- 24 Ağustos 2015
- 848
- 729
- 18
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #12.401
bunları bende merak ediyorum :) spinal olacağım bende buyuk ihtimal. aslında pijama giyerim hep ama gecelik rahat oluyor dediklerinden, 2 geelik 2 pijama 1 sabahlık koydum çantama. tamamı önden yarım duğmeli.Dogum yapmis tatli hatunlar, sezaryen sonrasi nasil hissediyordunuz? Cogu kisi spinal oldu sanirim biraz anlatin nasil oluyor? Genel anestezi alanlar da anlatsin sanirim benimki genel olcak..
Normal dogumu biliyorum ama sezaryende kac tane gecelik lazim oldu? Yine ilk gunler gecelik daha rahat olmustur heralde..En az 2 tane gecelik olmali diye dusunuyorum, siz kac tane giydiniz :)) soru yagmuru :)))))
Iyi yapmissin canim..ben normal dogumda yarim gunde 4 tane gecelik ve pijama degistirmek zorunda kalmistim..dogum sonrasi gecelik cok daha rahat oluyor, hasta bezi vs acisindan..cunku gelip kanama miktarini kontrol ediyorlar bide degistiriyorlar derken 2 saat pijamayi cikarmakla ugrasmiyorsun..simdi sezaryende bide sunta olcak idrar icin, o yuzden pijama rahat olmaz sunta cikana kadar diye dusunuyorum..sunta cıkınca pijama giyilir heralde..bide hastanede kac gun kalinacagida var, cok sicak oluyo terleniyo, kanama oldugu icin ister istemez batiyor yani..4 tane olmasi iyi bence :)bunları bende merak ediyorum :) spinal olacağım bende buyuk ihtimal. aslında pijama giyerim hep ama gecelik rahat oluyor dediklerinden, 2 geelik 2 pijama 1 sabahlık koydum çantama. tamamı önden yarım duğmeli.
Ahhh ah senin yine haftan ileri bende cikamiyorum agrilardan falanBenimde merak ettiğim konu sezeryan ve sonrası :) bende spinal istiyorum doğum anını görmek ölümsüz bir duygu başka hiç bi yerde tarifi mümkün olmayan anlatılamayan bi an kaçırmak istemiyorum :) oğlumla eşim denize gittiler ben bakkala bile gidemedim için evde kaldım tabi bende bugün evde tatildeyim kızlar :)
Çok mu ağrın var o kadar cnmAhhh ah senin yine haftan ileri bende cikamiyorum agrilardan falaninsallah dogum yapinca cikariz bol bol stres atmaya diycemde 2 bebekle nasil olursa artik :)
Valla sezaryen kisiye gore degisiyo bence, benim bi arkadasim genel anesteziyle oldu 3 gun sonra gayet iyiydi evde..bazilarida 1 ay kendine gelemiyor yataktan kalkamiyor..ben biraz kendi canimizin tatliligina gore heralde diye dusundum..ama ilk zamanlar illaki cok zordur ameliyat sonucta..
