- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #12.381
Canm ultrason kilolari kacti fark cok oldumu masallah benm kizda oyle dogsa keske
Massalah canim kac haftada dogdu minnoslarin takvim 36+ haftada gosteriyor yenimi dogum yaptin canim rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah
Kızlar dün idrar sonucum öğleden sonra çıktı. Arkasından doktora gittik. Proteinim artmış ama risk olacak kadar değil dedi doktor. Sadece 4-5 gündür tansiyonum 14-9 civarında. Alfamedin dozunu arttırdı. Buna rağmen hala 14/9 devam ederse alırız bebekleri dedi. Ama düşerse 34. Haftaya kadar bekleriz dedi. Hadi inşallah tansiyonum düşer.
mercimeklerim canım geçmiş olsun. Allah bebeklerini analı babalı büyütsün inşallah. Allah'ın izniyle bebeklerin inşallah sağlıkla büyürler, küvözden çıkıp evlerine gelirler.
Maşallah size böyle güzel haberler almak çok iyi geliyor fırsatınız oldukça bebislerle hayat nasıl gidiyor bizlere yazın umut olun hayirli sağlıklı günler diliyorumCanım ben 34+0 da doğum yaptım bebeklerim 25 günlük oldular şükür evdeyiz 1 hafta küvezde kaldık şu an kilolarımız 2,600 civarında Rabbim sizi de sağlıkla sıhhatle kavuştursun inşallah
İnşallah tansiyonun normale dönsün ve bebişler sağlıkla dogacagi güne kadar beklesin tansiyonunuzu tesadüfen mi ogrendiniz başağrısı falsn mi oldu da anladınızKızlar dün idrar sonucum öğleden sonra çıktı. Arkasından doktora gittik. Proteinim artmış ama risk olacak kadar değil dedi doktor. Sadece 4-5 gündür tansiyonum 14-9 civarında. Alfamedin dozunu arttırdı. Buna rağmen hala 14/9 devam ederse alırız bebekleri dedi. Ama düşerse 34. Haftaya kadar bekleriz dedi. Hadi inşallah tansiyonum düşer.
Umarim drun söyledikleri olumsuzlukların hiçbirini yasamazsin gebelikte oluşabilecek tüm riskleri patir patir söyleyince üzerindeki sorumlulugu atmış hissediyor galiba Allahım sağduyulu empati yapabilen insan gibi insanlarla karsilastirsin bizleri34.hafta bebek gelişiminde bir milad inşallah 34.i tamamlarsinbende bugün farklı bir dr A gittim felaket tellalı gibi şeyler söyledi.plasenta pravia olduğunu biliyordum ama her an kanaman olabilir bir bomba gibisin dedi ultrasonik probunu bile bastırmaya korktu karnima rahminalınabilir sezeryanda dedi sürekli sol tarafa yat ve günde iki lt ayran iç ayran bebekleri besliyorhiç değilse kilodan kazanır bebekler dedi.kasilmalarim yok dediğim halde 30.haftadan sonra baslayacaktir magnezyum ilacimideğiştirdi ve günde iki tane icmemi söyledi
Allah saglikli uzun omurler versin insallah kuzularina canim masallah, sana da cok gecmis olsun..
Kuvözdeyken kiyafet giydiriliyor mu peki? Cikinca prematuremi giydiler yenidogan kiyafetimi?
