- 12 Ocak 2015
- 1.495
- 658
- 123
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #12.321
Benm doktorum tum uyutcakmis biraz kilom da fazla ondan galibahiç mühim değil sora sora öğreniyoruz :) ben 16-17 aldım, çatlağım son zamanlarda oldu malaesef karnımdabebişler 2500kilo, inşallah 2500dan aşağı doğmazlar benim doktorumda ben sormadan normal doğum koşullarını anlatmıştı aslında ama çok erken haftalardan buyana birisi ters duruyor ee ikiz olunca haliyle pozisyonda kolay kolay değişmiyor. açıkçası spinal epidural farkını da bilmiyorum pek sadece genel olmasam acı hisseder miyim dedim acı değil sadece bizim hareketlerimizi hissedersin sonradan da ağrı kesici takarlar rahat edersin dedi.
Ben varim canim, mthfr 1298 ve 677 heterezigot...ilk gebeligimde hibor 3500 kullandim en basindan sonuna kadar ama bebegimi kaybettim 38.haftada, hicbir neden bulamadilar bende doz azmi geldi diye cok bunalima girmistim, simdi de clexane 4000 ve coraspin kullaniyorum, her ay anti factör Xa testi yaptirip doz yetiyormu diye bakiyorum..Bence sende bu testi yaptirmaya basla cunku homozigot heterezigottan daha agir,ben tasiyiciyim sen hastasisin..bu testi ozel labaratuarda yaptiriyorum, doktorun istemesine gerek yok kendin gidip yaptiriyosun sonucu alinca doktora gosterirsin..kizlar kan pihtilasmasi olup igne kullananlar varmi acaba ? ben hibor 3500 kullaniyorum acaba yeterlimi dozu benim tek bitane mtfc677 homozigotum
Dayımın kızı dr yeni doğum yaptı platin dr brown almış sebebini sordum amtikorlari bağlıyor cam dedi kafam karıştı benimdeoo masallah baya almışsın :) ben kıyafet çok almadım ya daha doğrusu frenliyorum kendimi, beğendiğim birkaç markanınkileri aldım o kadar, ihtiyaç oldukçada alınır nasılsa siparişi ver ertesi gün kapında. prematüreleri baby kids almasaydın çok küçükler ben geri yolladım. bi baby ninkiler daha iyi. babay cornerdan aldığımın kollarını falanda çok küçük uldular bizimkiler. evet biberon koydum çantaya dr.brown cam olandan. ama mama almadım doktorum bakalım gerekecek mi falan demişti ihtiyaç olursa o an hastane çevresinden alınır bence aceleye gerek yok. biz baya taşınacağız hastane odasına, anne çantası bebek çantası, ikramlık, süslemeler falan çok eşyamız oldu :) inşallah kızlar beklerler planlı olurda hepsini ağız tadıyla yaparız. amin darısı sizlere inşallah hepimiz 37leri görelim hayırlısıyla
aklimda o test ztn yaptirayim bende doktora sordum yetiyo merak etme dediBen varim canim, mthfr 1298 ve 677 heterezigot...ilk gebeligimde hibor 3500 kullandim en basindan sonuna kadar ama bebegimi kaybettim 38.haftada, hicbir neden bulamadilar bende doz azmi geldi diye cok bunalima girmistim, simdi de clexane 4000 ve coraspin kullaniyorum, her ay anti factör Xa testi yaptirip doz yetiyormu diye bakiyorum..Bence sende bu testi yaptirmaya basla cunku homozigot heterezigottan daha agir,ben tasiyiciyim sen hastasisin..bu testi ozel labaratuarda yaptiriyorum, doktorun istemesine gerek yok kendin gidip yaptiriyosun sonucu alinca doktora gosterirsin..
Allahim insallah sag salim kavusmayi nasip etsin hepimize..
