- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #10.381
Off bel agrisi... Allah yardimcin olsun..Bel ağrım cok oluyor canim kabızlık da 8 gün geciktim bugün ile birlikte acaba bugün gitsem mi doktora bilemedim
Selam canım. Benimkide yüksek çıkanlardan. Ancak diyetle halloldu şükürler olsun. benşm doktorum ikiz hamileliklerinde şeker çıkmasının ona çok süprüz olmadığını söyledi. Endk. Doktoru ya sana diyet verir yada diyetisyene yönlendirir. Şeker yükleme makinası ile söylediği şekilde ölçüm yapacaksın. Diyetle hallolup olmadığını ordan anlayacak. Eğer sorun devam ederse insülin e başlarız demişti benim doktorum. Bir bakımada iyi. Daha sağlıklı besleniyorsun mecburen dahada dikkat ediyorsun.
İlk gebelik canim daha önce bi düşügum oldu o yüzden kaygiliyim biraz yarın gidiyim belki keseyi görürüm bu bel ağrısı beni endişelendiriyor. İnşallah bebeklerini sağlıkla kucagına alırsın çok saol canım benimOff bel agrisi... Allah yardimcin olsun..
Her gebelik farklı oluyor benim ilk gebelikten farkli şeyler yaşadım agrilar kaygilar bulantilar sardı beni :) bide acikcasi birkaç ay denedik olmadı bu ay olmaz düşüncesiyle test yaptim. Bana kalsa yapmayacaktim ama eşimin içine doğmuş senin elinbyuzun değişti bilirim senin hallerini dedi test alıp geldi! Pozitif görünce ben şok!!
Yani beklenmedik anda beklenmedik şekilde ki bizde hic ikiz yok ,Rabbim nasip etti oldu
Sıkıntılar ikizde daha çok oluyor haliyle senin ilk gebelik mi bilmiyorum ama bence biraz rahatlar kendini stres yapma hakkında hayırlısı olsun inş
Doktora hemen gitmedim bu arada 7. Haftayi bekledim çünkü kalp atislari erken haftalarda duyulmaya biliyor eğer sabirsizlaniyorsan git ama kalp atımlarını duymazsan hayal kırıklığına ugrayabilirsin
Kızlar ya uyurken psikolojik bi ruh hali uyumami engelliyor:) sola yatınca sanki sagdaki bebek soldakinin üzerine düşüyorda altta kalıyor sanıyorum hele o anda altta kalan hareket ediyorsa aha diyorum rahatsiz oluyor sonra sağıma dönüyorum bu sefer soldaki sagdakinin üzerine düşüyor gibi oluyor. Bu sefer sırt üstü yatıyorum öylede ben nefes alamıyorum:) bu ne biçim bi iştir. Dün gece 3 kere kalkıp üzerime oturdum :)) biri bana bebeklere birsey olmadığını anlatabilir mi ben kendimi ikna edemiyorum da
tansiyon fazla ayakta kalınca, fazla oturunca çıkıyor galiba, en azından benim öyle. İnşallah sıkıntı çıkmaz. Şeker kaçlık yapıldı canım? Pazartesi de benim randevu var, aslında yaptırmayacaktım ama burada herkes yaptırdı bende geçen hafta ayrı bi dr gittim o da yaptır dedi bakalım nasıl çıkacak, bugün tokluk yapıldı. Bebişlerimiz topiş tobiş sağlıklı sıhhatli olsunlar inşallah. Biz azcık sıcaklara katlanıcaz artık :)Kızlar bugün randevumuz vardı. Hem bebişlerimizi gördük hem şeker yüklemesi yapıldı.. Çok şükür bebişlerim iyi.. bugün 26+2 yiz kızım haftasıyla uyumlu gidiyor 26+1 33cm 950 gr oğluşum 1 hafta önden gidiyor 27+1 35cm 1100 gr teyzeleri :)
Rabbim sağlıkla kucağıma almayıda nasip eder inşaAllah
İşin kötü tarafına gelince şeker yüklemesinde açlık 93 .. 1 saat sonu 179 çıktı 2 saat sonu 161 çıktı.. sonuçları şimdi netten baktım .. 5 gibi konuşucaz doktorumla ama muayene sonrasında yüksek çıkarsa endokrine yönlendiricem demişti.. artık şekerli herşeye veda ediyorum malesef ki.. neyse sağlık olsun bebeklerim iyi olsunda. gerçi haftada 2 dilim sütlü tatlı yada 2 ölçü dondurma yiyebilirsin sadece dedi özellikle eve kavun karpuz üzüm girmeyecekmiş..
ayrıca dr bir tansiyon aleti almam gerektiğini söyledi.. tansiyonum genelde hep normal ama... dr.um yaz gebesi olduğum için evde bulundurmamın iyi olacağını söyledi .. aldık bizde... ve buna ek olarak şekerim çıktığı için şeker ölçüm aletide de alıcaz.. yüksek çıkarsa alın demişti..