Maşallah size böyle güzel haberler almak çok iyi geliyor fırsatınız oldukça bebislerle hayat nasıl gidiyor bizlere yazın umut olun hayirli sağlıklı günler diliyorum
Cnm inşallah emerlr çok faydasını görürsün tek çocukla bilr insan ruh gibi oluyor ki ikiyi düşünemiyorum Rabbim yardım etsin sabır versin inşallah :) kvzde emzirebiliyo msn sadece süt sağıp mı veriyorsun?bebişlerle hayat çok güzel mükemmel bir duygu Rabbim hepinizi sağlıkla sıhhatle yaşatsın.. biraz yorgunluk oluyo tabiki prematüre oldukları için emzirme olayı çok zor çabuk yoruluyorlar ve kilo almaları için iyi beslenmeleri lazım o yüzden süt sağıp veriyorum biberonla yoğun bakımdaki gibi. günde bi öğünde prematüre mama veriyorum.. emerken uyuyaaldıkları için yeteri kadar beslenemiyolar çünkü.(emmeyi unutmasınlar kokumu alsınlar dye günde bir yada iki az da olsa emziriyorum) süt sağma, biberonla besleme, biberonla sterilizasyona koy derken tekrar acıkıyolar o yüzden biraz uyku sersemi geziyorum ama olsn sağlıklı olsnlarda..
İnşallah kimsenin bebeği küveze girmeden annesinin sıcacık koynuna verilir Rabbim yardım etsin cnm çıktılar şimdi dimi? Kaç kilo doğdular?küvezde sağıp götürdüm 1 hafta kaldık sadece küvezde.. ama ordayken de son 2 gün emme alıştırması yaptırdılar..
Umarim drun söyledikleri olumsuzlukların hiçbirini yasamazsin gebelikte oluşabilecek tüm riskleri patir patir söyleyince üzerindeki sorumlulugu atmış hissediyor galiba Allahım sağduyulu empati yapabilen insan gibi insanlarla karsilastirsin bizleri
Ay canım bende iki doktora gidiyorum. Biri seninki gibi felaket tellalı, daha iyi birşey söylediğini duymadım. Diğeri de dün gittiğim tatlı dilli olan. Dünkü doktor doğumdan sonra da sana magnezyum takviyesi yapabiliriz, tansiyon takibini burda yapabiliriz falan filan dedi. Açıkçası doğum sonrası benimle ilgili yazacağı ilaçları söylüyor sandım. Nette araştırma yapınca gördüm ki preeklemsi ve eklemsi sonrası tedaviden bahsediyormuş. Aslında çok çok önemli bir durum. Ama Allah razı olsun korkutmadan söylüyor. Diğerine gitsem korkudan zaten tansiyonum düşmezdi.34.hafta bebek gelişiminde bir milad inşallah 34.i tamamlarsinbende bugün farklı bir dr A gittim felaket tellalı gibi şeyler söyledi.plasenta pravia olduğunu biliyordum ama her an kanaman olabilir bir bomba gibisin dedi ultrasonik probunu bile bastırmaya korktu karnima rahminalınabilir sezeryanda dedi sürekli sol tarafa yat ve günde iki lt ayran iç ayran bebekleri besliyorhiç değilse kilodan kazanır bebekler dedi.kasilmalarim yok dediğim halde 30.haftadan sonra baslayacaktir magnezyum ilacimideğiştirdi ve günde iki tane icmemi söyledi
Can'ım benim bilekten tansiyon ölçen bir cihazım vardı. Onunla tansiyonum 12/8 in üzerine çıkmıyordu. Sonra bi gün ilaç yazdırmaya sağlık ocağına gittim. Orda ölçelim dediler koldan ölçümde 16/10 çıktı. Ben şaşırdım tabii. Bana bilekten ölçenler yanlış ölçüyor koldan ölçen cihaz al dediler. Ben de aldım. Hakikaten yüksek olunca perinatolojiye gittim. Sonra alfamed başladılar. Baş dönmem yoktu gayet normaldi herşey.İnşallah tansiyonun normale dönsün ve bebişler sağlıkla dogacagi güne kadar beklesin tansiyonunuzu tesadüfen mi ogrendiniz başağrısı falsn mi oldu da anladınız
