2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Merhaba kızlar..Hasta hamislerimize geçmiş olsun.Cuma günü yaptığımız kan ve idrar tetkiklerini yeni aldım,ıdrarda enfeksiyon görünüyor.Karaciğere ait alt ast adında iki enzim değeri de referans degerleriNin çok üstünde.Siz boyle bir durumla karşılaştınız mı?

Cnm bende de senin tarif ettiğin gibi beyaz kremsi akıntı var öyle çok yoğun değil kokusuda yok doktoruma söylemeliyim acaba
ben her değişikliği söylüyorum çünkü tanımlanamayan ve uzun süren enfeksiyonlar rahmi etkileyebiliyormuş bir de benim kasık ağrılarım oluyordu sanki her an regl olacakmışım gibi hissediyordum bütün bunlar mantar sebebiyleymiş bu tarz sıkıntıların yoksa akıntıları normal karşılıyor Dr lar.ama ben her durumda panik yapıyorum belkide Dr um bıkmıştır

Anladım geçmiş olsun cok . Benim öyle değil akıntı renksiz su gibi ama kokulu çok rahatsız edici Erkek dojtora sormayıda çekiniyorum olmadı sağlık ocağındaki doktoruma sorcam
Eğer başka şikayet yoksa vag. Ve rahim kendini korumak amacıyla hamileliğin başından beri ekstra sıvı üretiyormuş.ama benim sancı ve ağrı şikayetim vardı yani bir şikayetiniz yoksa akıntılar normal kızlar merak etmeyin

Kizlar karin agrisindan acile gittim bebekler cok sukur iyi ama benden kan aldilar.hgb yani hemogram 9 cikti.kansizlik bu anemi dedi.yrn kontrolum var.rbc ve hcb degerleride dusuk cikti.ay nobetci dr felaket habercisi gibiydi icime daral basti.sizlerdede dustumu bu kan degerleriniz daha kan ilaci baslamamistim ben.normaldir demi kizlar ikiz gebelkte degerlerin dusmesi

Do
doktorunla görüş eğer enfeksiyon varsa sıkıntı çünkü enfeksiyon olunca rahmi ağzı gevşiyormuş o yüzden sen önlemini al erkenden benim de oldu biteral verdi doktorum canesten diye bir krem verdi vajina için günde 3 lt su tüket ve %100 Pamuklu iç çamaşırı giymen lazım dedi bu Araf'a rahim ağzı gevşerse suyun bile sızabilir önlemini al

Cnm bende de senin tarif ettiğin gibi beyaz kremsi akıntı var öyle çok yoğun değil kokusuda yok doktoruma söylemeliyim acaba
Doktor beyaz renk sulu akıntı gebeliğin sonuma kadar karşına çıkar korkma demişti bana sarı yeşil ve kahverengi olunca tehlikeli demişti

Kızlar günaydın :))
Dün farklı bir doktora gittim ve çok memnun kaldım.
Tek yumurta ikizi
Çift kese arada çok ince bir zar var
Tek plasenta
Veeee iki tane kızzz !!
Çok mutluyum paylaşmak istedim.

En riskli gebelikten bi tık daha az risklisiymiş. Ama şu an hiçbir sorun yokmuş. Resmen bi saat ultrasonla baktı. 4d ultrasonla da baktı. Her şey çok güzeldi.
Dün 17+1 dim.
Biri 135 gr diğeri 155 gr.
Biri 10.30 cm diğeri 10.90 cm

Hayırlı olsun cnm cinsiyetleri de öğrenmişin maşallah onlara tek yumurta ikizi daha az mı riskli oluyomuş peki çift yumurtaya göre.
Ve 17.haftaya kadar öğrenememişmiydin cinsiyetleri ben de 13 te öğrenirim diye seviniyodum :) desene daha 1 ay var

Hayır canım çift yumurta daha az

Can'ım hayırlı olsun sağlıkla gelsinler inşallah :) Prenseslerin annesi iyi bak kızlarımıza

