2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Cnm yakında hissedersin Mrk etme..ben de birini hissetmiyorum diyordum hep sonradan onu da ayırt etmeye başladım tabi diğeri kadar güçlü değil ama olsun..ne de olsa aralarında 200gr var..
Salı günkü kontrolde bizim fark da 100 grama çıkmış canım. Ya bence ayırt etmek harika bişey. Ben anlamıyorum. Biri 500 biri 600 gram olmuşlar

Biz 32 haftalığız ama hâlâ çok aşırı ayırt edemiyorum bebeklerin hareketlerini ayrıca bunun kilo ile alakası yok benimkilerin aralarında 20 gram fark vardı en son muayenede.
Rabbim hayırlı şekilde tamamlamayıp kucağımıza almayı nasip etsin İnşaAllah hepimize

Arkadaslar merhaba
Dogum tercihleriniz adli bir liste hazirladiniz mi hazirlamayi dusunuyor musunuz hazirladiysaniz tercihlerinizi gorebilir miyiz? Ben ilk sezaryenimde yaptigim hatalari musade ettigim seyleri yeniden yasamak istemedigim seyleri bir liste halinde anestezi ekibine kadindogumcuma yenidogan unitesindeki dr ve hemsirelere ebelere birer tane fotokopileyil vermeyi dusunuyorum isteklerim tibbi bir zorunluluk olmadigi muddetce gerceklestirilsin istiyorum. Sizin de var mi bu tur keskeleriniz pismanliklariniz ya da iyi ki dediginiz seyler?

Böyle bir şeyi ilk sizden duyuyorum. Uygulansa güzel bir şey belki ama uygulayacaklarını sanmıyorum açıkçası.

Böyle bir şeyi ilk sizden duyuyorum. Uygulansa güzel bir şey belki ama uygulayacaklarını sanmıyorum açıkçası.
Cok arkadasim bu sekilde yapti hocam. Zaten benim keskelerim de onlarin pozitif dogum hikayelerini dinledikce cogaldi. Internetten arastirdim biraz o kadar cok ki... listemi hazirlamaya basladim ben de bu benim ikinci dogumum olacak. Ilkinde genel anestezi oldugu icin cok pismanim mesela. Madem sezeryanim zorunluydu anne bebek dostu sezeryan yaptirmadigim icin de cok pismanim bebegimin gobek baginin dogar dogmaz klemplenmesine izin verdigim icin de pismanim ameliyathaneyi bebegime uygun isiya getirtmedigim icin hoyratca katir kutur yesil bezlerle onu temizlemelerine goz yumdugum icin dogar dogmaz ttt yapamadigim icin elim kolum bagli mahkumlar gibi o masada yattigim icin sayamadigim bircok sey var ilk dogumumdan kalan keskelerim. Bu dogumumda tibbi bir zorunluluk olmadigi muddetce herseyi bebeklerimle aramdaki ilk olusacak o guvenli kusursuz bagi kurmak onlari cirpindirmadan verniksini temizletmeden gogsume yatirmayi planliyorum. Rabbim nasibederse tabi...

Bunlar benim dogum tercihlerim:

Epidural anestezi yaptırmak istiyorum

Sezaryen esnasinda, neler olduğunun bana anlatılmasını istiyorum

Sezaryen sırasında mümkünse kollarımın masaya bağlanmasını istemiyorum.

Sezaryende bebeğin çıkışı

Bebeklerimin doğumundan hemen önce, ameliyat bölgesini görmemi engelleyen perdenin açılmasını ve bebeklerimin çıkışını görmeyi istiyorum.
Göbek bağlari klemplenmeden önce, bağdaki kan dolaşımının bitmiş olmasını istiyorum.
Ameliyathaneye fotoğrafçı alınmayacağını bildiğimden birkaç poz fotoğraf bebeklerimin dogus ani ve kavuşma ani videosu çekilmesini istiyorum

Doğumdan hemen sonra bebeklerimin göğsüme yatırılmasını istiyorum.
Bebeklerimin vücut ısısını düzenlemek için ilk saatlerde bebekler ile ten teması kuracak şekilde kucağımda tutmak istiyorum.
Plesantanın çıkarilmasi ve ameliyat yerinin kapatilmasi esnasinda bebeklerimle ten temasina devam etmek istiyorum.

