- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #11.501
Magnezyumun zamani yok aslinda.kramp kasik agrisi varsa erken de başlanır.yoksa hic icilmeyebilirmis.folbiol icin ilk 12 hafta yeter diye biliyorum.bebek ihtiyaci olan folik asidi 12.haftaya kdr aliyor.sonrasinda besinlerden aliyor diye biliyorum ben.zaten mecburi kullandığın ilaclarin varmis.cok da yorma vucudunu ilaclarla bence canim.guzel beslenmeye calis.besinlerden al.balik yesillik et tavuk yumrta sut peynir meyve sebze yediğin ve su ictigin surece ekstra vitamine pek gerek yok..ayrica 6 kg almissn 18 hafta icin guzel normal gayet.ilk 5 ayda 5-6 kilo normaldir zaten.ayda 1 kilo aliniyor ..5 ten sonra ayda 2 ye cikablir diyor uzmanlar.ben de 18.haftada 5 kilo tek almıştm.simdi 25.haftam 9 kilo almism.son ayda alırsın diyorlar tek karnim var simdilik vucut ayni.bakalim kacla kapatacagiz hamilelik sayfasini :)Ben kendim basladim magnezyuma, yuruyemiyodum bacak iclerimden tutta genitale kadar inanilmaz agri vardi, gecirmedi ama hafifletti..napim daha vermedi magnezyumu..zaten magnezyumun fazlasi vucuttan atiliyor 2.5 aylikken baslayanlar bile var..ama balik yagi vs seyler besinlerden daha fazla alindigi icin ben kullanmiyorum..decavit ve calsiyumda verdi doktor onlarida kullanmiyorum biktim ilactan cunku hergun folbiol ve b12 ilacina devam ediyorum, kan sulandirici igne ve ilacimda var, haftalik kalcadan ignem var hergunde 2 tane fitilim var..ciddi anlamda bunaldim ilactan ama birakamiyorum onlari mecbur kullanmam lazim..
Benim prof hic ilac kullanmami istemiyor besinlerden al diyor, perinatologumda ilaclar vitaminler cok onemli ihmal etme diyor :) bende takiliyorum:)
Malesef oyle canim, hic sevmiyorum ilac kullanmayi ama folik asitin en yuksegi olan folbiolu ve b6,b12 ilaci olan benexolu doguma kadar kullanmam mecburi..cunku hafif duzey kan pihtilasmam var benim, tasiyiciyim hastasi degilimde..onuda bazi uzmanlar folik asit ve b12 eksikligine bagladigi icin fix kullanilmasi gerekiyor gibi dusunuluyor..kullanayim bisey kaybetmem en azindan icim rahat olur diye dusunuyorum..perinatologda birakmami istemiyor..vitaminler icinse guzel beslendigimi dusunuyorum, 2 haftada bir beslenme uzmani kiloma ve yediklerime bakiyor gayet iyisin diyor, henuz bir program cizmedik ama bayramdan sonra program hazirlamasini istiycem cunku farkediyorum 2 haftadir cok hizli kilo almaya basladim..aslinda kiloyu cok takinti yapmamda diger hamileligimden kalan 6-7 kilonun uzerine hamile kaldim ve uzerine ekleniyor.. bu 6 kilonun 3 kilosu serumlardan oldu..yapisti atamadim vucudumdan..dogum sonrasi gider diye teselli oluyorum :)Magnezyumun zamani yok aslinda.kramp kasik agrisi varsa erken de başlanır.yoksa hic icilmeyebilirmis.folbiol icin ilk 12 hafta yeter diye biliyorum.bebek ihtiyaci olan folik asidi 12.haftaya kdr aliyor.sonrasinda besinlerden aliyor diye biliyorum ben.zaten mecburi kullandığın ilaclarin varmis.cok da yorma vucudunu ilaclarla bence canim.guzel beslenmeye calis.besinlerden al.balik yesillik et tavuk yumrta sut peynir meyve sebze yediğin ve su ictigin surece ekstra vitamine pek gerek yok..ayrica 6 kg almissn 18 hafta icin guzel normal gayet.ilk 5 ayda 5-6 kilo normaldir zaten.ayda 1 kilo aliniyor ..5 ten sonra ayda 2 ye cikablir diyor uzmanlar.ben de 18.haftada 5 kilo tek almıştm.simdi 25.haftam 9 kilo almism.son ayda alırsın diyorlar tek karnim var simdilik vucut ayni.bakalim kacla kapatacagiz hamilelik sayfasini :)