Beni gecelikle aldilar doguma ciktigimda geceligim taninmiycak haldeydi, onu cikarip yeni bir gecelik giydim ona da bisey oldu, sonra da 2 pijama degistirdim birinin ustune kolumdaki serumdan kan damladi, derken yani bi sekilde biseyler olmustu malesef..o yuzden 4 tane her halukarda alicam yanima :) doguralim da saglikla insallah, iyilesiriz :))) normal dogum daha zor bence..sezaryende sanci cekmiyosun, bebek cikarken acidan catlamiyosun,spinal oluyosun hicbisey hissetmiyosun, agri baslayinca da agri kesici yapiyolar ohh valla..kendimizi rahatlatalim hahah
Normal doğum en iyisi cnm ya sancı falan doğumdan sonra geçiyo sezeryan da doğumdan sonra kesi ağrısı oluyor. Asıl olan bebekler öle yada böle doğuyor şekli çokta önemli değil benim için kesi meselesi normal doğumda da var benim oldu şahsen bebeğim kurtulsun diye düşünürken onu bile anlamdim insan doğururkrn kendisinden vazgeçiyor artık yeter ki sağ sağlim doğsun diyosun doğar doğmaz da kucağıma verdiler o emme iç güdüsüyle beni koklayıp meme aramasını hiç unutamam kvze faln girmedi oğlum inşallah kardeşleri de girmez hemen annesinin kucağına gelirler :)Ahhh ah senin yine haftan ileri bende cikamiyorum agrilardan falaninsallah dogum yapinca cikariz bol bol stres atmaya diycemde 2 bebekle nasil olursa artik :)
Valla sezaryen kisiye gore degisiyo bence, benim bi arkadasim genel anesteziyle oldu 3 gun sonra gayet iyiydi evde..bazilarida 1 ay kendine gelemiyor yataktan kalkamiyor..ben biraz kendi canimizin tatliligina gore heralde diye dusundum..ama ilk zamanlar illaki cok zordur ameliyat sonucta..
Beni gecelikle aldilar doguma ciktigimda geceligim taninmiycak haldeydi, onu cikarip yeni bir gecelik giydim ona da bisey oldu, sonra da 2 pijama degistirdim birinin ustune kolumdaki serumdan kan damladi, derken yani bi sekilde biseyler olmustu malesef..o yuzden 4 tane her halukarda alicam yanima :) doguralim da saglikla insallah, iyilesiriz :))) normal dogum daha zor bence..sezaryende sanci cekmiyosun, bebek cikarken acidan catlamiyosun,spinal oluyosun hicbisey hissetmiyosun, agri baslayinca da agri kesici yapiyolar ohh valla..kendimizi rahatlatalim hahah
Masallah canim az kalmis sabret, tatlislarini gorunce unutursun bunlari, bencede minik kuslarinla denize girersiniz bol bol mis gibi..cocuklar genelde suyu seviyor :))Çok mu ağrın var o kadar cnmAllah yardımcın olsun.. Olur olur iki bebekle daha tatlı olur at suyun içine hemen uyurlar ayy hayali bile güzel :) :) benim bitane su kurbaağam var zaten bunlarda öle olursa denize nazır bi yere taşınmak şart olur heralde :) :) valla gün geçtikçe kendimi taşımak zor geliyor karnım bildiğin top aşağı doğru meyilleniyo boyuna kopacak gibi :) :)
He bide iki arkadaşım aynı gün doğum yaptı sezeryan ile biri bir ay kendine gelemedi tuvalete falan taşıdılar çocuğa falan bakmadı diğerinin küçük bebeği vardı hasstaneden çıktı çamaşır bulaşık yıkadı yemek yaptı bebeğine bile bakti. Hem mecburiyet hem nazlanma hemde gerçekten ağrı önemli faktörler bünye meselesi dicem başka bi arkadaşım bi ay yatanla aynı boy kiloda ama oda evde iki bebeği olduğu için en fazla bi ay yapabildi onuda ikizdi bebekleri o yüzden yoksa onuda yatamazdı yani. Öle işte:)Ahhh ah senin yine haftan ileri bende cikamiyorum agrilardan falaninsallah dogum yapinca cikariz bol bol stres atmaya diycemde 2 bebekle nasil olursa artik :)