Bebeklerimin sağlık kontrolünün yatağımın yanında yapılmasını istiyorum. Bu yüzden ameliyathanenin uygun isiya getirtilmesini istiyorum
Bebeklerimin dogumdan sonra yikanmasini istemiyorum
Bebeklerimin cildindeki verniks tabakasinin silinip temizlenmesini istemiyorum
Bebeklerimin dogdugu anda cildine bulasan kan amniyotik sivi vs temizlenirken ve bebeklerimi kurularken yumuşak bir bezle ve nazikce yapilmasini istiyorum hoyratca temizlenmesini istemiyorum.
Eger bebeklerim iyilerse hemen emzirmeye baslamak istiyorum

Aşıları sonraya bırakmak istiyorum
Odaya getirildikten sonre esim annem ve oglum disinda ziyaretci istemiyorum
Dogumun ertesi gunu fotograf cekimi icin bir kuafor ve bir fotografci odama gelecekler buna izin verilmesini istiyorum

Bebeklerime Acil tıbbi gereklilik olmadığı sürece, benim iznim olmadan, hazır mama, glukoz ya da su verilmesini istemiyorum.

Bebeklerime emzik verilmesini istemiyorum

Doğumu özel hastanede mi yapmayı düşünüyorsunuz ameliyathane kuralları dışında ozellerde çoğunluğuna yardimci olabilirler ankarada doğum koçuyla eşlik eden bir dr hanim instagramda takip ettiğim güzel bir uygulama insan kendini özel hisseder ben üniversite hastanesi düşünüyorum Yenidoğan şartları iyi olması açısından bunlari istesem de yerine getireceklerini hiç sanmıyorum malesef

Evet eger 36 haftaya ulasabilirsek ozel bir hastane ama ulasamazsak drum istedigim hastaneye gelebilecegini soyledi ekibiyle birlikte gelecek yenidogan acil onemli cok haklisiniz 36yi bulursak ihtiyac kalmaz dedi drum bakalim onumuzdeki 4 hafta nasil gececek...

Arkadaşlar merhaba bugün doktora gittim günde 8 9 defa kasilmam olunca alttan muayene etmek istedi ama kendimi kastim stres yaptım yapamadı muayene erken doğum riski olabilir dedi ama başka hiçbir belirti yok tam tatmin olamadım dediklerinden yarın başka doktora da gideceğim ama cok korkmaya başladım nstde de sancı çıkmadı

Bi de idrar yolu enfeksiyonu çıktı çok yüksekmis aynı zamanda bronşitim herşey ust üste geldi midem cok fena. antibiyotik kullanmaya başladım ama aranızda var mı enfeksiyonu ağır geciren

Bi de idrar yolu enfeksiyonu çıktı çok yüksekmis aynı zamanda bronşitim herşey ust üste geldi midem cok fena. antibiyotik kullanmaya başladım ama aranızda var mı enfeksiyonu ağır geciren
idrar yolu enfeksiyonu cok önemli gercekten gecmiş olsun sanciniz cikmadiysa nst önemli değil progestani fitil olarak ne kdr kullamiuosunuz 1 tanemi yoksa sabah öglen aksam 3 defami

Günde bir tane progestan hap varya onu fitil olarak kullanıyorum vajinal yani. Açılma yok şükür ama önlem alalım dedi. Ben 16. Haftadan sonra hiç ilaç kullanmamıştım kan sulandırıcı dışında

arkadaşlar doktor bana progestan fitil verdi erken doğumu önlemek için. Aranızda kullanan var mı?
BENDE neredeyse gebeligimin başından beri kullanıyorum fitil olarak hatta haftalik igne de vuruluyorum başta kanamam olmuştu onun içindi sonrada erken doğum olmasın diye devam edelim dedi

Kızlar sağ tarafimda kaburga altında çok ağrım vardı meğer bobreklerde imiş sıkıntı sağ böbrek normalden genişlemiş bebekler basi yapıyormuş inşallah çabucakgeçer bu ağrılar erken doğumu bile tetikliyirmus Allahım hayurlisiyla saglikla vakti zamanında bebeklerimizi ve bizi kurtarsin

Cok geçmiş olsun inşallah erken doğum falan olmaz kasılma tam olarak nasıl oluyur ki kramp falan değil demi

Mrb arkadaşlar inşallah hepimiz sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alıp sağlıcakla evlerimize geliriz
32. Haftamdayim geçtiğimiz perşembe ciğer geliştirici iğne vuruldum
Drum bu perşembe için tekrar gel belki seni doğuma kadar ( 4 hafta) hastanede yatırabiliriz dedi.erken doğum riskim var
Bide 2 buçuk yaşında oğlum var ondan o kadar süre ayrılmak istemiyorum inşallah yatmam benm için dua edermisiniz
Kızlarım biri 2200 digeri 1350
(

İnşallah hepimiz için hayırlısı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…