- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #12.421
Çok zor gerçekten ikizler dogunca açık biraz hafifler sadece u nutmazsin gerçi hiç bir zamanMasallah canim ne mutlu sana, Allah yavrularina saglikli uzun omurler versin..
Ben o guzellikleri tadamadim, dogumdan once oglumun karnimda kalbi durdu ölü dogum yaptim dunya basima yikilmisti zaten, bi tarafimi kesip atsalar umrumda olmuycakti...saatlerce suni sanci cektim, cok zor cikardim bebegimi canli olmadigi icin...ona ragmen ne yirtigim ne kesigim oldu..doktor esnetmis kiyamadi bana..
Dogumdan sonra hizlica bebegimi alip goturduler, ben orda aglayarak arkasindan baktim sadece..hicbisey umrumda degildi kendi canimda oyle..kalktim yurudum yataga gittim, gece boyu sanci cektigim icin ogleye kadar uyuyakalmisim, uyaninca xa bebegimi getirin gormek istiyorum 9 ay karnimda tasidim, yuzu nasil neye benziyo hep merak ettim, gormeden gitmesini istemiyorum dedim, getirdiler ama cok zor oldu benim icin, dayanilmaz bir yurek sizisi hissettim o an benim kalbimi cikarip ogluma takin diye isyan ettim..sonra oglumu goturduler birdaha da goremedim...
Hastane beni bogdu cikmak istedim ciktim, sadece yarim gun kaldim yani dogumdan sonra..neyse kusura bakma cenem acildi, cok agladim biryandan da yazdim...
Canim benim yaa, illa yapiscak diye bisey yok kalbini ferah tut, demekki senle durumumuz ayni bak, benimkide rahim agzini tamamen kapatmis, ayni seyleri bana da soylediler sezaryen yeri olmasi sart degil rahmin arka duvarina da yapisma ihtimali varmis vs..tum riskleri saydi ama bunlar illa olcak diye bisey yok, olasiliklar..kanama olmamasi icin hic kendimizi yormamamiz lazim, bugune kadar biliyo muydun plasenta previa totalis oldugunu peki? Sukur kanaman olmamis, 4 hafta daha kanamasiz gecirmeye calis sonra da zaten rahatlarsin kanama olmadan dogurursun insallah..bende kanama olmasin diye kendimi yormuyorum, zaten 10dk yuruyemiyorum kasiklarim feci agriyo simdiden..hep olumlu dusun, kanamam olmadan dogum yapicam rahmime de bisey olmuycak de kendi kendine ki iyiyi cek, hersey olumlu gelissin gitsin..baska caremiz yok malesef..
Kesinlikle öle yap cnm pozitif olmak her zaman iyidir hem kötü düşün düşün nereye kadar insan bunalıma girer yav :) bak görürsün bebeklerimiz doğduktan sonra yazcaz birbirimize ya bunun kakası niye yeşil niye ağlıyor niye emmiyo acaba gazı mı var napsak diye yazışacaz :) :) inşallah.Masallah canim insallah 36yi falan gecersin kuvoze girmeden miniklerini alip eve gidersin..
