- 14 Eylül 2012
- 84
- 74
- 38
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #13.041
mrb benim bebişler tek yumurta ikizi. detaylı ultrasonla takip edildiler. 30 haftaya kadar kilo farkı yok denildi. 36. haftada doğum yaptım. doğduklarında arada 500 gr fark vardı. şimdi 1 aylık oldular aralarında fark azaldı.Merhaba arkadaslar oncelikle hepimize saglikli vakitli dogumlar, dogurmus olanlarimiza da saglikla huzurla gunesli guzel gunler dilerim. Konuyu bir baska basliktan buldum ve cok sevindim aktif bir konu bulamamistim uzun zamandir. Istanbulda yasiyorum ogretmenim. Doktorum ozel okmeydani hastanesinde osman batur isimli harika bir adam. Bu gun kontrolumuz vardi ama haberleri ic acici bulamadik ne yazikki. Ikiz kizlarimdan biri digerinden yarim kg ileride kucuk olanin gelisimi yaklasik 3 hafta geriden geliyor bu simdilik sikinti degil diyerek beni rahatlatmaya calissa da gozlerindeki tedirginligi gordum. Yine de bu tedirginlige ragmen ciger gelistirici ignelere sicak bakmadigini soyledi sizlerin neler yaptigini inanin cok merak ediyorum ben nerede yanlis yapiyorum da kizlarimdan birini icimde buyutemiyorum biryerlerde bir hatam olmali...
2 yasinda bir oglum var beni inanilmaz yoran, krese gittigi gunlerde bile beni perisan eden. Sirf yeterince dinlenemedigimden mi boyle oldu yemek pisiremedigimden mi nerede hata yapiyor olabilirim, benimle ayni kaderi paylasan anne var mi aramizda? Biraz uzun oldu kusuruma bakmayin nasil korktugumu tahmin edersiniz beni anlayacaginizi umuyorum sevgiler
Gamze...
Allah bagislasin yavrularinizi sanirim benim icin bundan sonraki donemde gelisip gelismedigi onemli fark acildikca biri gelismiyor demek olacak cunku dua ediyorum sadece saatlerdir arastiriyorum annenin yapabilecegi hicbirsey yokmus... dualariniza bizi de katin arkadaslarmrb benim bebişler tek yumurta ikizi. detaylı ultrasonla takip edildiler. 30 haftaya kadar kilo farkı yok denildi. 36. haftada doğum yaptım. doğduklarında arada 500 gr fark vardı. şimdi 1 aylık oldular aralarında fark azaldı.
Merhaba cnm ben dr dedim ciğer geliştirici iğne yapsak iyi olmaz mı diye bana çok güzel açıklama yaptı dedi ki ilk başta ciğer geliştirici iğneyi sadece 2 defa kullanabiliriz daha fazla kullanacağımız zaman bebekte beyin kanaması veya iç organlarında kanama yapar ciğer geliştirici iğneyi yapmak için bebeğin 1 hafta içinde doğması lazım dedi şayet erken doğum olacağını bildiğimiz zaman yapıyoruz dedi... 34 haftaya kadar vurmak lazım dedi 34 haftadan sonra hiç faydası yok zaten çünkü ciğerleri gelişiyor dedi... Ama rahim ölçümü yaptı 33 çıktı sonra dedi ki 10 gün sonra iğneyi yapalım ama iğneyi araştırdım sanırım yapmaktan korktum belki yapmaya bilirim[/QUOTE]"GentLeGirL, post: 48033039, member: 477132"]Merhaba elbimm ciger gelistiricileri neden vurmak istedi benim drum neden istemiyor bunu bulmaya calisiyorum... bir de ben hic kanima baktirmadim demirim falan nasildir acaba simdi cok merak ettim yarin onu da sorayim aklima getirdigin icin cok tesekkur ederim saglikla kalin :)
Oglumda sekerim sinirdaydi bunda sekerime falan bakilmadi hemogram da istemedi simdilik acikligim yok sadece korkunc agrilar var sekere bakilmaksizin diyet uygulatti yani canimizi sikmayalim ilkinde neler yasadik biliosun dedi ayni diyeti devam ettir dedi ben de oyle yaptim. Bana balik yiyemiyorsan hapini al demisti balik yedigim haftalarda icmiyorum o yuzden yemedigimde iciyorum ciger gelistiricilerin seker yukselttigini bilmiyordum belki de o yuzden vurmak istemedi...
