- 25 Ağustos 2016
- 47
- 41
- 8
- 33
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #12.861
Aynıyız o halde.:)[/QUOTE]TE="Togretmen, post: 47828483, member: 703635"]Bende bugün 28+0 oldum cnm hamilelik hesaplama da böyle çıkıyor
Evet cnm inşallah Hayırlı bir zamanda dıpum yaparız sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah[/QUOTE]Aynıyız o halde.:)
Canimmm Allah biran önce şifa versin. Dualarımız senin ve bebeklerinle. Lütfen kendini toparla artık. Minik kuzularrr iyilesecek meme isteyecekler. Güçlü olMan lazım sen çünki çok özel bir annesin. Allah boylee takdir etmiş. Şimdi gücünü gösterme zamanı. Biliyorum çok zor ama anneyiz bizz. UnutmaaaKızlar bebeklerim hala yoğun bakımda. Allah'a şükür kızımı solunum aletinden çıkarmışlar. Ama her iki ayağında ve elinde takılı olan serum benzeri şeyler var. Bi de burnunda ve ağzında. Tabii biraz psikolojim bozuk. 3 gündür uyuyamıyorum onları düşünmekten. Baya bir araştırma yaptım başıma gelen olayla ilgili. Benim yaşadığım durum dekolman plasenta yani plasentanın erken ayrılması. Benim başıma geldi sizin gelmesin diye birkaç şey yazmak istedim. En azından tedbirli olun. Pıhtılaşma sıkıntınız ( faktör V Leiden, MTHFR gibi genlerde heterozigotluk ya da homozigotluk varsa) , tansiyonunuz yüksekse, şekeriniz yüksekse ve tabii bizim gibi ikiz annesiysek risk altındayız. Tansiyonunuz 14-9 u geçerse hemen hastaneye koşun. Çünkü tansiyon yükselince plasenta ayrılıyormuş. Karında ağrı olduğunda geçer diye beklemeyin benimki gibi içe kanama olduğu için idrar yolu enfeksiyonu ya da yalancı ağrı sanılabiliyormuş. Tabii ultrasonda belli oluyor herşey. Bir de gözünüzde ara ara parlama şeklinde birşeyler oluyorsa bu da belirtiymiş bende vardı ama nerden bilebilirdim ki. Mutlaka ciğer geliştirici iğneyi vurdurun. Ben vurdurduğum halde ciğerleri tam gelişmemiş bebeklerin. Bir de bebekler arasında kilo farkı başladıysa bu da belirti olabiliyormuş. İsterseniz dekolman plasenta Hakkı'nda yazılar var bakabilirsiniz. Bir çok kişi benim gibi ya doktor hatası yüzünden ya da hastaneye yetişememekten yaşamış bu durumu. Felaket tellalı gibi oldu. Ama keşke ben bir yerlerde böyle birşey okusaydım da karın ağrımı, gözümdeki parlaklıkları fark edip doktora ısrar etseydim ya da doktor değiştirmekte acele edebilseydim. Hepinize sağlıklı doğumlar ve sağlıklı bebekler dilerim.
Dediğin doğrudur. dr lar zaten üstten bakip eğer uzunlukta azalma varsa zaten alttan bakiyorlarr. Ama üstten bakıp problem yoksa alttan bakmıyorlar.Üstten bakılan rahim boyu ile alttan bakılan rahim boyunun ölçüsü aynı sonucu vermiyor hatta çataldayken ve sedyedeyken yapılan ölçüm bile aynı değil. En doğru sonuç alttan çatalda ölçülen.