Bu durum beni çok tedirgin etmedi diyetle yola koyabilirim diye düşünüyorum inşaAllah .. şekeri yüksek çıkan anneler diyetle düzeldimi şeker değeriniz ? nasıl yürütüyorsunuz bu süreci merak ediyorum.. benimle paylaşırmısınız?
Geçmiş olsun canım. Ben de enfeksiyonun mu var diye soracaktım sen çoktan doktora gitmişsin bile. İlaçlarını mutlaka saatiyle kullan bitene kadar bırakma. Geçen hafta hastanede yatarken yanımda bir bayan enfeksiyondan yatıyordu. Çok geçmiş olsun tekrar.Butun gece uyumadim kizlar toplasaniz yarim saat bile olmamistir. Bebislerim biz iyiyiz der gibi surekli hareketliydiler. Ama yinede korktum bel agrisi karin agrisi mahvetilti beni. Vajimaya dogruda yamma acima vardi. Doktora mesaj attik o da gelin hemen bir bakalim dedi acilma yada rahum boyunda kisalma mi var dedi. Vajinal Bakti cok sukur 3.98 cikti suanlik cok iyi dedi ama hersey suanlik ikiz gebelik riskli gebelik dikkat edicez dedi. Agrilarin sebebi enfeksiyonmus tek kullanimlik 3 tane antibiyotik verdi kasiklarim epey ağrıyor ama bebeklerimin iyi oldugunu görünce rahatladım.
tansiyon fazla ayakta kalınca, fazla oturunca çıkıyor galiba, en azından benim öyle. İnşallah sıkıntı çıkmaz. Şeker kaçlık yapıldı canım? Pazartesi de benim randevu var, aslında yaptırmayacaktım ama burada herkes yaptırdı bende geçen hafta ayrı bi dr gittim o da yaptır dedi bakalım nasıl çıkacak, bugün tokluk yapıldı. Bebişlerimiz topiş tobiş sağlıklı sıhhatli olsunlar inşallah. Biz azcık sıcaklara katlanıcaz artık :)
Canım bulantı geçiyor, başka bir şey çıkıyor. Ben de tüp Bebek'le hamile kaldım. Tansiyon, kanama derken şimdi de şeker çıktı. Diyet yapıyorum şekerim çıkmadın diye. Dün ağladım açım diyeSağol Can'ım çok şükür 5. Tüp bebeğim tuttu yıllardır uğraşıyordum şimdi bulantı olmasa biraz keyfini sürseydim bütün gün yataktayım
Bir an önce gecer Insallah canim ya cunku belim.ve kasikalrim cok agriyor ayaklarimida sicak tutmaliyim galiba ben sicak havalara fazla aldandimCok sukur canim haftalar ilerledikce daha hızlı buyuyolar☺ aynen yedigime ictigime daha bi dikkat edicem artik..
Enfeksiyonla ilgili olarak bende cok.dikkat ediyorum ama demekki ne kadar dikkat etsekte hamilelikte olabiliyo sanirim .. saglik olsun .. bende bugun tek kullanimligi icicem arti olarak antibiyotige basladim..
Gercekten cok agrim var canim ya gecmiyor da belim sirtim kasiklarim agriyor antibiyotigi bir kullanayim bakalim insallah hemen gecer suan yatmak kalkmak hersey zor oluyor.Geçmiş olsun canım. Ben de enfeksiyonun mu var diye soracaktım sen çoktan doktora gitmişsin bile. İlaçlarını mutlaka saatiyle kullan bitene kadar bırakma. Geçen hafta hastanede yatarken yanımda bir bayan enfeksiyondan yatıyordu. Çok geçmiş olsun tekrar.
massalah bebislerine canim saglikla nasip etsin insallah rabbim sizi korusun ... ecmainKızlar bugün randevumuz vardı. Hem bebişlerimizi gördük hem şeker yüklemesi yapıldı.. Çok şükür bebişlerim iyi.. bugün 26+2 yiz kızım haftasıyla uyumlu gidiyor 26+1 33cm 950 gr oğluşum 1 hafta önden gidiyor 27+1 35cm 1100 gr teyzeleri :)
İşin kötü tarafına gelince şeker yüklemesinde açlık 93 .. 1 saat sonu 179 çıktı 2 saat sonu 161 çıktı.. sonuçları şimdi netten baktım .. 5 gibi konuşucaz doktorumla ama muayene sonrasında yüksek çıkarsa endokrine yönlendiricem demişti.. artık şekerli herşeye veda ediyorum malesef ki.. neyse sağlık olsun bebeklerim iyi olsunda. gerçi haftada 2 dilim sütlü tatlı yada 2 ölçü dondurma yiyebilirsin sadece dedi özellikle eve kavun karpuz üzüm girmeyecekmiş..
