- 28 Eylül 2015
- 59
- 14
- 3
- 31
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #1.081
Evet asimi oldum ikinciyi yaptircmm genelde 28 hafta oncesi seker testi yapiliyomus ama bana hic bahsetmefi doktor benimde aklima gelmefi kaldi oyle bidr cnmvatsap grubu accak ya herkes oyle konusuyoyok canım ben izmirdeyim doktorum emre gültekin kolay klinik. şeker yüklemesi hakkında konuşmadık henüz doktorumla. sata göre 4 gün gerideydik en son.çarşamba gidicem bakalım belki o zaman söyler. sen tetanoz aşısı oldun mu?
burdaki kızlar mı yapıyo canım grubu? ben daha aşımı olmadım aile hekimliğinden çağırdılar ama doktorum 20.haftadan önce önermiyo bekliyorum bende. sen kaçıncı haftadasın?Evet asimi oldum ikinciyi yaptircmm genelde 28 hafta oncesi seker testi yapiliyomus ama bana hic bahsetmefi doktor benimde aklima gelmefi kaldi oyle bidr cnmvatsap grubu accak ya herkes oyle konusuyo
Vinalac vitamin,omega 3,magnezyum ve demir hapı.cnm arada hissediorsan sorun yok zaten.her bebegin davranışı farklı oluyor,Bende 28 hafta yim tam hareketleri cok yok ara sira gun icinde hissediyorum oyle abarti sekilde yok ilac ne kullsniyosun
Cnm ben 28 hafta oldum bugun asiyi ilkini yaptirdim ijinciyi ayin 15 te yapilcak doktor bana omega 3 veemedi balik ye dediVinalac vitamin,omega 3,magnezyum ve demir hapı.cnm arada hissediorsan sorun yok zaten.her bebegin davranışı farklı oluyor,
Bende asının ikincisini gecen cuma yaptırdım,bitti.Cnm ben 28 hafta oldum bugun asiyi ilkini yaptirdim ijinciyi ayin 15 te yapilcak doktor bana omega 3 veemedi balik ye dedi
Evet canım ben şuanda ikizlere hamileyim monokoryanik diamniyotik hamilelik Zor geçiyor bu haftalarda sürekli sancı ağrı çekiyorum anlaşılan erken gelecekler muhakkak perinatolaji doktora gidin bi tek bu doktorlar uzman ikizlere bakmakta ben istanbul da oturuyorum zeynep Kamile gidiyorum perinatolaji ye inşallah hepimiz sagsalim kucağımiza alalım bebiskerimizi@Makersgirl canım ben sormadan benim doktorda söylemedi. Ben tek plesenta mı var diyince evet dedi. Bu da beni doktorumdan soğuttu. Sürekli "her şey çok iyi" diyip diyip duruyor. Oki moral veriyor eyvallah ama ben riskleri ve bu riskler karşısında ne yapacağımızı duymak istiyorum. Evet doktorum iyi bıcır bıcır bir kadın özel hastanede iyi ama çoğul gebelik takibi her doktorun harcı değil bunu anladım. Adanada riskli gebelik uzmanı doktor araştırmaya başladım.
Nasıl oluyor demişsin şöyleki 2 bebek var sanırım keseler farklı ama bir tane plesenta var. Yani aynı plesentadan besleniyorlar. Yüksek ihtimal tek yumurta ikizi dedi. Net bi şey söylememesi beni delirtiyo kızlarçünkü tek yumurta ikizi ile çift yumurta ikizinin riskleri bile birbirinden çok farklı.
İki kese tek plesanta ikizlerine monokoryonik diamniyotik deniyormuş bunu da internette araştırıp kendim öğrendim. İkiz gebelik zaten riskli gebelik tek plesenta daha da riskli gebelikmiş çünkü ikizden ikize kan akışı olabilirmiş biri alıcı biri verici oluyormuş. Biri kansız kalıp diğeri de fazla kandan kalbi durabiliyormuş. Bunları aklıma getirmemeye çalışıyorum ama tek plesentayı araştıtırken kadınlar kulubündede baya şey okudum çoğu kişi kötü deneyimler yaşamış iyice psikolojim bozuldu. Ama Allaha bırakıyorum hiç ummadığım anda rahmime iki kalp koydu beni mutlu etti umarım Allahım bu mutluluğu elimden almaz. Bunları yazdım ama umarım kimsenin moralini bozmamışımdır. Sadece daha bilinçli olmamız gerekiyor. Ben ikinci bir doktor edinicem. Herkesin fikri farklıdır tabi herkese saygı duyuyorum.
