korusun . Pahali biraz , onun icin sizin seciminiz canim.cunku herkes yaptirmiyor, mecbur degilsin.

bende tüp bebekle ikizlerime hamileyim. yaş faktörü ve uzun uğraşların sonunda bebeklerim benimle. seni çok iyi anlayabiliyorum. harmony testini yaptıran arkadaşlar içi rahat bir şekilde düşüncelerini paylaşmışlar fakat şu da var ki yaptırmayan biri olarak benimde içim rahat çok şükür. evet %90 bilgi veriyor. bana da doktorum önermişti yaptırmamı istemişti. ama beyin ve kalp anomalisi, cenin gelişimi ve bazı kromozal bozukluklar ile ilgili bilgi vermediğini trizomi 21 down sendorumunun düşük veya yüksek risk olup olmadığı ile ilgili ilgi verdiğini söylemişti.. zaten usg deki tarama ve doğru sonuç vermese de yapılan kan tahlili down sendromu ile ilgili %100 bilgi vermese de fikir veriyor. 11-13 ve 20-22 haftalarda yapılan detaylı ultrasonda bunu destekler niteliktedir. harmony test pahalı bir test olduğu için yaptırmayan bir çok arkadaşım oldu ve hepsinin çok şükür bebekleri sağlıklılar. ben tabiki HARMONY YAPTIRMAMAN KONUSUNDA SENİ İKNA ETMEYE ÇALIŞMIYORUM yanlış anlaşılmasın. ama ben birde şöyle düşündüm risk çıksa o zaman bebeklerimden vazgeçebilecekmiydim. tabiki hayır ve hamileliğimi zehir zemberek geçirmek istemedim. dediğim gibi usg, kan tahlili 11-13 ve 20-22 haftalarda yaptırdığım detaylı ultrason sonuçları yeterli geldi bana. benim bildiğim tecrübe ettiğim yakından takip ettiğim arkadaşlarımdan elde ettiğim bilgiler bu yönde. Tabiki içinin rahat etmesini istiyorsan ve maddi imkanın da oldupu söylüyorsun karar sizin. Hayırlısı olsun.

Çok teşekkür ederim cnm öncelikle cevabın için. Benim de kafam karışık sanırım daha sonra yaptırsamıydım dememek için yaptırmayı düşünüyorum ama sonuç Allah korusun olumsuz çıkarsa vazgeçebilir miyim bende vazgeçemem. Sadece içim rahat olsun sonradan pişman olmamak için :/

Kızlar bana bir akıl verin iki arada bir derede kaldım konya da yaşıyorum 3 senedir buradayım beyhekım hastanesine gidiyorum ikizlerim olacak Allah nasip ederse ikili test yapılmıyor başka hastanede yaptır dediler tıptan araştırmadan randevu alamadım özele gittim özeldeki doktor daha ilgili gelince bir kaç haftadır ona gidiyorum Burdan okuyunca doktora rahim boyunu sordum hiç bir bilgim yoktu benim özeldeki doktor 22 mm dedi istersen dikiş arttırabilirsiniz dedi moralim bozuldu eve geldim beni öyle düşünür görünce eşim beyhekimde ki doktoruna gidelim birde dedi gittim bugün baktı muayne etti 35-37 mm arası normal gayet güzel dedi sadece erkek kıza göre daha gelişmiş daha yapılı dedi birazda aşağıdalar dedi hangisine inanayım şimdi şaşırdım ne yapayım siz olsanız ne yapardınız valla depresyona giricem moral sıfır..

Canım bende 2 li test yapılırken istersen harmony test yap dedi ama araştırdık gerek yok dediler. Yaptırmadık o yüzden.
Bu arada bizdede uyuşmazlık var 8-18-28. Haftalarda test yapılması gerekiyor. 8. Haftada yapılan temiz çıktı. Çıkmasaydı eğer iğne verecektim dedi. Korkmana gerek yok.

Kızlar bunlarda benim minnoş bebişlerim cinsiyetlerini kaçıncı haftada öğrendiniz

Eklentiler

• P_20150930_215034_1.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 69
her iki ölçüm arasında baya fark var. alttan ölçüm yapıldıysa en doğru sonucu o verir. benim bir arkadaşımda da aynı olmuştu. üstten ölçümde 35 mm alttan ölçümde 17 mm çıkmıştı ve hemen serklaj uygulamışlardı. dediğim gibi alttan ölçülen rahim boyu en doğru bilgiyi verir. benim doktorum da 2 haftada bir alttan ölçüm yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…