- 13 Ocak 2016
- 1.174
- 1.109
- 53
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #10.801
Sekerin yukseldiginde belirti oluyor mu?
canım ben endokrine gittim bana diyet verdiler ama verdikleri diyet benim yediğimden daha fazla :) ama meyvem kısıtlandı, sana şöyle anlatayımevet çok fazla kontrollü .. haftaya kontrolüm var o zamana kadar dikkat etmeye devam edicem bakalım ne olacak
canım ben endokrine gittim bana diyet verdiler ama verdikleri diyet benim yediğimden daha fazla :) ama meyvem kısıtlandı, sana şöyle anlatayım
Sabah;peynir, yumurta, tam buğday ekmeği, istediğin kadar yeşillik, domates, 2 ceviz.
Öğlen; 2 köftelik et, 1 porsiyon sebze, tam buğday ekmeği, istediğin kadar salata
Akşam; 3 köftelik et, 1 porsiyon sebze, tam buğday ekmeği, istediğin kadar salata
bu arada ekmek 11 dilim günlük (yemediğin dilimleri küçük patates, 1 kepçe çorba vs ile değiştirebilirsin), yoğurt 5 çay bardağı ara öğünlerde ve yemeklerde toplam, 1 su bardağı süt, toplam 3 ada öğünde meyve var ama mesela 1 tane elma yada 1 şeftali yada 15 kiraz vs. yarım muz gibi, haftada 1 balık yenecek, et yerine bazen tavukda olabilir.
10 gün bu diyet yapılacak, son üç gün günde 7 defa şeker ölçülecek, eğer düşmezse insülün başlanacak. Ama bu diyet bana daha çok şeker için değilde kalori hesabı için gibi geldi.
hani tek gebelikte 32.haftada rapor alınıyor ya 37.haftaya kadar çalışabilir diye. bizim o raporu yine 32.haftada mı almamız gerek yoksa 30.haftada mı? benim o raporu yazın almam gerekiyor amam fiilen çalışmadıımiçin bazı milli eğitim ve müdürler kabul etmiyormuş bazıları ediyormuş bir şansımı denicem eğer öyle olursa o 7 haftada sonraya aktarılır 15 hafta iznim olur ki bu süper birşey...inşallah başarabilirimSorunu anlayamadim ama tatile denk gelmiyorsa fiili calisilan suredeysen cogul gebeliklerde 7 hafta dogum sonrasina aktarilabilir diyor yazida. Yani doguma 3 hafta kalaya kadar calisabilir raporu alabilirsin.
Canım 2 aydır şekerle uğraşıyorum. Emin ol senin değerlerin çok iyi. Bu değerlere endokrin doktoru da insülin vermez. Sadece yediklerine dikkat et diyebilir. Hamurişi ve şekerli yiyeceklerden uzak dur diyebilir.Eki Görüntüle 1850999
Kızlar 1 haftalık şeker ölçümlerim böyle.. bugün dr.uma gönderdim.. bunlarında yüksek olduğunu 1 hafta daha takp yapalım ona göre endokrine yönlendirebilirim dedi.. ama anlayamadım ben.. açlığımın 90 tokluğımun 120 altında olmasını istiyordu .. bu ölçümler yaptığm 1 kaçamak dışında normal değil mi?
Canim kisisel bilgilerine tikla orada asagilarda takvim var o bosluga tahmini dogacagi tarihi yaziyirsin mesala su sekilde 20-12-2016 gibi sonra kaydete tikla
Ayy evet aynı tarihe denk geliyo senin doğum tarihide hadi bakalım senin nasıl gidiyo hamilelik benim bulantılarım geçti çok şükür haftaya perşembe kontrolum var bi umut cinsiyetlerimiz belli olur belkii hayırlısı artık seninle 40 ımız karışıcak :))mutlaka faydası olur tabi. Benim bebeklerinizin doğacagi tarih dikkatimi cekti. Ben henüz şu takvim olayını gercekelestiremedim ama benim de dogacaklari tarih 20 aralık görünüyor. :)
Canım 2 aydır şekerle uğraşıyorum. Emin ol senin değerlerin çok iyi. Bu değerlere endokrin doktoru da insülin vermez. Sadece yediklerine dikkat et diyebilir. Hamurişi ve şekerli yiyeceklerden uzak dur diyebilir.