Canim bende 5 ve 6 ayda aldim bu kilolari ne yesem.kilo yapiodu meyveyi cok yiyodum ekmegi fazla tuketiodum 23 te 73 kiloydum 58 le baslamistm bu arada doktorum 23 haftamda gittigimde sen cok kilo almişin dedi şekerime falan bakti bisey cikmadi sora dedi kilona biraz dikkat et ama kilodanda bebeklere zarar gelmez korkma dedi bende o haftafan itubaren dikat etim ekmegi azalltm tatli hamur isini kestim bol.bol protein ve yesillik agirlikli bol sur ictim gunde 3 bardak bide 3 litre su tuketiorum simdi ayda 2 kilo aliorum yani senin haftanda bende cok almistim bide 3 gun hastanede yattim o haftada 3 kilo almistim serumdan 80 le bitirsem cok mutlu olacagim yani 22 kg hayirlisi bakalim canim cumlemizin bebegini Rabbim korusun onlarin kipirtusi herseyi unutturuo inan destek oluolar bize sabret burdayiz der gibiler canlarim.onlar ii olsun yeterki herseye katlaniriz anne olmakta bunu gerektirio zaten insallah hepimiz saglikla huzurla kucagimiza aliriz bebislerimizi19 kilo icin doktorun ne diyor canim? 25i gecmemeye calis son haftalar inanilmaz kilo aliniyorikiz bebek icin 19 cokta fazla degil aslinda, tek bebekte 30 kilo alanlar var ama dikkatli olsak iyi olur..bende 6 kilo aldim daha simdiden nolcak bilmiyorum
Ayy kiyamam yerim ben onlari masallah hareketli olsunlar annesi, yakinda yaninda kucaginda kipir kipir olcaklar insallah..Allahim bebeklerimize saglik versin bu zorluklara katlanicaz napalim sıkalım disimizi..
Canim bende senin gibiyken oyleydim ama korkudan hareket edemedim bisey olcak bebeklere die yuruyus bile yapmiodum esim calisiodu aksam geliodu hep evdeydim vucut alismisti artik yatmaya kalkinca hemen yoruluodum ama biraz yurusen disari ciksan vucut alisio eger bi sıkıntn uoksa cok deil.mahallende esinle bo yarim saat tur yap acilirsin ben sora baya gezdim cunku bide evde cok sıkılıodm kizlarima battaniye ve sueter ordum vakit geciodu deilse surekli kendimi dinliodum vakit cok cabuk gecmisti taaki 28 haftaya kadar sora onuda yapamaz oldum sirtim agriodu oturamiodum simdi hepten yatissss Allahim hepimize yardim etsin hayirli dogumlar nasip etsinCanim masallah senin haftan cok guzel en azindan, baya agirlasmissindir surekli dinlen..benimki anormal sanirim yaa daha 18.haftanin icindeyim simdiden agirim karnim cok buyuk ve beni cok rahatsiz ediyor
Ben disari falan cikamiyoruk zaten, 100 m yuruyemiyorumki hemen kaliyorum yolun ortasinda..
Allahim biran once hamileligi tamamlayip kucagimiza almayi nasip etsin aminnnn
Yok canim dikisimbebegimin biri rahim agzindaymis bu sekilde dikis yapamayiz dedi..Allaha emanetiz artik
Sende varmi dikis? Suan kac cm rahim agzi uzunlugun bakildimi?