Elbimmmm tsk etmene gerek yokk. Ogrendiklerimi paylaşıyorum kimse üzülmesin. Çünki çok zor bir süreçten geciyoruz. Allah izniyle sorunsuz bir hamilelik geçirirsin inşaallah. Takiplere 2 haftada bir git. Ben hep öyle yaptimmMuhhanım çok tşk ederim ne güzel bilgileri vermişsin öyle 15 gün önce gittiğim zaman kontrole rahim kanalı kapalı dedi bu ay doğum olmaz dedi ama ben 28 haftalık olmama rağmen yürüyemiyorum ben 10 gün önce banyoda kaydım 2 bacağım birbirinden kötü bir şekilde ayrıldı ve damar zedelenmesi oldu bende o yüzden artık yürümekte zorlanıyorum ama 9 eylülde kontrole gideceğim zaman ölçüm yapmasını ve ciğer geliştirici iğne için konuşacam 36 veya 37 haftaya gelebilsek çok iyi olur şuan her iki bebeğimin kilosu 1 kilo 50 gram boyları da 36 cm dr şimdilik iyi dedi amabu aydan sonra biraz daha yavaşlar dedi gelişimleri çünkü rrahimde ki kan iki bebeğe az gelir dedi şuan kan hapı kullanıyorum bilgilerin için de ayrıca tşk ederim
tmm cnm bu ay ki kontrolden sonra 2 hafta da bir gidecem inşallahElbimmmm tsk etmene gerek yokk. Ogrendiklerimi paylaşıyorum kimse üzülmesin. Çünki çok zor bir süreçten geciyoruz. Allah izniyle sorunsuz bir hamilelik geçirirsin inşaallah. Takiplere 2 haftada bir git. Ben hep öyle yaptimm
Canim bir an once evlatlarini kucagina alirsin insallah, benim kizlarimda 3 hafta kuvezde kaldi ve ayni sureclerden gectik, gonluni ferah tut, gececek bugunler, kizlarim 9,6 aylik oldu bile, unutacaksin o gunleri canim, iyi dusun, bol sutun olur insallah.Rabbim şafi ismi ile bebeklerine şifa versin inşallah..
Ayyyy gercektenmi Kizlar erken dogurdukca beni korku sarıyor. 2 hafta kalmasına rağmen heran doguraçakmış gibi korku başladı. Uyku yok. Yurumem yok. Ayaklarimdaı balon gibi ödem var.Selinlerim 31 haftasinda dogum yapti bugun rabbim ucunude korusun insallah saglik sifa versin dua ile ecmain...
Selinlerim 31 haftasinda dogum yapti bugun rabbim ucunude korusun insallah saglik sifa versin dua ile ecmain...
Selinlerim 31 haftasinda dogum yapti bugun rabbim ucunude korusun insallah saglik sifa versin dua ile ecmain...
Ayyyy kızlar benimde bugün sabahtan kasıklarımda bir batma ve ağrı var bu ağrı da kuyruk sokumuma kadar vuruyor ara ara çok korkuyorum ya iş falan da yapmıyorum anlamadım niye böyle oluyor ve daha 28 haftalığım
Çok durulmayacak kadar bir ağrı değil arada bir batma oluyor dün biraz fazlaydı. Devam ederse dr giderim cnmelbimm Kuyruk sokumu ağrısı bende de vardı doktora söyledim Ostreocar diye bi ilâç verdi o iyi geldi bayağı, magnezyum kalsiyum eksikliğinden oluyormuş malum bebişler annenin kemiklerinden beslendiği için. Diğer ağrılardan da oluyor arada bu aylarda rahim daha da genişlediği için böyle ağrılar olabiliyor yazıyor bilgi veren forumlarda ama çoksa ve için rahat değilse doktoruna danış ne olur ne olmaz Allah korusun.
Elbimmmm canım çok dikkat edin. Bende hem korkuyorum hem evde iş görüyorum. Aslinda sürekli yatmak lazımmış ama ne mumkun. 28-32 arası çok yorulmaaAyyyy kızlar benimde bugün sabahtan kasıklarımda bir batma ve ağrı var bu ağrı da kuyruk sokumuma kadar vuruyor ara ara çok korkuyorum ya iş falan da yapmıyorum anlamadım niye böyle oluyor ve daha 28 haftalığım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?