tmm canım bende haftaya perşembe gitcem tekrarAynen dogru diosun.. bak bende buna benzer bi duzendeyim sadece eti hergun tuketmiyorum onun yerine sebze yemegi .. doktorumda bir hafta daha takip yapalim dedi ona gore bakariz dedi .. biraz moralim bozuldu yalan degil.. meyve olarak sadece erik yemek cok sıkıcı.. diger meyveleri cok ozledim suratina bakmadigim elmayi bile☺☺ ben araogunleri yogurt sut agirlikli yapiyorum meyve tuketmedigim icin ama bakalim bu hafta ne olacak olcumler.. insaAllah insuline bulasmadan cozeriz bu isi.. haberdar edermisin beni olcum sonuclarindan.. bayramdan once gidicem bende sana bilgi veririm canim
Onlarin izin vermeme gibi bir lüksü yok.ben ayakta bir egitim_ogretim yılı çalıştım..son zamanlar zorlandim artik 30.haftada ayrildim..okulun kapanmasina 2 bucuk hafta vardi. Fiilen calisilmadigi icin zaten aktaramazsin yazin..30 da ayrilirsinhani tek gebelikte 32.haftada rapor alınıyor ya 37.haftaya kadar çalışabilir diye. bizim o raporu yine 32.haftada mı almamız gerek yoksa 30.haftada mı? benim o raporu yazın almam gerekiyor amam fiilen çalışmadıımiçin bazı milli eğitim ve müdürler kabul etmiyormuş bazıları ediyormuş bir şansımı denicem eğer öyle olursa o 7 haftada sonraya aktarılır 15 hafta iznim olur ki bu süper birşey...inşallah başarabilirim
aa bende haftaya perşembe gidicem.. bakalım ne dicek dr larmztmm canım bende haftaya perşembe gitcem tekrar
bizim ilçede birkaç kişi aktarmış canım yazın çalışabilir raporu almış ben ona istinaden denicem.Onlarin izin vermeme gibi bir lüksü yok.ben ayakta bir egitim_ogretim yılı çalıştım..son zamanlar zorlandim artik 30.haftada ayrildim..okulun kapanmasina 2 bucuk hafta vardi. Fiilen calisilmadigi icin zaten aktaramazsin yazin..30 da ayrilirsin
Ayy evet aynı tarihe denk geliyo senin doğum tarihide hadi bakalım senin nasıl gidiyo hamilelik benim bulantılarım geçti çok şükür haftaya perşembe kontrolum var bi umut cinsiyetlerimiz belli olur belkii hayırlısı artık seninle 40 ımız karışıcak :))
Evet öyle olacak , 40 imiz karışacakAyy evet aynı tarihe denk geliyo senin doğum tarihide hadi bakalım senin nasıl gidiyo hamilelik benim bulantılarım geçti çok şükür haftaya perşembe kontrolum var bi umut cinsiyetlerimiz belli olur belkii hayırlısı artık seninle 40 ımız karışıcak :))
ben 30da ayrıldım canım. sonrasında da ücretsiz izin dusunuyorumArkadaşlar cok guzel aciklamissiniz, Teşekkürlerkacinci hafta gibi ayrilmayi dusunuyorsunuz, gerci erken ama.. ikiz gebeliklerde kac gibi ayrilmasi tavsiye ediliyor
diyetini çok begendim, bence buna uyarsan sadece şekerin için değilde bebeklerin kilo alımı içinde iyi olur. protein ve kalsiyum ağırlıklı bir diyet. bende ara öğünlerde (her zaman yapamasamda)muz + süt yada meyve yada ceviz badem bazen sütlü tatlı yiyoorum. sadece benim meyveler daha şekerli sanırım :)canım ben endokrine gittim bana diyet verdiler ama verdikleri diyet benim yediğimden daha fazla :) ama meyvem kısıtlandı, sana şöyle anlatayım
Sabah;peynir, yumurta, tam buğday ekmeği, istediğin kadar yeşillik, domates, 2 ceviz.