Canim ben swnin haftaalrda 6 7 kilo almistim sonra her ay 2 2 aldim suan 11 kilodayim 18 le falan tamamlarim insallah rabbim. nasip ederse 10 haftam var her hafta 1 kilo alsam 22 ile kapatirim ikiz icinde normal diyorlarkizlar ben 6 kilo aldim...ayni haftada olanlar kac kilo aldiniz? Ileri haftada olanlar benim haftamdayken kac kilo almistiniz? Cok hizlanmaya basladi 2 haftadir endiseliyim..
Canim ben bu hafta geriden geliyorum ve daha hamileliğe başladığım kiloya gelmedim. (63 le basladim. 59 a indim şimdi 61 im. ) normalde inanılmaz iştahı olan biriyim öyle ki bazen yediklerimden ictiklerimden utanirdim. Ama hamilelik bende ters etki yapti çok kötü bir yeme düzenin var şu an ne yapsam ne yesem gitmiyor... bence sen de çok fazla kilo almayip zaten alman gereken kiloyu almışsin sakin endişe etme. Hele ki bir de sağlıklı beslenebildigini düşünüyorsan ne mutlu sana ve bebeklerine...kizlar ben 6 kilo aldim...ayni haftada olanlar kac kilo aldiniz? Ileri haftada olanlar benim haftamdayken kac kilo almistiniz? Cok hizlanmaya basladi 2 haftadir endiseliyim..
Sanirim ekmekle meyvenin fazlasi kilo aldiriyor bize..ahhh su serumlar..Canim bende 5 ve 6 ayda aldim bu kilolari ne yesem.kilo yapiodu meyveyi cok yiyodum ekmegi fazla tuketiodum 23 te 73 kiloydum 58 le baslamistm bu arada doktorum 23 haftamda gittigimde sen cok kilo almişin dedi şekerime falan bakti bisey cikmadi sora dedi kilona biraz dikkat et ama kilodanda bebeklere zarar gelmez korkma dedi bende o haftafan itubaren dikat etim ekmegi azalltm tatli hamur isini kestim bol.bol protein ve yesillik agirlikli bol sur ictim gunde 3 bardak bide 3 litre su tuketiorum simdi ayda 2 kilo aliorum yani senin haftanda bende cok almistim bide 3 gun hastanede yattim o haftada 3 kilo almistim serumdan 80 le bitirsem cok mutlu olacagim yani 22 kg hayirlisi bakalim canim cumlemizin bebegini Rabbim korusun onlarin kipirtusi herseyi unutturuo inan destek oluolar bize sabret burdayiz der gibiler canlarim.onlar ii olsun yeterki herseye katlaniriz anne olmakta bunu gerektirio zaten insallah hepimiz saglikla huzurla kucagimiza aliriz bebislerimizi
Canim benim bebeklerin saglikli ilerliyorsa kilo alma isini hic sorun etme..su siralar tam rahatlayip guzel yeme zamanlarin daha yeni basliyor..haftan ilerledikce aman yarabbim nasil hizli aliyorum diye almak istemiyceksin bu sefer :) yukarda nasil beslendigimi yazdim tatlim ordan fikir al istersen, sevmesekte mecburen yememiz icmemiz lazim..Canim ben bu hafta geriden geliyorum ve daha hamileliğe başladığım kiloya gelmedim. (63 le basladim. 59 a indim şimdi 61 im. ) normalde inanılmaz iştahı olan biriyim öyle ki bazen yediklerimden ictiklerimden utanirdim. Ama hamilelik bende ters etki yapti çok kötü bir yeme düzenin var şu an ne yapsam ne yesem gitmiyor... bence sen de çok fazla kilo almayip zaten alman gereken kiloyu almışsin sakin endişe etme. Hele ki bir de sağlıklı beslenebildigini düşünüyorsan ne mutlu sana ve bebeklerine...