Bu ara oyle yapmaya calisiyorum, okadar cok olumsuzluk varki hamileligimde, olumlu dusunup gidisatin olumlu olmasi icin ugrasiyorum:) hakkimizda hayirlisi, takdiri ilahi hersey, elimden gelenin fazlasini yapiyorum simdilik..insallah mutlu gunlerimizi konusuruz ilerde :))
Canım benim. Beni Nasıl ağlattın. Allahım seni ve bebeklerini korusun. Yaşadığın o acıların üzerine o kadar büyük mutluluklar versin. Yüzyüze tanışmasak da senin için kalpten dua ediyorum. Allahım sizi korusun. Burdaki tüm anneleri bebeklerini korusun Rabbim. Benim en yakın arkadaşım da hamile. Ben birkaç ay klomen tedavisi gördüm. 2 kez aşılama yaptırdım. 2. Tüp bebek denemem de hamile kaldım. Çok zordu. Arkadaşımda istediği ay hemen hamile kaldı. Ben tiroit, tansiyon, şeker, kanama pıhtılaşma sorunları yaşadım. Arkadaşım gayet kolay bir hamilelik yaşıyordu. Ama onun bebeğinde sıkıntı çıktı. Şimdi o doktor doktor dolaşıyor. İnşallah bebeği sağlıkla doğar. Allah hepimize yardım etsin. Ona da dua edelim bu arada. Hamilenin duası kabul olur derler. Bi de sana başkasının ettiği dua kabul olur derler. Bunu da şu yüzden anlattım. Bizim hastalıklarımız var ama belki Allah izin verirse iyi bir doğum da yapabiliriz. Herşey güzel de gidebilir. Allahtan Ümit kesilmez. Sadece sana tavsiyem dolaştım yoruldum demişsin ya bence yatmaya ve yerinden pek kalkmamaya çalış. Alışverişi internetten yapabilirsin. Kitap oku yeni bir diziye başla. Vakit geçirecek şeyler bul kafan dağılsın. Unutmadan ben de sırt üstü yatamıyorum. Tansiyonum düşüyor bayılacak gibi oluyorum. Sağa sola dönerek yat. Bazen hemşire ya da doktor ısrar ediyor sırtüstü yatman için sen onlara bakma.Masallah canim ne mutlu sana, Allah yavrularina saglikli uzun omurler versin..
Ben o guzellikleri tadamadim, dogumdan once oglumun karnimda kalbi durdu ölü dogum yaptim dunya basima yikilmisti zaten, bi tarafimi kesip atsalar umrumda olmuycakti...saatlerce suni sanci cektim, cok zor cikardim bebegimi canli olmadigi icin...ona ragmen ne yirtigim ne kesigim oldu..doktor esnetmis kiyamadi bana..
Dogumdan sonra hizlica bebegimi alip goturduler, ben orda aglayarak arkasindan baktim sadece..hicbisey umrumda degildi kendi canimda oyle..kalktim yurudum yataga gittim, gece boyu sanci cektigim icin ogleye kadar uyuyakalmisim, uyaninca xa bebegimi getirin gormek istiyorum 9 ay karnimda tasidim, yuzu nasil neye benziyo hep merak ettim, gormeden gitmesini istemiyorum dedim, getirdiler ama cok zor oldu benim icin, dayanilmaz bir yurek sizisi hissettim o an benim kalbimi cikarip ogluma takin diye isyan ettim..sonra oglumu goturduler birdaha da goremedim...
Hastane beni bogdu cikmak istedim ciktim, sadece yarim gun kaldim yani dogumdan sonra..neyse kusura bakma cenem acildi, cok agladim biryandan da yazdim...
Yazdıklarına kesinlikle katılıyorum cnm çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsun Allah büyük ya insanlar önceden hiç bir şey bilmeden doktora girmeden doğuruyorlarmış Allah'a emanet yani. Bana da ilk hamileliğim de iyi koru kendini bişey olmasın demişlerdi her öle diyene ben kendimi koruyamıyorum ki oda bnede Allah'a emanet yaşıyoruz demiştim tedbir senden tevekkül Allah'tan canlar dua edin iyi düşünün :) haftamız aynı cnm seninle nasıl gidiyor bebeklerin cinsiyeti ne tek yumurta mi çitf mi :)Canım benim. Beni Nasıl ağlattın. Allahım seni ve bebeklerini korusun. Yaşadığın o acıların üzerine o kadar büyük mutluluklar versin. Yüzyüze tanışmasak da senin için kalpten dua ediyorum. Allahım sizi korusun. Burdaki tüm anneleri bebeklerini korusun Rabbim. Benim en yakın arkadaşım da hamile. Ben birkaç ay klomen tedavisi gördüm. 2 kez aşılama yaptırdım. 2. Tüp bebek denemem de hamile kaldım. Çok zordu. Arkadaşımda istediği ay hemen hamile kaldı. Ben tiroit, tansiyon, şeker, kanama pıhtılaşma sorunları yaşadım. Arkadaşım gayet kolay bir hamilelik yaşıyordu. Ama onun bebeğinde sıkıntı çıktı. Şimdi o doktor doktor dolaşıyor. İnşallah bebeği sağlıkla doğar. Allah hepimize yardım etsin. Ona da dua edelim bu arada. Hamilenin duası kabul olur derler. Bi de sana başkasının ettiği dua kabul olur derler. Bunu da şu yüzden anlattım. Bizim hastalıklarımız var ama belki Allah izin verirse iyi bir doğum da yapabiliriz. Herşey güzel de gidebilir. Allahtan Ümit kesilmez. Sadece sana tavsiyem dolaştım yoruldum demişsin ya bence yatmaya ve yerinden pek kalkmamaya çalış. Alışverişi internetten yapabilirsin. Kitap oku yeni bir diziye başla. Vakit geçirecek şeyler bul kafan dağılsın. Unutmadan ben de sırt üstü yatamıyorum. Tansiyonum düşüyor bayılacak gibi oluyorum. Sağa sola dönerek yat. Bazen hemşire ya da doktor ısrar ediyor sırtüstü yatman için sen onlara bakma.
