2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Kızlar ben sadece doğum öncesine 2 hafta eklenip 10 hafta oluyor diye biliyorum, doğum sonrası 8 hafta toplam 18 hafta izin var, öğretmenlerde farklı mı bilmiyorum.
Doğru resmi yaziya baktim tekrar 13 nisanda gelmis.. 8 hafta doğum sonrasi iznimiz var..ama sizlerin tatile gelmiyorsa calistiginiz sureyi sonrasina aktarirsiniz arkadaslar..bakiyorum haftalariniza sizin bu hakkiniz var.

Yaylaya gitmek gerek soguk olur daglar tepeler canim bende severim annemlerin yayla evi var

Ne sanslisin, oralari kimbilir ne guzeldir. Burasida Eylulde isinmaya baslayacak, Ekim genelde cok sicak oluyor. Ah o haftalara gelelimde. Benim dr um en gec 15 ekim gibi dogum yaparsin dedi

canım bu çalışabilir raporunu ne zaman almamız gerekiyor bende öğretmenim. tek gebelikteki gibi 32 de mi alıcaz yoksa 30. haftada mı? kabul ettirmek için uğraşıcam iznim yanmaz inşallah

Benim tam 30. haftam bayrama geliyor, bayramdan sonra başlatsamda 30 dan mı başlamış olur acaba?

canım bu çalışabilir raporunu ne zaman almamız gerekiyor bende öğretmenim. tek gebelikteki gibi 32 de mi alıcaz yoksa 30. haftada mı? kabul ettirmek için uğraşıcam iznim yanmaz inşallah
Sorunu anlayamadim ama tatile denk gelmiyorsa fiili calisilan suredeysen cogul gebeliklerde 7 hafta dogum sonrasina aktarilabilir diyor yazida. Yani doguma 3 hafta kalaya kadar calisabilir raporu alabilirsin.

Kızlar 1 haftalık şeker ölçümlerim böyle.. bugün dr.uma gönderdim.. bunlarında yüksek olduğunu 1 hafta daha takp yapalım ona göre endokrine yönlendirebilirim dedi.. ama anlayamadım ben.. açlığımın 90 tokluğımun 120 altında olmasını istiyordu .. bu ölçümler yaptığm 1 kaçamak dışında normal değil mi?

öğretmen memur fark etmez 657 de hepsinin doğum izin süreleri aynı. ikizlerde doğum öncesi 10 hafta sonra 8 hafta doğum izni oluyor. İstenirse sanırım son 3 haftaya kadar çalışılabiliyor. Diyelim 30. haftada izninizi başlattınız ve doğum 36. haftada oldu, kalan 4 haftanız doğum sonrasına otomatikman aktarılır. Hani olması ihtimal değil de oldu. 41. haftaya kaldı doğumunuz diyelim, o zamanda senin 10 hafta doğum öncesi iznin vardı 1 hafta fazla kullandın denmez yine doğum sonrası 8 haftanız olur. Öğretmenlerin sömestir ve yaz tatilleri olduğu için mazeret dışında yıllık izinleri yoktur. O nedenle doğum izni de yaz yada sömestire denk geliyorsa yanar kullanılamaz. Hatta kimi öğretmenler bunu önceden planlayıp doğum sonrası izninin tam yaz tatili başlangıcına denk gelecek şekilde çocuk yapmaya karar verir, böylelikle bebekle geçen sğreyi uzatır:)Umarım yardımcı olabilmişimdir.

ya korkutuyorsunuz beni :) kaçamağında 2 dilim börek mi sadece, bu kadar etki ediyormuymuş ya. Bende şeker çıkmadı ama tatlı meyve limonata falan o kadar çok içiyorum ki şeker olmasada çıkartacağım herelde.

Evet guzel özetlemişsin..ancak tatile denk gelen dogum izni yanar demeyelim gene 8 hafta sonrasina izin var..oncesini aktaramiyoruz biz.

Çok güzel olmuş bende merak ediyordum ben 30 da ayrılıcaz ama erken doğum olursa kalan yanıcak mı die gerçi öğretmen değilim ama haklar aynı sonuçta...Teşekkürler...

bende sinir oldum ya :) korkma sen o kadar içmeye olsa çıkardı canım :) bakıyorum nette değerlerde bi anormallik yok gibi..
bu hafta yaptığım en büyük kaçamaklar onlar oldu evet.. o yediğim muz çilek çikolatalısütler tatlılar olmadığı halde ... insülin başlanırmı bu değerlere sizce ?

Evet guzel özetlemişsin..ancak tatile denk gelen dogum izni yanar demeyelim gene 8 hafta sonrasina izin var..oncesini aktaramiyoruz biz.
senin doğumun yaz tatiline denk geldiği için 8 haftanda yanacak diye biliyorum ben. Mesela diyelim 2 hafta sonra doğum yaptım 8 haftalık doğum sonrası izin doğum belgenle otomatik başlayacak ama sen zaten yaz tatilindesin. Yani yaz tatilin bitsin doğum sonrası 8 haftanı sonra başlatalım demeyecekler. Yanacak demeyelim de işine yaramayacak diyelim. Çünkü doğum sonrası izin bir mazeret izni çeşididir ve mazeretin başlaması (yani doğumun gerçekleşmesi) ile aktif hale gelir, sonraya devredilemez. Ha ama bu dönem öğretmenlerin seminerine falan denk geliyorsa yine işe yaramış olur tabi.

Çok güzel olmuş bende merak ediyordum ben 30 da ayrılıcaz ama erken doğum olursa kalan yanıcak mı die gerçi öğretmen değilim ama haklar aynı sonuçta...Teşekkürler...
rica ederim evet memursan haklar aynı. Google 657 yazıp çıkan pdf dosyasında mazeret izni tanımını aratırsanız, o başlık altında sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

canım hiç anlamıyorum ben bu şeker işlerinden. Belki doktorun ihtiyat amacıyla böyle bir şey önermiştir.

Seminere gelme ihtimali var tabi..bebeklerimin gelişine bagli bekliyoruz dr.un tahminlerini...37 ye kadar dayanirsak seminer ve okulun ilk haftasi da izinli olabilirim.

Arkadaşlar cok guzel aciklamissiniz, Teşekkürler kacinci hafta gibi ayrilmayi dusunuyorsunuz, gerci erken ama.. ikiz gebeliklerde kac gibi ayrilmasi tavsiye ediliyor

Sekerin yukseldiginde belirti oluyor mu?

Ne sanslisin, oralari kimbilir ne guzeldir. Burasida Eylulde isinmaya baslayacak, Ekim genelde cok sicak oluyor. Ah o haftalara gelelimde. Benim dr um en gec 15 ekim gibi dogum yaparsin dedi
annemle nisan ayinda giderler ekim ayinda donerler
Evet canim cok guzel yerler cam agaclari sabahlari mis koku ceviz agaclari kiraz agaclari kizilcik ayva agaclari hersey organik dogal annemlerin bahceside var hersey organik buyuyor evet bende o gunlerde dogacak 20 ekim gibi buralarda biraz serinler tatlim ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…