Insallah canim, son haftalar cok hizli aliniyor, hamur isi ve kilo yapan seyleri hic yememeye calis yoksa haftada 4 kiloya kadar cikiyor inan..Canim ben swnin haftaalrda 6 7 kilo almistim sonra her ay 2 2 aldim suan 11 kilodayim 18 le falan tamamlarim insallah rabbim. nasip ederse 10 haftam var her hafta 1 kilo alsam 22 ile kapatirim ikiz icinde normal diyorlar
Ayyy basin sagolsun canim cok uzuldum, melek olmuslarCanim benim 1 sene once ikizlerimi erken dogumla 21 haftada kaybettim,bu sene sukurler olsun yine ikizlere hamileyim,doktor kontrollerinde rahim agzim 16.haftaya kadar karnimdan olcuyordu 4 kusurdu cok iyi diyordu doktorum,ama ben israrla dikis istedim,oda kabul etti,dikisimi attigi gun 1cm acilmis rahim,iyki atmisiz dedi doktorum,suan 4.2 lerde rahim agzi uzunlugum en erken 32.haftaya kadar İnşaAllah sag salim geliriz.
Ahhh ah..cikamiyorumki canim korkudan, cikinca da 10 adim atinca kaliyorum yolda..bebegimin biri rahim agzindaymis, kanama olabilirmis yorulursam, hatta yorulmaya bile gerek yok arastirdimda biraz yatarken bile oluk oluk kanamasi olanlar olmusCanim bende senin gibiyken oyleydim ama korkudan hareket edemedim bisey olcak bebeklere die yuruyus bile yapmiodum esim calisiodu aksam geliodu hep evdeydim vucut alismisti artik yatmaya kalkinca hemen yoruluodum ama biraz yurusen disari ciksan vucut alisio eger bi sıkıntn uoksa cok deil.mahallende esinle bo yarim saat tur yap acilirsin ben sora baya gezdim cunku bide evde cok sıkılıodm kizlarima battaniye ve sueter ordum vakit geciodu deilse surekli kendimi dinliodum vakit cok cabuk gecmisti taaki 28 haftaya kadar sora onuda yapamaz oldum sirtim agriodu oturamiodum simdi hepten yatissss Allahim hepimize yardim etsin hayirli dogumlar nasip etsin
Bu Soruların cevabını bende merak ediyorm tayinimiz çıktı ağustosta taşınacağız şimdiden kara kara düsünüyorumKizlar ileriki haftalarda olanlar seyehat edebiliyor musunuz 32 yi falan geçince.çünkü o donem bikac seyehatimiz var mecburi.bide baska bi sorum daha var kilo alımı ile ilgili.kilo alanlar karindan mi aliyorsunuz yoksa vucudunuzda bariz kilo artisi var mi.haftada iki uc kg nasil aliniyor cok yemekten mi yoksa bebekler mi aliyor istah mi cok acik oluyor.ben de kilo aliyorm ama vücudum hemen hemen ayni.30 dan sonra mi vucut kilosunu gosteriyor.karnim buyuk sanki de popo basen falan cok yok
Offff sorma yaaa tayinimiz cikti evi topladik .ama tasinma malesef es durumu tayini sonrasi yani eylülde yani benim 34.haftamda falan.cok korkuyorum ne yapsam ev bulmak beğenmek var tasnma yerlesme var doğum var.zaten on saatlik yerler iki il arasiBu Soruların cevabını bende merak ediyorm tayinimiz çıktı ağustosta taşınacağız şimdiden kara kara düsünüyorum
