- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #1.661
Hayırlı olsun Hoşgeldin aramıza :)Bende bugün ikiz annesi olacağımı öğrendim ve soktayim :) ne yapacağımi şaşırdım...
Tesekkur ederim :) hosbulduk bu arada artık sık sık sorarım burada çünkü çok korkak biriyim ve ikiz olunca 2 kat oldu bende korkular :)Hayırlı olsun Hoşgeldin aramıza :)
Sor tabi biz de soruyoruz tecrübelerimizi heyecanlarımızı korkularımızı hepsini paylaşıyoruz beraber üzülüp beraber seviniyoruz burda o yüzden aklına en ufak bişey takılırsa sorTesekkur ederim :) hosbulduk bu arada artık sık sık sorarım burada çünkü çok korkak biriyim ve ikiz olunca 2 kat oldu bende korkular :)
normal ultrason muayenesi ile ölçtü rahim boyunu benim biraz normalin altında çıktı doktor Zaten serklajı şart koşmadı size bırakıyorum tamamen tutmaz ama 1 ay geciktirme olur nerdeyse dedi doğum için amacımız 36.haftaya kadar gitmek onu yapmak adına Serklaj oldum herşeyden korkar olduk o yüzden de risk almak istemedikKızlar hepinize selam geçen hafta bahsetmiştim uçakla annemlerin yanına gideceğimi babamın endişe ettiğini :)
Dediğiniz gibi uçakta hiçbi sorun yaşamadım. Annemin babamın yanında keyif çatıyorum :)
İyi ki gelmişim çok özlemişim ankaramı :))
G gebbe28 canım bu arada bizim seninle haftamız günümüz aynıydı ama bende geç dölleme olmuş 4-5 gün geriye çektiler haftamı.
Bi de kızlar perinataloga serklajı sordum. Eğer erken doğum olacaksa hiçbir şey bunu engelleyemez dikişleri patlatır gene doğar dedi. Oysa ben çok korkmama rağmen narkoz yiyip serklaj yaptırmayı bile göze almıştım ama hiç tavsiye etmedi :/
Bu arada rahim boyumu ölçüyolar mı onu da bilmiyorum heralde ölçüyolardır değil mi?
Rahim boyu karın ultrasonu ile mi ölçülüyor slktan muayneyle mi kızlar?
Canım umarım senin doktorun haklıdır ve serklajın işe yararnormal ultrason muayenesi ile ölçtü rahim boyunu benim biraz normalin altında çıktı doktor Zaten serklajı şart koşmadı size bırakıyorum tamamen tutmaz ama 1 ay geciktirme olur nerdeyse dedi doğum için amacımız 36.haftaya kadar gitmek onu yapmak adına Serklaj oldum herşeyden korkar olduk o yüzden de risk almak istemedik
Bende de var öyle tipler etrafımda katlanamıyorun uyku sıkıntısı bende de var yarı uyur yarı uyanık yatıyorum sağlıklı bir uykum yok yaniGünaydın kızlarr :) ya şu sıralar uyku düzensizliği yaşıyorum.. bide dün kaynanamlar vardı yemekte öldüm öldüm.. kaburga ağrım bi taraftan uykusuzluk bi taraftan bide yemeği yiyen çekilince köşesine iyice canım sıkıldı... kocamdan başkası düşünmüyor beni neyseki o var.. anası içerde yayılırken kendisi yardımına koştu.. bazen çileden çıkarıyorlar insanı...
Bende de var Can'ım bel Ağrı'sı arada artırıyor arada azalıyor fıtık da vardı bende çünküKızlar 2 gündür dayanılmaz bir sırt agrım var..batma gibi acıyo..yatarken yok.oturunca baslıyo..sizde var mı?normal mi?yoksa dr a gitmeli miyim?
Bana da gelmek isteyen bi misafirler var of o kadar gözümde büyüyoki 12 büyük 6 çocuk benim ayakta duracak halim yokGünaydın kızlarr :) ya şu sıralar uyku düzensizliği yaşıyorum.. bide dün kaynanamlar vardı yemekte öldüm öldüm.. kaburga ağrım bi taraftan uykusuzluk bi taraftan bide yemeği yiyen çekilince köşesine iyice canım sıkıldı... kocamdan başkası düşünmüyor beni neyseki o var.. anası içerde yayılırken kendisi yardımına koştu.. bazen çileden çıkarıyorlar insanı...
