2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

kızlar selam 19.haftamdayım,benim gibi şeker yüksekliğinden muzdarip olan var mı? parmaktan ölçüm yapan cihazla bakıyorum sürekli, kahvaltıdan 1 saat sonra 170 i buluyor şekerim doktorum dikkat et diyor sadece çok da ilgilenmedi bu konuyla, siz neler yapıyorsunuz değerleriniz ne durumda? çok endişeliyim

Seker yuklemesnde benmde yuksek cikmisti 170di galiba bana da doktorm dikkat et diyetsyenle bi gorus istersen dedi o kadar arada bi kanda bakiyor durum ne diye o kadarcok yukselmiyor heralde normal diyor hamur isi borekler serbetli tatlilar falan yemiyorm ekmek tam tahilli gunde bir dilm yemekte bulgur pilavi fazla tuketmeye calisiyorm arada makarna yiyorm ama cok fazla tuketmemeye calisiyorm

Sanırım en deneyimli benim. Can'ım benim de çok erken haftada şekerim yüksek çıktı. Diyetle oyaladılar baya bi. Diyetle biraz düştü ama sonra ekmek ve pilav gibi şeyler yemesem bile tekrar yükselmeye başladı. O süreç de çok sıkıntılı. Aç geziyorsun ve şekerin yüksek. Sonra tekrar doktora gittim bana diyete uymuyorsundur dedi hastaneye yatışım yapıldı. 5 gün sürekli ölçtüler. Sağolsunlar yüksek olduğuna kanaat getirdiler ve insülin başladılar. Ama kötü oldu benim için. Şu diyeti yap 15 gün sonra gel, bu diyeti yap 10 gün sonra gel, yemekten sonra yarım saat yürü 10 gün sonra bi daha gel derken 2 ay kadar yüksek şekerle uğraştım. Şimdi bebeklerimin ağırlığı olması gerekenden biraz büyük. Doktor da erken doğuma yol açar diyor. Sanki benim suçummuş gibi. Velhasıl diyetle şekerin düzelmiyorsa geç olmadan insüline başlaman gerek. Benim gibi geç kalma. Gerekirse doktorunu değiştir.

arkadaşlar küvoze haftaya göremi yoksa kiloya göremi giriyorlar, biliyormusunuz?
en iyi solunum icin 34 haftada tamamlaniyor diyor doktorlarimiz
Kilo 2 kilo altiysa emme refleksi gelismediyse solunum zorsa kuvezde giriyor canim rabbim kimseye yasatmaz insallah yasayanlarada tez vakitte kavustursun rabbim ecmain

Benim yöneticimin ikizleri var. erkek olanın gözleri 9 numara. Nedeni ise küvözdeki fazla oksijen baskı yapmış, çok korktum açıkcası
Ablamin bebegde 14 gun kuvezde kaldi ama masallah cok saaglikli o durum hastaneden hastaneye degisiyor bence ama tabiki herkes dogum sonrasi yaninda ister bebislerni o yuzden insallah kuveze grmezler bebislrrmz

teşekkür ederim canım baya sıkıntı yaşamışsın allah saglıkla kavustursun bebeklerimize.

Kizlar patlicam artik yuregim daraliyor gibi ne saga yatabiloyorum ne sola yatabiloyorum hangi tarafa yatsam tepik yiyorum korkuyorum rahatsizmi ettim acaba sasirdim kaldim duz yatsam nefesim kesiliyor onlar saglikla gelsinde herseye raziyimda neyapacagimi bilemedim otursamda sikisiyorlar duz yatip ayagimi yuksek tutunca rahatlar kizcelerimin gelsin totoslarini isiracam gelsinler bir rabbimin izniyle :))

arkadaşlar küvoze haftaya göremi yoksa kiloya göremi giriyorlar, biliyormusunuz?
Kilo beslenme solunum bir cok faktor var. 33 te dogan birinin solunumu sıkıntı iken biri hemen cikabiliyor
Canim bir dahiliye uzmanina görün bir an önce. En iyi takibi onlar yapiyor.
Canim ayni durumdayim bende. Geceler uykusuz zor geçiyor. Dedigin gibi yatmak zor en rahat sirt ustu oluyorum ondada nefesim kesiliyor hemen. Hayirlisi ile bunca ay gecti 2 ay daha gececek allahin izniyle

Kızlar rahim boyu uzunluklarinizi hatirliyormusunuz? Kaçıncı hafta kaçtı benim şu an 2.82- 3.2-3.0 gibi farklı ölçümler oldu 18.hafta için nasıl sizce? ?

Canim benim sabret az kalmis, daha cok sola yatman lazim kan akisinin iyi olmasi icin..ben de arada yastigimi iyice yukseltip sirt ustu sirtimi dinlendiriyorum hafif oturur gibi yatarak, bazen saga da donuyorum malesef, yoksa hep sola yatmaktan sol tarafim curuycek...ama olmasi gereken sola yatmak..

Canim benim sabret az kalmis, daha cok sola yatman lazim bebeklere giden kan akisinin iyi olmasi icin..ben de arada yastigimi iyice yukseltip sirt ustu sirtimi dinlendiriyorum hafif oturur gibi yatarak, bazen saga da donuyorum malesef, yoksa hep sola yatmaktan sol tarafim curuycek...ama olmasi gereken sola yatmak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…