ben 13-14 kilo aldım görenler karından aldığımı söylüyor, zaten alt bedende aynı bedenimi giyiyorum, üst arttı tabi. bebeklerde kilo alıyor elbette ama iştahta açık oluyor. umarım çok almam. buarada seyehatinde süresi ve şekli önemli ama en iyisi doktoruna sorman. Zaten mecburu diyorsun dikkat edersen birşey olmaz inşallah. bende yoruluyorum ama hala her işimi yapıp dışarı çıkıp geziyorum, her insan kendini biraz tanıyordur az çok diye düşünüyorum, doktor ekstra bir riskten de bahsetmediyse fazla mola vererek yapabilirsin gibi herşeyi, önemli olan dengede olmak ve yorulduğunu hissettiğinde uzanmak.Kizlar ileriki haftalarda olanlar seyehat edebiliyor musunuz 32 yi falan geçince.çünkü o donem bikac seyehatimiz var mecburi.bide baska bi sorum daha var kilo alımı ile ilgili.kilo alanlar karindan mi aliyorsunuz yoksa vucudunuzda bariz kilo artisi var mi.haftada iki uc kg nasil aliniyor cok yemekten mi yoksa bebekler mi aliyor istah mi cok acik oluyor.ben de kilo aliyorm ama vücudum hemen hemen ayni.30 dan sonra mi vucut kilosunu gosteriyor.karnim buyuk sanki de popo basen falan cok yok
hmm zor bir durum. bence evi eşin beğensin toplanmana ailelerden yardım iste. olmadı çok iyi çalışan şirketler var evden eve, neredeyse herşeyi toplayıp yerine yerleştiriyorlar. sende kalanlarını doğumdan sonra halledersin artık. ancak merak ettim 10 saatlik uzaklığa taşınıyorsan doktorunda değişecek demektir, onu nasıl yapacaksın. ben aynı durumda olsam en çok doktorumun doğuma girmeyecek olmasını kafama takardım heralde, Allah kolaylıklar versinOffff sorma yaaa tayinimiz cikti evi topladik .ama tasinma malesef es durumu tayini sonrasi yani eylülde yani benim 34.haftamda falan.cok korkuyorum ne yapsam ev bulmak beğenmek var tasnma yerlesme var doğum var.zaten on saatlik yerler iki il arasi
Cok sagol canim.evi esim begenecek gibi duruyor :) biz doguda oldugmz icn burdada doktor skntisi cektik cok fazla.zaten cok da guvendigim bi doktor olmadigi icin icim rahat :)mersin taraflarina gidiyorum elbet bulunur iyi bir dr diye dusundm.hmm zor bir durum. bence evi eşin beğensin toplanmana ailelerden yardım iste. olmadı çok iyi çalışan şirketler var evden eve, neredeyse herşeyi toplayıp yerine yerleştiriyorlar. sende kalanlarını doğumdan sonra halledersin artık. ancak merak ettim 10 saatlik uzaklığa taşınıyorsan doktorunda değişecek demektir, onu nasıl yapacaksın. ben aynı durumda olsam en çok doktorumun doğuma girmeyecek olmasını kafama takardım heralde, Allah kolaylıklar versin
Katılıyorum sana.cok pinpirikli degilm ekstra bi durum olmazsa islerimi yaparım.13 14 kg almissn masallah cok iyi.kacla hamile kalmistin.doguma kadar en fazla 16 17 olur senin bence.ki bu cok ideal.ben simdiden 9 almissam sanirim 32 .haftada iyi kilo almis olcmben 13-14 kilo aldım görenler karından aldığımı söylüyor, zaten alt bedende aynı bedenimi giyiyorum, üst arttı tabi. bebeklerde kilo alıyor elbette ama iştahta açık oluyor. umarım çok almam. buarada seyehatinde süresi ve şekli önemli ama en iyisi doktoruna sorman. Zaten mecburu diyorsun dikkat edersen birşey olmaz inşallah. bende yoruluyorum ama hala her işimi yapıp dışarı çıkıp geziyorum, her insan kendini biraz tanıyordur az çok diye düşünüyorum, doktor ekstra bir riskten de bahsetmediyse fazla mola vererek yapabilirsin gibi herşeyi, önemli olan dengede olmak ve yorulduğunu hissettiğinde uzanmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?