2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

herkese iyi geceler arkadaşlar, ben 36+6 fa cuma günü doğum yaptım, bebeklerim 3 er kg, şimdilik süt yetmiyor mama takviye başladık, daha hastanedeyiz. Bizdeki haberler böyle. Allah herkese sağlıklı sıhhatli hayırlısıyla evlatlarımıza kavuşmak nasip etsin inşallah.

Masallah ayni zamanda dogum yapmisiz bebeklerin kilolari cok iyi..kendine dikkat et.mama takviyesi olmadan doymalari pek mümkün değil..senin de bedeninin dayanmasi cok zor..gogusler hic bos kalmazdi düşünsene..cok zor oluyor biz 1 aylik olduk duzeni oturttuk

Canm ya 1 aylik olunca uyku duzenleri falan nasil iyi oluyormu benmkiler uyandimi uyumak bilmiyorlar ikisi birden agliyor nappcami sasiriyorm

Kızlar Bebek şekeri yaptırdık. Normalde tek bebekliydi. Biz tasarladık. İki Bebek koydurduk çiçekleri de beyazdı onları da değiştirdik. Nasıl olmuş sizce?
Cooookkkk guzel kuzum harikaaa bayildim :)) saglikli gunlerde dagit sevdiklerine insallah :))

Mrb arkadaslar ben sali dogum.yaptim biri 3kg digeri 2 780 gr olan kizlarima kavustum cok sukur darisi hamiş annelerimize ins vaktinde saatinde dogum yaparsiniz dogum yapan anneler dogumdan hemen sonra sutum gelmisti ama mama takviyeside yapioruz simdi sutum biraz daha artti ama yinede mama veriyoruz ben 3 saatte bir emzirip arkasindan mama veriorum cc sabit deil bazen 30 cc bazen 60a kadar iciolar sizde nasil doyuna kadar veriomusunz yoksa belli bi cc demi veriosunuz

bizimde ilk hafta boyle olmştu ama süt artınca mamayı kestik artık. önceleri 3 saat kuralına uyuyordu bebişler ama suan 3 saat olmadan uyanıp emiyorlar geri uyuyorlar bazen uyumuyorlar ozmanda bir sonraki öğüne kaldırmak ok zor oluyor. emdiklerinde ne kadar emdiklerini bilmediğim için hep 30 cc falan ısıtıyorum ama iyi emdilerse yemiyorlar okadar. sütünü emdiklerinden sonra sağmanı tavsiye ederim artması için. vucut talebe göre uretiyor cunku. hatta ben suan sağdıklarımı buzluga atmaya başladım. sen günde 8 öğün yapabiliyor musun? açıkçası biz yapamıyoruz çünkü 2 bebek emsin, üstüne sağdığını yesin, altı değişsin, gazı çıkarılsın falan bazen 1,5 saat sürdüğü oluyor. en azından geceleri sadece emip yatsalar çok iyi olacak, dört gözle 40larının çıkmasını bekliyorum :)

arkadaslar bebeklerimiz erken bi haftada dogdukları için henüz diğer bebekler kadar emme rafleksleri gelişmiş olmuyor, o yüzden de memeyi boşaltana kadar ememiyorlar. sütün artması için mümkün mertebe emdiklerinden sonra sağın depolayın. çünkü ilerde daha fazla süte ihtiyaçları olacak ve bu şekilde yetmeyecek. vücut sütü talebe göre üretiyor ne kadar boşaltılırsa o kadar yerine koyuyor.

allahim anali babali buyutsun insallah rabbim sizi korusun S sslyha

canim her gün muz ceviz pekmez ye minik olan digerine yetisir korkma ama aksatma her gün mutlaka ye gunde 2 bardak sut ic icemiyorsan mutlaka bir kase yogurt ye

Çok güzel bir bilgi çok saolun sayfayi takip ediyorum sizin gibi ikiz anneleri donus yapıp bu güzel bilgileri paylaşınca dahada faydali buluyurum sayfayı Allah razı olsun bebislerle size sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum
canim her gün muz ceviz pekmez ye minik olan digerine yetisir korkma ama aksatma her gün mutlaka ye gunde 2 bardak sut ic icemiyorsan mutlaka bir kase yogurt ye
Sizede çok teşekkür ediyorum yoğurt ve cevizi yiyirdum ama muz hergün kabızlık sorunu yapar diye yiyemiyorum alternatif ne olabilir acaba yerine mevsim meyveleri tuketiyiruz gerçi ama bebek gelişimi için daha faydalı olanı varsa onu yesek daha iyi birde ekstra vitamin hapı kullaniyurmusunuz düzenli beslenmek yetmez mi ki

Canm ya 1 aylik olunca uyku duzenleri falan nasil iyi oluyormu benmkiler uyandimi uyumak bilmiyorlar ikisi birden agliyor nappcami sasiriyorm
Duzen derken beslenme konusunda bir duzen oturttuk yoksa 1 aydan sonra gaz sancilari basladi uyku duzeni pek olmuyo huzursuzlar tek basima bakmam mümkün degil annem sagolsun..esim de aksamlari gelince yardim ediyor.simdi aci elma yagini ogrendim gaza cok iyi geliyomus.masaj yapiyoruz karinlarina bir de dr.un verdigi damlalari duzenli olarak damlatmak gerekiyor. Birine sagiyorum sütü gece annem veriyor.digerini emziriyorum doymadiginda mama takviyesi..iste böyle

amin canım teşekkürler sizede vaktinde hayırlı dogumlar olsun inşallah. bende dahatecrübeli ikiz annelerinden öğrendim bunları. ikiz anneleri olarak bebişleresütümüzün yetmemesi kaderimiz olmasın, elimizden geleni yapalım.

kaç gunluksunuz siz cnm ? sağdığına öğünlük ne kadar cc veriyorsun? emen ne kadar süre emiyor ? ben genellikle önce ikisini emziriyorum iyi emerlerse 20-25 cc üzerine sağdığımdan veriyoruz ama herzaman bitirmiyorlar. bir de biberonla mı veriyorsun şırıngayla mı sağdığın sütü? ben biberon kullanmıyorum henüz emmeden vazgeçer dediler diye ama şırıngaylada çok zor oluyor.

Masaallah güle güle büyüt bebeklerini. Kaçıncı haftada doğum yaptın. Bebeklerin kilosu çok iyi.

Muz bebege en cok kilo aldiran meyveymis ben kabiz olmadim her gun yiyorum bunye alisiyor herhalde.bir de elevit ya da decavit mutlaka kullan bu da bebege kilo aldiriyor kesinlikle.

Merhabalar ikiz anneleri
Malum bebisler doğduğundan beri yogun bir temponun içindeyiz. O nedenle çok sıkı takip edemiyorum ama dualarım tüm annelerle. kremalicorek in bebisleriyle ilgili gelişme var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…