Ben doktorlara pek guvenmiyorum doz konusunda..hepsi farkli konustugu icin..turkiyede aklina gelebilecek isim yapmis ünü amerikaya yayilmis bütün proflarla gorustum,dökmedigim para kalmadi bu yuzden...bana igneyi birak diyolar hafif duzey oldugum icin ama ben birakmadim, kendim tetsimi yaptirip sonucunu doktorlarla konusuyoruz..hayirlisi insallah herkesin bunyesi farkli doktorun yeter diyosa yetiyordur, testi yaptirip icini rahatlatirsin..bide bu testi herkes bilmez genelde cunku doktorlar gerek gormuyor yaptirmaya..kanda plt seviyesine de bakilabilir ama bence en garantisi anti factor Xa dir..aklimda o test ztn yaptirayim bende doktora sordum yetiyo merak etme dedi
kiloyla alakalı olduğunu bilmiyordum. benimki özellikle bence genel alma bebeklerini gör dedi bende o yönde düşünüyorum, birde genelde kendine gelmek zor oluyormuş bütün gün sersem gibi oluyormussun. bizde fotoğraf çekimi yapacagız o yuzden guzel çıkalım istiyorumBenm doktorum tum uyutcakmis biraz kilom da fazla ondan galiba
canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun. umarım bebişler kısa sürede toparlar merak etme kuvezde cok daha iyi bakılıyor. sanada cok gecmiş olsun. su gelmesi tam olarak nasıl oluyor, onun öncesinde agrın veya sancın olmuş muydu?Merhaba Kizlar .. bayadir buraya bakamiyorum.. son 10 -15 gundur ozellikle hastane acisindan aktiftik .. 22 temmuzda suyumun gelmesiyle hastaneye yatisim yapildi sabaha kadar sanci ve kanama durdurulamayinca 23 temmuz sabahi dogum yaptim sezeryanla.. kizim keseyi deldigi icin suyu azalmaya baslamisti .. simdi ikiside kuvezdeler.. solunum sıkıntılari yok cok sukur.. kizim 1470 oglum 2100 dogdular ama bikac gune odemlerini atinca oglum 1900 kizimda 1176 ya dustu bikac gundur seruma arti olarak anne sutu ile de beslenmeye basladilar. Biranevvel toparlayacaklarini umit ediyorum oyle dua ediyorum.. gercekten cok ani oldu hic beklemiyordum hersey cok yolunda gibiydi ufak tefek sıkıntılar haricinde.. ama bizimkiler buyuk bi suprizle erken geldiler.. Canlari saolsun insaAllah yuvalarina gelirler biranevvel..
Rabbim hepinize hayirli haftalarda bebeklerinizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insaAllah
canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun. umarım bebişler kısa sürede toparlar merak etme kuvezde cok daha iyi bakılıyor. sanada cok gecmiş olsun. su gelmesi tam olarak nasıl oluyor, onun öncesinde agrın veya sancın olmuş muydu?
Bende aslnda genel istemiyordm doktorum oyle diyince bisey diyemedm neyse hayrlisi olsn bende uyuyor olsam da bebisler dunyaya merhaba derken fotograflari cekncekkiloyla alakalı olduğunu bilmiyordum. benimki özellikle bence genel alma bebeklerini gör dedi bende o yönde düşünüyorum, birde genelde kendine gelmek zor oluyormuş bütün gün sersem gibi oluyormussun. bizde fotoğraf çekimi yapacagız o yuzden guzel çıkalım istiyorum
Kendisi her randevuda ayrıntılı ultrason yapıyor.Neye bakildi o zaman?
Canim benim pıhtılaşma testi yapılmadı ancak tüp bebek drum daha önce kalbi durduğu için kürtaj olduğum bebeğim sebebiyle tedavinin en başından bu yana cleaxan 0.4 luk kullandiriyor. Pıhtılaşmayi gösteren plt değeri istenen aralıkta çıkıyor. İğneden önce bu değer sürekli yüksek cikiyordu. Planlı sezeryanla doğum olacak insaallah. Dogumdan 2 gün önceye kadar kullanacakmisim.kizlar kan pihtilasmasi olup igne kullananlar varmi acaba ? ben hibor 3500 kullaniyorum acaba yeterlimi dozu benim tek bitane mtfc677 homozigotum
benimde var 677 heterezigot clexine 4000 kullanıyorum.coraspirin ve folikasit kullanmıyorum. sen devam ediyor musun diğerlerinekizlar kan pihtilasmasi olup igne kullananlar varmi acaba ? ben hibor 3500 kullaniyorum acaba yeterlimi dozu benim tek bitane mtfc677 homozigotum
ya ben gunluk ped kullanıyorum oyle azaz gelse fark edemem heralde. az kaldı günümüz inşalllah sıkıntı çıkmaz. banada doktorum spinal önerdi. doğum ne kadar sürdü, hemen aldılar mı seni odaya. afrı kesici falan yapıyorlar odaya çıkınca. bebişlerin sesini duymak muthiştir eminim, darısı bize inşallah.InsaAllah canim .. Allah razi olsun.. az az boyle seffaf su gibi camasirim islandi .. bu sekilde iki defa degistirince suphelendim dr.uma soyledim oda hastaneye cagirdi.. hastaneye gelene kadar sancim kanamam yoktu.. pespese geldi hep.. ondan sebep iyiki hastaneye gitmisim dedim cunku sabaha kadar hic durmadi cogaldi..