Öğlen; 2 köftelik et, 1 porsiyon sebze, tam buğday ekmeği, istediğin kadar salata
Akşam; 3 köftelik et, 1 porsiyon sebze, tam buğday ekmeği, istediğin kadar salata
bu arada ekmek 11 dilim günlük (yemediğin dilimleri küçük patates, 1 kepçe çorba vs ile değiştirebilirsin), yoğurt 5 çay bardağı ara öğünlerde ve yemeklerde toplam, 1 su bardağı süt, toplam 3 ada öğünde meyve var ama mesela 1 tane elma yada 1 şeftali yada 15 kiraz vs. yarım muz gibi, haftada 1 balık yenecek, et yerine bazen tavukda olabilir.
10 gün bu diyet yapılacak, son üç gün günde 7 defa şeker ölçülecek, eğer düşmezse insülün başlanacak. Ama bu diyet bana daha çok şeker için değilde kalori hesabı için gibi geldi.
Canim ben de tam bu konuyu soracaktim baktım ki sen yazmışsın. Doğum öncesine sadece 2 hafta ekleniyor diye biliyordum çoğul gebeliklerde. Doğum sonrası da mı 2 hafta eklenip 10 hafta olmuş? Benim 30+0 5 temmuza geliyor. Calismadigimiz süre olduğu için çalışabilir raporu alsam da doğum sonrasına aktaramayacak miyim 5 haftayi acaba? Kusura bakma canim cok soru sordumBen de ogretmenim..dogum izninile ilgili güncel yazilar okullara geldi isterseniz iyice inceleyin ama kisaca soylemek gerekirse cogul gebeliklerde 10 hafta once ve 10 hafta sonra analik izni alabiliyoruz. Calismadigimiz döneme yani tatile denk geldiginde öncesini sonraya aktamıyoruz. Ben bu gruba giriyorum 3 hafta once izne ayrildim. Dogumdan sonra da 10 hafta iznim var.
Arkadaşlar cok guzel aciklamissiniz, Teşekkürlerkacinci hafta gibi ayrilmayi dusunuyorsunuz, gerci erken ama.. ikiz gebeliklerde kac gibi ayrilmasi tavsiye ediliyor
çok geçmiş olsun canım, Rabbim korktuğumuzla sınamasın, bidaha yaşama inşallah.Kizlar mrb başima bugun pek ii seyler gelmedi ama yunede şukurki yavrularimada banada bisey olmadi sabah kalktim erkenden disari cikacaktim doktor kontrolum vardi giyindim banyoda esarbimi yaptim sora gozum kararmaya basladi vucudum sanki beni tasimiyordu yataga gitmek icin yurudum sorasini hatirlamiyirum bayilmisim esim şukurki evdeydi bacagimi karyolanin kenarina carpmisim esim beni ayiltmaya calisirken ben ne oldugunu bilememis halde etrafima bakindim onume egildim baktimki elbisem hali kanlar icinde esim beni sakinlestirmeyw calisio bisey yok o kan bacagindan gelio deyince biraz rahatladim ama ne vurmusum yere dusmusum doktora gittik tansiyonum 8/5olmustu bebeklerim iyiydi cok sukur tahlilimde b12 cok dusuk cikti doktorum igne verdi haftada bi kere yaptircam Allahima cok sukurler olsun ki iyiyiz
canım ben tam anlamadım şimdi 30 dolunca mı, yoksa 30 a girince mi hak ediyoruz benim 30. Hafta bayram tatiline denk geliyor ve işin garibi drm izne çıkmış. Daha önce de konuşmadık bu konuyu. Ayrı bi dr a mı gitsem bilmiyorum.normalde doğum 36.haftada beklendiği için 30 da hak kazanıyosn ama eğer kendine güveniyosan çalışabilir raporu alabilirsin. ben masabaşı çalışmama rağmen 30u zor tamamladm çünkü uyku imkansız hale geliyor ve ağırlaşıyosun.. Size tavsiyem alışverişi çok fazla ertelememeniz.. ben bi markete zor gidiyorum çünkü artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?