Cnm serklajlımısın ? Yarın haber ver lütfen.telaş etme
Canım gebelikte biraz daha hassas insanlar gelse sorun yok da.. ben bidaha kabul etmicem kimseyi etsemde hiç yormıcam kendimi.. gözünde büyüdüğü kadar vardır zorluğu canım emin ol buna.. bide geçmiş karşıma benim hamileliğimle kendikini kıyaslıyor kaynanam.. neymiş onunki daha zor geçmişmiş sanki ikiz çocuk taşımış biliyor.. Bu kadar olur ancak...Bana da gelmek isteyen bi misafirler var of o kadar gözümde büyüyoki 12 büyük 6 çocuk benim ayakta duracak halim yok
evet canım haklısın streste büyük etkenlerden biri. o zaten bir riskim olduğunun farkında ailede olduğu için. neyse zaten yükleme yapıldı. bu arada test sonucum çıkmış açlık 85 tokluk 193 çıkmış. doktoruma göstermedim daha sanırım 100lük yükleme isteyebilir. ama ben kendimi diyete aldım zaten.Cnm sen stres yaptıkca sekerin yukselecek.atres yapma lütfen.diyetlede halledersin.ya eşine soyle bu onemli bak,ailende de varmış.şeker hastalığı.
Bana da gelmek isteyen bi misafirler var of o kadar gözümde büyüyoki 12 büyük 6 çocuk benim ayakta duracak halim yok
canım gözün aydın. maşallah bebişlerine. güzel güzel büyümeye devam etsinler.Kizlaaar ben geldim anca yazabildim sarjim bitmisti gecmisi okuyamadim yarin pc den okucam. Bebislerim cooook sukur sagliklilar hic bir sikintimiz yok simdilik 22 cm olmuslar biri 341 gr biri 363 granalarida 50.7 olmis o kadar hareketlilerdi ki doktor zor bakti sagdaki firlama soldaki utangac bebisim sagdaki cok net poz veriyo hatta parmagini yanagina bile koydu soldaki ise yuzunu alt tarafa bi gomdu goruntu vermedi
hoşgeldin canım aramıza.Bende bugün ikiz annesi olacağımı öğrendim ve soktayim :) ne yapacağımi şaşırdım...
böyle durumlarda misafir kabul etme canım. kimse kimsenin halinden anlamıyor. ben de yiyip içip bir kenara çekilen düşüncesiz insanlara tahammül edemiyorum. olmadı oram buram ağrıyor sızlıyor deyip gözlerine gözlerine hamile olduğunu ve sıkıntı da olduğunu sokacaksın.Günaydın kızlarr :) ya şu sıralar uyku düzensizliği yaşıyorum.. bide dün kaynanamlar vardı yemekte öldüm öldüm.. kaburga ağrım bi taraftan uykusuzluk bi taraftan bide yemeği yiyen çekilince köşesine iyice canım sıkıldı... kocamdan başkası düşünmüyor beni neyseki o var.. anası içerde yayılırken kendisi yardımına koştu.. bazen çileden çıkarıyorlar insanı...
canım şimdilik herşey yolunda çıkmış. umarım sorunsuz devam eder. bende adalat kullanıyorum. belki işe yarar sende. bu arada benim bebeklerde de fark vardı. doktorum normal demişti. yeterki sağlıklı olsunlar.Yok canım değilim ama plasenta previa totalis olduğum için kasılma yaşamamam gerekiyor. Gittim bu sabah doktoruma genel kontrol etti. kasılmalar için daha erken haftadasın dedi. Adalat diye bir ilaç verdi. Birkaç gün iç son durumu konusalım dedi. Haftaya çarşamba yine randevum var. İnşallah geçer. Son 2 gündür evde dinleniyorum rapor aldım hep sırt üstü yattım. Ondan mı acaba diye de düşünüyorum bilmiyorum kendimce bir cevap bulmaya calısıyorumBir de bebişlerimin biri 720 gr digeri de 820 gr olmus aradaki fark normal mi onu da bilemedim
canım gittim yattım odama 10dk falan sonra baktım kimse elini sürmemiş mutfak tarafına.. kocam çay suyu koymuş kendince hazırlamaya çalışıyordu sora yardım etti bana işte.. makineye yerleştirdik bulaşıkları çayı falan yaptık kaynanam eltim oturmuş tv bakıyorlar tabi çay çerez bulaşıklarıda bana kaldı.. ben şu halimle bile onlara gidince mutfakta yanlarında duruyorum belki yapabileceğim bişey olur diye.. suratımdanda anlamadılar sıkıntımı birdahada kabul etmem zaten gidersemde paşa kızı gibi oturcam canımı sıktılarböyle durumlarda misafir kabul etme canım. kimse kimsenin halinden anlamıyor. ben de yiyip içip bir kenara çekilen düşüncesiz insanlara tahammül edemiyorum. olmadı oram buram ağrıyor sızlıyor deyip gözlerine gözlerine hamile olduğunu ve sıkıntı da olduğunu sokacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?