2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Ilk muayenesinde demişti eski sezeryan dikisi yirtilabilir diye dört yaşına girecek cocugum iyice kaynamistir dikisler ama öyle dedi 33.haftadayim yuruyemiyorum alttan cikacaklarmis gibi baskı hissediyorum diz kapaklarimakadar ödem var bende başka sorunlarda var bayram sonuna kalırsam çok iyi 36 bin içinde olucam durursalar o zamana

İlk kez duydum ben de dikiş yırtılır diye. Ben geçen yıl açık ameliyat oldum kistten ama doktoralar hiç öyle bir şey söylemedi ki senin 4 yıl geçmiş üstünden.

="Togretmen, post: 47817538, member635"]Merhabalar. Ben de yarın 28 haftalık oluyorum nasipse. Benim doğal yolla oldu ama ben de çok korkuyorum erken doğum olur diye Rabbim esirgesin hepimizin yavrusunu. Rahim boyunu ölçtü mü doktor kaç mm?[/QUOTE]
Cnm bana ölçüm yapmadı yani sadece rahim kanalı kapalı dedi 9 eylülde kontrol var bakalım ne diyecek

Cnm bana ölçüm yapmadı yani sadece rahim kanalı kapalı dedi 9 eylülde kontrol var bakalım ne diyecek[/QUOTE]
9 eylül de benim de kontrolüm var. Hayırlı haberlerle dönelim İnşALlah

Elbimmmm bebislerin hayirlı olsun. Sağlıkla kucağına alırsın ınsaallahhh. Ankara da gittiğim bir Prof Dr. İkizler için 28 ile 32. Haftalar arasında erken doğum riski olduğunu ve 32 den sonra doğan bebekleri yasatabildiklerini ve ikizlerin genelde 35. Haftadan sonra 36. Hafta ile 37. Haftada doğduklarini söyledi. Rahim ağzı uzunluğuna her muayenede unutmadan baktırın. Alttan hiç bakılmadim karından bakiliyor zaten. 38. Hafta ikizlerin doğumu için gec bir süreymis.

Bu hafta ne diyecek bakalım son durumu yazarım cnm :)

Elbimmmm ayrıca eger erken doğum riskin varsa rahime dikiş attirabilirsin. Birde 32. Haftalarda ciger geliştirici ıgne vurulmayi unutmaa. 35. Haftalar inan evde bile yurunmuyor. O nedenle tüm eksikliklerini şimdiden halleett

Elbimmmm ayrıca eger erken doğum riskin varsa rahime dikiş attirabilirsin. Birde 32. Haftalarda ciger geliştirici ıgne vurulmayi unutmaa. 35. Haftalar inan evde bile yurunmuyor. O nedenle tüm eksikliklerini şimdiden halleett
Muhhanım çok tşk ederim ne güzel bilgileri vermişsin öyle 15 gün önce gittiğim zaman kontrole rahim kanalı kapalı dedi bu ay doğum olmaz dedi ama ben 28 haftalık olmama rağmen yürüyemiyorum ben 10 gün önce banyoda kaydım 2 bacağım birbirinden kötü bir şekilde ayrıldı ve damar zedelenmesi oldu bende o yüzden artık yürümekte zorlanıyorum ama 9 eylülde kontrole gideceğim zaman ölçüm yapmasını ve ciğer geliştirici iğne için konuşacam 36 veya 37 haftaya gelebilsek çok iyi olur şuan her iki bebeğimin kilosu 1 kilo 50 gram boyları da 36 cm dr şimdilik iyi dedi amabu aydan sonra biraz daha yavaşlar dedi gelişimleri çünkü rrahimde ki kan iki bebeğe az gelir dedi şuan kan hapı kullanıyorum bilgilerin için de ayrıca tşk ederim