Nasıl gruba dahil olabilirimCnm ozelden numara ni yolluyorsun gruba katiliyorsun o yuzden pek kilmse girmiyo buraya herkes 3 5 kisi ile grubunu yapiyo
canım bende bugün itibariyle bıraktım doktorum jeli de estrofemi de 10. haftada bırak demşti.Aşağı yukarı tarihlerimiz yakın. Estrofem kullanıyomusun hala.daha doğrusu kullanmışmıydın? Ben hala devam ediyorum da başka bi forumda herkesin doktoru bıraktırmış merka ettim
Maşallah canım Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinDrdan geldim.biri 1 kilo 136 gr.biri 1 kilo 280 gr çıktı.biri gununde gidiyor kilosu .digeri 10 gun ileride dedi.bnmkiler cok hareketli cnm.bugun 27+4 deyim,
Amin canm.Allah hepimize nasip etsin.tekil gebeliği yasamadım ama bakıyorum da cevreme ikiz gebelik gercekten çok farklı.Maşallah canım Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Ben ilk günden beri perinotologa gidiyorum. Ben tüp bebek yaptırmadım ama tüp bebek bölümünde tedavi oldum doktorlarım perinotologa gitmelisin dedikleri için onlardan ayrıldıktan sonra ankarada Hülya Dedeye başladım. Bülent Tıraş çok iyi bir doktor insan alıştığı doktordan da vazgeçemiyor ben de zor ayrılmıştım doktorumdan :)Kızlar perinatologa mı gidiyosunuz? Ben tüp bebek doktorumda devam ediyodum prof dr bülent tıraş ama o kadar yoğunki başka bi doktor arayışına girdim. Maslak acıbademe giden ve doktor tavsiyesi olan var mı?
Ben de çok sevdim doktorumu ama talihsiz bi olay yaşadım cnm. 1ekimde kontrolüm vardı normal ultrason muayenem yapıldı sonra harmony testinden ücretlerinden fln konuşuldu (bütün bunlar 6-7dk içinde oluyo çnkü doktroun hep bi acelesi oluyo ne yazık ki) derken odaya bi yandan giren çıkanlar oldu ve 3 hafta sonra görüşürüz dedi ben çıktım. Tam otoparkta aklıma ilaçları sormadığım geldi e onlarda biley demedi. Eşim hemen geri döndü ve dr müsait olmadığı için baş hemşireye sordu baş 10.haftadayız bi sonraki muayene 13.hafta diyede belirtmiş. Hemşire tüm ilaçlar aynen devam demiş.Ben ilk günden beri perinotologa gidiyorum. Ben tüp bebek yaptırmadım ama tüp bebek bölümünde tedavi oldum doktorlarım perinotologa gitmelisin dedikleri için onlardan ayrıldıktan sonra ankarada Hülya Dedeye başladım. Bülent Tıraş çok iyi bir doktor insan alıştığı doktordan da vazgeçemiyor ben de zor ayrılmıştım doktorumdan :)
Bülent tıraşa ankaradayken oda arkadaşım devam ediyordu ikizleri için. O zaman da çok yoğundu hatta doğumu erken olunca doktora ulaşamadılar acil üniversite hastanesinde doğum yaptı. Tüp bebekte çok iyi diye biliyorum hatta tedavim olumsuz geçse istanbula ya ona ya da Mustafa Bahçeciye gitmeyi kafaya koymuştum :) Tüp bebekte bile ikisinin de çok çok yoğun olduğunu duydum. Benim buradaki tüp bebek doktorumda çok yoğundu insan ayrılmak istemiyor ama. Öyle çok güvenmişim ki doktora beni bırakmayın nolur diye ağladım yani o derece. Doktorum hem tedaviyle olduğundan, hem ikiz olduğundan kesinlikle perinotologa gitmelisin demişti. Şimdiki doktorum da yoğun ama yoğunluğu gebelerden kaynaklanıyor ve tüp bebekçiler kadar stresli değil ortam ondan da çok memnunum. Bir de hamilelikte çok hassas oluyorsun doktorunun ilgisi alakası seni çok etkiliyor o yüzden bence vakit kaybetmeden güvenebileceğin samimi ve sana vakit ayıracak bir doktor seçBen de çok sevdim doktorumu ama talihsiz bi olay yaşadım cnm. 1ekimde kontrolüm vardı normal ultrason muayenem yapıldı sonra harmony testinden ücretlerinden fln konuşuldu (bütün bunlar 6-7dk içinde oluyo çnkü doktroun hep bi acelesi oluyo ne yazık ki) derken odaya bi yandan giren çıkanlar oldu ve 3 hafta sonra görüşürüz dedi ben çıktım. Tam otoparkta aklıma ilaçları sormadığım geldi e onlarda biley demedi. Eşim hemen geri döndü ve dr müsait olmadığı için baş hemşireye sordu baş 10.haftadayız bi sonraki muayene 13.hafta diyede belirtmiş. Hemşire tüm ilaçlar aynen devam demiş.