Evet Canım bakarsın aynı gün doğururuz :) cuma gittiğimde kiloları ikisinin de 1900 küsürdü. Doktor biraz büyükler ama olsun dedi. Zaten çok tatlı dilli bir adam. Bi de bu kadar hastalığına rağmen bebekler çok iyi gidiyor ben senin bu haftayı göreceğini sanmıyordum dedi. Şimdi haftada bir kontrollerim var. Tansiyonum 14/9 civarında ilacımın dozunu artırdı. Düşmezse alırız bebekleri dedi. İnşallah düşer tansiyonum. Benim bebekler tüp bebek. İki yumurta konmuştu. İkisi de tuttu şükürler olsun. Yani çift yumurta ikizi. Biri kız biri erkek. Başları aşağıda. Karnım önceleri göğsüme yakın yukarıdaydı. Şimdi aşağıya doğru indi. Görenler karnın aşağıya inmiş doğum yakın diyorlar. Alt tarafta baskı var baya ağrı yapıyor. Doktor iki tane baş var ağrıması normal dedi. Bi de dün ve bugün ikişer doz ciğer geliştiricim yapıldı. Sende bunları yaşıyor musun? Bi de ciğer geliştiricin yapıldı mı?Yazdıklarına kesinlikle katılıyorum cnm çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsun Allah büyük ya insanlar önceden hiç bir şey bilmeden doktora girmeden doğuruyorlarmış Allah'a emanet yani. Bana da ilk hamileliğim de iyi koru kendini bişey olmasın demişlerdi her öle diyene ben kendimi koruyamıyorum ki oda bnede Allah'a emanet yaşıyoruz demiştim tedbir senden tevekkül Allah'tan canlar dua edin iyi düşünün :) haftamız aynı cnm seninle nasıl gidiyor bebeklerin cinsiyeti ne tek yumurta mi çitf mi :)
Benm kiz da 2.200de takildi doktor 2.500 u gorelm diye bekletyor ozaman senin dedgn gbidr baska bi doktora gttigmde kiz 2500 cikiyor bu devamli gttgm doktorda ise dusuk kilo cikiyor bende neye inanacagmi sasrdm o yuzden siz deneyimli annelere soruyorm
Maşallah cnm bebeklerin çok güzel doğmuş Allah iyi günler göstersin inşallah :) kvze girdiler mi cnm?