Reactions: tup

Hayır canım bütün ikizler tek bebeğe göre daha riskli. İkizler arasında kıyaslama yapılırsa tek yumurta ikizleri çift yumurta ikizlerine kıyasla daha riskli.
Tek yumurta ikizleri ise 3'e ayrılıyor.
2 kese 2 plasenta
2 kese 1 plasenta
1 kese 1 plasenta

En risklisi 1 kese 1 plasentalı tek yumurta ikizi benimki en riskliden bi önceki 2 kese 1 plasenta.
Ama Allaha şükür şimdilik bi sıkıntı yok.

Ama bu gittiğim dr riskleri de anlattı hoşuma gitti. Moral de vermedi moralimi de bozmadı. Asıl gittiğim doktor beni sinir ediyordu sürekli polyannacılık oynuyordu. Her şey harika mükemmel tadını çıkar güzel anne diyio beni yolluyordu :))

Korkma :) doktorum 10.haftada ikisini de tahmin etti aslında ama 13.hafta oğlanı kesinleştirdi 15.haftada kızımızı kesinleştirdi anlayacağın bebeklerin kendini göstermesi ve doktora göre değişiyor

biraz geç oldu ama yeni gördüm yazmak istedim, o hepimizde var canım ne yazık ki, hala doktora gitmeden bir önceki gece depresyona giriyorum resmen ağlama geliyo hep iyilerdir dimi diye sonra onları geçince bir sonraki kontrole kadar ağzım kulaklarımda geziyorum son gün yine aynı stres oluyo kısır döngü anlıyacağın, napalım sadece dua edicez bol bol Allah sağlıkla huzurla kucaklarımızda görmeyi nasip etsin inşallah..
günaydın canım hayırlısı olsun prenseslerin :) aynıyız seninle bizim de arada ince bir zar var tek plesenta :)

Kızlar bişi sormak istiyorum geçen çarşamba gittiğimizde doktorum şimdilik günde birer kere hareketlerini hissetmen yeterli ama bir ay sonra ikisininde 10 ar kere hissetmen lazım hareketler önemli dedi, şimdi biri sağda biri solda bazen tam ortadan tepik yiyorum hangisi olduğunu anlayamıyorum nasıl sayıcam 10 ar tane

Harme teşekkürler cevap için:))bi ben değilmişim demek de bazen moral veriyo insana.Evet bol bol dua etmek gerek.İnşaallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız..

Can'ım kan ilacına başlamadığını için düşmüş hemen 12 de başlamalıydın benim Dr um başlatmıştı 12 haftada şimdi alt sınırda dolaşıyor ama çok şükür düşmüyor .kendine dikkat et , korkma en kötü dışarıdan kan vererek çöZüm buluyor Dr lar sen bebeklerine bak onlar hiç etkilenmez bu durumdan içini ferah tut

Harme teşekkürler cevap için:))bi ben değilmişim demek de bazen moral veriyo insana.Evet bol bol dua etmek gerek.İnşaallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız..
Amin canım hiç stres yapmayalım ki bebişlerimiz mutlu bebişler olsun buna gerçekten inanıyorum biz nasıl bir psikolojide olursak onlarda öyle oluyo

Gözün aydın sağlıkla büyüt prenseslerini

Reactions: tup
kızlar bir de benim diş etlerim aşağıya doğru indi ve üst dişlerimi sıkıştırdığından mı bilmiyorum kanıyo durduk yere böyle olan var mı

kızlar bir de benim diş etlerim aşağıya doğru indi ve üst dişlerimi sıkıştırdığından mı bilmiyorum kanıyo durduk yere böyle olan var mı
Canım aynısı oluyo bende de durduk yere ağzımda kan tadı oluyor bi bakıyorum diş etlerim kanıyor.artan kan basıncı sebebiyle oluyormuş bazen durduk yere burun kanaması da olabiliyormuş aynı sebeple.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…