Canim 35 muhtesemm allahim bize de gostersin o haftalari su an bile tukenmis hissediyorum esim aksam eve gelip de biraz masaj yapmasa gecelerim de bitik durumda olur... en azindan birkac saat uyku uyuyabiliyorum. Benim ayaklarimin ve bacaklarimin odemli siskinligi masajla gecti ve az hareketle tavsiye ederim eger esin uygunsa ya da yapacak biri varsa ayaklari kalp seviyesinden yuksege uzatip yarimsar saat masaj yaptir yer cekiminin tersi yonunde... en azindan masaj sonrasi birkac saat icin rahatlarsin tumunu atamasan bile. Tansiyonun ne durumda? Bulabilirsen biraz kiraz ye o da cok yardimci oldu bana bulamazsan sapi da iyi geldi aktardan demlemistim uc bes kez aksam yatarken iciyordum gece idrarla atiyordum sabahtan ogleye kadar rahatliyordum... ama cok fazla icmemek gerekiyor eger tansiyonun dusukse belki bir iki kez denersin. Rabbim ferahlik versin hepimize.Senden seker suphelenmistir iğneyi o nedenle yapmamıştır iyiki de yapmamış bende cuma kontrole gidicem 35.haftadayim çok.sıkıntılı hissediyorum kendimi ayaklarımın sisligi beni cok yordu
Canim cok uzulme haftan cok ufak degil en azindan dogsalar dahi mikropremature olmayacaklar. Erken yakalamalarina sevindim nidilat adalat bisiler yapip durdururlar sancini insallah dualarimdasiniz ucunuz de...ben 29dayim bana bile korkma dedi bu gunku drum tehlikeli haftalari atlattin dedi sen ki 31desin yuregini ferah tut konus yavrularinla sakinlessinler rabbim kaderimize ne yazdiysa onu yasayacagiz elbet... hayirli omurler nasibetsin allah... bizi de bilgilendir durumun hakkinda canimKızlar ne olur bana dua edin acile geldim nts ye bağladılar şuan sancı çıktı serum taktılar hastanede yatacakmışım ağrılarım çok ne olur dualarınızı eksik etmeyin
Rabbim acil sifa versin insallah insallah bebislerin 36 haftaya kadar gelir seni uzmezler annesi.. ecmainKızlar ne olur bana dua edin acile geldim nts ye bağladılar şuan sancı çıktı serum taktılar hastanede yatacakmışım ağrılarım çok ne olur dualarınızı eksik etmeyin
canim cok sevindim aksi bir durum olmadigina birde bebeklerin doner bence benimkiler biri bas asagi digeri bas yukariydi yukari olan iki gun once sancim vardi meger donmus kizim dun ikisinin hickirik ritimlerini asagida hissettim bende 32+0 haftadayim bence doner kizlarin tatlim :))Arkadaslar simdi baska bir dr dan geldim ve yuregim cok ferahladi ileri duzey bir teknolojisi var usgde onunla bile cok zor gordu minnaklarim birbirine girmis tek tehlikem kizlar boyuna degil enine yatiyorlarmis bu da erken dogum riskini artiyormus cunku rahim boyuna genislemeye musait bir yermis enine genisleme fazla olmazmis siddetli agrilarim da bu yuzdenmis. Ciger gelistiriciler icin gerekli bir durum simdilik yokmus ancak suyum gelir veya kasilmalarim baslar veya acilmam olursa o zaman yapiyorlarmis. Bebeklerin arasindaki fark yarim kg degil yaklasik 40 gr mis bu da zaten normal bir duzeymis... herseye ragmen dogum cantanizi hazirda bekletin bebeklerin pozisyonu artik degismesi imkansiz gibi birsey dedi. Bizden simdilik haberler bu kadar.