Canim sen kacinci haftadasin suan?? Bende de plasenta previa totalis var, doktorumun biri tum riskleri anlatti ama kesin olur diyemem dedi, bil diye soyluyorum dedi34.hafta bebek gelişiminde bir milad inşallah 34.i tamamlarsinbende bugün farklı bir dr A gittim felaket tellalı gibi şeyler söyledi.plasenta pravia olduğunu biliyordum ama her an kanaman olabilir bir bomba gibisin dedi ultrasonik probunu bile bastırmaya korktu karnima rahminalınabilir sezeryanda dedi sürekli sol tarafa yat ve günde iki lt ayran iç ayran bebekleri besliyorhiç değilse kilodan kazanır bebekler dedi.kasilmalarim yok dediğim halde 30.haftadan sonra baslayacaktir magnezyum ilacimideğiştirdi ve günde iki tane icmemi söyledi
Cok sagol canim cevapladigin icin :)) bende 2ser takim yaptim ayni seninkiler gibi her ihtimale karsi..yenidoğan kıyafetleri vermiştim içeri ama genelde giydirmemişlerdi içerisi sıcak diye sadece son iki gün giydirdiler ama ben eve çıkınca prematüre zıbın ve pantolon aldım 2şer takım bide 0 aylık zıbınlar vardı onlar idare etti şimdi prematüre kıyafetler küçük geliyo:)
Canim benim insallah gecersin 34u de rahat bir nefes alirsin..stres yapma doktorlar surekli stresten uzak dur diyorlar her kontrolde..Allaha emanetiz bizler ve bebeklerimiz :)Ay canım bende iki doktora gidiyorum. Biri seninki gibi felaket tellalı, daha iyi birşey söylediğini duymadım. Diğeri de dün gittiğim tatlı dilli olan. Dünkü doktor doğumdan sonra da sana magnezyum takviyesi yapabiliriz, tansiyon takibini burda yapabiliriz falan filan dedi. Açıkçası doğum sonrası benimle ilgili yazacağı ilaçları söylüyor sandım. Nette araştırma yapınca gördüm ki preeklemsi ve eklemsi sonrası tedaviden bahsediyormuş. Aslında çok çok önemli bir durum. Ama Allah razı olsun korkutmadan söylüyor. Diğerine gitsem korkudan zaten tansiyonum düşmezdi.
İnşallah senin durumun sana büyük bir sıkıntı yaşatmaz da güzel bir haftada doğumunu yaparsın. Stres çoğu şeyi tetikliyor. Ben son zamanlarda hem tayinimizin çıktığına hem eşim doğumda yanımda olamayabilir diye hem de evi topladık bebekler için istediğimiz gibi oda bile yapamıyoruz diye çok mutsuzdum. Bence bu tetikledi benim tansiyonu. Sende dikkat et ama içini ferah tut. Allah'a sığın.
İnşallah kimsenin bebeği küveze girmeden annesinin sıcacık koynuna verilir Rabbim yardım etsin cnm çıktılar şimdi dimi? Kaç kilo doğdular?
Tam 36+0 da doğduk. Bugün tam 1 haftalık olduk :) Amin canım hepimizinkini İnşallah
Benm kiz da 2.200de takildi doktor 2.500 u gorelm diye bekletyor ozaman senin dedgn gbidr baska bi doktora gttigmde kiz 2500 cikiyor bu devamli gttgm doktorda ise dusuk kilo cikiyor bende neye inanacagmi sasrdm o yuzden siz deneyimli annelere soruyormcanım son 1 hafta tansiyondan dolayı hastanede yattım geçen cuma 16 ları görünce aldılar. hast. yattığım süre boyunca üniversite hastanesinde doğum yaptığımdan kendi doktorum muayene etmedi. ben cuma bir bakayım ne durumdayız dediği gün sezeryan oldum zaten. ancak zaten ikizlerde özellikle son haftalarda yr darlığından ölçüleri tam alamıyorlar. dolayısıyla kilolarda doğru cıkmıyor. bana doktorum en az 2.500 gibi düşünebilirsin demişti. öylede oldu. inşallah seninde bebeklerin kuveze girmeden annelerine gelsinler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?