Başka bi topikte de arkadaşlar ilaçların çoğunu 10.hafta bıraktıklarını yazınca içime şüphe düştü aradım ve başka hemşire çıkıp bana ne dese beğenirsiniz? 2 ilacı hemen kes iğneyi de haftada 1e düşür. Ben arayıp peşine düşmesem ilk hemşirenin dediğine güvensem 3 hafta boşu boşuna belki de zararlı olacak ilaç kullanıcaktımbugün sabah tine maslak acıbademde prof de cem batukan aynı zamanda perinatolog randevu aldım. Baya iyi yorumlar okudum. İnşallah memnun kalırım
Çok haklısın cnm. Ben ilk başta tüp bebek tedavisinden çok memnun kaldığım için doğuma kadar bırakmam diye biraz önyargılı davrandım ama biraz daha açık olmak gerekiyo. Ki tedaviyle olan hamilelikler ne kdr zor bi süreç bi tek yaşayan bilir.. O kadar zor bulmuşken riske atmak hiç istemem. Hem harmony testi olayını bi de cem beyle konuşucam. Bakalım o ne diycek detaylı ultrason yeterli öi yoksa test yapalım mı diycek merak ediyorumBülent tıraşa ankaradayken oda arkadaşım devam ediyordu ikizleri için. O zaman da çok yoğundu hatta doğumu erken olunca doktora ulaşamadılar acil üniversite hastanesinde doğum yaptı. Tüp bebekte çok iyi diye biliyorum hatta tedavim olumsuz geçse istanbula ya ona ya da Mustafa Bahçeciye gitmeyi kafaya koymuştum :) Tüp bebekte bile ikisinin de çok çok yoğun olduğunu duydum. Benim buradaki tüp bebek doktorumda çok yoğundu insan ayrılmak istemiyor ama. Öyle çok güvenmişim ki doktora beni bırakmayın nolur diye ağladım yani o derece. Doktorum hem tedaviyle olduğundan, hem ikiz olduğundan kesinlikle perinotologa gitmelisin demişti. Şimdiki doktorum da yoğun ama yoğunluğu gebelerden kaynaklanıyor ve tüp bebekçiler kadar stresli değil ortam ondan da çok memnunum. Bir de hamilelikte çok hassas oluyorsun doktorunun ilgisi alakası seni çok etkiliyor o yüzden bence vakit kaybetmeden güvenebileceğin samimi ve sana vakit ayıracak bir doktor seç
Doktorların anlaşmalı olduğu merkezler oluyor. Doktorun onerirse onu da sor mutlaka. Bana indirim yapmışlardıÇok haklısın cnm. Ben ilk başta tüp bebek tedavisinden çok memnun kaldığım için doğuma kadar bırakmam diye biraz önyargılı davrandım ama biraz daha açık olmak gerekiyo. Ki tedaviyle olan hamilelikler ne kdr zor bi süreç bi tek yaşayan bilir.. O kadar zor bulmuşken riske atmak hiç istemem. Hem harmony testi olayını bi de cem beyle konuşucam. Bakalım o ne diycek detaylı ultrason yeterli öi yoksa test yapalım mı diycek merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?