Acelemiz yok çok şükür.Masallah canim az kalmis sabret, tatlislarini gorunce unutursun bunlari, bencede minik kuslarinla denize girersiniz bol bol mis gibi..cocuklar genelde suyu seviyor :))
Benim bebegimin biri cok asagida rahim agzinu tamamen kapatmis plasentasi,anlatamam inanilmaz agri yapiyor, dun detayli ultrasona girdik cok uzun surdu orda bi fenalastim sirt ustu yatmaktan..bide yarim saat avm de bebeklere biseyler baktim sadece..aksam kendimi nereye atacagimi sasirdim hicbiyerde rahat edemedim sanarsin karnim kopuyodaha haftamda kucuk...hayirlisi insallah sabirla hamileligin gecmesini bekliyorum..Allahim hepimize saglikla kavusmayi nasip etsin
Masallah canim ne mutlu sana, Allah yavrularina saglikli uzun omurler versin..Normal doğum en iyisi cnm ya sancı falan doğumdan sonra geçiyo sezeryan da doğumdan sonra kesi ağrısı oluyor. Asıl olan bebekler öle yada böle doğuyor şekli çokta önemli değil benim için kesi meselesi normal doğumda da var benim oldu şahsen bebeğim kurtulsun diye düşünürken onu bile anlamdim insan doğururkrn kendisinden vazgeçiyor artık yeter ki sağ sağlim doğsun diyosun doğar doğmaz da kucağıma verdiler o emme iç güdüsüyle beni koklayıp meme aramasını hiç unutamam kvze faln girmedi oğlum inşallah kardeşleri de girmez hemen annesinin kucağına gelirler :)
Oyy yavrum ya Allah sabır versin ağla kuzum açılırsın. Anneminde ilk bebeği ölü doğmuş abim doğunca hep ağlamış oda mı öldü diye inanamadım der hep.Masallah canim ne mutlu sana, Allah yavrularina saglikli uzun omurler versin..
Ben o guzellikleri tadamadim, dogumdan once oglumun karnimda kalbi durdu ölü dogum yaptim dunya basima yikilmisti zaten, bi tarafimi kesip atsalar umrumda olmuycakti...saatlerce suni sanci cektim, cok zor cikardim bebegimi canli olmadigi icin...ona ragmen ne yirtigim ne kesigim oldu..doktor esnetmis kiyamadi bana..
Dogumdan sonra hizlica bebegimi alip goturduler, ben orda aglayarak arkasindan baktim sadece..hicbisey umrumda degildi kendi canimda oyle..kalktim yurudum yataga gittim, gece boyu sanci cektigim icin ogleye kadar uyuyakalmisim, uyaninca xa bebegimi getirin gormek istiyorum 9 ay karnimda tasidim, yuzu nasil neye benziyo hep merak ettim, gormeden gitmesini istemiyorum dedim, getirdiler ama cok zor oldu benim icin, dayanilmaz bir yurek sizisi hissettim o an benim kalbimi cikarip ogluma takin diye isyan ettim..sonra oglumu goturduler birdaha da goremedim...
Hastane beni bogdu cikmak istedim ciktim, sadece yarim gun kaldim yani dogumdan sonra..neyse kusura bakma cenem acildi, cok agladim biryandan da yazdim...
30a gidicem salı günü baştan beri böyle bebekte aşağı yerleşmiş plasentasida bata aşağıda gittiğim drlarin ggözleri büyüyor ultrasonda bakarken rahim ağzında duruyor kapatmış diyor benim bircocugum var plasenta eski sezeryan yerine yapisma ihtimali fazlaymis asıl risk burda benim için kendi drum doğum tarihi ile ilgili gün vermedi bu dün gittiğim dr eylülün ilk haftası seni ameliyata alır eğer şansın haber gidip o zamana kadar kanaman olmazsa dedi her an kanaman olabikir bu zamana kadar nasıl olmamış anlamadım dedi birdeCanim sen kacinci haftadasin suan?? Bende de plasenta previa totalis var, doktorumun biri tum riskleri anlatti ama kesin olur diyemem dedi, bil diye soyluyorum dedidiger doktorumda stres olmayim diye aciklama falan yapmadi, yukari cikmasini bekliycez dedi, 28-32 haftalar arasi bazen cikabiliyor plasenta yukari dedi..bende rahmim alinmaz degil mi diye sordum, cok korktum cunku nette cok kotu seyler yazmislar, berbat sakin okuma, 1 haftadir uyuyamiyorum panikten, heran kanamam mi olcak diye tedirginim