Aglama canim benim kiyamam sizleri de uzmek istemezdim...iki gundur cok içliyim duygusalim cunku gecen yaz dün dogum yaptim, bugun oglumu topraga verdikCanım benim. Beni Nasıl ağlattın. Allahım seni ve bebeklerini korusun. Yaşadığın o acıların üzerine o kadar büyük mutluluklar versin. Yüzyüze tanışmasak da senin için kalpten dua ediyorum. Allahım sizi korusun. Burdaki tüm anneleri bebeklerini korusun Rabbim. Benim en yakın arkadaşım da hamile. Ben birkaç ay klomen tedavisi gördüm. 2 kez aşılama yaptırdım. 2. Tüp bebek denemem de hamile kaldım. Çok zordu. Arkadaşımda istediği ay hemen hamile kaldı. Ben tiroit, tansiyon, şeker, kanama pıhtılaşma sorunları yaşadım. Arkadaşım gayet kolay bir hamilelik yaşıyordu. Ama onun bebeğinde sıkıntı çıktı. Şimdi o doktor doktor dolaşıyor. İnşallah bebeği sağlıkla doğar. Allah hepimize yardım etsin. Ona da dua edelim bu arada. Hamilenin duası kabul olur derler. Bi de sana başkasının ettiği dua kabul olur derler. Bunu da şu yüzden anlattım. Bizim hastalıklarımız var ama belki Allah izin verirse iyi bir doğum da yapabiliriz. Herşey güzel de gidebilir. Allahtan Ümit kesilmez. Sadece sana tavsiyem dolaştım yoruldum demişsin ya bence yatmaya ve yerinden pek kalkmamaya çalış. Alışverişi internetten yapabilirsin. Kitap oku yeni bir diziye başla. Vakit geçirecek şeyler bul kafan dağılsın. Unutmadan ben de sırt üstü yatamıyorum. Tansiyonum düşüyor bayılacak gibi oluyorum. Sağa sola dönerek yat. Bazen hemşire ya da doktor ısrar ediyor sırtüstü yatman için sen onlara bakma.
Evet Canım bakarsın aynı gün doğururuz :) cuma gittiğimde kiloları ikisinin de 1900 küsürdü. Doktor biraz büyükler ama olsun dedi. Zaten çok tatlı dilli bir adam. Bi de bu kadar hastalığına rağmen bebekler çok iyi gidiyor ben senin bu haftayı göreceğini sanmıyordum dedi. Şimdi haftada bir kontrollerim var. Tansiyonum 14/9 civarında ilacımın dozunu artırdı. Düşmezse alırız bebekleri dedi. İnşallah düşer tansiyonum. Benim bebekler tüp bebek. İki yumurta konmuştu. İkisi de tuttu şükürler olsun. Yani çift yumurta ikizi. Biri kız biri erkek. Başları aşağıda. Karnım önceleri göğsüme yakın yukarıdaydı. Şimdi aşağıya doğru indi. Görenler karnın aşağıya inmiş doğum yakın diyorlar. Alt tarafta baskı var baya ağrı yapıyor. Doktor iki tane baş var ağrıması normal dedi. Bi de dün ve bugün ikişer doz ciğer geliştiricim yapıldı. Sende bunları yaşıyor musun? Bi de ciğer geliştiricin yapıldı mı?
Evet canim aynen oyle..dusun dusun artik kafayi bozcaktim, ben elimden geleni yapiyorum gerisi Allaha kalmis..cok tesekkur ederim destegin icin cok sagol :)) insallah Allah o gunleri nasip etsin hepimize :)Kesinlikle öle yap cnm pozitif olmak her zaman iyidir hem kötü düşün düşün nereye kadar insan bunalıma girer yav :) bak görürsün bebeklerimiz doğduktan sonra yazcaz birbirimize ya bunun kakası niye yeşil niye ağlıyor niye emmiyo acaba gazı mı var napsak diye yazışacaz :) :) inşallah.