Dogum sekli olarak spinali tavsiye ederim bebeklerim dogar dogmaz aglamalarini duymak beni muthis rahatlatti o korku dolu gecenin sonunda.. dogum sonrasi suana kadar basagrisi bel agrisi gibi bi yan etkisini gormedim.. dogum aninda dr.um soyledi birazdan kalbin sıkısır gibi olabilir bide midem bulanabilir diye ama kisa surdu.. rahatti genel olarak.. sonrasi bacaklarimin uyusuklugu ve ayaga kalkmak biraz uzun surdu ama benm icin 2. Gun ve sonraki gunler sknti olmadi
evet hibor3500 coraspin folbiol kullaniuorum bende doktora tozu yeterlimi diye sordum yeterli dedi bana ama ben yinede yetiyormu diye test yaptiricam bakalimbenimde var 677 heterezigot clexine 4000 kullanıyorum.coraspirin ve folikasit kullanmıyorum. sen devam ediyor musun diğerlerine
ya ben gunluk ped kullanıyorum oyle azaz gelse fark edemem heralde. az kaldı günümüz inşalllah sıkıntı çıkmaz. banada doktorum spinal önerdi. doğum ne kadar sürdü, hemen aldılar mı seni odaya. afrı kesici falan yapıyorlar odaya çıkınca. bebişlerin sesini duymak muthiştir eminim, darısı bize inşallah.
2 hafta once 1250 gr 1200 gr dilar canim simdi artmistir heralde pazartesi gidicek tekrar. Erken dogum riski ikizlerde daima var canim gittigim 2 doktor da yapalim dedi. Tup bebek oldugunicin bende yapılsin istiyorum hakkimizda hayirliai vakitli gelirler insallahBende 31+0 oldum artık eşyaları yıkayıp ütülücem artık yavaş yavaş :) kiloları nasıl bebeklerin? Erken doğum riskin mi var da ciğer geliştirme iğnesi vuracak doktor?
Ben 1 er takim aldim canim ikisinede nolur nolmaz diye. Arkadasim 34 te dogum yapti 2 ay giydirmis bebegide gec kilo aldi biraz.Kizlar bebeklerinize premature kiyafetleri aldiniz mi ??? Gecenlerde bakmistim oyuncak bebek kiyafetleri gibiydi minnacik..bugun nette indirimli yakaladim ikiser tane aldim elimde hazir olsun diye..
Ozellikle dogum yapan anneler yazsa keske, ilk zamanlar ne giydirdiklerini..
Canim sanci nasil bir sanci tarif edebilir misin?InsaAllah canim .. Allah razi olsun.. az az boyle seffaf su gibi camasirim islandi .. bu sekilde iki defa degistirince suphelendim dr.uma soyledim oda hastaneye cagirdi.. hastaneye gelene kadar sancim kanamam yoktu.. pespese geldi hep.. ondan sebep iyiki hastaneye gitmisim dedim cunku sabaha kadar hic durmadi cogaldi..
Dogum sekli olarak spinali tavsiye ederim bebeklerim dogar dogmaz aglamalarini duymak beni muthis rahatlatti o korku dolu gecenin sonunda.. dogum sonrasi suana kadar basagrisi bel agrisi gibi bi yan etkisini gormedim.. dogum aninda dr.um soyledi birazdan kalbin sıkısır gibi olabilir bide midem bulanabilir diye ama kisa surdu.. rahatti genel olarak.. sonrasi bacaklarimin uyusuklugu ve ayaga kalkmak biraz uzun surdu ama benm icin 2. Gun ve sonraki gunler sknti olmadi
Merhaba Kizlar .. bayadir buraya bakamiyorum.. son 10 -15 gundur ozellikle hastane acisindan aktiftik .. 22 temmuzda suyumun gelmesiyle hastaneye yatisim yapildi sabaha kadar sanci ve kanama durdurulamayinca 23 temmuz sabahi dogum yaptim sezeryanla.. kizim keseyi deldigi icin suyu azalmaya baslamisti .. simdi ikiside kuvezdeler.. solunum sıkıntılari yok cok sukur.. kizim 1470 oglum 2100 dogdular ama bikac gune odemlerini atinca oglum 1900 kizimda 1176 ya dustu bikac gundur seruma arti olarak anne sutu ile de beslenmeye basladilar. Biranevvel toparlayacaklarini umit ediyorum oyle dua ediyorum.. gercekten cok ani oldu hic beklemiyordum hersey cok yolunda gibiydi ufak tefek sıkıntılar haricinde.. ama bizimkiler buyuk bi suprizle erken geldiler.. Canlari saolsun insaAllah yuvalarina gelirler biranevvel..
Rabbim hepinize hayirli haftalarda bebeklerinizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insaAllah
2 hafta once 1250 gr 1200 gr dilar canim simdi artmistir heralde pazartesi gidicek tekrar. Erken dogum riski ikizlerde daima var canim gittigim 2 doktor da yapalim dedi. Tup bebek oldugunicin bende yapılsin istiyorum hakkimizda hayirliai vakitli gelirler insallah
Ben 1 er takim aldim canim ikisinede nolur nolmaz diye. Arkadasim 34 te dogum yapti 2 ay giydirmis bebegide gec kilo aldi biraz.
Canim sanci nasil bir sanci tarif edebilir misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?