Canimm valla 2 hafta kaldi ama ben çok zorlaniyorumm. Sancim yok ama sanki heran çıkacaklarmis gibi. Bayrama kadar dursak yeterr. Bayram izninde doğumun olursa dr da bulamazsın. Mutlaka dr ile tarih belirle.
Canım her gidişim de soruyorum yok tarih falan işte en son haftaya gel 36 da konuşuruz dedi bakalım herhalde beni acil dopurtmak istiyor bide normal doğum falan dedi düşünmek istemiyorum artık Rabbim hayırlısı ile kucağıma alsaydım rahatlayalım inşallah hep birlikte ☺

Kızlar bebeklerim hala yoğun bakımda. Allah'a şükür kızımı solunum aletinden çıkarmışlar. Ama her iki ayağında ve elinde takılı olan serum benzeri şeyler var. Bi de burnunda ve ağzında. Tabii biraz psikolojim bozuk. 3 gündür uyuyamıyorum onları düşünmekten. Baya bir araştırma yaptım başıma gelen olayla ilgili. Benim yaşadığım durum dekolman plasenta yani plasentanın erken ayrılması. Benim başıma geldi sizin gelmesin diye birkaç şey yazmak istedim. En azından tedbirli olun. Pıhtılaşma sıkıntınız ( faktör V Leiden, MTHFR gibi genlerde heterozigotluk ya da homozigotluk varsa) , tansiyonunuz yüksekse, şekeriniz yüksekse ve tabii bizim gibi ikiz annesiysek risk altındayız. Tansiyonunuz 14-9 u geçerse hemen hastaneye koşun. Çünkü tansiyon yükselince plasenta ayrılıyormuş. Karında ağrı olduğunda geçer diye beklemeyin benimki gibi içe kanama olduğu için idrar yolu enfeksiyonu ya da yalancı ağrı sanılabiliyormuş. Tabii ultrasonda belli oluyor herşey. Bir de gözünüzde ara ara parlama şeklinde birşeyler oluyorsa bu da belirtiymiş bende vardı ama nerden bilebilirdim ki. Mutlaka ciğer geliştirici iğneyi vurdurun. Ben vurdurduğum halde ciğerleri tam gelişmemiş bebeklerin. Bir de bebekler arasında kilo farkı başladıysa bu da belirti olabiliyormuş. İsterseniz dekolman plasenta Hakkı'nda yazılar var bakabilirsiniz. Bir çok kişi benim gibi ya doktor hatası yüzünden ya da hastaneye yetişememekten yaşamış bu durumu. Felaket tellalı gibi oldu. Ama keşke ben bir yerlerde böyle birşey okusaydım da karın ağrımı, gözümdeki parlaklıkları fark edip doktora ısrar etseydim ya da doktor değiştirmekte acele edebilseydim. Hepinize sağlıklı doğumlar ve sağlıklı bebekler dilerim.

Rabbim şafi ismi ile bebeklerine şifa versin inşallah..

Biran önce evlatlarını kucaklamani nasip etsin İnşaAllah Mevlâ teâlâ kardeşim.

Üstten bakılan rahim boyu ile alttan bakılan rahim boyunun ölçüsü aynı sonucu vermiyor hatta çataldayken ve sedyedeyken yapılan ölçüm bile aynı değil. En doğru sonuç alttan çatalda ölçülen.

Ben bir dr bu ay söyleyeyim bakalım ne diyecek sanırım doğum zamanlarımız seninle aynı bir şey daha soracaktım sayfanızda bebeğin muhtemelen doğacak tarihi ve kilosu falan yazıyor nasıl yaptınız bana da bilgi verir misin bende yapmak istiyorum da.. tşk ederim bilgilerin için

Profili düzenle var oradan yapılıyor canım. Ben bugün 28 haftalık oldum.

E="Togretmen, post: 47827327, member: 703635"]Profili düzenle var oradan yapılıyor canım. Ben bugün 28 haftalık oldum.[/QUOTE]
Bende bugün 28+0 oldum cnm hamilelik hesaplama da böyle çıkıyor

canim rabbim sifa versin kuzularina tez vakitte kavustursun canim senin tek plesantamiydi rabbim sizi korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…