Allah razi olsun canim benim dualarin icin, bende sana ve arkadasina dua edicem, insallah hepimiz saglikla kavusuruzCanım benim. Beni Nasıl ağlattın. Allahım seni ve bebeklerini korusun. Yaşadığın o acıların üzerine o kadar büyük mutluluklar versin. Yüzyüze tanışmasak da senin için kalpten dua ediyorum. Allahım sizi korusun. Burdaki tüm anneleri bebeklerini korusun Rabbim. Benim en yakın arkadaşım da hamile. Ben birkaç ay klomen tedavisi gördüm. 2 kez aşılama yaptırdım. 2. Tüp bebek denemem de hamile kaldım. Çok zordu. Arkadaşımda istediği ay hemen hamile kaldı. Ben tiroit, tansiyon, şeker, kanama pıhtılaşma sorunları yaşadım. Arkadaşım gayet kolay bir hamilelik yaşıyordu. Ama onun bebeğinde sıkıntı çıktı. Şimdi o doktor doktor dolaşıyor. İnşallah bebeği sağlıkla doğar. Allah hepimize yardım etsin. Ona da dua edelim bu arada. Hamilenin duası kabul olur derler. Bi de sana başkasının ettiği dua kabul olur derler. Bunu da şu yüzden anlattım. Bizim hastalıklarımız var ama belki Allah izin verirse iyi bir doğum da yapabiliriz. Herşey güzel de gidebilir. Allahtan Ümit kesilmez. Sadece sana tavsiyem dolaştım yoruldum demişsin ya bence yatmaya ve yerinden pek kalkmamaya çalış. Alışverişi internetten yapabilirsin. Kitap oku yeni bir diziye başla. Vakit geçirecek şeyler bul kafan dağılsın. Unutmadan ben de sırt üstü yatamıyorum. Tansiyonum düşüyor bayılacak gibi oluyorum. Sağa sola dönerek yat. Bazen hemşire ya da doktor ısrar ediyor sırtüstü yatman için sen onlara bakma.
Tamam canım ben bilmediğim için öyle yazmıştım. Allah rahmet eylesin kuzucuğun şefaatçin olacak. Arkadaşımın hali çok kötü. Bebeklerin iyi olduğunu bilmek çok güzelmiş. Maşallah seninkiler de iyiymiş. İki doktora gitmen de çok iyi. Birinin göremediğini diğeri görür. Ben de öyle yapıyorum. Valla benim de yanımda kimse yok. Akşam olsa da kocam gelse diye bakıyorum. Ama burdaki tüm arkadaşlar Sağolsun destek oluyorlar. Ben de sana sen de bana destek oluyorsun bak. Her zaman da konuşabiliriz.Aglama canim benim kiyamam sizleri de uzmek istemezdim...iki gundur cok içliyim duygusalim cunku gecen yaz dün dogum yaptim, bugun oglumu topraga verdikyuregim yaniyor hala..dun o yuzden biraz kafam dagilsin diye sadece yarim saatcik yeni bebeklerime biseyler bakim demistim, zaten ayakta duramadim pek bisey alamadan cikmak zorunda kaldim..
Detaylida da benim cok uzun surdu, doktorum bildi fena oldugumu hemen kaldirdi beni, gittim biseyler yedim ictim geldim tekrar devam etti..rahatsiz olunca soyle dedi suan nefes alamiyorum dedim soluma döndurdu birazda oyle bakti..cok yoruldum detaylida..bide benim bu ikinci detayliydi, diger doktorumda gecen hafta yapmisti..ama ben iki gozde degerlendirsin diye ikisininde yapmasini istedim..cok sukur bebeklerim iyi insallah Allahim bu sefer nasip eder kucagima alip opup koklamayi..hepimize insallah..
Inan bir kilo bile bisey kaldirmiyorum, temizlik yapmiyorum yemek bile yapmiyorum surekli oturuyorum yada uzaniyorum..bunaldim ama katlanmam lazim..kitap okuyorum bol bol, tv izliyorum, bazen muzik dinliyorum, guzel seyler hayal etmeye calisiyorum,cogu bitti azi kaldi diye oyalaniyorum iste :) ip alicam kizima battaniye orucem birazda oyle vakit gecer :) kimsemde yokki gelse yanimda bi ses, nefes olsa....hayat zor iste napalim..bebeklerimiz bizim herseyimiz olcak..