Yardimlariniz desteginiz hos sohbetiniz icin ne kadar tesekkur etsem az artik sik sik gorusmek uzere... :)
Ay insallah canim insallah :) kizlar fittirik olur derler ikisi birden bas asagi ya da bas yukari donmesi lazim enine buyuk dert arada masaj yapiom dun gece epey sohbet ettim ikna etmeye calistim sonra birden bir mide bulantisi hissettim annem dedi aha kesin dondu kizlar insallah dedim insallah :)canim cok sevindim aksi bir durum olmadigina birde bebeklerin doner bence benimkiler biri bas asagi digeri bas yukariydi yukari olan iki gun once sancim vardi meger donmus kizim dun ikisinin hickirik ritimlerini asagida hissettim bende 32+0 haftadayim bence doner kizlarin tatlim :))
Çok şükür çıktım hastaneden yapmış oldukları iğne çok iyi geldi iğne düşüğe karşı yapılan bir iğneydi ve bir hap verdi dr içtim kasılmalarımdaa kesildi sadece kasılmalar devam ederse gel dedi kasılma doğum belirtisidir dedi. Ve sürekli uzan dinlen dedi ben bu hafta çok iş yapmıştım onun acısını çektim ama inşllah herşey iyi olacak çok sağolun kızlar birbirimize dua edelimCanim cok uzulme haftan cok ufak degil en azindan dogsalar dahi mikropremature olmayacaklar. Erken yakalamalarina sevindim nidilat adalat bisiler yapip durdururlar sancini insallah dualarimdasiniz ucunuz de...ben 29dayim bana bile korkma dedi bu gunku drum tehlikeli haftalari atlattin dedi sen ki 31desin yuregini ferah tut konus yavrularinla sakinlessinler rabbim kaderimize ne yazdiysa onu yasayacagiz elbet... hayirli omurler nasibetsin allah... bizi de bilgilendir durumun hakkinda canim
Cok sevindim iyi olmaniza... icimiz rahat etmiyor ille de temiz olsun bayram geldi seyran geldi derdine dusuyoruz halbuki en kucukleri biziz ailenin kim gelecek de bayram ziyareti yapacak... gelen yine bizim yasitlarimiz bizi anlayacak kisiler. Keske bu kadar heder etmeseydin kendini canim rabbim korumus beterinden de korusun yarin bayram diye ordan oraya gezip tozutmayalim uzatalim yatalim buyuklerin gecici kirginliklari yavrularimizin sagligina sebep olacaksa hepsinin cani cehenneme...Çok şükür çıktım hastaneden yapmış oldukları iğne çok iyi geldi iğne düşüğe karşı yapılan bir iğneydi ve bir hap verdi dr içtim kasılmalarımdaa kesildi sadece kasılmalar devam ederse gel dedi kasılma doğum belirtisidir dedi. Ve sürekli uzan dinlen dedi ben bu hafta çok iş yapmıştım onun acısını çektim ama inşllah herşey iyi olacak çok sağolun kızlar birbirimize dua edelim
Çok şükür çıktım hastaneden yapmış oldukları iğne çok iyi geldi iğne düşüğe karşı yapılan bir iğneydi ve bir hap verdi dr içtim kasılmalarımdaa kesildi sadece kasılmalar devam ederse gel dedi kasılma doğum belirtisidir dedi. Ve sürekli uzan dinlen dedi ben bu hafta çok iş yapmıştım onun acısını çektim ama inşllah herşey iyi olacak çok sağolun kızlar birbirimize dua edelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?