ayrıca dr bir tansiyon aleti almam gerektiğini söyledi.. tansiyonum genelde hep normal ama... dr.um yaz gebesi olduğum için evde bulundurmamın iyi olacağını söyledi .. aldık bizde... ve buna ek olarak şekerim çıktığı için şeker ölçüm aletide de alıcaz.. yüksek çıkarsa alın demişti..
Bu durum beni çok tedirgin etmedi diyetle yola koyabilirim diye düşünüyorum inşaAllah .. şekeri yüksek çıkan anneler diyetle düzeldimi şeker değeriniz ? nasıl yürütüyorsunuz bu süreci merak ediyorum.. benimle paylaşırmısınız?
Canım benim de şekerim yüksek. Bazılarının diyetle düzeliyor bazılarının düzelmiyor. Ben hiç ekmek, pilav gibi karbonhidrat almazsam şekerim gayet güzel gidiyor. Ancak diyetisyenim ekmek pilav makarna da yemek zorundasın diyor. Bir de ikiz olduğu için beslenmezler diyor. Yani az ama herşeyden yememiz gerek. Ben geçen hafta hastaneye yattım bu yüzden. Şekerin yüksekliği bebekler için tehlikeli. Erken doğum başta olmak üzere bir sürü sıkıntıya sebep oluyor. Bana insülin başladılar. Sana da yapılan tedaviyi mutlaka yaz. Geçmiş olsunKızlar bugün randevumuz vardı. Hem bebişlerimizi gördük hem şeker yüklemesi yapıldı.. Çok şükür bebişlerim iyi.. bugün 26+2 yiz kızım haftasıyla uyumlu gidiyor 26+1 33cm 950 gr oğluşum 1 hafta önden gidiyor 27+1 35cm 1100 gr teyzeleri :)
O kişiden kişiye değişiyor. Benim 12. Günde 180 di ikizlere hamileyim. Burda çoğu kişinin 12. Gününde 1000 in üzerinde hatta 5 binlerde çıkan oluyor. Tek değere bakarak birşey söylemek imkansız. Değerlerin iki günde bir iki katından fazla çıkmalı. En doğrusunu kese göründüğünde alırsın. Rabbim gönlüne göre versin.Arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza ne olur bana yardım ci olun ilişki gunumun üzerinden 18gun geçti ve hamileymiş kas değerin 518cikti bu ikiz gebelik olabilir mi ama daha çok kucukmus yani dollenmeden sonra kan degeri yukseliyorsa 13gunde 518kan degeri cokm u yardım edin ne olur
massalah bebislerine canim saglikla nasip etsin insallah rabbim sizi korusun ... ecmain
Canım benim de şekerim yüksek. Bazılarının diyetle düzeliyor bazılarının düzelmiyor. Ben hiç ekmek, pilav gibi karbonhidrat almazsam şekerim gayet güzel gidiyor. Ancak diyetisyenim ekmek pilav makarna da yemek zorundasın diyor. Bir de ikiz olduğu için beslenmezler diyor. Yani az ama herşeyden yememiz gerek. Ben geçen hafta hastaneye yattım bu yüzden. Şekerin yüksekliği bebekler için tehlikeli. Erken doğum başta olmak üzere bir sürü sıkıntıya sebep oluyor. Bana insülin başladılar. Sana da yapılan tedaviyi mutlaka yaz. Geçmiş olsun
Çok sağol canım Rabbim sanadabhayırlı evlatlar nasip etsinİlk gebelik canim daha önce bi düşügum oldu o yüzden kaygiliyim biraz yarın gidiyim belki keseyi görürüm bu bel ağrısı beni endişelendiriyor. İnşallah bebeklerini sağlıkla kucagına alırsın çok saol canım benim
İnşallah canım dua edin bana daÇok sağol canım Rabbim sanadabhayırlı evlatlar nasip etsin
Görürsün inşaallah bizim bi arkadaş ilk ay kontrole gidiyor saglikli bir bebeğimiz var diyor ikinci ayda öyle üçüncü ay bi gidiyor Dr ikiz bunlar diyor
Meğer kardeşinin arkasina saklanmis yaramaz
Saglikli bir şekilde doğumunu yapti simdi 7 yasindalar
Rabbim yeterli ol desin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?