Insallah birazda olsa yukari cikarlar da bizde rahatlariz..ama cikmazsa da soyle dusunelim, rahim alinmasi vs eskiden daha cokmus, simdi kanamayi durdurmanin yollari var kurtarmak icin herseyi denerler diyorum..doktor bana yude 90 kurtaririm dedi.....kurtarirlar heralde bizi..aglancak halime gulesim geldi :))
Cok sagol canim Allah razi olsun insallah bu sefer mutlu sonla biter..hem ruhen hem fiziken zor geciriyorum iste, sabirli olmaya calisiyorum bakalim :) evlat acisi cok zor, eminim annenin hala ilk bebegi icin ici yaniyordur..cunku bende acisi hic gecmedi.. Allah daha beterinden korusun cumlemiziOyy yavrum ya Allah sabır versin ağla kuzum açılırsın. Anneminde ilk bebeği ölü doğmuş abim doğunca hep ağlamış oda mı öldü diye inanamadım der hep.Allah bunlara uzun sağlıklı ömürler versin inşallah sağ sağlim kucağına alırsın bebeklerini üzülme kalbini ferah tut Rabbim iki tane melek vermiş sana bak
Canim benim yaa, illa yapiscak diye bisey yok kalbini ferah tut, demekki senle durumumuz ayni bak, benimkide rahim agzini tamamen kapatmis, ayni seyleri bana da soylediler sezaryen yeri olmasi sart degil rahmin arka duvarina da yapisma ihtimali varmis vs..tum riskleri saydi ama bunlar illa olcak diye bisey yok, olasiliklar..kanama olmamasi icin hic kendimizi yormamamiz lazim, bugune kadar biliyo muydun plasenta previa totalis oldugunu peki? Sukur kanaman olmamis, 4 hafta daha kanamasiz gecirmeye calis sonra da zaten rahatlarsin kanama olmadan dogurursun insallah..bende kanama olmasin diye kendimi yormuyorum, zaten 10dk yuruyemiyorum kasiklarim feci agriyo simdiden..hep olumlu dusun, kanamam olmadan dogum yapicam rahmime de bisey olmuycak de kendi kendine ki iyiyi cek, hersey olumlu gelissin gitsin..baska caremiz yok malesef..30a gidicem salı günü baştan beri böyle bebekte aşağı yerleşmiş plasentasida bata aşağıda gittiğim drlarin ggözleri büyüyor ultrasonda bakarken rahim ağzında duruyor kapatmış diyor benim bircocugum var plasenta eski sezeryan yerine yapisma ihtimali fazlaymis asıl risk burda benim için kendi drum doğum tarihi ile ilgili gün vermedi bu dün gittiğim dr eylülün ilk haftası seni ameliyata alır eğer şansın haber gidip o zamana kadar kanaman olmazsa dedi her an kanaman olabikir bu zamana kadar nasıl olmamış anlamadım dedi birde
İnşallah canım Allah gönlüne göre versin evlatlarınla güzel günler gör :) iyiyi çağır daima pozitif ol gerçekten ben buna inanıyorum 31 haftalık oldum daima iyi düşündüm Allah'a şükür iyiyiz :)Cok sagol canim Allah razi olsun insallah bu sefer mutlu sonla biter..hem ruhen hem fiziken zor geciriyorum iste, sabirli olmaya calisiyorum bakalim :) evlat acisi cok zor, eminim annenin hala ilk bebegi icin ici yaniyordur..cunku bende acisi hic gecmedi.. Allah daha beterinden korusun cumlemizi
Masallah canim insallah 36yi falan gecersin kuvoze girmeden miniklerini alip eve gidersin..İnşallah canım Allah gönlüne göre versin evlatlarınla güzel günler gör :) iyiyi çağır daima pozitif ol gerçekten ben buna inanıyorum 31 haftalık oldum daima iyi düşündüm Allah'a şükür iyiyiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?