Kiyamam baya zor gunler gecirmissin,hem nazli gelmisler hemde yolculuk yorucu geciyor...ama cok az kalmis annesi, bugunler gececek ve bu zorluklar unutulucak emin ol..canlari sag olsunda yavrularimizin gerisi unutuluyor :)
Ben ciğer geliştirici olmadım cnm doktora sordum erken doğum riski olursa yapıyorum gerek yok şu an dedi zaten doğumdan bi saat önce de yapılsa farkedyo muş :) benim ikiside erkek tek yumurta cnm sata göre haftamız aynı ama benim hesabımla ultrason ölçümleri aynı belki ben senden sonra doğurabilirim :) bizimde en son bi hafta oluyo gideli biri o30 biri 29 haftalık tı 1350-1500gramdılar :) maşallah subanallah Rabbim nazardan korusun bu şekilde giderlerse erken de doğsa sorun olmaz inşallah :) benim iki üç hafta önce ikiside baş aşağı duruyodu inanılmaz kasılma oluyodu karnım kopacak sanıyordum hatta acile gittim doktor ikisi de baş aşağı normal dedi baskı yapıyormuş ben normal doğum yaptim resmen doğuruyorm sandım korktum bi hafta sonra yaklasık oda düzeldi meğer yavuzcum annesi rahatsız oluyo diye totosu dönmüş 3 haftadır öle dönmüyor aşağı :) benim karnım hiç yukarı çıkmadı göğüs kafesim boş doğumla alakası yok onun bebeklerin duruşyla alakalı ikisife baş aşağı olunca karnın kopacak gibi oluyor zaten normal bence ilk hamileliğim de oğlum yukarda idi nefes alamazdm yürürken sonra aşağı indikçe rahatladım :)Evet Canım bakarsın aynı gün doğururuz :) cuma gittiğimde kiloları ikisinin de 1900 küsürdü. Doktor biraz büyükler ama olsun dedi. Zaten çok tatlı dilli bir adam. Bi de bu kadar hastalığına rağmen bebekler çok iyi gidiyor ben senin bu haftayı göreceğini sanmıyordum dedi. Şimdi haftada bir kontrollerim var. Tansiyonum 14/9 civarında ilacımın dozunu artırdı. Düşmezse alırız bebekleri dedi. İnşallah düşer tansiyonum. Benim bebekler tüp bebek. İki yumurta konmuştu. İkisi de tuttu şükürler olsun. Yani çift yumurta ikizi. Biri kız biri erkek. Başları aşağıda. Karnım önceleri göğsüme yakın yukarıdaydı. Şimdi aşağıya doğru indi. Görenler karnın aşağıya inmiş doğum yakın diyorlar. Alt tarafta baskı var baya ağrı yapıyor. Doktor iki tane baş var ağrıması normal dedi. Bi de dün ve bugün ikişer doz ciğer geliştiricim yapıldı. Sende bunları yaşıyor musun? Bi de ciğer geliştiricin yapıldı mı?
Ayni bende senin gibiyim..esim gelse diye bekliyorum..Tamam canım ben bilmediğim için öyle yazmıştım. Allah rahmet eylesin kuzucuğun şefaatçin olacak. Arkadaşımın hali çok kötü. Bebeklerin iyi olduğunu bilmek çok güzelmiş. Maşallah seninkiler de iyiymiş. İki doktora gitmen de çok iyi. Birinin göremediğini diğeri görür. Ben de öyle yapıyorum. Valla benim de yanımda kimse yok. Akşam olsa da kocam gelse diye bakıyorum. Ama burdaki tüm arkadaşlar Sağolsun destek oluyorlar. Ben de sana sen de bana destek oluyorsun bak. Her zaman da konuşabiliriz.
Bendede tansiyon var ama ilac iciiyorm gunde 4 kere bu durumda bile 12-7 13-8 gordugm oluyor birazda sicaklarn etkisine kadar kalırlarsa okadar iyi tabiki. Bende tansiyon sorunu olmasaydı 37. haftada alacaktık. sıkıntı yoksa bekle bence.. kötü olmaz iyi olur..
Bendede tansiyon var ama ilac iciiyorm gunde 4 kere bu durumda bile 12-7 13-8 gordugm oluyor birazda sicaklarn etkisi
Evet canm hamileligin ilk aylarinda bile tansiyon yoktu son aylarda cikti hem sicaklar hem hormonlar evin icinde bile durulmaz hale geliyormSicaklar çok etkili dikkat et
Bendede tansiyon var ama ilac iciiyorm gunde 4 kere bu durumda bile 12-7 13-8 gordugm oluyor birazda sicaklarn etkisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?